Ja sam i previse opterecena glupostima i nekim stvarima koje cak i nisu problemi i kao sto vidite svjesna sam toga, ali jednostavno ne znam kako se udaljiti od svega toga- malo pobjeci da se odmorim..
svaki savjet je dobrodosao
Blago ti se.... ja nemam tih problema, a da ih bogdom imam....Gospoda Ministarka wrote:Sreca pa imam problem sa zaboravljanjem i nekako sam naucila da iskljucim mozak... ali sigurno barem jednom mjesecno se ukljuci bez obzira sto ja ne bih htjela, pa othukujem i placem po vazdan
radim...vee-jay wrote:radom
hvala punopetunija wrote:Kad sam mnogo nervozna, nastojim raditi po kući, tako zabavljena zaboravim problem. Ako ti se često dešava da te neko/nešto sekira, možeš u teretanu, na aerobik ili sl. Ako živiš blizu Vilsonovog ili na Čaršiji, imaš odlična mjesta za trčanje, besplatno je a postižeš višestruku korist. Nastojiš pravilno disati dok radiš vježbe i samim tim ti je mozak uposlen brojanjem, pa "nema mjesta" za procesuiranje problema.
Uz ovo, svojoj djeci uvijek savjetujem da se natjeraju razmišljati o nečemu lijepom, ipak mi odlučujemo o tome šta ćemo razmišljati, zar ne?
Kod mene ovo odlično funkcioniše, pa se nadam da će pomoći i tebi a i drugima koji ovo pročitaju
Odes negdje van grada, prosetas , dzogiras, dobro se fizicki umoris. Juce je bila reportaza na SA-X o biciklistima koji svako malo naprave izlet po nasim planinama. http://www.mtb.baS-e-l-e-n-a-a wrote:Znam da se cesto, mozda i precesto prica o tome, ali stvarno bih voljela znati kako neki ljudi jednostavno zaborave na svakodnevne probleme...
Ja sam i previse opterecena glupostima i nekim stvarima koje cak i nisu problemi i kao sto vidite svjesna sam toga, ali jednostavno ne znam kako se udaljiti od svega toga- malo pobjeci da se odmorim..
svaki savjet je dobrodosao![]()
![]()
Kurent wrote:Odes na koncert klasicne muzike jednom ili dva puta mjesecno. Odlicna terapija.
Visoki Predstavnik wrote:Odes negdje van grada, prosetas , dzogiras, dobro se fizicki umoris. Juce je bila reportaza na SA-X o biciklistima koji svako malo naprave izlet po nasim planinama. http://www.mtb.baS-e-l-e-n-a-a wrote:Znam da se cesto, mozda i precesto prica o tome, ali stvarno bih voljela znati kako neki ljudi jednostavno zaborave na svakodnevne probleme...
svaki savjet je dobrodosao![]()
![]()
Druga solucija je da odes u teretanu. Dobro se umoris, trcis, dizes malo tegove, udaras u vrecu za boksanje. Dobar fizicki umor je i dobar psihicki odmor. Izbaci svu negativnu energiju i misli kroz fizicke aktivnosti.
Na kraju dana, onako umorna, draga moja Selena, naspes sebi casu-dvije dobrog vina, smotas sebi dzoint kakve dobre haluge, eventualno skanka, pustis sebi dobre lagane mjuze i opustis se da valja.
Apocalypto wrote:Pa tvoj problem može biti i genetske prirode tj. da u krvi nosiš onu ''filozofiju'' koja bi se mogla svesti pod ''ako ne postoji problem ja ću ga izmisliti''.
Pogledaj oko sebe i vidjećeš ljude koji zaista imaju probleme-zdravstvene,egzistencijalne,ljubavne......da ih ne nabrajam sad.
Hajde eto navedi jedan primjer problema koji te opterećuje.(radiš,studiraš,izlaziš,imaš dečka.......)Šta bi ti u svemu tome?Možda visoko letiš,možda se ne možeš opustiti na normalan način,možda se trebaš opijati,možda si perverzna....
A da se malo spustiš???????
ista sam ti takva ...Apocalypto wrote:Ma ne....ono.....jedan moj poznanik, čovjek od blizu 60 godina,inače notar(dakle trebalo bi da zna šta priča),baš mi je jednom rekao da ''čovjek koji razmišlja-mora biti napet i manje ili više depresivan'' a to je zaista tako jer oni koji ne misle njima je lako mozak na pašu pustiti.
Ja kada bi pred tebe ''draga moja'' istres'o džak sa svojim problemima i u koji mi se svakog dana ponešto dodaje,a rijetko kad se iz njega nešto izvadi,vjerujem da bi ti pobjegla vrišteći ''mama mia''!!!!.

Uz to sto radis, opustis se i uzivas, jednostavno i taj pos'o i ljudi i sve drugo sto ti se desava shvatis kao jednu avanturu u kojoj si ti glavna uloga.S-e-l-e-n-a-a wrote:radim...vee-jay wrote:radom![]()
znam da zvucim jako depresivno, ali nije toliko strasno... samo me zanima kako uspjeti u tome?
tnxPalaSa Marsa wrote:Uz to sto radis, opustis se i uzivas, jednostavno i taj pos'o i ljudi i sve drugo sto ti se desava shvatis kao jednu avanturu u kojoj si ti glavna uloga.S-e-l-e-n-a-a wrote:radim...vee-jay wrote:radom![]()
znam da zvucim jako depresivno, ali nije toliko strasno... samo me zanima kako uspjeti u tome?![]()
PipiDugaDevetka wrote:U principu ne treba bježati od problema, ali ipak odmor u prirodi preporučujem za povremeni eskejp od svakdnevice.
Pošto nemamo more, Dunav, Savu i slično u blizini grada, imamo planine:
Preporučujem Umoljane, selo na Bjelašnici u blizini Studenog potoka i rijeke Rakitnice, ima i pansion za prenoćiti 15KM po osobi, samo se treba najaviti:
Gospoda Ministarka wrote:PipiDugaDevetka wrote:U principu ne treba bježati od problema, ali ipak odmor u prirodi preporučujem za povremeni eskejp od svakdnevice.
Pošto nemamo more, Dunav, Savu i slično u blizini grada, imamo planine:
Preporučujem Umoljane, selo na Bjelašnici u blizini Studenog potoka i rijeke Rakitnice, ima i pansion za prenoćiti 15KM po osobi, samo se treba najaviti:
Pipi, ovo je divno...ove male kolibice niz padinu su pansion? Kome najaviti dolazak?