kako se suzdržati ..fakat..
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Kupalo
#51 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Iskreno baš me briga i ako se klinci pofataju. To je zdravije od ubijanja po tramvajima.Meni je konobarica jednom sklonila polupraznu čašu i ja više u taj kafić nisam ušo', a kamo li da mi još uzima pare i prosipa dvostruki moral.
Last edited by Kupalo on 10/06/2009 22:16, edited 1 time in total.
-
Zoya
#52 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Zasto ne bi slijedio pravila? Ja sam vidjala fatacinu tu i covjek je sa razlogom to napisao. Recimo na bazenu moras imati bermude a ti onako go izadjes samo zato sto se po pravilu ne smije i zato sto eto ti bi htio da tjeras po svome. Nidje veze!HAVANA wrote:Niko nije ni rekao da se treba u slastičarni žvaljiti i fatati... niti će iko normalan to raditi ,ali stavljati onakve natpise i nekome nametati obrasce ponašanja a od strane jednog običnog krmka od gazde koji ne izdaje ni račune...
Nek mu mater njegova jede šampite ja neću ,kao što neću ni u BBI.
Ćeif mi da pijem pivu,nikad je nisam popio ni u jednom tržnom centru al kad mi je zabrane popio bi gajbu na zor i usput spuco po kile mortadele.
Mrzim kad mi neko nešto nameće i zabranjuje.Ufffff
-
callmethebreeeze
#53 Re: kako se suzdržati ..fakat..
treba otvoriti posebne centre za omladinu gdje se mogu na miru fatati, ha ja...

- nellington
#54 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Mene samo zanima po kom kriteriju autor upozorenja piše početna velika i mala slova

A što se teme tiče: nisam protiv Pablik Displej of Afekšn (PDA), znajući da neki nemaju gdje drugo (oklen mi auto, hotelska soba, stan? )
Ali granice moraju postojati, majka mu stara.
A što se teme tiče: nisam protiv Pablik Displej of Afekšn (PDA), znajući da neki nemaju gdje drugo (oklen mi auto, hotelska soba, stan? )
- HAVANA
#55 Re: kako se suzdržati ..fakat..
sultanijaodbruneja wrote:slasticarna... havana... jedu mi se kolaciuz adekvatno tjelesno dodirivanje
Ne zajebaji se sad,ljut sam pravo.
- Kupalo
#56 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Bilo pravilo sve do nedavno da muž treba istuć ženu bar jednom u 40 dana (pogledaj knjigu od Vere Erlich Jugoslovenska porodica u transformaciji), pravilo još uvijek postoji u nekim djelovima BiH misliš li ti da je to ok pravilo koje treba poštovati?Zoya wrote:Zasto ne bi slijedio pravila? Ja sam vidjala fatacinu tu i covjek je sa razlogom to napisao. Recimo na bazenu moras imati bermude a ti onako go izadjes samo zato sto se po pravilu ne smije i zato sto eto ti bi htio da tjeras po svome. Nidje veze!HAVANA wrote:Niko nije ni rekao da se treba u slastičarni žvaljiti i fatati... niti će iko normalan to raditi ,ali stavljati onakve natpise i nekome nametati obrasce ponašanja a od strane jednog običnog krmka od gazde koji ne izdaje ni račune...
Nek mu mater njegova jede šampite ja neću ,kao što neću ni u BBI.
Ćeif mi da pijem pivu,nikad je nisam popio ni u jednom tržnom centru al kad mi je zabrane popio bi gajbu na zor i usput spuco po kile mortadele.
Mrzim kad mi neko nešto nameće i zabranjuje.Ufffff
-
callmethebreeeze
#57 Re: kako se suzdržati ..fakat..
moramo prvo definisati sta je dozvoljeno fatanje. ja sam i jako liberalan i nista mi se ne gadi, a i malo sam vojer
, ali opet ne bih volio gledati nekoga kako se fata ono bas ofirno. u redu po koji poljubac, ali ako se ne skidaju jedno s drugog onda je ofirno. ne radi se da sam moralista, nego jednostavno necu to gledam dok pijem kafu (kolac rijetko jedem
), isto kao sto necu da gledam druge prirodne radnje u kafani, poput kopanja nosa, sjecenja noktiju, etc.
- arzuhal
#58 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Jednom prilikom sam sa par prijatelja ušao u jednu slastičarnu u Damasku. Razlog: skužili smo par prelijepih djevojaka unutra. Ha smo ušli i sjeli, samo sjeli bolan, dođe uredan poslužitelj i izvjesti nas da ne možemo tu biti. Razlog: nismo porodica. Samo bračnim parovima i porodicama je dozvoljeno. Nisu glupi, znaju što smo ušli. Ima sladoleda i u granapima. Mi zbunjeni, začuđeni, pa ljuti napustimo slastičarnu. Ni šampite nismo po'vatali. I reče gavran: never more.
Naspram tog iskustva, zamolba o nedoličnom ponašanju u sarajevskoj slastičarni mi dođe ko šega...
Naspram tog iskustva, zamolba o nedoličnom ponašanju u sarajevskoj slastičarni mi dođe ko šega...
-
callmethebreeeze
#59 Re: kako se suzdržati ..fakat..
ja sam bio u jos jednoj zivopisnijoj arapskoj zemlji gdje nisi ni mogao vidjeti da li su koke u slasticarni zgodne ili ne jerbo su skroz zavijenearzuhal wrote:Jednom prilikom sam sa par prijatelja ušao u jednu slastičarnu u Damasku. Razlog: skužili smo par prelijepih djevojaka unutra. Ha smo ušli i sjeli, samo sjeli bolan, dođe uredan poslužitelj i izvjesti nas da ne možemo tu biti. Razlog: nismo porodica. Samo bračnim parovima i porodicama je dozvoljeno. Nisu glupi, znaju što smo ušli. Ima sladoleda i u granapima. Mi zbunjeni, začuđeni, pa ljuti napustimo slastičarnu. Ni šampite nismo po'vatali. I reče gavran: never more.
- arzuhal
#60 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Sirija je sekularna, socijalistička arapska republika i te stvari...callmethebreeeze wrote:ja sam bio u jos jednoj zivopisnijoj arapskoj zemlji gdje nisi ni mogao vidjeti da li su koke u slasticarni zgodne ili ne jerbo su skroz zavijenearzuhal wrote:Jednom prilikom sam sa par prijatelja ušao u jednu slastičarnu u Damasku. Razlog: skužili smo par prelijepih djevojaka unutra. Ha smo ušli i sjeli, samo sjeli bolan, dođe uredan poslužitelj i izvjesti nas da ne možemo tu biti. Razlog: nismo porodica. Samo bračnim parovima i porodicama je dozvoljeno. Nisu glupi, znaju što smo ušli. Ima sladoleda i u granapima. Mi zbunjeni, začuđeni, pa ljuti napustimo slastičarnu. Ni šampite nismo po'vatali. I reče gavran: never more.
Naspram tog iskustva, zamolba o nedoličnom ponašanju u sarajevskoj slastičarni mi dođe ko šega...![]()
![]()
![]()
![]()
- Kupalo
#61 Re: kako se suzdržati ..fakat..
BiH je nesekularna, nesocijalistička, nezaposlena i nebih
- arzuhal
#62 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Ma mo'š govorit kontra mene i kontra cilog svita, al'...Kupalo wrote:BiH je nesekularna, nesocijalistička, nezaposlena i nebih
- Kupalo
#63 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Ma nema mi Zoye da nasikirano priča o dijelovima tijela šmrc-arzuhal wrote:Ma mo'š govorit kontra mene i kontra cilog svita, al'...Kupalo wrote:BiH je nesekularna, nesocijalistička, nezaposlena i nebih
-
callmethebreeeze
#65 Re: kako se suzdržati ..fakat..
ali je tradicionalno drustvo, a mozda su i licemjeri kao i mi.arzuhal wrote:Sirija je sekularna, socijalistička arapska republika i te stvari...callmethebreeeze wrote:ja sam bio u jos jednoj zivopisnijoj arapskoj zemlji gdje nisi ni mogao vidjeti da li su koke u slasticarni zgodne ili ne jerbo su skroz zavijenearzuhal wrote:Jednom prilikom sam sa par prijatelja ušao u jednu slastičarnu u Damasku. Razlog: skužili smo par prelijepih djevojaka unutra. Ha smo ušli i sjeli, samo sjeli bolan, dođe uredan poslužitelj i izvjesti nas da ne možemo tu biti. Razlog: nismo porodica. Samo bračnim parovima i porodicama je dozvoljeno. Nisu glupi, znaju što smo ušli. Ima sladoleda i u granapima. Mi zbunjeni, začuđeni, pa ljuti napustimo slastičarnu. Ni šampite nismo po'vatali. I reče gavran: never more.
Naspram tog iskustva, zamolba o nedoličnom ponašanju u sarajevskoj slastičarni mi dođe ko šega...![]()
![]()
![]()
![]()
- Daphna
#66 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Nađeš si djevojčicu sa autom, stanom ili lovom... Pa odete u hotelnellington wrote:Mene samo zanima po kom kriteriju autor upozorenja piše početna velika i mala slova![]()
![]()
A što se teme tiče: nisam protiv Pablik Displej of Afekšn (PDA), znajući da neki nemaju gdje drugo (oklen mi auto, hotelska soba, stan? )Ali granice moraju postojati, majka mu stara.
Mislim da je vlasnik slastičarne trebao definisati pojam "nedolično ponašanje"
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#67 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Ma može Gazda ono kačiti da ne kažem gdje
...ja se odlično sjećam da je žensko neodoljivo dok jede fino spravljen kolačić ili pak sladoled živopisne boje, sa sve haljinicom na tufnice ili cvjetnim uzorčićima
.
Osim toga, zaista gdje poremetiti licemjerno čudoređe nego u hramovima tranzicijskog privatluka, Slastičarnama koje su redom nalik jedna drugoj---sve ogledala, aluminij, na radiju Kalman
ili Kolonija debela hopsalice pjeva.
Gojazni gazda u kožnjaku sa svojom gojaznom rajom razgleda svoje parkirane bmw-ove, a zadnje žensko je vidjeo srčući loš kokain u nekoj turbofolk rojal-akvi, dok je Selma obećavajućim pogledom cvrkutala"tElo uz tElo kad smo pripijeni".
Parovi su za njega mala fukara koja hoće da se dira za tričavih par kolača čitava dva sata.E ne mere.."platite janjetinu u Royalu pa u paMsion ko ljudi"-ljutito ronda gazda Gojaznim Drugovima koji upadljivo šmrckaju utačkanih očiju i srču bozu.
I ko fol svi ono fini..
Ima tu i činjenice da su oni mlađi, posebno mali mahalci , jako nestrpljivi i ofirni...sjedne na pola metra od Medene i konta da mu je babo staklar pa da niko ne vidi da traži mrvice od šampite ispod suknjice
.Medene opet sirote ne kontaju da im je puder za nijansu preslab da sakrije rumenilo.Sjedi u klimatiziranoj slastičarni , jede sladoled , a lice joj se žari ko na 41-0m kilometru maratona 
Osim toga, zaista gdje poremetiti licemjerno čudoređe nego u hramovima tranzicijskog privatluka, Slastičarnama koje su redom nalik jedna drugoj---sve ogledala, aluminij, na radiju Kalman
Gojazni gazda u kožnjaku sa svojom gojaznom rajom razgleda svoje parkirane bmw-ove, a zadnje žensko je vidjeo srčući loš kokain u nekoj turbofolk rojal-akvi, dok je Selma obećavajućim pogledom cvrkutala"tElo uz tElo kad smo pripijeni".
Parovi su za njega mala fukara koja hoće da se dira za tričavih par kolača čitava dva sata.E ne mere.."platite janjetinu u Royalu pa u paMsion ko ljudi"-ljutito ronda gazda Gojaznim Drugovima koji upadljivo šmrckaju utačkanih očiju i srču bozu.
I ko fol svi ono fini..
Ima tu i činjenice da su oni mlađi, posebno mali mahalci , jako nestrpljivi i ofirni...sjedne na pola metra od Medene i konta da mu je babo staklar pa da niko ne vidi da traži mrvice od šampite ispod suknjice
- Cholina_Lokica
#68 Re: kako se suzdržati ..fakat..
a bas ima finih nacina za iskoristiti sav onaj slag sa sampita...
- Daphna
#69 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Oh ti nevaljalice jednaDile wrote:a bas ima finih nacina za iskoristiti sav onaj slag sa sampita...
- Cholina_Lokica
#70 Re: kako se suzdržati ..fakat..
nije do mene 
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#72 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Zoya, kontam ja tebe i savršeno razumijem šta govoriš-stoji to naravno.Međutim postoje oni naklinčeni likovi koji baš mrze parove i nervira ih i manja intimnost.Zoya wrote:
Zasto ne bi slijedio pravila? Ja sam vidjala fatacinu tu i covjek je sa razlogom to napisao. Recimo na bazenu moras imati bermude a ti onako go izadjes samo zato sto se po pravilu ne smije i zato sto eto ti bi htio da tjeras po svome. Nidje veze!
Ima ona legendarna Gargamelka u kafani Linea na Obali koja munje pušta čim se dragi ili draga poljubi ili pak zagrli.Isto tako, ne podnosi Nike patike ili hlače sa džepovima u military look-u.A kafana na extremno prometnom mjestu.
Ja se zapravo s veseljem osvrćem na činjenicu da Sarajevo nikad ljepše ne izgleda nego kad je načičkano parovima na svakom mogućem skrovitom mjestu, kad prkosi Lampama Javne Rasvjete, i kad se svi parkovi zelene i šarene od cvijeća i mladih ugrijanih sugrađana sa viškom hormona..
Gdje da odu, kako da se snađu u gradu koji je lagano prenapučen i zagušen u svako doba dana i noći?O sudbino kleta...osim toga ono "autaško" hrvanje je najblaže rečeno isfurano, glupo, a osim toga totalno neoriginalno(još od Đure u Nadrealistima).Skoro svi vise sa roditeljima do 30-e godine, ili imaju dosadne cimere koji moraju da uče za svoje ispite po 35-i put, ili žive tamo gdje je jedina skrovita površina u parku rupa od neke nesretne krtice
-
Rambo-Amadeus
#73 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Kuplalo, seres k'o foka
Nit volim prosipati intimu na javnom mjestu nit volim gledati neciju na istom takvom mjestu. Nema to veze sa nekakvim naprednim shvatanjima. Niti sa laznim moralom. Jednostavno me je stid i gledati nekog i ispoljavati nesto intimno na javnom mjestu. A ti se sa svojom zenom/djevojkom, djecom, ocem, materom, bratom, prijateljima i svim ostalim (obzirom da ne vidis nista lose u tome ogranicio sam raspon lica na ona koju su vezana iskljucivo za tebe, ovo ne vazi za one koji misle drugacije) fino NAPREDNO i BEZ LAZNOG morala bali i zvalji u svojoj kuci do ujutro. Niko ti ne brani. U javnosti postoji nesto sto se zove ukus, a nadasve tu je i stid. Ako si ikad cuo za tu rijec.

Nit volim prosipati intimu na javnom mjestu nit volim gledati neciju na istom takvom mjestu. Nema to veze sa nekakvim naprednim shvatanjima. Niti sa laznim moralom. Jednostavno me je stid i gledati nekog i ispoljavati nesto intimno na javnom mjestu. A ti se sa svojom zenom/djevojkom, djecom, ocem, materom, bratom, prijateljima i svim ostalim (obzirom da ne vidis nista lose u tome ogranicio sam raspon lica na ona koju su vezana iskljucivo za tebe, ovo ne vazi za one koji misle drugacije) fino NAPREDNO i BEZ LAZNOG morala bali i zvalji u svojoj kuci do ujutro. Niko ti ne brani. U javnosti postoji nesto sto se zove ukus, a nadasve tu je i stid. Ako si ikad cuo za tu rijec.
- Dioda
#74 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Ovakav slican natpis je bio u onoj slasticarni prekoputa Robota (pretpostavljam da je i sad ta u pitanju). Bila sam jednom tamo sa momkom, mislim da je tek bila otvorena, i cim smo se popeli na sprat, vidim neki natpis- bio je slican ovome. Malo smeknem kakve su face za susjednim stolovima, reko nema za*ebancije, sjest cu preko puta momka, i to dijagonalono, da me ne mERE dohvatiti
Jos da batine izvucem
Nekad mi stvarno ide na zivce kad se neki par koji sjedi blizu mene ljubaka glasno, muzika tiha, fakat je iritantno
A opet, vecina mojih drugova nemaju auto, nemaju stanove, i nemaju gdje otici sa djevojkama. Narocito gadno zimi kad fatanje u parku steti bubrezima
Tako da mi je draze sjediti pored nekog para koji se ljubaka, pa i trun vise, nego sjediti pored nekog debila kockaste glave koji bi u jednom trenutku mogao izvaditi utoku i oplest
Na donjem spratu pomenute slasticarne su tada sjedili likovi koje ne bih zeljela sresti u mraku
Jos da batine izvucem Nekad mi stvarno ide na zivce kad se neki par koji sjedi blizu mene ljubaka glasno, muzika tiha, fakat je iritantno
A opet, vecina mojih drugova nemaju auto, nemaju stanove, i nemaju gdje otici sa djevojkama. Narocito gadno zimi kad fatanje u parku steti bubrezima
Tako da mi je draze sjediti pored nekog para koji se ljubaka, pa i trun vise, nego sjediti pored nekog debila kockaste glave koji bi u jednom trenutku mogao izvaditi utoku i oplest
Na donjem spratu pomenute slasticarne su tada sjedili likovi koje ne bih zeljela sresti u mraku
- kockica_kockica
#75 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Od par poljubaca i drzanja za ruke jos niko nije lipsao niti mu se nesto strasno desilo... kako medenoj i medenom tako i publici koja je gledala njih dvoje... 
Sta njih briga sta oni rade za susjednim stolom
ali fakat ovo postavljanje nekakvih natpisa sa kojekakvim glupostima je primitivno
pustite mlade nek se pipaju dok su mladi kad dodju do dobi kao tete sa trajnom onda ce brinuti druge brige i pipanja nece biti ni na mapi 

Sta njih briga sta oni rade za susjednim stolom
ali fakat ovo postavljanje nekakvih natpisa sa kojekakvim glupostima je primitivno
pustite mlade nek se pipaju dok su mladi kad dodju do dobi kao tete sa trajnom onda ce brinuti druge brige i pipanja nece biti ni na mapi