Svi pričaju o prijateljstvu i njegovom održavanju, ali niko mi nikada nije rekao kako postati nekome prijatelj, kako se sprijateljiti.
Ako imate odgovor ili neki komentar....pišite
Kako se sprijateljiti?
Moderator: _BataZiv_0809
- Meshtar
#2 Re: Kako se sprijateljiti?
Baš si stavio temu u pravi podforum, vidi se da si jedan prekaljeni doajen forumaštva.
- Meshtar
#3 Re: Kako se sprijateljiti?
Čuj koja je formula, pomogneš mu oko tapeta i postanete prijatelji...ja ti druge ne znambesana wrote:Meshtar wrote:Baš si stavio temu u pravi podforum, vidi se da si jedan prekaljeni doajen forumaštva.
hahaha pa omaklo se čo'jeku ... dešava se...što ga ružiš...nego mu odgovori na pitanje...kako se nekom postaje prijatelj...koja je formula
![]()
- Meshtar
#4 Re: Kako se sprijateljiti?
Ah šta da ti kažem, nisi ti to bezveze pitala. Sve ima svoje razloge, pa i to...koji su tvoji? 
-
aidaa_princess90
#5 Re: Kako se sprijateljiti?
slazem se s tobom Besana,Prosto nema formule za prijateljstvo,ono se rodi,pa se tek na njemu radi,vremenom se nadogradjuje,a pravog prijatelja tek vidis u onim losim situacijama.Ja sa svojih 18 godina ne znam imam li pravog prijatelja uz sebe,mislim da su mi trenutno najveci prijatelji roditelji i porodica,ali nazalost se cesto desava da mladi iz moje generacije sebicni i lose odgojeni,pa je pravo umijece ostati hladne gladne i nepokleknuti pred tim ljudima.besana wrote:Meshtar wrote:Ah šta da ti kažem, nisi ti to bezveze pitala. Sve ima svoje razloge, pa i to...koji su tvoji?
Nećeš vjerovati nemam ih...ili ih nisam svjesna...hajd pa znaj...
Nego ovom djetetu dsa objasnim da NEMA formule za prijateljstvo, kao što je nema ni za ljubav. Dok si jako mlad, u pubertetu recimo, prijatelji su ti bitni ali pošto su to godine u kojima ti puno toga nije jasno, što je sasvim normalno, tako ni prijateljstvo nije onako kako bi trebalo biti to jest kakvo bude u kasnijim godinama. Jer kasnije tek naučiš koliko su prijatelji rijetkost, i kako je pravi sretnik svako ko ima dva - tri DOBRA prijatelja, ili barem jedfnog. A prijatelj ti je onaj koga možeš nazvati u 2 ujutro jer si tužan ili zabrinut, i on/ona priča sa tobom ili ti dođe kući odmah, da te utješi i nasmije. Prijatelj je neko ko te ne osuđuje, ko te podržava, ko te stimuliše.Ko te tješi i govori "biće bolje", i "moraš se boriti" To je neko koga te nije stid, ali si obziran prema njemu. To je osoba kojoj je najlakše reći izvini.
Kako sve to "postati"? To se desi samo od sebe. Počne slučajno, jer se ni prijateljstvo kao ni ljubav ne može forsirati.
Mogla bih ja još o ovome ali drugi put ...
Zato je tesko odgovoriti na pitanje kako ste se sprijateljili,mislim da je to nemoguce opisati rijecima