slavkoimamodilera wrote:Nosferatu cini mi se pati od klasicnog americkog razmisljanja o "zivotu sutra" a ne danas... za godinu cu imati bolju platu pa cu imati meksikanku koja ce mi cistiti dva puta sedmicno.. za pet godina cu imati para za bolju kucu, ovu ne trebam odrzavati... za koji mjesec cu kupiti novi auto, yebe mi se za ovaj...
Zivot treba zivjeti danas, jer ce te vec sutra poklopiti klavir koji pada sa obliznje zgrade...
Lijek za to je (gledano sa strane) vrlo jednostavan za nekoga ko je dovoljno inteligentan, a to Nosf. nesumnjivo jeste... posvadjaj se sa sobom, reci sebi "konju jedan, ako sad ne pospremis ova govna od odjece, pravi si debil...", odredi sebi prioritete, ali objektivne prioritete...
Slazem se sa ovim postom. @d2 je isto to rekao ali na malo saljiv nacin.
Zahvaljujem se @babyline na postovima o prokrastinaciji; uvijek je dobro procitati tako nesto informativno. Ali ne slazem se sa njom da @Nosferatu pati od toga. Covjek jednostavno radi po 12 sati tolike dane, i jos nocne smjene po vrh toga.
@Nosferatu, ja ti predlazem da smanjis posao i da, kako to @slavkoimamodilera kaze, zivis zivot danas.