Kako se rijesiti smrada nogu? :)

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
musac

#1 Kako se rijesiti smrada nogu? :)

Post by musac »

Naidjoh na jedan zanimljiv clanak... Ovdje.

Dakle, radi se o "nanosocks" ili nanočarapama. Nova tehnologija koja uništava smrad nogu. Hehe, cool.

Evo i slika:

Image

Šta vi mislite o tome?
bpsang

#2 Re: Kako se rijesiti smrada nogu? :)

Post by bpsang »

kako ne bi smrdile kad rastu iz *uzice :lol: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: Kako se rijesiti smrada nogu? :)

Post by PipiDugaDevetka »

Ili je novinar pogriješio, ili,...ne znam,...U članku se govori o bakterijama, a poznato je da ''miomirisi'' nogu dolaze uglavnom od gljivica. Zapravo, gljivetina (Zašto im tepati?).
Šuhveli mi te nanočarape,...Pipi Duga Nanočarapa,...ne ide.
Image
Last edited by PipiDugaDevetka on 23/09/2008 22:04, edited 1 time in total.
nino90

#4 Re: Kako se rijesiti smrada nogu? :)

Post by nino90 »

a nije tesko ni oprati ih :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: Kako se rijesiti smrada nogu? :)

reni-90 wrote:a nije tesko ni oprati ih :D
Nije dovoljno samo pranje.
cheguevara_k1

#6 Re: Kako se rijesiti smrada nogu? :)

Post by cheguevara_k1 »

Iz dana u uniformi nosim jednu lijepu uspomenu. Gljivice ( ja volim da im tepam :D ) Sredstvo koje ih doslovce unistava zove se UROTROPIN ( 10x je bolje i jeftinije od canestena ) i ima ga u svakoj apoteci. Namazem 1 sedmicno i miran sam :D
Zah

#7 Re: Kako se rijesiti smrada nogu? :)

Post by Zah »

Svaki dan peri noge sapunom i uvijek nosi ciste carape. Jedne carape jedan dan, druge carape drugi dan.Naravno, vodi racuna i o kvalitetu obuce. Unutrasnjost cipela ne treba biti oblozena sintetickim platnom.
PipiDugaDevetka

#8 Re: Kako se rijesiti smrada nogu? :)

Her Flick wrote:ja mislim da autor teme nema problema sa gljivicama nego smradom nogu

imao sam problema imam i dan danas samo u manje, normalno je da se noge znoje pa da kasnije vonjaju

1. pocinjes od dana kada kupis novu obucu, sa opranim nogama i cistim carapama
2. kada kupis cipele kupis i sprej protiv smrada nogu, nprsces cipele, a prije toga naprsces noge sprejom protiv znojenja nogu (ima u DM-u)
3. kada zavrsis sa upotrebom istih odma na pranje nogu i ciste carape obuci ako se mora, a cipele na balkon nek se vjetre
4. kvalitetne pamucne ili vunene carape, jer upijaju znoj
5. ulozci za cipele ili tene, redovno pranje ili kupiti nekave sa sto manje spuzve

a gljivice su vise posljedica slabe higijene, ja sam na treski u februaru parao carape i noge
jedan cova mi pokazao dobar trik, operes cope i noge obuces "ciste" cope na noge a mokre stavis ili oko vrata ili oko pasa da se suse
i tako svaki dan, i kad god sam bio u sanitetu saletim pudera (bilo kakvog) kojim napuderisem noge
Da, ali su vrlo često posljedica dijabetesa, uzimanja antibiotika zbog neke treće bolesti,...itd. Gljivetina kandida živi u crijevima (ne znam kojem crijevu) svih ljudi, neophodna je valjda, treba da bude tu, ali zbog nečega (Bolest, recimo), što se desi u organizmu, proširi se, neželjeno, te dođe i do nogu.
U tom slučaju, ne možeš se iste otarasiti samo pranjem nogu, čistom obućom obloženom pamukom i čistim pamučnim čarapama.
Razne maze pomažu od kojih je (meni) najpoznatija Canesten jer se Plivin Canesten=Plimycol dobije ''na recept''.
neprilagodjena

#9 Re: Kako se rijesiti smrada nogu? :)

Post by neprilagodjena »

Mozda ti cipele/tene smrde,djaba ti je onda svaki dan noge prati i carape mjenjati ako ti one smrde.
spreca

#10 Re: Kako se rijesiti smrada nogu? :)

Post by spreca »

Cistoca je pola zdravlja a ako to ne pomaze onda ostaje samo giljotina :D
The Nightwatchman

#11 Re: Kako se rijesiti smrada nogu? :)

Post by The Nightwatchman »

a zasto je ovo na pdf-u zdravlje? ova tema mi je više za priroda i ekologija :D :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#12 Re: Kako se rijesiti smrada nogu? :)

Post by Chmoljo »

čuj kako se riješiti?

prijavi se u deminere :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Epitop

#13 Re: Kako se rijesiti smrada nogu? :)

Post by Epitop »

spreca wrote:Cistoca je pola zdravlja a ako to ne pomaze onda ostaje samo giljotina :D
a prljavština druga polovina :lol:
Post Reply