Prvo što trebate uraditi jeste da.......?
Kako se riješiti nereda u kući...
-
mali jomu
#1 Kako se riješiti nereda u kući...
Sređivanje kuće može oduzeti puno vremena, ukoliko je u njoj haos od razbacanih stvari.....plastičnih kutija, daljinskih upravljača, olovaka, igračaka, neopranog posuđa, prljavih podova, zidova.....
- Janjicar
#2 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
https://www.klix.ba/lifestyle/kucaiured ... /190621063
Novinar S.H.P , da bi mi vidjeti samo tu intelektualnu gromadu...
Novinar S.H.P , da bi mi vidjeti samo tu intelektualnu gromadu...
- oaza85
#3 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
sebe dovodes u red , nebil se situacija ponovila...... nered se ne stvara sam od sebemali jomu wrote:Sređivanje kuće može oduzeti puno vremena, ukoliko je u njoj haos od razbacanih stvari.....plastičnih kutija, daljinskih upravljača, olovaka, igračaka, neopranog posuđa, prljavih podova, zidova.....
-
mali jomu
#4 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
po meni.... to je tooaza85 wrote: sebe dovodes u red , nebil se situacija ponovila...... nered se ne stvara sam od sebe
ali kako sebe dovesti u red kad je kuća u neredu......?
- vjeshalica
#5 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Pod mentorskom palicom psihijatra i psihologa
- animals
#6 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Red i rad..
disciplina..cine cuda..
disciplina..cine cuda..
-
mali jomu
#7 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Kakva je kod njih kuća?vjeshalica wrote: Pod mentorskom palicom psihijatra i psihologa
- Maraschino
#8 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Nista narocito, razbacano gore nego kod mene.mali jomu wrote:Kakva je kod njih kuća?vjeshalica wrote: Pod mentorskom palicom psihijatra i psihologa
Cekaju da im to neko drugi dovede u red.
-
Sunculish
#9 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Nikako, kod mene je to nemoguće. Trosim puno vremena i uzivam kad mi je kuca sređena ali taj užitak splasne cim mi djeca dodju kući. Mali su, nemaju svoje sobe, pa su igračke svud po dnevnoj sobi. Jednostavno, kad sam vidjela da ću svisnuti od muke okrenula sam ploču. Jednom sedmično ocistim komplet stan a ovo tekuće kad stignem. Eh da, kad gosti dolaze onda se detaljno sve u što kraćem roku "preleti" i sredimo se da nismo musavi. 
-
moonca
#10 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Upravo, pozvati goste .. al, za detaljno .. treba plan.
Tush kabinu perem, kad perem kosu.Dok maska odradi svoje, dovoljno vremena za plocice i vrata .... koristim jake deterdzente
- Maraschino
#11 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
a vi imate?Sunculish wrote:Nikako, kod mene je to nemoguće. Trosim puno vremena i uzivam kad mi je kuca sređena ali taj užitak splasne cim mi djeca dodju kući. Mali su, nemaju svoje sobe, pa su igračke svud po dnevnoj sobi. Jednostavno, kad sam vidjela da ću svisnuti od muke okrenula sam ploču. Jednom sedmično ocistim komplet stan a ovo tekuće kad stignem. Eh da, kad gosti dolaze onda se detaljno sve u što kraćem roku "preleti" i sredimo se da nismo musavi.
- Euphoria
#12 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Prvo pravilo - sve što ne koristim godinu dana bacam. Tamam da je zlato.
Sve je razvrstano i uredno slozeno, da mi se lahko snaci. Olovke koje ugledam po kuci gdje ne trebaju biii odmah uzmem i ubacim u ukrasne solje kojima ih drzim. I tako čim nešto ugledam mimo mjesta sklonem ili djecu uputim da sklone, ako je njihov
Redovno odrzavam stan....svake sedmice jednu prostoriju detaljno čistim
I puno toga usput radim npr udjem ruke da operem vidim po solji ili umivaoniku fleke, naprskam obrisem pa ruke operem i sve tako...bitno je prvo dobro sve razrstati i posloziti, a onda redovno odrzavati.
Isto tako treba imati neke trikoe tj načine koji najviše odgovaraju za čišćenje. Npr ja Ajax razmutim, i zogerom krpu namočenu u njemu brišem kuhinju, to mi je začas, nego onako dio po dio da brisem.
Sve je razvrstano i uredno slozeno, da mi se lahko snaci. Olovke koje ugledam po kuci gdje ne trebaju biii odmah uzmem i ubacim u ukrasne solje kojima ih drzim. I tako čim nešto ugledam mimo mjesta sklonem ili djecu uputim da sklone, ako je njihov
I puno toga usput radim npr udjem ruke da operem vidim po solji ili umivaoniku fleke, naprskam obrisem pa ruke operem i sve tako...bitno je prvo dobro sve razrstati i posloziti, a onda redovno odrzavati.
Isto tako treba imati neke trikoe tj načine koji najviše odgovaraju za čišćenje. Npr ja Ajax razmutim, i zogerom krpu namočenu u njemu brišem kuhinju, to mi je začas, nego onako dio po dio da brisem.
-
moonca
#13 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
..cuj baca .... 
- mousstapha
#14 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Sto cesce imati goste 
- Santic_Aleksa
#15 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Stoposto, još ih naučit na režim da mogu da bahnu nenajavljeni, onda si primoran da ti je sve picikato 24/7.mousstapha wrote:Sto cesce imati goste
-
Moenx
#16 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Samo gosti i to Vam je to
-
paladinka
#17 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
He, kod mene muz , ja inace sama sam operisana od kupovine , ali on... samo malo nesto narucuje...to znaci dva-tri puta sedmicno paketi.Njegov hobi slusalice , lampe i raznoraazni kablovi... kablovi se ne smiju baciti... kod mene pune kutije raznoraznih kablova, koje on ne znas sto su ali se to ne smije baciti.Miss Moonlight wrote:Prvo pravilo - sve što ne koristim godinu dana bacam. Tamam da je zlato.
- Euphoria
#18 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Eh to je zeznuta situacija. Moj tata ima isti problem. Ako je bio odsutan, kad se vrati prvo mamu pita Sta si mi bacila 
- Maraschino
#19 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Blago onome ko moze sto cesce bacati nekoristene stvari. Taj uvijek iznova zivi zivot i ne vraca se u proslost.
Svako nakupljanje nekih stvari pa bilo to ''bitno'' ili ne vuce u bijedu. Ili ti treba ili ne.
Svako nakupljanje nekih stvari pa bilo to ''bitno'' ili ne vuce u bijedu. Ili ti treba ili ne.
-
paladinka
#20 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Ja ima kutije sa starim slikama i to , i to se zatvorilo.. i to je to.. ko hoce nek otvara.Maraschino wrote:Blago onome ko moze sto cesce bacati nekoristene stvari. Taj uvijek iznova zivi zivot i ne vraca se u proslost.
-
moonca
#21 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
hm , ja imam odjece od 20 god.. i sad je in.. ne bacam 
- Santic_Aleksa
#22 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Isto, ne bacam ništa. Trećina kuće mi je praktično šupa/ostava raznoraznih skula. 
- Maraschino
#23 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
vidio sam...one cipele kao u moje rahmetli nene.moonca wrote:hm , ja imam odjece od 20 god.. i sad je in.. ne bacam
-
moonca
#24 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Maraschino wrote:vidio sam...one cipele kao u moje rahmetli nene.moonca wrote:hm , ja imam odjece od 20 god.. i sad je in.. ne bacam
..nosim ih jos uvijek-svaki dan..-al' imam odjece.. zbilja
-
paladinka
#25 Re: Kako se riješiti nereda u kući...
Ja bacam sve .. sto mogu!moonca wrote:hm , ja imam odjece od 20 god.. i sad je in.. ne bacam