kako se postaje politicar ?
- suncokret13
#1 kako se postaje politicar ?
kako se postaje politicar ?
interesuje me kako zaraditi 4.000 - 5.000 KM,mjesecno ?
- Ahmmed
#2 Re: kako se postaje politicar ?
Prvo, koliko se sjećam , ti si dama.suncokret13 wrote:kako se postaje politicar ?
Drugo, trebala bi izgraditi karijeru estradne umjetnice, pa snimiti barem jedan CD.
Treće i posljednje, eto te u Parlamentu
- karanana
Dobro pitanje, i mene interesuje. Pretpostavljam da se prvo mora uclaniti i biti aktivan unutar neke stranke. Pa da postavim jedno jedno pred-pitanje pitanju iz naslova: Kako se postaje clan neke stranke? Gledajuci u buducnost, koja bi stranka bila najbolja za uclaniti se sto se tice gdje se najvise moze hajriti?
- kustah
Jah! Vjerovatno!
Ali zaista,ja sam bio razmisljao o ovome,ja smatram ove politicare "nenormalnim" ljudima. Sta god ovo nenormalno,znacilo.
A to pitanje je u svim politickim sistemima i strankama,isto. Pozeljno je imati kakav "elitni" fakultet i neki prefiks. Kao takvog oni ce tebe naci ili na neki drugi nacin kontaktirati predsjednika Kadrovske komisije.
Ili se angazujes dok si jos student u njihovom "Jugendu",i biti privrzen "njihovj stvari".
Biti supak i idiot,je najbolja moguca karakteristika u politici.
Ali zaista,ja sam bio razmisljao o ovome,ja smatram ove politicare "nenormalnim" ljudima. Sta god ovo nenormalno,znacilo.
A to pitanje je u svim politickim sistemima i strankama,isto. Pozeljno je imati kakav "elitni" fakultet i neki prefiks. Kao takvog oni ce tebe naci ili na neki drugi nacin kontaktirati predsjednika Kadrovske komisije.
Ili se angazujes dok si jos student u njihovom "Jugendu",i biti privrzen "njihovj stvari".
Biti supak i idiot,je najbolja moguca karakteristika u politici.
Last edited by kustah on 26/06/2007 22:47, edited 1 time in total.
- suncokret13
znaci prvi korak je u ili iz JAGOMIRA !!!!!!!!!kustah wrote:Jah! Vjerovatno!
aha,
bas fino
- kustah
Pa nemam pojima Suncice sta ti bila motivacija za ovo pitanje, ali ako mislis da mozes promijentiti ovo drustvo.i imas motivaciju za to,to ti je dobra osnova.
Ja mislim da sa ovakvim sistemom i ljudima u njemu to je iluzija! Ja,nemislim da ovi politicari odlucuju o bilo cime! Oni su samo "puppets on string". Stvarne odluke se donose u Berlinu,Parizu,Londonu i Vasingtonu.
I ovo je jedan, ako ne i glavni razlog sto se ja nebih bavio politikom.
Ja mislim da sa ovakvim sistemom i ljudima u njemu to je iluzija! Ja,nemislim da ovi politicari odlucuju o bilo cime! Oni su samo "puppets on string". Stvarne odluke se donose u Berlinu,Parizu,Londonu i Vasingtonu.
I ovo je jedan, ako ne i glavni razlog sto se ja nebih bavio politikom.
-
nineac
Jebiga zavisi u kojustranku hoces. Npr. ako pucas na SDA onda moras bar malo u zatvoru da lezis, a ako pucas na SZBiH onda moras minimalno 100.000 pronevjerit i bar jedno preduzece za 1km prodat. Za SDP moras biti oznacen od Avaza kao komunjara!
-
MUNAFIK
#13 Re: kako se postaje politicar ?
Kakav narod takvi politicari... nit smo mi ista bolji od njih nit su oni ista gori od nas... razlika je samo u stanju na racunusuncokret13 wrote:kako se postaje politicar ?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Rodiš se kao mlad/mlada, pa ideš na razne kurseve, seminare,.... Kao što ne možeš početi učiti svirati klavir u 16. godini, tako isto, ne možeš biti dobar/dobra političar ako ne počneš učiti taj zanat u ranoj mladosti.
Za slučaj rata, najbolje je biti povjerenik civilne zaštite u MZ ili kontrolisati tunele.

Prvi s lijeva, PipiDugaDevetka, na kursu moralno-političkog vaspitanja, 1963.g.
Za slučaj rata, najbolje je biti povjerenik civilne zaštite u MZ ili kontrolisati tunele.

Prvi s lijeva, PipiDugaDevetka, na kursu moralno-političkog vaspitanja, 1963.g.
- suncokret13
aha,znaci nesto staza iz JAGOMIRA.
pa produzena edukacija i stalna upotreba znanja stecenog na kursu moralno-političkog vaspitanja.
da li starno SVI politicari moraju imati i ''ZATVORSKU'' proslost ( radni staz stecen u zatvorima,robijama) ?
a da
pored svih , ovakvih ( gore opisanih znanja,iskustava,VRLINA)
KAKO POSTICI TO DA TE NAROD VOLI,glasa stalno za TEBE ??
( tajna uspjeha ili je tajna u narodu - SIROKIM NARODNIM MASAMA )
pa produzena edukacija i stalna upotreba znanja stecenog na kursu moralno-političkog vaspitanja.
da li starno SVI politicari moraju imati i ''ZATVORSKU'' proslost ( radni staz stecen u zatvorima,robijama) ?
a da
pored svih , ovakvih ( gore opisanih znanja,iskustava,VRLINA)
KAKO POSTICI TO DA TE NAROD VOLI,glasa stalno za TEBE ??
( tajna uspjeha ili je tajna u narodu - SIROKIM NARODNIM MASAMA )
-
realna do boli
KO KAZE DA TE NAROD MORA VOLITI.. ja nikoga od njih ne volim a oni su na vlasti..
- suncokret13
i sta kupim ??
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
moraš od malih nogu znati pričati o uspjesima
iako ti je najveći uspjeh da nisi izgubio drugi srednje kad si trebao pasti iz tri pa je daiđa intervenisao pa si pao iz dva na popravni
u bosni ima 100 ljudi radi lakše računice
50 ljudi su članovi stranaka
15 ljudi su članovi stranaka koji formiraju vlast
od tih 15
samo 5 ulazi u ministarstva tamo gdje nam se sudbina kroji... i oni su obično dno dna
eh
sada
u onih prvih pedeset koji su ostali se krije budućnost bih
:D:D
iako ti je najveći uspjeh da nisi izgubio drugi srednje kad si trebao pasti iz tri pa je daiđa intervenisao pa si pao iz dva na popravni
od tih 15
samo 5 ulazi u ministarstva tamo gdje nam se sudbina kroji... i oni su obično dno dna
eh
sada
u onih prvih pedeset koji su ostali se krije budućnost bih
- suncokret13
uh,komplikovamo.........tesko za shvatiti ( skontati )komi wrote:moraš od malih nogu znati pričati o uspjesima
![]()
![]()
![]()
od tih 15
eh
sada
u onih prvih pedeset koji su ostali se krije budućnost bih:D:D
covjek za to mora imati 4 ( CETIRI ) noge,da bi to svario.........
.....
..........
.....................
hej, pa da u tome nije razlika !!!!!!!!!!!!!
pa moguce je,
''u tom grmu lezi,zec''
razlika izmedju DVONOZNIH ljudi i CETVERONOZNIKA !!!!!!!!!!
Eurekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
otkrili smo tajnu !!!!
koja je muci svjet od njegovog postanka !!
dobro je da nisam u Sirakuzi,tko zan sta i se jos otkrilo
-
Heli Kopter
#24 Re: kako se postaje politicar ?
prvo se uclanis u stranku.suncokret13 wrote:kako se postaje politicar ?
- suncokret13
uh,
brzo pisete,a ja sporo citam......
nikako pohvatati size ovoga.........
brzo pisete,a ja sporo citam......
nikako pohvatati size ovoga.........