kako se postaje alkoholicar?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Bosanac sa dna kace wrote:gluho i daleko bilo
nije rahmetli nena vazda vikala ; Ucte Elham, okrenulo se na vela havle.
pa ovu temu treba podhitno obrisat, pa makar bila i zezancija. :-? :run: :skoljka: :angry:
šališ se? nadam se ....

zašto ne pričati o problemu? hoće li nestati ako ga ignorišeš?

:roll:

e svašta ćeš pročitati na ovom forumu...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

dawn_upon_dawn wrote:
pa ovu temu treba podhitno obrisat, pa makar bila i zezancija. :-? :run: :skoljka: :angry:
šališ se? nadam se ....

da, svakako da treba pricati o tome, ali ne u najpozitivnijem smislu, to je pocasat koja unistava nase drustvo, mislim da je sramota postavit ovu temu na ovaj podforum i govoriti o tome pohvalno :-?
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Bosanac sa dna kace wrote:
dawn_upon_dawn wrote:
šališ se? nadam se ....

da, svakako da treba pricati o tome, ali ne u najpozitivnijem smislu, to je pocasat koja unistava nase drustvo, mislim da je sramota postavit ovu temu na ovaj podforum i govoriti o tome pohvalno :-?
ok, ovo je rekao postavljač teme:
irfan2 wrote:ok mozete lagano prestat sa zaebancijom sada :D ..tema je trebala da bude ozbiljna..
a to što je zachatana je druga stvar. uostalom, oni koji se zezaju sa time trebaju znati da se zezaju sa BOLESNIM ljudima, kojima treba lijek i pomoć kao i svim bolesnicima, jer ovisnost je bolest i ne izmisljam toplu vodu.

možda je ljudima lakše zafrkancijom pristupiti ozbiljnoj temama..

sa druge strane, čak i da je ova tema postavljena iz zafrkancije, ne bi je trebalo zatvoriti, samo pokazati da to nije nesto sa čim se zafrkava... et.

ne treba praviti tabu ni od čega.
WizzardFromBOZ

#29 Re: kako se postaje alkoholicar?

Post by WizzardFromBOZ »

irfan2 wrote:zanima me kako funkcionise proces prelaska izmedju vako vikendasa i alkoholicara, i kakva su vasa iskustva o tome ...
neces ni primijetiti kad predjes granicu, ali najbolje je da se ni ne vrzmas mnogo blizu granice... :D
amrica

Post by amrica »

kad pocnes piti stalno, ali uvijek sa razlogom, kad ti je lose, tjesis se, kad ti je dobro proslavljas, kad ti je dosadno ubijas dosadu, a jos ako ima slicne raje, ne mozes promasiti target
Saian

Post by Saian »

Aaaaaaaaaj irfo ovo tek sad vidjeh, sta ti bi jadan ne bio pa ovo otvori :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hahahah prejak si, irfo alkos :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ko papa svodnik :lol: :lol: :lol:
_ambassador

Post by _ambassador »

ja preporucujem lakse droge kao alternativu (da se razumijemo, preporuka je namijenjena samo ako se zaista necim moras opucati, ima nas i takvih :D)

efekat: tvoja vikend-doza alkohola ce se uveliko smanjiti, sve dok ne dodjes na 2-3 pive maximalno po noci, sto je jako dobar rezultat. samo treba biti pazljiv da kasnije ne dodjes u situaciju da moras postavljati temu o cannabisu :D
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

_ambassador wrote:ja preporucujem lakse droge kao alternativu (da se razumijemo, preporuka je namijenjena samo ako se zaista necim moras opucati, ima nas i takvih :D)

efekat: tvoja vikend-doza alkohola ce se uveliko smanjiti, sve dok ne dodjes na 2-3 pive maximalno po noci, sto je jako dobar rezultat. samo treba biti pazljiv da kasnije ne dodjes u situaciju da moras postavljati temu o cannabisu :D
ma odlican savjet :-) :-) :D :D :oops: :P :P
FFK as Lucy01

#34 Re: kako se postaje alkoholicar?

Post by FFK as Lucy01 »

Last edited by FFK as Lucy01 on 10/10/2007 18:56, edited 1 time in total.
ninja-san

Post by ninja-san »

eh,

sjetim se onog Balasevicevog stiha "neko pijan, lakse zivot odrobija". To je uglavnom istina, i treba se cuvati, jer kad npr. nikotin ili alkohol ili ne daj boze droga , udju covjeku u metabolizam i kad se covjek sazivi sa tim, kasnije i kad hoce , tesko se rijesit.
nexo

Post by nexo »

.........
Last edited by nexo on 08/07/2010 18:00, edited 1 time in total.
_ambassador

Post by _ambassador »

ninja-san wrote:eh,

sjetim se onog Balasevicevog stiha "neko pijan, lakse zivot odrobija". To je uglavnom istina, i treba se cuvati, jer kad npr. nikotin ili alkohol ili ne daj boze droga , udju covjeku u metabolizam i kad se covjek sazivi sa tim, kasnije i kad hoce , tesko se rijesit.
meni je samo krivo sto ljudi smatraju drogu vecim zlom nego nikotin ili alkohol...

mislim, ja bih ovo "ne daj boze" stavio na pocetku nabrajanja: ne daj boze prvenstveno alkohol, pa droga, pa cigare....

neznam... kada slusam ovakve izjave, a slusam ih redovno sa svih strana, imam osjecaj da sam kao neko cudesno bice, koje je u odredjenim krugovima i nepozeljno, jer tobejarabi, on se drogira... isto tako treba teoretski izdvojiti lake od teskih droga, kao teskog ovisnika od onog vikendasha, vrlo bitno.

ali ne shvatam kako moze bigi gora licnost u drustvu lik koji se napusi, opusti se i sve mu smijesno, od onog koji se napije pa u neka doba uzme tuci zenu jer je nesto rekla............
_ambassador

Post by _ambassador »

dawn_upon_dawn wrote:
_ambassador wrote:ja preporucujem lakse droge kao alternativu (da se razumijemo, preporuka je namijenjena samo ako se zaista necim moras opucati, ima nas i takvih :D)

ma odlican savjet :-) :-) :D :D :oops: :P :P

:D
sta ima dawn?
sa cim ti volis zgrijesiti? :D:D
konyan

Post by konyan »

Nema alkohola od kojeg se ovako kvalitetno tripuje. :D
Saian

Post by Saian »

veca_sa wrote:http://www.youtube.com/watch?v=zNxV087t ... ba%2Eus%2F

samo je dilema jel alkos il narkic :lol: :lol:

aaaaaaaaaaaj lole sto se fisno :lol: :lol: :lol: :D :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Evo Sajo, skoro kao ti u Boemima :D :D Nebi te ni pustili onda da ja nisam urgirao :D:D:D

Irfo brate, samo loci sto vise. Pocni i pusiti uz to, poznato je da duhan suzava kapilare a alkohol ih prosiruje. Urnebesna kombinacija i nikom - nista :D:D:D
Saian

Post by Saian »

'ornse ne zahebavaj posten narod nego odgovori Irfi na pitanje, podijeli svoje znanje mishu :D :D :D
irfan2

Post by irfan2 »

ovaj horns ko da je u robijas veteran pa ga jednom mjesecno vikendom puste malo na zrak :D ...

inace je fascinantno kolko je ljudi ovo shvatilo kao zaebanciju :D .. moje se pitanje odnosilo na one koji bas problema imaju sa alkoholom, i koji idu na odvikavanje, itd .. kako povuc razliku izmedju nekog ko povremeno i radi cejfa pije i onih drugih ... i kako se do toga dolazi...

al nebitno je sad :D .. orns, kako ide gore? jesil juznije il ti je pola godine noc pola dan?
Saian

Post by Saian »

irfan2 wrote:ovaj horns ko da je u robijas veteran pa ga vikendom puste malo na zrak :D ...

inace je fascinantno kolko je ljudi ovo shvatilo kao zaebanciju :D .. moje se pitanje odnosilo na one koji bas problema imaju sa alkoholom, i koji idu na odvikavanje, itd .. kako povuc razliku izmedju nekog ko povremeno i radi cejfa pije i onih drugih ... i kako se do toga dolazi...

al nebitno je sad :D .. orns, kako ide gore? jesil juznije il ti je pola godine noc pola dan?
pola godine mu mrak, a drugih pola mrak :D :D :D
irfan2

Post by irfan2 »

pola mu mrak, a pola ima malo mjesecine :D ..
Saian

Post by Saian »

Image

:shock: :D
Saian

Post by Saian »

irfan2 wrote:pola mu mrak, a pola ima malo mjesecine :D ..
irfo nije ovo "smislio sam vic " :D :D :D
irfan2

Post by irfan2 »

tu je ta crta jel :lol: :lol: :D

u duhu teme :D .. mada ga ti znas :D ..vracaju se dvojica kuci navece, u komatoznom stanju ..
jedan: sto tako brzo voz-zis, vidis ovijeh krivina, poginucemo bezze
drugi: pa bolan nebbio ne vozim ja vec ti

:D ...
irfan2

Post by irfan2 »

nije, al je merak minirat svoju temu :D ..
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Eki Irfe hoce ozbiljno :D:D :lol: :lol:

Neko ti je gore odgovorio, ne znam ko da ne trazim. Uglavnom, daleko si od alkoholicara ako ti se nakon ne znam kakve pijanke ujutru ne ``popravlja``. No nemoj da te zavaraju morski dani, ja se na moru razbijam od jutra ranog, sto vinom ali i hranom pa prema tome, cenim :D, da nisam autenticni alkoholicar. Vise nesto kao blagi pijanac, ljubitelj dobre kapljice.

No ne smeta mahali to i onda ako te vidi neko koga znas iz vidjenja kako loces i ti si postao vlasnik jednog divnog epiteta :D:D. Poslije dolazi narkoman, propalitet,kurvar,statijaznam,...

No go ahead Irfo, boemski nacin zivota, kada se sve sabere i oduzme, nije uopce tako los izbor. Upoznas puno muskaraca i zena, prosire ti se vidici :wink: .

Hehehehe, gdje si Sajo p...in dusmanine :D:D:D . Nemam ba vremena vise kao prije da naglabam po forumu nego ovako naletim ponekad. Jbga, bracne obaveze, Evropa, skola,... Drz se Irfo, pozdravi Slogu i ako radi jedan malo stariji visoki konobar pozdravi ga od S., starog pijanca iz mira :D:D:D:D
Post Reply