cuj sramoti ha ha ha
Kako se postajalo Srbinom? Odgovor...
-
Davy Crockett
Nisam znao o posrbljavanju ali ne bi me čudilo da ga je bilo ali znam za pokatoličavanje Srba po Lici, Baniji, Kordunu i dalmatinskoj zagori. Turci su takođe sprovodili svoje.
Last edited by Davy Crockett on 18/09/2005 14:07, edited 1 time in total.
-
Skljoco
#29 Re: Kako se postajalo Srbinom? Odgovor...
-------------------IstorijskaCitanka wrote:Procitajte: http://www.geocities.com/famous_bosniak ... binom.html
Pa prokomentarisite.
Hvala!
Necu ni citati jer cu ja odgovoriti u dvi rici
Kako je neko postao ili ce postati Srbinom.
---------------------------------------
Kad je etnicki juznislavenski narod stigao na balkansko poluostrvo neka Plemena tog naroda su osnovali Sloveniju , druga Plemena tog naroda osnivaju Hrvatsku , treca Plemena Srbiju , cetvrta Crnu Goru a neka Plemena tog naroda prikljucuju se bosanskoj Zajednici i u kasnijem periodu zajedno sa ostalim pripadnicima bosanske Zajednice formiraju drzavu Bosnu .
------------
Kad je formirana Srbija svi pripadnici te Zajednice a kasnije Drzave zvali su se Srbi .
I danas svi oni koji se odluce i izjasne za pripadnost naciji i narodu drzave Srbije su Srbi .
------------------------
Sve prirodno i logicno da ne moze biti drugacije .
-
Skljoco
-----------------Ja__ wrote:Kad meni komsija Srbin kaze :"Turkinjo" , ja ostanem bez rijeci.Ako su Turci tamo vladali 500 godina i ako su silovali njihove zene,onda medju njima ima vise turcina,nego medju nama ovdje.
To je iz nakaradnog tumacenja nacionalno-drzavnog identiteta jer juznoslavenski historicari jos uvijek govore o "naslijedstvu" drzavnih Politickih ( nacionalnog i narodnog ) identiteta .
Samo su oni psi krvolocni koje uce da budu krvolocni !
-
mr__bosnjak
Ja sam se slozio s tobom i rekao da osim sto su posrbljavali neSrbe u Srbiji oni su to radili i narodu izvan Srbije samo sto je bio iste vjere kao on a inace nije imao ikakve veze sa njima. Cak SPC nisu imali eparhije u BiH nego su pravoslavne crkve u BiH bile pod upravom Carigradske patrijarhije sa lokalnim bosnjackim popovima.IstorijskaCitanka wrote:mr_bosnjak, kako komentiras ovo da su cak i kupovali ljude da budu "srbi"? Koji lukavi pravoslavni idioti, izmjesaniji su od pacova.
Da se nije desilo to posrbljavanje u BiH danas nebi bilo Srba.
Ja negovorim da to tvoje nije tacno naravno da jeste samo dodajem informacije za koju bi mnogi sutili.
-
mr__bosnjak
Ja sam se slozio s tobom i rekao da osim sto su posrbljavali neSrbe u Srbiji oni su to radili i narodu izvan Srbije samo sto je bio iste vjere kao on a inace nije imao ikakve veze sa njima. Cak SPC nisu imali eparhije u BiH nego su pravoslavne crkve u BiH bile pod upravom Carigradske patrijarhije sa lokalnim bosnjackim popovima.IstorijskaCitanka wrote:mr_bosnjak, kako komentiras ovo da su cak i kupovali ljude da budu "srbi"? Koji lukavi pravoslavni idioti, izmjesaniji su od pacova.
Da se nije desilo to posrbljavanje u BiH danas nebi bilo Srba.
Ja negovorim da to tvoje nije tacno naravno da jeste samo dodajem informacije za koju bi mnogi sutili.