Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I da ne zaboravimo posrbljavanje Bosnjaka pravoslavaca koje vjerovatno nije uvijek islo nenasilno.
A iako je islo ikako drugacije bilo je lukavo kao da kazemo u Garasaninovim Nacertanijama pise kako se bosnjacki mladici(vjerovatno pravoslavne vjere) trebaju odvest u srpsku sluzbu gdje ce se "preobratiti" u Srbe i onda poslat kuci da u svom kraju nastave posrbljavanje i bilo je sigurno i drugih nacina.
Citanko, pa jesi li ti ikad ucio historiju. Sta su radili Turci? Nisu "kupovali" ljude dajuci im zemlju i ostale povlastice?
Ne odobravam nista sto je nasilno, ali svako ima svoj mozak i svoju cast i na njemu je da odluci da li ce postati Pravoslavac (ili kako vecina kaze Srbin), Musliman, Katolik, Adventista itd. onaj ko to zeli ili ne zeli nije kupljiv nikakvim novcem.
Moram ovo reci:Veoma sam zadovoljna kao Bosnjakinja dok gledam sa strane prepucavanja nasih komsija Hrvata i Srba.Dok jedni tvrde da smo "njihovo cvijece",drugi pak tvrde da smo njihovog porijekla.Ja posmatram...smjeskam se...uzivam...zaista mi imponuje kad neki narod tako silno zeli da sam njegovog porijekla.To znaci da kao covjek vrijedim mnogo
Hvala na indirektnom komplimentu