jesu al u mošnjama.Arteta wrote:Ma jok,i ja sam Bosanac.JoseMujica wrote: jel to i "vi" ko Srbi i Hrvati ne volite nas Bosance?
Bosanac i Bosnjak su sinonimi.
Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
- hrastov žižak
#26 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
- Arteta
#27 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Sto?jedna tamo wrote:ja hercegovce mrzim iz dna duše i to se zna na ovom forumu![]()
tak da čović meni nije rekao
- Arteta
#28 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Sto?jedna tamo wrote:ja hercegovce mrzim iz dna duše i to se zna na ovom forumu![]()
tak da čović meni nije rekao
-
Bodkin
#29 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
jesu al u *****Arteta wrote:Ma jok,i ja sam Bosanac.JoseMujica wrote: jel to i "vi" ko Srbi i Hrvati ne volite nas Bosance?
- jedna tamo
- Arteta
#31 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
jedna tamo wrote:šo?
- Arteta
#32 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Evo ga,jos jedan Bosanac.Bodkin wrote:
jesu al u *****
- Kemal Malovčić
#33 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
amerikanac
ruski
šiizam
ruski
šiizam
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#34 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
bili prije 150 godina a danas nisu.....zato i referiram da se zahvalnica piše SerićuArteta wrote:Ma jok,i ja sam Bosanac.JoseMujica wrote: jel to i "vi" ko Srbi i Hrvati ne volite nas Bosance?
- Halcyon
#35 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Znači Cerić počne provaljivat o tome da smo mi zapravo Turci i ja se trebam odreć pripadnosti bošnjačkom narodu zbog toga, i njega krivit za to?JoseMujica wrote:bili prije 150 godina a danas nisu.....zato i referiram da se zahvalnica piše SerićuArteta wrote:Ma jok,i ja sam Bosanac.JoseMujica wrote: jel to i "vi" ko Srbi i Hrvati ne volite nas Bosance?
-
pino silvestre
#36 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
+1theTruePath wrote:Nacija:Bosnjak
Jezik:Bosanski
Religija:Islam
- Kemal Malovčić
#37 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
bošnjak
religija sda
muslimanski
religija sda
muslimanski
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#38 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
ne imputiraj meni što nisam napisao...to su čisto tvoje halucinacije ...i obrati se psihoanalitičaru da ti razjasni šta si hOtio rećiHalcyon wrote: Znači Cerić počne provaljivat o tome da smo mi zapravo Turci i ja se trebam odreć pripadnosti bošnjačkom narodu zbog toga, i njega krivit za to?Genijalno.
- Man of steel
#39 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
-Bošnjak
-Vjernik
-Bos.Jezik
Bošnjaci - "multietničari", u kojima još uvjek parazitira štetočina zvana Jugonostalgija zbog koje se izjašnjavaju kao Bosanci, su naivni i izmanipulirani neprijatelji naše države protiv kojih se treba boriti svim raspoloživim sredstvima dok ne postane prekasno.
-Vjernik
-Bos.Jezik
Bošnjaci - "multietničari", u kojima još uvjek parazitira štetočina zvana Jugonostalgija zbog koje se izjašnjavaju kao Bosanci, su naivni i izmanipulirani neprijatelji naše države protiv kojih se treba boriti svim raspoloživim sredstvima dok ne postane prekasno.
-
boris_nsa
#40 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Bosanac
Katolik
Bosanski jezik
Katolik
Bosanski jezik
- Kemal Malovčić
#41 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
seksualno opredjeljenjehrastov žižak wrote:nac: Malijac
relidžn: ateista
maternji jezici: ne znam još
šta se ono još popunjava?
klub i tenisera za koji navijaš
omiljena boja
i tako to
-
pino silvestre
#42 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Bosanac i Bosnjak su sinonimi.[/quote]
bili prije 150 godina a danas nisu.....zato i referiram da se zahvalnica piše Seriću[/quote]
To sto se ne slazes sa Cericem nije razlog da se prestanes osjecati onim sto jesi duboko u svojim genima. Pa zamisli da se recimo crveni hrvati prestanu izjasnjavat hrvatima jer se stide pavelica i tompsona, ili se desni hrvati prestanu izjasnjavati hrvatima jer se stide i ne slazu se sa vesnom pusic, ivom josipovicem itd itd.
bili prije 150 godina a danas nisu.....zato i referiram da se zahvalnica piše Seriću[/quote]
To sto se ne slazes sa Cericem nije razlog da se prestanes osjecati onim sto jesi duboko u svojim genima. Pa zamisli da se recimo crveni hrvati prestanu izjasnjavat hrvatima jer se stide pavelica i tompsona, ili se desni hrvati prestanu izjasnjavati hrvatima jer se stide i ne slazu se sa vesnom pusic, ivom josipovicem itd itd.
-
pemanapemani
#43 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Evo, moja malenkost (ti i tebi slični bi me svrstali u hrvatski etnički korpus).Halcyon wrote:Mene interesuje koliki je broj onih koji su ovdje odabrali opciju Bosanac, a koji ne dolaze iz bošnjačkog etničkog korpusa?
Znam još četiri živa bića koja se izjašnjavaju i osjećaju Bosancima, a ne dolaze iz bošnjačkog etničkog korpusa kako ti to voliš reći.
Također poznajem cca. 10 živih bića koji su nacionalno Bosanci, a etnički su nešto drugo. Među njima je 50 % onih koji ne pripadaju bošnjačkom etničkom korpusu.
Još jedna stvar, kako neko može naštetiti BiH ako se izjašnjava kao Bosanac i ako je njegova jedina ili primarna identifikacija država BiH? To je notorni idiotluk koji tjera vodu na mlin onih koji bi najviše voljeli da Bosna i Hercegovina ne postoji.
-
Eborg
#44 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Odavno ne pročitah gluplji post.jedna tamo wrote:Hrvatica
ako treba objašnjenje:
rođena sarajka, otac sarajlija, do rata osjećala se jugoslovenkom, katolkinjom, vjeru smo držali u kući i tako je i dan danas, međutim juga se raspala, prema BiH ne osjećam pripadnost, doduše ne osjećam ni prema hrvatskoj, samo mi je mama tamo rođena, al eto jedino gdje sam osjećala pripadnost je juga e sad kako da se izjasnim kao bosanka kad ništa u toj bosni nema kao što je bilo u jugi....novi ljudi došli i svoje donijeli, stari se prilagodili i to je to....
kaže navijam za bih ! kako ću navijati kad su sve muslimani u timu,mada ne pratim fudbal, čak šta više mrzim ga![]()
eh eto pošto se ja uvijek nešto pravdam pa čak i zato što živim pravdam se ...nadam se da ste me razumijeli
jedino što volim u bih je sarajevo, ono je moje i niko mi ga otet ne može ni sandže ni klinci palci
vozdrica
- Klavikula
#45 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Jugosloven
bosanski
bosanski
- Arteta
#46 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
boris_nsa wrote:Bosanac
Katolik
Bosanski jezik
Podrska.
- Arteta
#47 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Ceric je debil.JoseMujica wrote:bili prije 150 godina a danas nisu.....zato i referiram da se zahvalnica piše SerićuArteta wrote:Ma jok,i ja sam Bosanac.JoseMujica wrote: jel to i "vi" ko Srbi i Hrvati ne volite nas Bosance?
Ja matram da su Bosnjaci i Bosanci sinonimi,bez obzira bili muslimani,ateisti,katolici,pravoslavci,budisti.
Cak mi je ovaj drugi naziv i drazi ali danas zbog glupih politicara je to sve podijeljeno.
Last edited by Arteta on 28/09/2012 21:35, edited 1 time in total.
-
Anti Anti Fa
#48 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Ako si rodjen/a u Bosni i Hercegovini onda si Bosanac logicno ili?Ako si rodjen u yugi i imas BiH pasos onda si Bosanac ne mozes bit nista drugo.
-
boris_nsa
#49 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Ovo je zaista najveća glupost koju sam u životu pročitao, a imam skoro 30 godina.jedna tamo wrote:Hrvatica
ako treba objašnjenje:
rođena sarajka, otac sarajlija, do rata osjećala se jugoslovenkom, katolkinjom, vjeru smo držali u kući i tako je i dan danas, međutim juga se raspala, prema BiH ne osjećam pripadnost, doduše ne osjećam ni prema hrvatskoj, samo mi je mama tamo rođena, al eto jedino gdje sam osjećala pripadnost je juga e sad kako da se izjasnim kao bosanka kad ništa u toj bosni nema kao što je bilo u jugi....novi ljudi došli i svoje donijeli, stari se prilagodili i to je to....
kaže navijam za bih ! kako ću navijati kad su sve muslimani u timu,mada ne pratim fudbal, čak šta više mrzim ga![]()
eh eto pošto se ja uvijek nešto pravdam pa čak i zato što živim pravdam se ...nadam se da ste me razumijeli
jedino što volim u bih je sarajevo, ono je moje i niko mi ga otet ne može ni sandže ni klinci palci
vozdrica
Boris.
- Arteta
#50 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Klavikula wrote:Jugosloven
bosanski