Kako se osloboditi fobije od prljavstine?
Moderator: anex
-
blufonka
#1 Kako se osloboditi fobije od prljavstine?
;
Last edited by blufonka on 29/08/2011 12:27, edited 1 time in total.
-
patrius
#2 Re: Kako se osloboditi fobije od prljavstine?
Nazalost (ili u ovom slucaju nasrecu
) fobija se ne lijeci 
-
sajosarajlija
#3 Re: Kako se osloboditi fobije od prljavstine?
Gledao sam nedavno Oprah show sa ljudima koji imaju isti problem kao tvoj. Uglavnom okupljena je grupa ljudi koju su odveli na direktno suočavanje sa prljavštinom. Od guranja ruku u kantu za smeće i lizanja prstiju, pa do drugih direktnih dodira sa njihovim strahom. Cilj je bio uvjeriti njihovu podsvijest da je to neopravdan strah i da se u biti nemaju čega bojati u toj mjeri kojoj se boje.
Znači, imaš problem koji je samo do tebe i samo ga sama možeš pobjediti direktnim suočenjem sa njim.
Potraži tu Oprah epizodu, iskrneo ne znam koja je to sezona jer ja to ne pratim jer sam tad slučajno naletio na tu, mislim da je bila na HRT-u u januru ili februaru!
Sretno!
Znači, imaš problem koji je samo do tebe i samo ga sama možeš pobjediti direktnim suočenjem sa njim.
Potraži tu Oprah epizodu, iskrneo ne znam koja je to sezona jer ja to ne pratim jer sam tad slučajno naletio na tu, mislim da je bila na HRT-u u januru ili februaru!
Sretno!
-
musac
#4 Re: Kako se osloboditi fobije od prljavstine?
To je jedna vrsta opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Vjerovatno imaš i repetitivnu kompulziju.
Jedini način je: FACE THE FEAR!!! Drugim riječima, diraj sve što je prljavo, i vremenom ćeš skontati da je ok biti prljav.
Jedini način je: FACE THE FEAR!!! Drugim riječima, diraj sve što je prljavo, i vremenom ćeš skontati da je ok biti prljav.
-
modesti
#5 Re: Kako se osloboditi fobije od prljavstine?
Poslala sam ti PM.