Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
janje_

#151 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by janje_ »

Magarece_godine wrote:Nekad 2003 sam bio registrovan na ovom forumu. Aktivno raspravljao. Sjecam se pitt-a, Šehe, magdalene (ako se ne varam, neka zena s kojom smo se vazda prepirali)... I onda lagano, ne znam zbog cega prestanem se logovati na forum. Postanem samo posmatrac. Nedavno, sam se htio ulogovat sa starim nikom, ali ne mozes pogoditi pass da si hljeb. Bihnetov mail odavno neaktivan, i tako se registrujem ponovo ...
Magarece godine - knjiga koju sam najvise puta procitao u zivotu. Knjiga koja me cinila sretnim dok su padale granate. Knjiga koja je cinila da rat prestane, iako su granate padale u samoj knjizi.
Avatar - dok sam citao Magarece godine, navijao sam da ljiljani pobjede :D Danas navijam za Sarajevo i Zelju ... ostalo me ne zanima :D

p.s. sjecam se i stocara ... njegovog bloga .. i sad se sjeti jos jednog bloga Ubiču babu - tako nekako ... Zna li neko tačan naziv tog bloga ?
trazis derva..

Kill Babo - Dnevnik jednog Derve
http://dervo.blogger.ba/
arzuhal

#152 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by arzuhal »

zagazaga wrote:moj nick je moj bio moj nadimak od jednog dječaka u vrijeme kad nije znao reći moje ime ..... i sad mi imamo poseban jezik sporazumijevanja i ako je sad ko fol veliki momak :-D ;-) ........elem forumaši su često mislili da sam muško pa je bio avatarImage pa su svi mislili da sam neozbiljna.....a ja sam jaaaako ozbiljna.........bice opet neki ozbiljni, inače me ljudi pogrešno tumače pa nije ni važno Image
Ja nju ništa ne kontam...Pravo je neozbiljna...
strong69

#153 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by strong69 »

Moj nick je plod nedostatka inspiracije. Nekakav stari video rekorder marke strong vrtio je film upravo na 69. minutu... Iako ce mnoge 69 sigurno asocirati na neke druge, mastovitije i ljepse stvari :D

Daphna

#154 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by Daphna »

Nick mi je vazda isti... Gdje god treba neki nick nabaci se Daphna 8-) Zna se desiti i da je zauzet (jer je to jedno popularno žensko ime) pa onda idu neke varijacije na tu temu.

A odlučila sam se na ovaj nick iz više razloga.
Prvo, Dafne je šumska nimfa iz grčke mitologije i čitajući taj mit jako mi se dopao (Ona ze zarekla da će očuvati svoju čednost do kraja života, u nju se zaljubi Apolon, proganjao je, njoj dosadilo i zamoli bogove da joj pomognu... I nisam više sigurna ko, ali mislim da je njena mama pretvori u drvo lovora. Apolon shrvan bolom napravi si vijenac od lovorovog lišća koji je nosio na glavi i otuda se pobjednicima raznih sportsih takmičenja u tom periodu stavlja lovorov vijenac na glavu).

A drugo, dafne je starogrčki naziv za lovor, što je opet povezano sa mojoj budućom profesijom (donekle).

Avatar? Uglavnom baziran na zelenim okama (kakve su i moje) :-D Dakle, i nick i avatar imaju veze sa mnom i dosta govore :-D
zambaklija

#155 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by zambaklija »

ja sam nako iz šale po radnji gdje svi iz okoline kupuju onu "markiranu"garderobu :mrgreen: :mrgreen: birtija se zove zambak,tu inače često odsjedaju "trgovački putnici" iz rajvosa :D :D ,pa ovo moje ćoše gdje sjedi ova čarobna kutija izgleda kao ta radnja nema čega nema pa kad sam se registrovao kontam haj evo neka bude zambaklija :D :D :D :sax: :dance:
tatjanamster

#156 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by tatjanamster »

Daphna wrote:Nick mi je vazda isti... Gdje god treba neki nick nabaci se Daphna 8-) Zna se desiti i da je zauzet (jer je to jedno popularno žensko ime) pa onda idu neke varijacije na tu temu.

A odlučila sam se na ovaj nick iz više razloga.
Prvo, Dafne je šumska nimfa iz grčke mitologije i čitajući taj mit jako mi se dopao (Ona ze zarekla da će očuvati svoju čednost do kraja života, u nju se zaljubi Apolon, proganjao je, njoj dosadilo i zamoli bogove da joj pomognu... I nisam više sigurna ko, ali mislim da je njena mama pretvori u drvo lovora. Apolon shrvan bolom napravi si vijenac od lovorovog lišća koji je nosio na glavi i otuda se pobjednicima raznih sportsih takmičenja u tom periodu stavlja lovorov vijenac na glavu).

A drugo, dafne je starogrčki naziv za lovor, što je opet povezano sa mojoj budućom profesijom (donekle).

Avatar? Uglavnom baziran na zelenim okama (kakve su i moje) :-D Dakle, i nick i avatar imaju veze sa mnom i dosta govore * :-D

aaa
baš ti je fin ovaj mit :)
Hvala na novim informacijama!

Moj nick je zapravo ime moje kćerke :-)
A avatar....volim Ditu Von Teese :-D

* Jel' to neko 'čedan' juju :oops: :oops: :oops:
kreco hakija

#157 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by kreco hakija »

nick i avatar dolaze od dvije najdraže rock grupe. :D
nellington

#158 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by nellington »

Registrovao se da prokomentarišem vijest o mogućnosti nastupa Nathana Ellingtona za fudbalsku reprezentaciju BiH. Aktivacijski mail završio u spam sekciji, pa nikad nisam ni napisao taj komentar... poslije pronašao taj mail i počeo šarati...

A avatar: Slobodarski Texas je moja domovina - ko ne voli Teksašana, ne viđeo Widowdana!
Emily the Strange

#159 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by Emily the Strange »

Nick i avatar su mi povezani, tj. na slici je Emily. A razlog je taj sto se poistovjecujem s njom. Izgledamo priblizno isto, ista kosa, voli crnu i crvenu kao ja, obozava macke kao i ja, cudna je kao i ja etc. :mrgreen:
Ateista

#160 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by Ateista »

Emily the Strange wrote:Nick i avatar su mi povezani, tj. na slici je Emily. A razlog je taj sto se poistovjecujem s njom. Izgledamo priblizno isto, ista kosa, voli crnu i crvenu kao ja, obozava macke kao i ja, cudna je kao i ja etc. :mrgreen:
A ko je Emily?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#161 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by Pera Trta »

Ateista wrote:
Emily the Strange wrote:Nick i avatar su mi povezani, tj. na slici je Emily. A razlog je taj sto se poistovjecujem s njom. Izgledamo priblizno isto, ista kosa, voli crnu i crvenu kao ja, obozava macke kao i ja, cudna je kao i ja etc. :mrgreen:
A ko je Emily?
Poznajete li Šejlu Grac?
nellington

#162 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by nellington »

Pera Trta wrote:
Ateista wrote:
A ko je Emily?
Poznajete li Šejlu Grac?
Bjež+ ba, meni se familija počela ozbiljno sikirat' za Šejlu tih dana :lol: :lol:
Emily the Strange

#163 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by Emily the Strange »

Ateista wrote:
A ko je Emily?
To ti je lik kojeg je kreirao Rob Reger, poznata marka odjece. Ima super majcica, bedzeva, torbica i sl. stvari, ali je skupa, i na zalost, nema kod nas bas da se kupi, bar koliko ja znam :roll:
Ali sve u svemu kul je, onak malo na rok, pa raznih slika i citata ima, jer to je kao neki virtuelni svijet, ona je cudna, voli sve suprotno od vecine "normalnih" ljudi, ima 4 macke i bla bla bla :mrgreen:
Tak npr na majici imas njen lik i natpis, recimo: "Get lost!", "When I say GET, you say LOST" ili npr "Don't stand so close to me" i sl.
beautyfool

#164 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by beautyfool »

Emily the Strange wrote:
Ateista wrote:
A ko je Emily?
To ti je lik kojeg je kreirao Rob Reger, poznata marka odjece. Ima super majcica, bedzeva, torbica i sl. stvari, ali je skupa, i na zalost, nema kod nas bas da se kupi, bar koliko ja znam :roll:
Ali sve u svemu kul je, onak malo na rok, pa raznih slika i citata ima, jer to je kao neki virtuelni svijet, ona je cudna, voli sve suprotno od vecine "normalnih" ljudi, ima 4 macke i bla bla bla :mrgreen:
Tak npr na majici imas njen lik i natpis, recimo: "Get lost!", "When I say GET, you say LOST" ili npr "Don't stand so close to me" i sl.
Bas je to swatko XD
S0RAYA

#165 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by S0RAYA »

Upravo zavrsila s citanjem knjige Lovac na zmajeve :D i posudim ime jedne zeMske :mrgreen: :skoljka: :zjev: ...
gladna sam

#166 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by gladna sam »

Da se ne lazemo u datom trenutku sam skapavala od gladi :D :D :D
Vitamin C

#167 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by Vitamin C »

gladna sam wrote:Da se ne lazemo u datom trenutku sam skapavala od gladi :D :D :D
Ostade ti zadugo u tom trenutku. :D
Chemist

#168 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by Chemist »

Nick je prosto odraz moje struke, na Sa-x sam imao profil jos 2005 ali ko zna gdje su ti podaci zavrsili, tako da sada ima ovaj, tada nisam znao stada stavim kao nick, i bas sam citao nekakvu strucnu literaturu i pade mi na pamet da pokusam ovako i proslo je :)

A avatar je jedna od najljepsih gradjevina novog doba, trijumf ljudskog uma i kreativnosti
Bolesni Doktor

#169 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?

Post by Bolesni Doktor »

Vitamin C wrote:
gladna sam wrote:Da se ne lazemo u datom trenutku sam skapavala od gladi :D :D :D
Ostade ti zadugo u tom trenutku. :D
Valjda nisi previše mršava 8-)
Post Reply