Kako se nacionalno definisete?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Kako sami sebe nacionalno definisisete ?

Kao Bosanac/ Bosanka
105
56%
Kao Bosnjak/ Bosnjakinja
31
17%
Kao Jugoslaven/ Jugoslavenka
10
5%
Kao Srbin/ Srpkinja
4
2%
Kao Musliman/ Muslimanka
4
2%
Kao Hrvat/ Hrvatica
14
7%
Kao Jevrej/ Jevrejka
2
1%
Nekako drugacije
17
9%

Total votes: 187

Dioda

#126 Re: Kako se nacionalno definisete?

Post by Dioda »

madner wrote:
mIRCerka wrote:
Dioda wrote:
Ja nikad nisam popunila tu rubriku.Iz mjesovitog sam braka i ne pada mi na pamet da bilo kome bilo sta objasnjavam.I tako,svaki put kad predajem dokumente u studentsku,pored nacionalnost povucem kosu cizu :lol: I svaki put kazu moras popuniti,ja kazem nista se ne mora,i samo se okrenem i ostavim im papire na stolu.Tako sam se svaki put upisala.I nikad nisam htjala uzeti papire nazad da popunim.Ne dam da me handre time :x Smradovi :x
Na kojem faksu?
Pa vidi joj nika.

ETF :thumbup:
Pa ja,ETF :D
ljubav_aha

#127 Re: Kako se nacionalno definisete?

Post by ljubav_aha »

[quote="Dioda]Ja nikad nisam popunila tu rubriku.Iz mjesovitog sam braka i ne pada mi na pamet da bilo kome bilo sta objasnjavam.I tako,svaki put kad predajem dokumente u studentsku,pored nacionalnost povucem kosu cizu :lol: I svaki put kazu moras popuniti,ja kazem nista se ne mora,i samo se okrenem i ostavim im papire na stolu.Tako sam se svaki put upisala.I nikad nisam htjala uzeti papire nazad da popunim.Ne dam da me handre time :x Smradovi :x[/quote]

znaci,unosenje statistickih podatka je bazirano na doborovoljnoj bazi,i logicno je da ne mora biti jedan od uslova upisan na faks
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#128 Re: Kako se nacionalno definisete?

Post by mIRCerka »

ljubav_aha wrote:
znaci,unosenje statistickih podatka je bazirano na doborovoljnoj bazi,i logicno je da ne mora biti jedan od uslova upisan na faks
moyda na ETF, na FF si morao sve popuniti....
ljubav_aha

#129 Re: Kako se nacionalno definisete?

Post by ljubav_aha »

mIRCerka wrote:
ljubav_aha wrote:
moyda na ETF, na FF si morao sve popuniti....
oh,sad slucaj postaje interesantniji :P koji su kriteriji insistiranja ili totalne ravnodusnosti obrazovnih institucija o upisu spomenutih podataka :-)
Last edited by ljubav_aha on 09/05/2008 02:45, edited 1 time in total.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 19:27, edited 3 times in total.
shalaedin

#131 Re: Kako se nacionalno definisete?

Post by shalaedin »

KO K...C !!!

To nacionalno izjasnjavanje i trazenje identiteta nam unistava zivote od 90-te na ovamo. Juce Bosanci, danas svi neki Bosnjaci, Srbi i Hrvati... Zar je nacionalnost toliko bitna? Cini mi se da nam je postalo bitnije ko se kako izjasnjava, nego jeli ko dobar ili los covjek. Dajmo svima etikete...dok pametni prevazilaze razlike mi cemo da budemo pametni balkanci i da furamo sve sto je obrnuto od onih koji deset puta boljim zivotom zive od nas.

Bicu po nacionalnosti Sanacbo, iz zemlje Snebo, u kojoj je sve tako bajno sjajno... :)

:bih: :bih: :bih:
vox-populi

#132 Re: Kako se nacionalno definisete?

Post by vox-populi »

Nema Bosanac u turskom i madjarskom??????? E je8em im mater, sad evo odoh da him ja pokazem, cuj nema. Ja jednostavno ne mogu nastaviti svoj zivot poznavajuci ovu cinjenicu. Svaki dan pricam madjarski i turski, i stalno koristih rijec Bosanac, kad ono nema.

Neko gore rece da je iz mjesanog braka, i ja sam, tata mi je musko a mama zensko. Gdje ces vecu izmjesanost.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 19:33, edited 2 times in total.
Anamoona

#134 Re: Kako se nacionalno definisete?

Post by Anamoona »

Ja bih samo da napomenem, ako je neko (nedaj Boze) slucajno zaboravio, da u ovoj zemlji postoje i Hercegovci, jednako kao i Bosanci (respect i jednima i drugima, imaju najzdravije ideje) i zaista se ne bi smjeli biti izostavljena ili zanemarena kategorija ili se mozda "podrazumijevati" pod nekom drugom kategorijom. :bih:
Drug Član

#135 Re: Kako se nacionalno definisete?

Post by Drug Član »

Ja sam bogami prije svega Hercegovac, jesam maaaajkemi! :-D
Post Reply