Kako se izbacuje voda iz usiju ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

pesak

#1 Kako se izbacuje voda iz usiju ?

Post by pesak »

:lol:
Jel zna neko ? Ozbiljno... :D
BGC

Post by BGC »

skaces na desnu ili na lijevu nogu,zavisi koje je uho i samo nagnes uho na tu stranu...ode voda 100%
:D :D
pesak

Post by pesak »

Glava mi je ko merica, a u usima mi zuji i bucka. Ili je voda ili ne znam sta je. :-? :sad:
Jos nesto- Nemojte slusati muziku preko slusalica kao sto sam to ja cinila...ogluvecete nacisto. Usi mi bride.Sad mi vec treba jaci ton za tv, radio, ne razaznajem dobro reci, ponekad... :shock: Buka u gradu je tolika da je vrlo jak ton potreban da bi se cula muzika preko slusalica sa mp3, vokmena i td... tako, da , ako hocete da ne budete gluvi, ne koristite ih.
A ovii sto prodaju to su jako bezobrazni sto ne upozore narod. :x
pesak

Post by pesak »

BGC wrote:skaces na desnu ili na lijevu nogu,zavisi koje je uho i samo nagnes uho na tu stranu...ode voda 100%
:D :D
Ma probala...znam za to... :sad:
melb26sa

Post by melb26sa »

Vodu iz usiju vadis tako sto ukapas 1-2 kapi medicinskog alkohola (rubbing alcohol) u uho u kom imas vode. Provjereno djeluje.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Idi doktoru!!
BihYankee

Post by BihYankee »

ako zanocis sa vodom u usima pripremi se za otol H kapi ... moze pomoci i iscjedjeni sok iz biljke "ćuvarkuća( raste po crijepovima krovova a lići na aloju) u kombinaciji sa malo ugrijanog ulja. Kapati na stranu uha nikako u centar i lezati poslije toga 15 minurta da se "stvar slije", nabaci i vunenu kapu za svaki slučaj
BihYankee

Post by BihYankee »

ako zanocis sa vodom u usima pripremi se za otol H kapi ... moze pomoci i iscjedjeni sok iz biljke "ćuvarkuća( raste po crijepovima krovova a lići na aloju) u kombinaciji sa malo ugrijanog ulja. Kapati na stranu uha nikako u centar i lezati poslije toga 15 minurta da se "stvar slije", nabaci i vunenu kapu za svaki slučaj
topcam
Vozim: uzbrdo

Post by topcam »

pesak wrote:Glava mi je ko merica, a u usima mi zuji i bucka. Ili je voda ili ne znam sta je. :-? :sad:
Jos nesto- Nemojte slusati muziku preko slusalica kao sto sam to ja cinila...ogluvecete nacisto. Usi mi bride.Sad mi vec treba jaci ton za tv, radio, ne razaznajem dobro reci, ponekad... :shock: Buka u gradu je tolika da je vrlo jak ton potreban da bi se cula muzika preko slusalica sa mp3, vokmena i td... tako, da , ako hocete da ne budete gluvi, ne koristite ih.
A ovii sto prodaju to su jako bezobrazni sto ne upozore narod. :x
Sta mislis da odes HNO (Uho-Grlo-Nos) doktoru i da ti izaperu fino usi.

Malo je neugodno, ali ces poslije super da cujes. Moze ti se desiti da ukoliko nesto doktor zezne izgubis smisao za ravnotezu.

----------------
@ tema
Q-stapicima isto pazljivo oko uha, pojedini umjesto da uho ociste gurnu sve u uho pa eto belaja.

Osim vec provjerenog skakutanja nemam prijedloga. :D
meki

Post by meki »

topcam wrote:
Malo je neugodno, ali ces poslije super da cujes. Moze ti se desiti da ukoliko nesto doktor zezne izgubis smisao za ravnotezu.
:D
pesak

Post by pesak »

Nikad vise necu da slusam muziku preko slusalica..casna rec...samo da mi se vrate usi... :sad:
Hvala na savetima. :)
Nikako ne volim lekare. :shock: ..ajde sto cu da izgubim smisao.. :D ....nego sto cu da izgubim zivot... ako im odem u posetu...

Probacu da furam pranajamu kroz usi. :D
pesak

Post by pesak »

Ne znam kako kod vas, ali ovde su lekari mafija u belim mantilima. Pre nego sto se nekom "prepustis", moras da mu udjes u psihu...da li uzima mito ili ne, ako uzima, koliko uzima, kako da mu das, sta uzima ako ne uzima mito u parama...kojeg je politickog uverenja...cisto da znas...da ti se ne omakne... :D
da nije polozio fakultet preko veze...koliko ih ima na dusi.../odgovarao za to svakako nije/
koga zna od onih koje ti znas ...ko kaze da sam u paranoji ? :D
mafija je to , teska.
ima jedan stari stos o paranoji, koji kaze - to sto sam ja u paranoji, ne znaci da me ne prate... :D
fantom slobode

Post by fantom slobode »

probaj izbacivati vodu iz usiju zatvaranjem nosa i usta i stvaranjem pritiska kao ronioci kada se prilagodjavaju na dubinu.sa tim tjeras vodu iz usiju napolje.
illuminated

Post by illuminated »

stavi glavu u rernu, jedno 20 min na 250stepeni i voda ce da ispari :D
pesak

Post by pesak »

fantom slobode wrote:probaj izbacivati vodu iz usiju zatvaranjem nosa i usta i stvaranjem pritiska kao ronioci kada se prilagodjavaju na dubinu.sa tim tjeras vodu iz usiju napolje.
probala i nece... jos gore bude...
pesak

Post by pesak »

illuminated wrote:stavi glavu u rernu, jedno 20 min na 250stepeni i voda ce da ispari :D
sto si ti jedan pametan... :-) :D
topcam

Post by topcam »

meki wrote:
topcam wrote:
:D
sta fali smisao ili culo

de mi nacitani napisite kako cu pisat
fantom slobode

Post by fantom slobode »

pesak wrote:
fantom slobode wrote:probaj izbacivati vodu iz usiju zatvaranjem nosa i usta i stvaranjem pritiska kao ronioci kada se prilagodjavaju na dubinu.sa tim tjeras vodu iz usiju napolje.
probala i nece... jos gore bude...
ne znam, porpicaj sa kojim roniocem, meni je jedan pokazao taj fazon, pa moze.Mozda sam zaboravio sve detalje postupka, ako znas kojeg upitaj ga.
dacina_curica

Post by dacina_curica »

pokusaj "isprati" uho sa hidrogen peroxidom (H2O2)...princip je isti kao kod kapljica za usi (ili metode sa toplim uljem koje su nase nane koristile :) ) ...znaci lezi na stranu, naspi nekoliko kapljica H2O2 u uho i pusti nek odradi svoje 10-tak minuta....ako se ne odcepi od prve ponovi proces :)

good luck :)
lost&found

Post by lost&found »

Ako ti jos uvijek zuji,nakon svih nabrojanih metoda ( pogotovo poslije ovog sa rernom i 250 stepeni)..moguce je da nije voda u pitanju...nego jedna divna krasna pojava..koja se zove tinitus..necu da te plasim al onda si hebala jeza u ledja :D
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Vozdra Pesak,

Ako je iko deverao sa usima ja sam, ono sto ti mogu reci poslije litara ulja kojekakvog "ljekovitog" i slicno, mogu ti posavjetovati samo da smiris nerve i da ne maltretiras uho previse jer ima jako osjetljivu kozu iznutra a opnama i membranama da ne pricam.

Nego, pokusaj se smiriti (ja mislim ipak da je velika autosugestija u pitanju) i zanoci s mirom na stranu gdje ti je to problematicno uho. Ja obicno kad mi udje voda u uho pustim glavu prema dole da "iskapa" - ali fakat dugo treba.

Ne cackaj uho.
Ne sipaj nista u njega.
Smiri se i sacekaj jos par dana.

Jos nesto - pokusaj se istusirati fino toplom vodom i malo se isprickaj u uho da te pogadja mlaz tople vode i odmah nagni glavu prema dole (bez treskanja).

Ali naljepse te molim da obuzdas nerve. Tebe je nesto spicilo u zadnje vrijeme pravo. Te neM'res spavat' te ovo te ono. Malo se relaksiraj. Bit ce ti bolje. Nemoj se puno opterecavat (proci ce to temporalno zaglusenje).
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

illuminated wrote:stavi glavu u rernu, jedno 20 min na 250stepeni i voda ce da ispari :D
Mislim da bi ovo bilo jos funkcionalnije na otvorenom plamenu :lol:

P.S. Pesak, sorry morala sam :D
pesak

Post by pesak »

Lucy01 wrote:
Mislim da bi ovo bilo jos funkcionalnije na otvorenom plamenu :lol:

P.S. Pesak, sorry morala sam :D
e, stvarno ste grozni... :lol:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

:lol: :lol:

E ovo volim,voli vas Doktor Gog.Voda u ušima,tinitus,rerna,Otol H,čuvarkuća :-D sve meni omiljene teme.Glede savjeta,u pravu je onaj što reče da se čačkat ne smije,niti sipat svašta pa ni čuvarkuća.Odi doktoru koji će to pincetom i mrvom vate pokupiti,i eventualno isprati.I lijepo mi spavaj,uvce moje pješčano vodom napunjeno.. :D
topcam

Post by topcam »

pesak wrote:Nikad vise necu da slusam muziku preko slusalica..casna rec...samo da mi se vrate usi... :sad:
Hvala na savetima. :)
Nikako ne volim lekare. :shock: ..ajde sto cu da izgubim smisao.. :D ....nego sto cu da izgubim zivot... ako im odem u posetu...

Probacu da furam pranajamu kroz usi. :D

vise vremena vagaj rijeci koje ti covjek dobronamjerno napise manje se kupaj i vratiti ce se same :D

preventivno da me ne spuca infrakt kao posljedica Folkeberovog naspram tvoje nezahvalnosti.
Post Reply