Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ljakan

#26 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by Ljakan »

sherbett wrote: Ja imam sobu s ogromnom terasom koja je nenatkrivena. Ona se toliko uzari da se jaje moze na njoj ispeci. Kad padne noc, zaljevam ju hladnom vodom.:
Jesi razmisljala cevabdzinicu da otvoris?
jao_situacije

#27 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by jao_situacije »

ćiribiribela wrote:Puno vode, caj I tusiranje vrucom vodom. :D :D
ili se okupaš u rijeci :mrgreen:
Jack Be Nimble

#28 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by Jack Be Nimble »

One toplo/hladno gelove sto se stavljaju da bi otok spao, stavim medju noge (bukvalno hladim jaja) i ispod pazuha.

Citao da se u domovima bez klime tako odrzavaju starci i bolesnici. Smanji toplinu tijela dok si rekako keks. Ja pokusao radu zajebancije i meni pomoglo.
azurna_obala

#30 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by azurna_obala »

Nikako, kod mene je kao u sauni, stan na osunčanoj strani cijeli dan. Tokom dana otvoreno je sve, da zrak cirkuliše, ali čim je noć moram zatvoriti, komarci napast prava :roll:

Ugasim svjetla, pa onda sve otvorim opet....ali nema fajde...

a nemam ni klime ni ventilatora :lol:

Još plus krečila ova tri paklena dana...kakav je tek to užas :lol:
Logovan

#31 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by Logovan »

azurna_obala wrote: Još plus krečila ova tri paklena dana...kakav je tek to užas :lol:
E našla si pravo vrijeme da to uradiš. :skoljka: :-) :lol:
azurna_obala

#32 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by azurna_obala »

Logovan wrote:
azurna_obala wrote: Još plus krečila ova tri paklena dana...kakav je tek to užas :lol:
E našla si pravo vrijeme da to uradiš. :skoljka: :-) :lol:
to su mi već rekli :lol:
Njanjavi

#33 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by Njanjavi »

mayab wrote:
rovac13 wrote:Postoji puno nacina da se ustedi 200-300 € da se kupi i ugradi klima uredjaj.......to je nekad bio luxuz......a sad je postao prijeka potreba.

Osim sto te hladi kad je najteze........preko zime te moze grijat i ustedit ti para,pa se otplati sam,prejeftino grije.

Ne znam isplati li se patit bez klime .......jedan mobitel kosta od 300-500-1000 KM......pa se mijenja svake godine ili svake druge.......spasavajte se ljudi......svaki dan slusam hitnu kako prolijece .
Odlicno receno, pogotovo se slazem oko ovog poredjenja sa hebenim mobitelom, koji ti ne sluzi ni za qrac, sa oprostenjem, a klima bi sada bila bas korisna, da ne govorim o grijanju u periodima kad toplane(i tzv.vlada kantona) ne vide potrebu da pale grijanje :-)
Uglavnom, nakon godisnjeg odmora, negdje u septembru ja idem u nabavku klima uredjaja!
Samo se vi klimatizirajte. Imam masu jaranica koje rade u klimatizovanim prostorijama pa vazdan kmekecu da ih glava ubi. Ko bi reko jelde. Kolektivni nafur garant ;-)
Ne mogu vjerovat da insan svjesno ignorise nesta tako ocigledno kao signal tjela preko bola glave da mu nesta ne godi, da je nesta lose za organizam.
Klime su otrov zesci, u rangu sa osvjezivacima prostorija, sa lenopulitosima, sranjima za ciscenje prozora i ostale agresivne hemije, ciji uticaj dugorocnog izlaganja na organizam nikada nije adekvatno testiran ni istrazen ;-)
Propuh zakon, tusiranje toplom vodom pa lagani i postepeni prelazak na hladnu :roll:
Voda sa ledom, svakih pola sata mjenjanje novih kockica, long live dobri fridjovi koji naprave led za 20 minuta :-D
AenemA

#34 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by AenemA »

Jebe mi se za vrućinu, u mom BenCu i sjedišta hladjenje imaju, znaš kako je moćno kad po guzovima hladi. Gledam ove paćenike u 20 god starim fauveovima i hladim se brate maksimalno...
Saian

#35 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by Saian »

AenemA wrote:Jebe mi se za vrućinu, u mom BenCu i sjedišta hladjenje imaju, znaš kako je moćno kad po guzovima hladi. Gledam ove paćenike u 20 god starim fauveovima i hladim se brate maksimalno...
satelajt internet? Jebes taj BenC, ako ga je mimoisla tako standardna oprema?
razonoda

#36 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by razonoda »

Jack Be Nimble wrote:One toplo/hladno gelove sto se stavljaju da bi otok spao, stavim medju noge (bukvalno hladim jaja) i ispod pazuha.

Citao da se u domovima bez klime tako odrzavaju starci i bolesnici. Smanji toplinu tijela dok si rekako keks. Ja pokusao radu zajebancije i meni pomoglo.
:lol: e lud si.
razonoda

#37 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by razonoda »

HM 2011 wrote:pred spavanje noge u ledenu vodu nekoliko puta....

spušta tjel temp...
:lol: lahko je tebi savjete davati sa VODOM, tebi Bakir maksuz jednu cjevku da imas dan i noc. :zoka:
Paul F.

#38 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by Paul F. »

Termofor napunjen vodom zalediti u zamrzivaču. Ne mora potpuno biti zaleđen. Umotati u peškir i pod noge. Drugi pod glavu. Dakle, najbolje je imati dva termofora za spavanje. :mrgreen:
House

#39 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by House »

klima majka :D
Paul F.

#40 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by Paul F. »

House wrote:klima majka :D
U redu ali pitanje je bilo kako bez klime. :D
House

#41 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by House »

Paul F. wrote:
House wrote:klima majka :D
U redu ali pitanje je bilo kako bez klime. :D

nisam vidio :zjev:

btw.divim se ljudima koji bez klime izdrže ovaj pakao :D :thumbup: ja bih popizdio
sumirprimus

#42 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by sumirprimus »

Ne borim se, uzivam ko guster...
House

#43 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by House »

:lol:
mali_balon

#44 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by mali_balon »

Zamracen stan, kada i ako izadjemo upalimo klimu da raslahi i ventilator da taj zrak rascera po kuci, kada se vratimo ugasimo klimu.
Navece sve rastvorimo napravimo propuh i ostavimo ventilator da radi, tako da nam do spavace dolazi svjez zrak a nismo na propuhu....u 6 ujutro sve zatvaram i spustam roletne....
sumirprimus

#45 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by sumirprimus »

mali_balon wrote:Zamracen stan, kada i ako izadjemo upalimo klimu da raslahi i ventilator da taj zrak rascera po kuci, kada se vratimo ugasimo klimu.
Navece sve rastvorimo napravimo propuh i ostavimo ventilator da radi, tako da nam do spavace dolazi svjez zrak a nismo na propuhu....u 6 ujutro sve zatvaram i spustam roletne....
daj nemoj z,,,pa nije sudnji dan...
mali_balon

#46 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by mali_balon »

Pa nije, ali kad si na najvsem spratu i sa jedne strane sunce przi od 6 do 11 a sa druge od 14 do zalaska onda haman dodje kao pakao i djaba 5 komora i razni vakumi u prozorima :D .
Sve je ok dok si u stanju hibernacije, tj ne mices se puno.
I da.... vazda kazem neka nam malo vrucine valja trpiti 10 mjeseci zime...
spreca

#47 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by spreca »

sumirprimus wrote:
mali_balon wrote:Zamracen stan, kada i ako izadjemo upalimo klimu da raslahi i ventilator da taj zrak rascera po kuci, kada se vratimo ugasimo klimu.
daj nemoj z,,,pa nije sudnji dan...
mozda je gore.........i ja cu tamo iduce hevte.....ali ja cu jaja u Spreci da hladim :lol:
sumirprimus

#48 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by sumirprimus »

mali_balon wrote:Pa nije, ali kad si na najvsem spratu i sa jedne strane sunce przi od 6 do 11 a sa druge od 14 do zalaska onda haman dodje kao pakao i djaba 5 komora i razni vakumi u prozorima :D .
Sve je ok dok si u stanju hibernacije, tj ne mices se puno.
I da.... vazda kazem neka nam malo vrucine valja trpiti 10 mjeseci zime...
E to,sad sto zglobovi nafataju nafataju,ide 789 mjeseci vlage ...
Naslovnica

#49 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by Naslovnica »

Njanjavi wrote:
mayab wrote:
rovac13 wrote:Postoji puno nacina da se ustedi 200-300 € da se kupi i ugradi klima uredjaj.......to je nekad bio luxuz......a sad je postao prijeka potreba.

Osim sto te hladi kad je najteze........preko zime te moze grijat i ustedit ti para,pa se otplati sam,prejeftino grije.

Ne znam isplati li se patit bez klime .......jedan mobitel kosta od 300-500-1000 KM......pa se mijenja svake godine ili svake druge.......spasavajte se ljudi......svaki dan slusam hitnu kako prolijece .
Odlicno receno, pogotovo se slazem oko ovog poredjenja sa hebenim mobitelom, koji ti ne sluzi ni za qrac, sa oprostenjem, a klima bi sada bila bas korisna, da ne govorim o grijanju u periodima kad toplane(i tzv.vlada kantona) ne vide potrebu da pale grijanje :-)
Uglavnom, nakon godisnjeg odmora, negdje u septembru ja idem u nabavku klima uredjaja!
Samo se vi klimatizirajte. Imam masu jaranica koje rade u klimatizovanim prostorijama pa vazdan kmekecu da ih glava ubi. Ko bi reko jelde. Kolektivni nafur garant ;-)
Ne mogu vjerovat da insan svjesno ignorise nesta tako ocigledno kao signal tjela preko bola glave da mu nesta ne godi, da je nesta lose za organizam.
Klime su otrov zesci, u rangu sa osvjezivacima prostorija, sa lenopulitosima, sranjima za ciscenje prozora i ostale agresivne hemije, ciji uticaj dugorocnog izlaganja na organizam nikada nije adekvatno testiran ni istrazen ;-)
Propuh zakon, tusiranje toplom vodom pa lagani i postepeni prelazak na hladnu :roll:
Voda sa ledom, svakih pola sata mjenjanje novih kockica, long live dobri fridjovi koji naprave led za 20 minuta :-D
Vala si baš njanjav.
SSemir

#50 Re: Kako se borite sa vrucinom (bez klime)

Post by SSemir »

uzivajte ljudi, nikad nece biti ljepse u toku godine nego sad :D meni samo zao sto ovo tako brzo prodje..
poslije posla gotiva na jezeru, izlazak u grad na hladno pice, spavam na balkonu vec 4tu noc - milina! jos ujutro nekad kad vas probude pticice i svjez zrak - jos veca milina! u 6 sam vec na nogama, zao mi dan propustit :D

Post Reply