ovako, ja sam jedan od mnoge usvojene dece, zna li neko kako da dodjem do podataka o tome ko su mi bioloski roditelji, a da pri tome ne pitam roditelje koji su me usvojili?
Unaprijed Hvala na Odgovorima!!!!
kako saznati ko su bioloski roditelji ???
- TheWatcher
#2 Re: kako saznati ko su bioloski roditelji ???
vjerovatno u centru za socijalni rad postoje neki podaci o usvajanju samo je pitanje dali oni smiju da daju takve podatke ...Sarajka 27 wrote:ovako, ja sam jedan od mnoge usvojene dece, zna li neko kako da dodjem do podataka o tome ko su mi bioloski roditelji, a da pri tome ne pitam roditelje koji su me usvojili?
Unaprijed Hvala na Odgovorima!!!!
-
zelenashica
#3 Re: kako saznati ko su bioloski roditelji ???
Možda ovo može pomoći
Porodični zakon FBiH
Član 112.
(1) Organ starateljstva vodi spise predmeta i zapisnik o usvojenju, te evidenciju i dokumentaciju o
usvojenoj djeci.
(2) Podaci o usvojenju službena su tajna.
(3) Uvid u spise predmeta o usvojenju dopustit će se punoljetnom usvojeniku, usvojiocu i roditelju
djeteta koji je dao pristanak za usvojenje u skladu sa članom 98. ovog Zakona.
(4) Organ starateljstva dopustit će uvid u spise predmeta maloljetnom usvojeniku ukoliko utvrdi da je
to u njegovom interesu.
http://www.narkomanija.ba/fileadmin/zak ... n_fbih.pdf
Sretno....
Porodični zakon FBiH
Član 112.
(1) Organ starateljstva vodi spise predmeta i zapisnik o usvojenju, te evidenciju i dokumentaciju o
usvojenoj djeci.
(2) Podaci o usvojenju službena su tajna.
(3) Uvid u spise predmeta o usvojenju dopustit će se punoljetnom usvojeniku, usvojiocu i roditelju
djeteta koji je dao pristanak za usvojenje u skladu sa članom 98. ovog Zakona.
(4) Organ starateljstva dopustit će uvid u spise predmeta maloljetnom usvojeniku ukoliko utvrdi da je
to u njegovom interesu.
http://www.narkomanija.ba/fileadmin/zak ... n_fbih.pdf
Sretno....