Pozdrav.
Imam jedan broj računa iz banke i interesuje me može li se saznati ime i prezime osobe koja ga je otvorila tj. vlasnika?
Kako saznati ime vlasnika računa?
Moderator: anex
- omađijaj me
- drndalo
#2 Re: Kako saznati ime vlasnika računa?
Vrlo tesko, tj. samo ako imas koga u toj banci, pa da ti onako "slucajno" to pogleda...
- kockica_kockica
#3 Re: Kako saznati ime vlasnika računa?
To je stvar koju banke nikako nebi smjele otkriti osobi koja nije vlasnik racuna.omađijaj me wrote:Pozdrav.
Imam jedan broj računa iz banke i interesuje me može li se saznati ime i prezime osobe koja ga je otvorila tj. vlasnika?
- vjesticanametli
#4 Re: Kako saznati ime vlasnika računa?
al gdje zivimo ako naĐŽe stelu saznace
- omađijaj me
#5 Re: Kako saznati ime vlasnika računa?
Mislio sam legalno 
- kadinica
#6 Re: Kako saznati ime vlasnika računa?
Centralna banka BiH ima registar svih računa u BiH.
Nisam sigurna za fizička lica, ali za pravna se sigurno mogu dobiti podaci o tekućem računu.
Raspitaj se tamo (na stranici nema više), bio je neki obrazac koji se popuni i pošalje, platiš 5 KM, a oni ti dostave podatke koji ti trebaju.
Znači, za pravna lica je provjereno, za fizička treba pitati.
Nisam sigurna za fizička lica, ali za pravna se sigurno mogu dobiti podaci o tekućem računu.
Raspitaj se tamo (na stranici nema više), bio je neki obrazac koji se popuni i pošalje, platiš 5 KM, a oni ti dostave podatke koji ti trebaju.
Znači, za pravna lica je provjereno, za fizička treba pitati.
- mgogic
#7 Re: Kako saznati ime vlasnika računa?
Nece ti dati CB za fizicka lica!
Ako je to racun pravnog lica, svakako mozes dobiti informaciju. Mislim da se placa 5 KM takse.
Nadji na web stranici obrazac (ima opcija da se unese broj racuna umjesto imena pravne osobe) i probaj!
Ako je to racun pravnog lica, svakako mozes dobiti informaciju. Mislim da se placa 5 KM takse.
Nadji na web stranici obrazac (ima opcija da se unese broj racuna umjesto imena pravne osobe) i probaj!
-
zvrk
#8 Re: Kako saznati ime vlasnika računa?
jesi probao guglanjeomađijaj me wrote:Pozdrav.
-
graditelj
#9 Re: Kako saznati ime vlasnika računa?
može se i legalno saznati...
uplati neke pare na taj račun, i onda zovi banku reci da si pogriješio (dalje sam skontaj šta ćeš radit i tražit)..... al fercera gotovo uvijek
uplati neke pare na taj račun, i onda zovi banku reci da si pogriješio (dalje sam skontaj šta ćeš radit i tražit)..... al fercera gotovo uvijek