Kako sa diplomom...

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Baby Jane

#1 Kako sa diplomom...

Post by Baby Jane »

Zanima me koja je procedura oko nostrifikacije diploma kada se radi o studiranju 2 predmeta. Ja npr studiram biznis i njemacki, i na kraju cetvrte godine imam BA Business studies and German, i zanima me da li je uopce moguce to uraditi, posto bi po nekoj logici biznis trebao nostrifikovati ekonomski fakultet, a njemacki, filozofski fakultet. Da li uopce postoji mogucnost da mi priznaju oba predmeta, ili ce priznati samo jedan?

Eto, nadam ste da ste skontali sta pitam, jer sam i ja pravo zbunjena. :D
Chairman

#2 Re: Kako sa diplomom...

Post by Chairman »

Gdje ces ovamo nesreco... :-)
Lace

#3 Re: Kako sa diplomom...

Post by Lace »

kako god...spremi dosta love :D
Baby Jane

#4 Re: Kako sa diplomom...

Post by Baby Jane »

mah...da je meni skontati proceduru, za lovu bih se snasla :D
ljubav_aha

#5 Re: Kako sa diplomom...

Post by ljubav_aha »

Baby Jane wrote:Zanima me koja je procedura oko nostrifikacije diploma kada se radi o studiranju 2 predmeta. Ja npr studiram biznis i njemacki, i na kraju cetvrte godine imam BA Business studies and German, i zanima me da li je uopce moguce to uraditi, posto bi po nekoj logici biznis trebao nostrifikovati ekonomski fakultet, a njemacki, filozofski fakultet. Da li uopce postoji mogucnost da mi priznaju oba predmeta, ili ce priznati samo jedan?

Eto, nadam ste da ste skontali sta pitam, jer sam i ja pravo zbunjena. :D
priznat ce ti djelomicno,znaci moras opet u skolu,al' nema veze,mozda jedna skolska godina,jedan predmet/oblast/,ali nisam sigurna za paralelno studiranje oba predmeta :D
Lesli Eldridž

#6 Re: Kako sa diplomom...

Post by Lesli Eldridž »

Bježi bona odavde, šta je s tobom? :shock:
Dioda

#7 Re: Kako sa diplomom...

Post by Dioda »

Ostani tu gdje jesi i ne mici :D Posla neeemaaaa,pare nisu problem,para neeemaaa :lol:
zaphodia

#8 Re: Kako sa diplomom...

Post by zaphodia »

Imam MA iz Britanije, komunikologija i diplomatski odnosi.

U Hrvatskoj sam, iako uz malo vise novaca, relativno brzo uradila nostrifikaciju. U BiH vec 5 godina pokusavam pronaci model za nostrifikaciju, jer mi ni UNSA nije u stanju dati relevantnu informaciju o mjerodavnoj katedri. U novcu je to otprilike godisnja prosjecna bh. plata.

I onda sam odustala, a dovrsila disertaciju i taj PhD, uz Boziju pomoc, necu ni pokusavati nostrificirati, dok se Zakon ne izmijeni.
ljubav_aha

#9 Re: Kako sa diplomom...

Post by ljubav_aha »

zaphoida,zasto trazis u BiH,ako vec zivis i radis u HR :?:
zaphodia

#10 Re: Kako sa diplomom...

Post by zaphodia »

@ ljubav_aha,

u Hrvatskoj sam ranije zivjela, malo vise od decenije. U BiH se vratila prije 5 godina. :)
Baby Jane

#11 Re: Kako sa diplomom...

Post by Baby Jane »

zaphodia wrote:Imam MA iz Britanije, komunikologija i diplomatski odnosi.

U Hrvatskoj sam, iako uz malo vise novaca, relativno brzo uradila nostrifikaciju. U BiH vec 5 godina pokusavam pronaci model za nostrifikaciju, jer mi ni UNSA nije u stanju dati relevantnu informaciju o mjerodavnoj katedri. U novcu je to otprilike godisnja prosjecna bh. plata.

I onda sam odustala, a dovrsila disertaciju i taj PhD, uz Boziju pomoc, necu ni pokusavati nostrificirati, dok se Zakon ne izmijeni.
Hm..ne znam, ja sam cula da to ide relativno lahko, no meni je problem sto ne znam odakle da pocnem. Mozda ce meni biti lakse jer je biznis zapravo slican ekonomiji ovdje...poredila sam predmete, i ima 99 % slicnosti. Samo me muci to sto ja zapravo studiram 2 predmeta, koji su kod nas u BiH na dva razlicita faxa... :s
Post Reply