Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Shiba

#276 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Shiba »

Eh to je vec nesto sasvim drugo...

Ne znam sta bih ti rekao. Mozda bi mogla da se obratis njoj direktno, da sjednete i porazgovarate vas dvije "solo", da joj objasnis otvoreno kakva je situacija, da ti smeta takvo stanje i da zelis poraditi na tome da se stvari normalizuju... ukratko da bacis karte na sto, sto bi rekli. Ako je to nemoguca misija i ako ona ne zeli ni da te saslusa, ti mozes biti mirna znajuci da si bar pokusala uraditi nesto po tom pitanju.

Ima li ona brace ili sestara i kakav je njen odnos s njima? Da nije kojim slucajem jedinica? Ne gajim nikakve predrasude po tom pitanju, samo sam znatizeljan.

Usput, cudi me da brat nije na vrijeme primijetio da tu nesto ne stima... doduse, zabavljanje je jedno a brak i zivot u zajednici je nesto sasvim drugo. Ipak, meni je on veci fenomen nego vas dvije, on mi nije jasan nikako. Ako mu smeta takvo stanje (a iz ovoga sto si navela ocito je da mu smeta) onda bi on trebao sam da poradi na tome. Daleko od toga da ga treba natjerati da bira izmedju tebe i nje, shvatam da je to za njega vrlo nezgodan polozaj ali neki normalan i prijatan odnos nije uopste nedostizan, majka mu stara, pogotovo s obzirom da zivite u istoj kuci, logicno bi bilo da se sami potrudite da vam zivot bude podnosljiv. Ja nisam ozenjen ali jesam u dugoj i ozbiljnoj vezi koja ce danas-sutra da preraste u brak. Da se moja draga i sestra ne "mirisu", ne bih bio sretan nikako i dao bih sve od sebe da to ispravim. Posto sam bio dovoljno sretan da se nikad ne nadjem u takvom problemu (sestra i djevojke su se uvijek odlicno slagale), ne bih da pametujem puno o tome.

Probaj popricati otvoreno sa snahom, nemas sta izgubiti. Ako upali - dobro i jest' a ako ne, bar znas da si dala sve od sebe. U svakom slucaju, sretno i javi ima li napretka.
Amra_5

#277 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Amra_5 »

Shiba wrote:Eh to je vec nesto sasvim drugo...

Ne znam sta bih ti rekao. Mozda bi mogla da se obratis njoj direktno, da sjednete i porazgovarate vas dvije "solo", da joj objasnis otvoreno kakva je situacija, da ti smeta takvo stanje i da zelis poraditi na tome da se stvari normalizuju... ukratko da bacis karte na sto, sto bi rekli. Ako je to nemoguca misija i ako ona ne zeli ni da te saslusa, ti mozes biti mirna znajuci da si bar pokusala uraditi nesto po tom pitanju.

Ima li ona brace ili sestara i kakav je njen odnos s njima? Da nije kojim slucajem jedinica? Ne gajim nikakve predrasude po tom pitanju, samo sam znatizeljan.

Usput, cudi me da brat nije na vrijeme primijetio da tu nesto ne stima... doduse, zabavljanje je jedno a brak i zivot u zajednici je nesto sasvim drugo. Ipak, meni je on veci fenomen nego vas dvije, on mi nije jasan nikako. Ako mu smeta takvo stanje (a iz ovoga sto si navela ocito je da mu smeta) onda bi on trebao sam da poradi na tome. Daleko od toga da ga treba natjerati da bira izmedju tebe i nje, shvatam da je to za njega vrlo nezgodan polozaj ali neki normalan i prijatan odnos nije uopste nedostizan, majka mu stara, pogotovo s obzirom da zivite u istoj kuci, logicno bi bilo da se sami potrudite da vam zivot bude podnosljiv. Ja nisam ozenjen ali jesam u dugoj i ozbiljnoj vezi koja ce danas-sutra da preraste u brak. Da se moja draga i sestra ne "mirisu", ne bih bio sretan nikako i dao bih sve od sebe da to ispravim. Posto sam bio dovoljno sretan da se nikad ne nadjem u takvom problemu (sestra i djevojke su se uvijek odlicno slagale), ne bih da pametujem puno o tome.

Probaj popricati otvoreno sa snahom, nemas sta izgubiti. Ako upali - dobro i jest' a ako ne, bar znas da si dala sve od sebe. U svakom slucaju, sretno i javi ima li napretka.

Ne primjecuje on nista jer kao sto rekoh na njenoj je strani. Niko nista i nije mogao da zna jer su se zabavljali i jedino u je ona ila prioritet. Prijatelje i rodbinu je otpisao(jer bi se zakacio s njom ako bi izasao s prijateljem u par mjeseci na kafu),jedne prilike scenu mu je napravila radi toga sto je sliku stavio na Fb bez nje. (Da se ogradim i da kazem zasto niko nista o njoj nije znao osim sto dodje gotovo svako vece provodi vrijeme sa njim ali niko od nas nema komunikaciju duzu od par minuta da bi je upoznali)
Zatim ima tu jos mnogo toga ...Vjerio se roditeljima nista cak nije ni rekao,ozenio se na nacin taj da ne rade nijedno,zati ona u drugom stanju a planira 5-oro djece.
Uvijek ali uvijek je na njenoj strani tako da ..Nea on cak ni prema majci vise odnos postovanja
I da u pravu si kad kazes da je on jako cudan id a kod njega nesto nije redu ali.. :)

Elem popricala sam ja ,ali jednostavno ne ide. Sad kad se nekih stvari sjetim(nevezano za ovo gore napisano) jako me zaboli da ne mogu ni da komuniciram ..
Jedino me boli to sto je mama sve bolesnija u ovoj situaciji,jer pati..Patim i ja jer smo bili brat i ja suvise bliski. Sai smo ostajali kuci dok su roduitelji radili,zatim je doslo skolovanje izlasci,momci i bratovi savjeti,zezancije,smijehsala,bliskost...
A sada su neke druge rijeci koje jako bole

Moje pitanje je bilo kako se nositi s tim ,tesko mi je sve to da gledam a da ne buknem dok ovdje neki ne razumiju poentu mog posta ( i ja sam napisala to nako ofirno ali nisam zeljela ulaziti u detalje ..vi me evo natjeraste i ovo je posljedne sto cu napisati )

Elem ti pruzaj ljubav toj djevojci ali ne umanjuj vrijednost ljudima koji su postojali prije nje :)Posebno majci ili sestri,bratu (normalno da ces se djevojci posvetiti vremena i paznje vise ,ali i ovi su jako bitni ) . M ljudi smo jako sujetni i bole nas stvari vezano za nase najblize .Posebno boli kad te ta osoa povrijedi na bilo koji nacin (svjesno ili nesvjesno) Onda je tesko krive Drine ispravljati (sto je u mom slucaju slucaj)
Jos jednom ti hvala ne mozes o ovome ni sa bliskom osobom jr bi bilo pricas o porodici ,nerazumijevanje ,tako da evo ovdje postavih pitanje..

Jos jednom hvala ti :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#278 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Truba »

mislim da tu otac mora odigrati glavnu ulogu sada
ocito je da vi svi skupa ne znate rijesiti to

ne znam.... pusti brata nek zivi kako najbolje zna zaboravi sto je bilo
a s njom na distancu
gledaj svoja posla
Nisrin

#279 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Nisrin »

Razumijem da ti je tesko, ali sto prije prihvatis situaciju, tebi ce biti lakse...Brat zivi sa zenom, gradi zivot sa njom, njemu odgovara takva kakva je i zavaravanje je ako mislis da ce se on promijeniti zbog vas ili da ce uvidjeti kolika je ona vjestica!

Oni zele da budu neovisni i samostalni, ali je nemoguce dokle god su pod istim krovom, vjerujem da bi se situacija popravila ukoliko bi otisli sami da zive...stisale bi se emocije, ne kazu uzalud "zajednica jadnica"... meni su u nekim trenucima prije udaje isli na zivce i braca i roditelji i sestra, a to je sve normalno, a da ti ne ide neka osoba sa strane, kao tebi snaha..

Jedno krace vrijeme zaova sa muzem i djecom je zivjela iznad nas, iako su bili odvojeni ulazi /ja trazila i zahtjevala da se ograde/, tacno sam postavila svoja pravila iako nije moja kuca- nema nenajavljenih dolazaka i kucaj kad hoces da udjes u moju kucu, prvo su negodovali i njegovi rdoitelji i ona, a oda su to prihvatili! Ali sam ja na kraju ispala snaha iz pakla...:D
Prilicno slicnu situaciju sam dozivjela kao tvoja snaha, tako da ne vjerujem da je samo u njoj greska! Svi morate spustiti loptu, brat ce uvijek biti brat bez obzira na sve, ali sad mu je prioritet njegova porodica, a ostali kad "dodjete na red"...to je jednostavno tako!

Ne znam zasto ocekujes da tebe ukljucuje u vise stvari i situacija, kada i oni zele da su sami, mladi su, potreban ium je prostor, ne opravdavam sto su se vjencali po bilo koju cijenu pa sad i vama narusavaju vas mir i komociju u vlastitoj kuci- to je ono potpuno sto su oni pogrijesili!
Iskreno se nadam da ce naci nacina i rjesenje da se presele negdje drugo, i da konacno izgradite harmonican odnos!

Zaboravih reci, sa bratom si izgubila onu nit sto si imala nekad vjerovatno jer mu na zenu svasta govoris i normalno da ne zeli da te slusa!
Posveti se sebi, nadji momka, izlazi, uzivaj, situaciju okreni u svoju korist, ponasaj se kao da ti ne smeta jer ocito nista promijeniti ne mozes, iskoristi sve sto iskoristiti mozes...
Shiba

#280 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Shiba »

Amra_5 wrote:Ne primjecuje on nista jer kao sto rekoh na njenoj je strani. Niko nista i nije mogao da zna jer su se zabavljali i jedino u je ona ila prioritet. Prijatelje i rodbinu je otpisao(jer bi se zakacio s njom ako bi izasao s prijateljem u par mjeseci na kafu),jedne prilike scenu mu je napravila radi toga sto je sliku stavio na Fb bez nje. (Da se ogradim i da kazem zasto niko nista o njoj nije znao osim sto dodje gotovo svako vece provodi vrijeme sa njim ali niko od nas nema komunikaciju duzu od par minuta da bi je upoznali)
Zatim ima tu jos mnogo toga ...Vjerio se roditeljima nista cak nije ni rekao,ozenio se na nacin taj da ne rade nijedno,zati ona u drugom stanju a planira 5-oro djece.
Uvijek ali uvijek je na njenoj strani tako da ..Nea on cak ni prema majci vise odnos postovanja
I da u pravu si kad kazes da je on jako cudan id a kod njega nesto nije redu ali.. :)
Brat je brat, sve ja to razumijem ali tu je "odigrao" vrlo glupo. Ako su se tako zabavljali i vjencali, ako se on zbog nje pozdravio sa prijateljima i sa porodicom onda tu nema sta da se radi i da se "spasava", pusti ga niz vodu. Znam ja da je to tebi vjerovatno neprihvatljivo ali ne pitas se samo ti a on je ocito napravio svoj izbor. I ja sam jednog prijatelja iz osnovne skole izgubio na identican nacin, druzili smo se 15 godina, onda je on ozenio djevojku koja je meni djelovala sasvim normalno - i gotovo. Ne javlja se na telefon ni meni ni ostalima, brise se s fejsbuka, hu-ha... sad kad se sretnemo na cesti meni nekako i kaze "gdje si" a sestru ne smije ni pozdraviti, da se zena ne naljuti.

Amra_5 wrote:Elem ti pruzaj ljubav toj djevojci ali ne umanjuj vrijednost ljudima koji su postojali prije nje :)Posebno majci ili sestri,bratu (normalno da ces se djevojci posvetiti vremena i paznje vise ,ali i ovi su jako bitni ) . M ljudi smo jako sujetni i bole nas stvari vezano za nase najblize .Posebno boli kad te ta osoa povrijedi na bilo koji nacin (svjesno ili nesvjesno) Onda je tesko krive Drine ispravljati (sto je u mom slucaju slucaj)
Jos jednom ti hvala ne mozes o ovome ni sa bliskom osobom jr bi bilo pricas o porodici ,nerazumijevanje ,tako da evo ovdje postavih pitanje..

Jos jednom hvala ti :)
Naravno. Nijednu djevojku ja nisam "cuvao" od porodice i prijatelja niti bi mi palo na pamet. Ako tu nema kompatibilnosti onda dzaba sve ostalo jer ja ne bih mogao da otpisem cijeli svoj zivot za bilo koga. Naravno, "trzavica" bude tu i tamo (kao ovo sa zetom sto sam naveo ranije) ali gdje su ljudi LJUDI nista nije tesko rijesiti. Na kraju krajeva, porodica je svetinja. Zet je dio porodice, ja sam to prihvatio i zato radim na tom odnosu a moja djevojka ce postati dio te porodice sutra i posto sam se uvjerio da tu nema netrpeljivosti, jedva cekam jer znam da tu nece biti problema. Ona je s mojom sestrom toliko dobra da im ja i ne trebam.:-D To je onaj korak koji je tvoj brat preskocio i to je bit problema.

Sta jos da ti kazem na kraju? Tebi je ocito od pocetka sve jasno a da budem iskren, suosjecam s tobom jako, imam sestru, bliski smo i da budem iskren, pojeo bih se da sutra ona o meni tako prica. To ne bih sebi nikad dozvolio. Nazalost, rjesenja za tvoju situaciju nema. Bar ne nekog rjesenja do koga ti sama mozes da dodjes. Jedino mozes da se nadas da ce se stvari "izbalansirati" kad se neko odseli, kad budete zivjeli odvojeno, kad budes i ti imala svoju porodicu. Do tada, kako ti lijepo kaze @Nisrin - pusti to i posveti se sebi. Umiri roditelje koliko mozes, strpite se, bice bolje. Izvuci ono malo pozitivnog sto mozes iz svega ovoga - bar znas sta ces i kako ces kada sutra budes birala supruga, nemoj dozvoliti sebi taj luksuz da napravis istu gresku kao i brat.

I nema na cemu. :)
U-zap

#281 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by U-zap »

Ovako ja na to gledam: brat i sestra zive kod roditelja, oboje su nezaposleni. Zatim brat iako nema feninga u dzepu odluci da se ozeni. Zatim odluci da mladu dovede kuci kod roditelja. Mlada ne radi tako da je i ona teret roditeljima. Za sad mi zvuci kao da su paraziti u pitanju buduci da paraziti zive na racun drugih organizama. Nakon toga sestra bi da se zali sto je ovaj doveo zenu kuci iako ona ne pridonosi nicemu. Ovo mi zvuci kao borba 2 razlicita parazita za domaciju nad domacinom. Samo se nadam da ti buraz nece i dijete toj napraviti jer mi je vec dovoljno zao tvojih roditelja. Vi bi meni davno bili na ulici.
Amra_5

#282 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Amra_5 »

U-zap wrote:Ovako ja na to gledam: brat i sestra zive kod roditelja, oboje su nezaposleni. Zatim brat iako nema feninga u dzepu odluci da se ozeni. Zatim odluci da mladu dovede kuci kod roditelja. Mlada ne radi tako da je i ona teret roditeljima. Za sad mi zvuci kao da su paraziti u pitanju buduci da paraziti zive na racun drugih organizama. Nakon toga sestra bi da se zali sto je ovaj doveo zenu kuci iako ona ne pridonosi nicemu. Ovo mi zvuci kao borba 2 razlicita parazita za domaciju nad domacinom. Samo se nadam da ti buraz nece i dijete toj napraviti jer mi je vec dovoljno zao tvojih roditelja. Vi bi meni davno bili na ulici.

Ja trenutno ne radim!! Od sutra vec pocinjem da radim!! I da dijete vec ima sedmi mjesec!!! Pozdrav
MJAU - da

#283 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by MJAU - da »

Amra_5 wrote:
U-zap wrote:Ovako ja na to gledam: brat i sestra zive kod roditelja, oboje su nezaposleni. Zatim brat iako nema feninga u dzepu odluci da se ozeni. Zatim odluci da mladu dovede kuci kod roditelja. Mlada ne radi tako da je i ona teret roditeljima. Za sad mi zvuci kao da su paraziti u pitanju buduci da paraziti zive na racun drugih organizama. Nakon toga sestra bi da se zali sto je ovaj doveo zenu kuci iako ona ne pridonosi nicemu. Ovo mi zvuci kao borba 2 razlicita parazita za domaciju nad domacinom. Samo se nadam da ti buraz nece i dijete toj napraviti jer mi je vec dovoljno zao tvojih roditelja. Vi bi meni davno bili na ulici.

Ja trenutno ne radim!! Od sutra vec pocinjem da radim!! I da dijete vec ima sedmi mjesec!!! Pozdrav
Sretno i bježi za svojim životom što prije sebi stvoriš uslove.
U-zap

#284 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by U-zap »

Amra_5 wrote:

:lol: :lol: :lol: i dijete roditeljima pod krov doveo :lol: :lol:
nadam se da ces biti pametna i vec poceti traziti stan da se osamostalis.
MJAU - da

#285 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by MJAU - da »

U-zap wrote:
Amra_5 wrote:

:lol: :lol: :lol: i dijete roditeljima pod krov doveo :lol: :lol:
nadam se da ces biti pametna i vec poceti traziti stan da se osamostalis.
Šta se čudiš, bosanska realnist. U kažu mi nije do roditelja i odgoja. pih...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#286 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by _BataZiv_0809 »

Sto vise rada, a sto manje blejanja po kuci i bice vam bolje.
Bambi_na_kofeinu

#287 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Bambi_na_kofeinu »

Ako ti je stalo onda se potrudi, napravi kolač koji voli, pohvali joj ručak ili pričuvaj bebu na sat-dva.
Ne traži skriveno značenje u svemu što kaže.
Ne smatraj je uljezom i neprijateljom koji ti je oteo brata nego njegovim izborom i dodatnim članom porodice.
Preispitaj svoje ponašanje i nastup.
Ne podgrijavaj eventualni animozitet roditelja prema njoj.

Ako na sve to ona ostane idiot, onda jbg, do nje je...možeš nastaviti da se zatvaraš u sobu i dižeš nos.
Post Reply