Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ridjobrki

#26 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Ridjobrki »

MJAU - da wrote:A i to ima logike kod nas. Došla žena u NJENU kuću, braco je doveo i sad ona treba da se prilagođava mladoj, jer je mlada očito toliko odgojena da ne može shvatiti kako treba se prilagoditi ukućanima.
Naravno, ne postoji varijanta da je naišla i na dokonu, tersavu, razmaženu i isfrustriranu zaovu koja se nagledala španskih i turskih serija pa ih projicira na kuću iz koje ne izlazi jer nema ni posla ni momka...

Ne velim da je to slučaj ali je moguće.

(velim)
muha_sa

#27 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by muha_sa »

Ridjobrki wrote:
Amra_5 wrote:
Ridjobrki wrote:Čisto da nabacim ideju, možda nisi razmišljala o varijanti da se ono...

...pokušaš udati? :-?
Da se udam samo zato sto se brat ozenio ? :) Pfff....
Pa eto ako ti ne pada neki konstruktivniji razlog.

Iz svakakvih razloga se cure udaju, eto vidiš ta tvoja snaha se udala samo da bi tebe nervirala.
:lol: :lol: :lol:
MJAU - da

#28 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by MJAU - da »

Brko, ne nagađaj. ne znamo naravno drugu stranu priče, ali ne nagađaj. Kultura je da se prilagodiš ukućanima, ili sam ja bar tako odgojena, kad već pristaješ da živiš u TUĐEM i to tuđe bih podvukla.
O'zone
Globalni moderator

#29 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by O'zone »

Ridjobrki wrote:
MJAU - da wrote:A i to ima logike kod nas. Došla žena u NJENU kuću, braco je doveo i sad ona treba da se prilagođava mladoj, jer je mlada očito toliko odgojena da ne može shvatiti kako treba se prilagoditi ukućanima.
Naravno, ne postoji varijanta da je naišla i na dokonu, tersavu, razmaženu i isfrustriranu zaovu koja se nagledala španskih i turskih serija pa ih projicira na kuću iz koje ne izlazi jer nema ni posla ni momka...

Ne velim da je to slučaj ali je moguće.

(velim)
A da ti snajka nije šta u rodu :mrgreen: Nešto mi je plaHo braniš
muha_sa

#30 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by muha_sa »

MJAU - da wrote:Brko, ne nagađaj. ne znamo naravno drugu stranu priče, ali ne nagađaj. Kultura je da se prilagodiš ukućanima, ili sam ja bar tako odgojena, kad već pristaješ da živiš u TUĐEM i to tuđe bih podvukla.
prošla su ta vremena kad su snahe za vratima sjedile
radiša

#31 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by radiša »

Dovuci kakvog da je bari pred bratom.Klin se klinom izbija.
insomnia78

#32 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by insomnia78 »

muha_sa wrote:
MJAU - da wrote:Brko, ne nagađaj. ne znamo naravno drugu stranu priče, ali ne nagađaj. Kultura je da se prilagodiš ukućanima, ili sam ja bar tako odgojena, kad već pristaješ da živiš u TUĐEM i to tuđe bih podvukla.
:lol:
MJAU - da

#33 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by MJAU - da »

muha_sa wrote:
ma daj, kakva vrata, prvi put čujem za to. :-?
muha_sa

#34 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by muha_sa »

MJAU - da wrote:
muha_sa wrote:
ma daj, kakva vrata, prvi put čujem za to. :-?
naravno, ne očekujem da vi mladi to znate :-)
Ridjobrki

#35 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Ridjobrki »

Čuj ne nagađaj... Da je ova išta konkretno napisala pa da insan osudi intruderku - tipa brat mi gladan, žedan, žena peksinava, svadljva, bije mi mater, babi kalja sedžadu - nego eto ljubomorna na njihov odnos.

De sjedi, dijete.
Amra_5

#36 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Amra_5 »

Ridjobrki wrote:
Čuj ne nagađaj... Da je ova išta konkretno napisala pa da insan osudi intruderku - tipa brat mi gladan, žedan, žena peksinava, svadljva, bije mi mater, babi kalja sedžadu - nego eto ljubomorna na njihov odnos.

De sjedi, dijete.

RIDJOBRKI ZNAS LI TI CITATI??
MJAU - da

#37 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by MJAU - da »

Ma daj, Odkud znaš da nije suprotno? Snaha ljubomorna, pa nalazi načine da (kako se kaže žena od brata :? ) odseli što prije, pa da ona sa mužem može lijepo uživati. Jbg, znaš, ona je ta koja prima i hoće slobodice. Sad nagađam, halali.
MJAU - da

#38 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by MJAU - da »

muha, kakve veze ima mladost sa činjenicom da gdje ideš trebaš se prilagoditi i prihvatiti "tuđa" pravila i običaje? Moram mamu zvati da je pitam je li ona normalna, ako ja i dalje se tako ponašam.
Ridjobrki

#39 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Ridjobrki »

Amra_5 wrote: RIDJOBRKI ZNAS LI TI CITATI??

Haman da znam bolje nego što sam i sam mislio da znam.
Amra_5

#40 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Amra_5 »

Ridjobrki wrote:
Amra_5 wrote: RIDJOBRKI ZNAS LI TI CITATI??

Haman da znam bolje nego što sam i sam mislio da znam.
A znas li kontati ono sto je napisano ??
insomnia78

#41 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by insomnia78 »

Ridjobrki wrote:

De sjedi, dijete.
Joj, uvenuh :lol:
MJAU - da

#42 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by MJAU - da »

Amra_5, ovako. Vidim da si u govnima, pa se javih na ovu temu. Imaš li ti ikakvu šansu da se odseliš? Da nađeš posao? I ne rasprvljaj se sa Brkom, nema vajde, samo će ti pritisak skočiti.
Last edited by MJAU - da on 24/04/2015 19:28, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#43 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Ridjobrki »

Amra_5 wrote: A znas li kontati ono sto je napisano ??
Dosta je i jedan upitnik i ne trebaju nam ti caps lockovi, nisam ti ja snaha bona....
York Light 100`s

#44 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by York Light 100`s »

Amra_5 wrote:Duga je prica ..Od zabavljanja njena ljuboora prema bliskosti izmedju mene i brata. Onda brat kao sto je i logicno sada mu je zena tako da je na njenoj strani uz svadjice izedju brata i mene zahladnili su odnosi (zbog njene ljubomore jer smo brat i ja bili veoma bliski) sad vise ni ne komuniciramo. Ima tu jos dosta toga za pisati ali ne bih da duzim. Uglavnom to je jedan od najvecih razloga..

Ona je tu prolazimo istim hodnikom, dijelimo zajednicki dnevni boravak a meni je iskreno receno tesko kad sam u njenom prisustvu da kontrolisem emocije. Borim se unutar same sebe i val nervoze prodje kroz mene. Ja je izbjegavam ,dosa vremena kad sam kuci provodim u svojoj sobi, nisam u dnevnom kako bih izbjegla susret sa njom ..Drugaciji je nacin i odgajanja i karakteri su razliciti a ja jedem sama sebe.Mnogo se lose osjecam ..ne zelim bilo sta lose da joj kazem ali bih voljela naci nacin kako se nositi s tom situacijom a da ne planem ,da ne vodim dijalog sama sa sobom nervozom i bijesom.

Ako je iko prosao kroz slicno iskustvo bilo bi mi drago ako bi mi neko dao neki savjet
Jesam ja prošao slično iskustvo. Zabavljao se sa djevojkom a ona sa sobom vodila svoju dosadnu sestru. Prošao sam to iskustvo ali snahino iskustvo

Opisala si kako u vašoj kući izgleda ali opet nisi opisala šta te tačno iritira. Šta ona to radi da te iritira, da jedva kontrolišeš emocije, da je izbjegavaš pošto bi mogla da planeš?
Da li te vrijeđa? Da li nagovara brata protiv tebe? Da li ti komanduje? Da li je glasna? Ima seljački naglasak? Leži po čitav dan i ne radi ništa? Stalno sjedi tvom bratu u krilu i ljubi se pred vama? Šta te tačno iritira?

EDIT: Evo vidim i Brko slično upitao
Last edited by York Light 100`s on 24/04/2015 19:30, edited 1 time in total.
sadie_forever

#45 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by sadie_forever »

Amra_5 wrote:
Duga je prica ..Od zabavljanja njena ljuboora prema bliskosti izmedju mene i brata. Onda brat kao sto je i logicno sada mu je zena tako da je na njenoj strani uz svadjice izedju brata i mene zahladnili su odnosi (zbog njene ljubomore jer smo brat i ja bili veoma bliski) sad vise ni ne komuniciramo. Ima tu jos dosta toga za pisati ali ne bih da duzim. Uglavnom to je jedan od najvecih razloga..

Ona je tu prolazimo istim hodnikom, dijelimo zajednicki dnevni boravak a meni je iskreno receno tesko kad sam u njenom prisustvu da kontrolisem emocije. Borim se unutar same sebe i val nervoze prodje kroz mene. Ja je izbjegavam ,dosa vremena kad sam kuci provodim u svojoj sobi, nisam u dnevnom kako bih izbjegla susret sa njom ..Drugaciji je nacin i odgajanja i karakteri su razliciti a ja jedem sama sebe.Mnogo se lose osjecam ..ne zelim bilo sta lose da joj kazem ali bih voljela naci nacin kako se nositi s tom situacijom a da ne planem ,da ne vodim dijalog sama sa sobom nervozom i bijesom.

Ako je iko prosao kroz slicno iskustvo bilo bi mi drago ako bi mi neko dao neki savjet
Ti mislis da je ona kriva,a ona misli da si ti

kako uopce ljubomora kad vas 2 imate skroz drugi odnos s bratom/muzem....ludilo
Ridjobrki

#46 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Ridjobrki »

York Light 100`s wrote: Opisala si kako u vašoj kući izgleda ali opet nisi opisala šta te tačno iritira. Šta ona to radi da te iritira, da jedva kontrolišeš emocije, da je izbjegavaš pošto bi mogla da planeš?
Da li te vrijeđa? Da li nagovara brata protiv tebe? Da li ti komanduje? Da li je glasna? Ima seljački naglasak? Leži po čitav dan i ne radi ništa? Stalno sjedi tvom bratu u krilu i ljubi se pred vama? Šta te tačno iritira?
Ma diše im po kući, nema šta ne radi ba... :D
Matzan

#47 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Matzan »

Možda snaha voli žestok sex, da glasno priča "prljave stvari", vrišti kad svršava... a sve to ne može jer si ti pustila korijenje u kući.

A brat je moguće prestao govoriti s tobom jer mu ova ne da zbog tebe.
muha_sa

#48 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by muha_sa »

otela joj brata--nije je stid :-)
MJAU - da

#49 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by MJAU - da »

E Macane, nije teško pustiti korijenje u sopstvenoj kući. A hoće to da je brat dobro ljut, kad je nadrkan. :D
Amra_5

#50 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?

Post by Amra_5 »

Ili ja nisam dobro napisala pa ne razumijete sta zemil reci ili .. :) Hajde okej nek se tetam zavrsi na ovome :) U svakom sllucaju hvala vam :) Pozdrav
Post Reply