Ovo mozes tvrditi samo ako si i ti bila posesivna i ljubomorna sestra koja zivi u zajednici. A sada si kao odrasla.uglavnomja wrote:
sve je objasnjeno ko zna citati![]()
snaha nista nije rekla niti uradila, ali je NAMJERNO nervira ... valjda zato sto dise? sto sjedi u dnevnom boravku?
ili sto joj je OTELA brata![]()
mislim, ako ova mala stvarno ima problema da se zatvorila u sobu i da se duri ... moze tu biti obicna ljubomora, posesivnost, kaznjava brata stvaranjem ruzne atmosfere, tinejdzerske bubice ... ... koje ce proci cim je kakav zagondzija safata![]()
ali ako potraje trebace i ciko u bijelom da to rijesi.
najbolje bi bilo da sjednu i popricaju, ali ona ocito nece da prica ni sa snahom ni sa bratom, a roditelje ni ne spominje ...
ili samo trola
Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
-
natt
#101 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
-
natt
#102 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Nemoj joj ti pomagat, molim te.York Light 100`s wrote:Ama šta je objašnjeno? Manipuliše bratom? Dere se na nju? Želi gledati turske sapunice dok traju Zvezde Granda? Naređuje joj? Prdi u njenom prisustvu? Pipa se sa čojkom pred njom? Seljački se smije?natt wrote:Sve je objasnjeno.
Šta je objašnjeno? Ti prvi ne znaš je li Amra neka ljubomorna djevojčica od 15 godina što piše ovo ili zrela žena od 40 godina a ko sve ti objašnjeno.
Eto nije "iritira me" nego je "namjerno me iritira" i šta smo saznali više? Da joj namjerno čini šta?
Svađa se očigledno sa bratom zato što je se morao postaviti na ženinu stranu a šta je bio povod svađe? Ne mora pričati šta je tačno tema svađe i odavati imena ali ovdje fale i najmanji detalji da bi joj mogli ikako pomoći
-
Amra_5
#103 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
natt wrote:Ovo mozes tvrditi samo ako si i ti bila posesivna i ljubomorna sestra koja zivi u zajednici. A sada si kao odrasla.uglavnomja wrote:
sve je objasnjeno ko zna citati![]()
snaha nista nije rekla niti uradila, ali je NAMJERNO nervira ... valjda zato sto dise? sto sjedi u dnevnom boravku?
ili sto joj je OTELA brata![]()
mislim, ako ova mala stvarno ima problema da se zatvorila u sobu i da se duri ... moze tu biti obicna ljubomora, posesivnost, kaznjava brata stvaranjem ruzne atmosfere, tinejdzerske bubice ... ... koje ce proci cim je kakav zagondzija safata![]()
ali ako potraje trebace i ciko u bijelom da to rijesi.
najbolje bi bilo da sjednu i popricaju, ali ona ocito nece da prica ni sa snahom ni sa bratom, a roditelje ni ne spominje ...
UGlavnom ti jbs znasDa je to sve tako kako si donio zakljucak ne bih joj tj. njima bila kuma i ne bih ja prva rekla obome "zasto se ne uzmete" !!
ili samo trola
- York Light 100`s
#104 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Eto ti ćeš joj vidovita Džemila pomoćinatt wrote:Nemoj joj ti pomagat, molim te.York Light 100`s wrote:Ama šta je objašnjeno? Manipuliše bratom? Dere se na nju? Želi gledati turske sapunice dok traju Zvezde Granda? Naređuje joj? Prdi u njenom prisustvu? Pipa se sa čojkom pred njom? Seljački se smije?natt wrote:Sve je objasnjeno.
Šta je objašnjeno? Ti prvi ne znaš je li Amra neka ljubomorna djevojčica od 15 godina što piše ovo ili zrela žena od 40 godina a ko sve ti objašnjeno.
Eto nije "iritira me" nego je "namjerno me iritira" i šta smo saznali više? Da joj namjerno čini šta?
Svađa se očigledno sa bratom zato što je se morao postaviti na ženinu stranu a šta je bio povod svađe? Ne mora pričati šta je tačno tema svađe i odavati imena ali ovdje fale i najmanji detalji da bi joj mogli ikako pomoći
-
natt
#105 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
York Light 100`s wrote: Eto ti ćeš joj vidovita Džemila pomoćicura/žena/djevojčica/trol napisa samo "namjerno me snaha iritira" a vidovitoj Džemili odmah slika pred očima i sve joj bijaše objašnjeno
- uglavnomja
#106 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
nesto se uscuo klon ovdje
a ne mislim na postavljacicu teme
-
Amra_5
#107 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ako vas zanimaju moje godine imam 25 godina dakle djevojka sam. O braku ne razmisljam postoje neki ciljevi prije toka. Nije sve u udaji!
Sto se tice mojih partnera nisam zeljna paznje, pa da mi treba muskarac kako bi moje "bubice" smirio(jer vi vidite mene tako)
Niti se svijet vrti oko mene kad je brat u pitanju..
U pitanju je drugaciji odgoj,drugaciji karakter koji meni nije bas prijatan.
Ok mozda sam ja prenaglila nervira me ..Ne nervira me ona nego neki od njenih postupaka. Nisam svadjalica pa da joj zagorcavam zivot nego zelim da sebe smirim da se ne nerviram na neke stvari koje nisu Ok.
Vi kao u zivotu nemate nekog cije vam ponasanje nije iritantno.
Pitanje je kako se vi nosite s takvim osobama cije vam je ponasanje iritantno . Eto mozda vam je tako lakse.(napadate e jer je u pitanju odnos zaova snaha ..da sam napisala prijateljica vi bi drugacije reagovali ).
Sto se tice mojih partnera nisam zeljna paznje, pa da mi treba muskarac kako bi moje "bubice" smirio(jer vi vidite mene tako)
Ok mozda sam ja prenaglila nervira me ..Ne nervira me ona nego neki od njenih postupaka. Nisam svadjalica pa da joj zagorcavam zivot nego zelim da sebe smirim da se ne nerviram na neke stvari koje nisu Ok.
Pitanje je kako se vi nosite s takvim osobama cije vam je ponasanje iritantno . Eto mozda vam je tako lakse.(napadate e jer je u pitanju odnos zaova snaha ..da sam napisala prijateljica vi bi drugacije reagovali ).
Last edited by Amra_5 on 24/04/2015 21:25, edited 1 time in total.
-
natt
#108 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
uglavnomja wrote:nesto se uscuo klon ovdje![]()
Ti tu izjavu umjesto odgovora prilicno cesto koristis.
- uglavnomja
#109 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Amra_5 wrote:Ako vas zanimaju moje godine imam 25 godina dakle djevojka sam. O braku ne razmisljam postoje neki ciljevi prije toka. Nije sve u udaji!
zivotni prostor je cudo, kad ti neko upadne u njega i razbije red i poredak, normalno je da ti nece biti pravo. cak i kad se udas pojavice se trenutak (poslije nekog vremena
zajednica sa roditeljima je prvi korak ka unistenju braka, a ako je tu jos i sestra koja (misli da) ima specijalan i posebno blizak odnos sa bratom, i koja misli da ce se bratova zena ponasai fakat kao gost i hodati po jajima i paziti sta govori i promijeniti se i prilagoditi ... neko ce se morati odseliti ili ce neki advokat zaraditi.
- Matzan
#110 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Nisu one stvorene da rjesavaju probleme, vec da ih proizvode.p206 wrote:Ženska posla...
mogu da melju 3 dana, a kad treba konkretno popričati i riješiti probleme onda izbjegavaju i šute
- JThomas
- Anestezija
#112 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Saberes na rucak sve,ubacis u supu leksaurina i nema nerviranja
-
Niemand
#113 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Dobro, nemam toliko staza sa serijama da mogu skontati ko koga ovde nervira, al vala nije ni bitno.
Stvari moRes sagledati iz 2 ugla. Prvi bi bio da si ti upravu i da je to kuca vasih roditelja (pretpostavljam?). Dakle, nije fer sto je on doveo nekog treceg tu. Ima logike, jel da?
Drugi pogled bi bio onaj tradicionalni. On cak postoji i u sapunicama. I spanskim i turskim. Eto, samo da reknem.
Dakle, tradicionalni pogled. Tvoj brat se ozenio i doveo snahu. Sada ti i tvoji roditelji zivite "sa njima", a ti kao zaova treba da ides iz kuce, odnosno da se udas. Zvuci grubo, jel da?
Eh, haj sad probaj pomiriti oba ova pogleda i naci jedan potpuno novi za tu situaciju:
To i dalje jeste tvoja i bratova kuca. To medjutim jeste i bratova i snahina kuca. Dakle, tvoji roditelji sada imaju troje djece-tebe, brata i snahu. Svi ste isti. Po svemu.
Bice ti zao sto se tako ponasas. Bez obzira kakva ti je snaha, bice ti zao. Dobila si bona prijateljicu u kuci. Ako ti zafali cigara, sminke, kredita za mobitel, nekog da te saslusa, da ti kaze jel ti glupa frizura i jesil se udebljala, da popije s tobom kafu i premahala sve zivo, za sve to imas sada snahu i jos za mnostvo drugih stvari. S bratom ovo ne bi mogla. Trast mi.
Usustini, ne moras ti cak ni sjesti i razgovarati sa njom, niti sa bratom da bi popravila stvari. Moglo bi biti cak i gore ako nacnete "opet" tu temu, ono mogu pomisliti da po 100ti put zapocinjes svadju. Al mozes vala sutra ujutro ustati, otici u dnevnu i pitati- imal koji fildzan za mene i jestel se naspavali.
Eto, papa.

Stvari moRes sagledati iz 2 ugla. Prvi bi bio da si ti upravu i da je to kuca vasih roditelja (pretpostavljam?). Dakle, nije fer sto je on doveo nekog treceg tu. Ima logike, jel da?
Drugi pogled bi bio onaj tradicionalni. On cak postoji i u sapunicama. I spanskim i turskim. Eto, samo da reknem.
Eh, haj sad probaj pomiriti oba ova pogleda i naci jedan potpuno novi za tu situaciju:
To i dalje jeste tvoja i bratova kuca. To medjutim jeste i bratova i snahina kuca. Dakle, tvoji roditelji sada imaju troje djece-tebe, brata i snahu. Svi ste isti. Po svemu.
Bice ti zao sto se tako ponasas. Bez obzira kakva ti je snaha, bice ti zao. Dobila si bona prijateljicu u kuci. Ako ti zafali cigara, sminke, kredita za mobitel, nekog da te saslusa, da ti kaze jel ti glupa frizura i jesil se udebljala, da popije s tobom kafu i premahala sve zivo, za sve to imas sada snahu i jos za mnostvo drugih stvari. S bratom ovo ne bi mogla. Trast mi.
Usustini, ne moras ti cak ni sjesti i razgovarati sa njom, niti sa bratom da bi popravila stvari. Moglo bi biti cak i gore ako nacnete "opet" tu temu, ono mogu pomisliti da po 100ti put zapocinjes svadju. Al mozes vala sutra ujutro ustati, otici u dnevnu i pitati- imal koji fildzan za mene i jestel se naspavali.
Eto, papa.
-
Amra_5
#114 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Anestezija wrote:Saberes na rucak sve,ubacis u supu leksaurina i nema nerviranja
- madtv
#115 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Amra_5 wrote:Ako vas zanimaju moje godine imam 25 godina dakle djevojka sam. O braku ne razmisljam postoje neki ciljevi prije toka. Nije sve u udaji!
Sestro, nemoj da nam sramotis porodicu na forumu. Znam za problem izmedju vas dvije.
Rekao sam snahi da te pripazi...
PS: Priznala mi je da je prosli put namjerno presolila tvoj rucak.
- Ridjobrki
#116 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Imam četiri godine mlađu sestru sa kojom sam uvijek u životu imao i zadržao sjajan odnos i ako sam i na šta u životu ponosan onda je to to. Samo mogu reći da ako cura ili momak, zet ili snaha mogu poremetiti odnos brata i sestre onda vala i niste imali neki odnos i cijeli ste život živjeli u bajci.
Bez zeze kažem sad.
Bez zeze kažem sad.
- SmokingMan
#117 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ostali smo uskraćeni za opširniji post,al elem,rekao bih da je uglavnom do tebe,vjerovatno se živciraš na kritike,....Amra_5 wrote:Pozdrav. Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ? Jeste li vi nekad dolazili u takvu situaciju ?
- Anestezija
#118 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Gurni je u vodu ko ona Esmeraldu,jos ako slabo vidi...
-
asker
#119 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
1. Udaj se
2. Odseli se
3. Teska su vremena, ipak se udaj
Dok ti ostvaris te svoje ciljeve sto govoris samo je pitanje vremena koja ce prije od vas dvije popit misijeg otrova. Sad je i snaha na nekom forumu i pise o tebi, kako sa muzevom sestrom koja me iritira, pa i nju savjetuju "nedaj na sebe da mu je tro-sestra"...
2. Odseli se
Dok ti ostvaris te svoje ciljeve sto govoris samo je pitanje vremena koja ce prije od vas dvije popit misijeg otrova. Sad je i snaha na nekom forumu i pise o tebi, kako sa muzevom sestrom koja me iritira, pa i nju savjetuju "nedaj na sebe da mu je tro-sestra"...
- shiljak
#120 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Nakačiš se fino na fb i nećeš ni skontati da je neko u kući.. zamisli snaha te poke haha
- KPNCTNJAH
#121 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Nisam citao cijelu temu, vjerovatno je neko vec predlozio, al' hajd'... jesi je probala ubiti na spavanju, bratovim jastukom? Rijesis se oboje...
- MJAU - da
#122 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
asker wrote:1. Udaj se
2. Odseli se
A ne, ovdje je važno da se neke stvari razluče. Zašto su se brat i snaha oženili i došli da žive sa njegovom porodicom? Je li to privremeno, kao nužda, pa će sebi naći dom, ili je takva tradicija u domu. Ako je ovo prvo, mislim da treba seka povući ručnu, pa smiriti situaciju. Ako je ovo drugo, onda treba naći posao i odseliti se, radi mira u kući. Ipak ona ima 25 godina, nisu to male godine da se osamostali konačno.
-
razonoda
#123 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
- Ridjobrki
#124 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
I ja bih ovo potegao - zašto su se oni našli uzimati uopće? Vole se, hoće obitelj, misle da ih njegova obitelj želi?MJAU - da wrote:asker wrote:1. Udaj se
2. Odseli se
A ne, ovdje je važno da se neke stvari razluče. Zašto su se brat i snaha oženili i došli da žive sa njegovom porodicom? Je li to privremeno, kao nužda, pa će sebi naći dom, ili je takva tradicija u domu. Ako je ovo prvo, mislim da treba seka povući ručnu, pa smiriti situaciju. Ako je ovo drugo, onda treba naći posao i odseliti se, radi mira u kući. Ipak ona ima 25 godina, nisu to male godine da se osamostali konačno.
I šta imaju oni da žive sa nekim tamo njegovim roditeljima i gešvistern kraj onoliko jeftinih i besplatnih stanova po gradu? Oboje garant rade i imaju super plaćene poslove, što ne uzmu kakav džabni stan?
Namjerno se uzeli i došli da nju namjerno iritiraju i nerviraju, eto što.
-
arslanbey
#125 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Imas 25 godina,Bogami nisi mlada...ili se udaj ili odseli ,nadji posao,stan