Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
-
Amra_5
#1 Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Pozdrav. Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ? Jeste li vi nekad dolazili u takvu situaciju ? 
-
Rizvan
#2 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Nerviraj i iritiraj i ti njih.Amra_5 wrote:Pozdrav. Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ? Jeste li vi nekad dolazili u takvu situaciju ?
- Tesla10
#3 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ne znam o kome je tačno riječ, ali evo ti link za svaki slučaj http://www.ravnopravno-roditeljstvo.com ... avanje.pdf
-
mali_balon
- insomnia78
- astala_vistala
#6 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Vjerovatno mislis na roditelje ili brata i sestru,i vjerovatno si vec odrasla osoba koja jos zivi sa njima,naravno postaje tijesno i svak svakoga nervira.
To su prvi znakovi da se morate osamostaliti,naravno ovo je samo predpostavka fino se izjasni.
To su prvi znakovi da se morate osamostaliti,naravno ovo je samo predpostavka fino se izjasni.
-
Amra_5
#7 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
astala_vistala wrote:Vjerovatno mislis na roditelje ili brata i sestru,i vjerovatno si vec odrasla osoba koja jos zivi sa njima,naravno postaje tijesno i svak svakoga nervira.
Mislim na bratovu zenu. A sta ako ne postoji nacin da se iselim tj. trenutno je to ne moguce zbog losih financija
- muha_sa
#8 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
NikakoAmra_5 wrote:Pozdrav. Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ? Jeste li vi nekad dolazili u takvu situaciju ?
pametniji popušta.
na živcima
- fidoremilienko
#9 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Fino joj kažeš: "haj ispred kuće, skin' se do pasa i eto mene da riješimo".
-
Rizvan
#10 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ako se zbog ikoga ne trebaš iseliti, onda je to zbog bratove žene. Kao što rekoh, uzvrati i ti njoj istom mjerom.Amra_5 wrote:astala_vistala wrote:Vjerovatno mislis na roditelje ili brata i sestru,i vjerovatno si vec odrasla osoba koja jos zivi sa njima,naravno postaje tijesno i svak svakoga nervira.
Mislim na bratovu zenu. A sta ako ne postoji nacin da se iselim tj. trenutno je to ne moguce zbog losih financija
Btw, na koji način te iritira i nervira?
-
Amra_5
#11 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Rizvan wrote:Ako se zbog ikoga ne trebaš iseliti, onda je to zbog bratove žene. Kao što rekoh, uzvrati i ti njoj istom mjerom.Amra_5 wrote:astala_vistala wrote:Vjerovatno mislis na roditelje ili brata i sestru,i vjerovatno si vec odrasla osoba koja jos zivi sa njima,naravno postaje tijesno i svak svakoga nervira.
Btw, na koji način te iritira i nervira?
Duga je prica ..Od zabavljanja njena ljuboora prema bliskosti izmedju mene i brata. Onda brat kao sto je i logicno sada mu je zena tako da je na njenoj strani uz svadjice izedju brata i mene zahladnili su odnosi (zbog njene ljubomore jer smo brat i ja bili veoma bliski) sad vise ni ne komuniciramo. Ima tu jos dosta toga za pisati ali ne bih da duzim. Uglavnom to je jedan od najvecih razloga..
Ona je tu prolazimo istim hodnikom, dijelimo zajednicki dnevni boravak a meni je iskreno receno tesko kad sam u njenom prisustvu da kontrolisem emocije. Borim se unutar same sebe i val nervoze prodje kroz mene. Ja je izbjegavam ,dosa vremena kad sam kuci provodim u svojoj sobi, nisam u dnevnom kako bih izbjegla susret sa njom ..Drugaciji je nacin i odgajanja i karakteri su razliciti a ja jedem sama sebe.Mnogo se lose osjecam ..ne zelim bilo sta lose da joj kazem ali bih voljela naci nacin kako se nositi s tom situacijom a da ne planem ,da ne vodim dijalog sama sa sobom nervozom i bijesom.
Ako je iko prosao kroz slicno iskustvo bilo bi mi drago ako bi mi neko dao neki savjet
-
Amra_5
#12 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
E jbgfidoremilienko wrote:Fino joj kažeš: "haj ispred kuće, skin' se do pasa i eto mene da riješimo".
- muha_sa
#13 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Amrice
popricaj malo sama sa sobom
možda si ljubomorna
ono--bratska ljubomora
popricaj malo sama sa sobom
- Ridjobrki
#14 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Čisto da nabacim ideju, možda nisi razmišljala o varijanti da se ono...
...pokušaš udati?
...pokušaš udati?
- MJAU - da
#15 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Nađi posao i odseli se. Ti ionako tu više ne pripadaš. Što prije to uradiš, sebi ćeš život uljepšati.
-
Amra_5
#16 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Da se udam samo zato sto se brat ozenio ?Ridjobrki wrote:Čisto da nabacim ideju, možda nisi razmišljala o varijanti da se ono...
...pokušaš udati?
- MJAU - da
#17 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Pa tako to vide neki ljudi. udaja je jedino rješenje da žena živi svoj život. Fuj. Zaposli se i odseli, a poslije šta hoćeš sa svojim životom.
- Ridjobrki
#18 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Pa eto ako ti ne pada neki konstruktivniji razlog.Amra_5 wrote:Da se udam samo zato sto se brat ozenio ?Ridjobrki wrote:Čisto da nabacim ideju, možda nisi razmišljala o varijanti da se ono...
...pokušaš udati?Pfff....
Iz svakakvih razloga se cure udaju, eto vidiš ta tvoja snaha se udala samo da bi tebe nervirala.
- JThomas
#19 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
a ima li vam kuća fasadu?
- Matzan
#20 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Možeš joj sihir poturiti. 
Edit: Ako već ona nije tvom bratu poturila.
Edit: Ako već ona nije tvom bratu poturila.
Last edited by Matzan on 24/04/2015 19:08, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#21 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Nije da ima nekog riješenja.
Iselit se, ubit hljeb u njoj, ignorirati.
Prvo ne možeš nema se love jel'de?
Drugo ako uradiš em što sa bratom više nikad nećeš progovrit em što ćeš navuč' krivičnu prijavu na leđa.
Treće je možda i najbolje ako možeš ti istrpit odnosno da se ne odrazi na zdravlje. Ono ha prošla pored govna ha pored nje.
I da naglasim da od one "sjedite i razgovarajte" ili "probaj razgovarati sa bratom" nema ništa.
Iselit se, ubit hljeb u njoj, ignorirati.
Prvo ne možeš nema se love jel'de?
Drugo ako uradiš em što sa bratom više nikad nećeš progovrit em što ćeš navuč' krivičnu prijavu na leđa.
Treće je možda i najbolje ako možeš ti istrpit odnosno da se ne odrazi na zdravlje. Ono ha prošla pored govna ha pored nje.
I da naglasim da od one "sjedite i razgovarajte" ili "probaj razgovarati sa bratom" nema ništa.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#22 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Sta ces drugo, smeta ti snaha, nemas love da zivis samostalno. Dobar je prijedlog dao brkoAmra_5 wrote:Da se udam samo zato sto se brat ozenio ?Ridjobrki wrote:Čisto da nabacim ideju, možda nisi razmišljala o varijanti da se ono...
- m@gm@
#23 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Amra_5 wrote:
Duga je prica ..Od zabavljanja njena ljuboora prema bliskosti izmedju mene i brata. Onda brat kao sto je i logicno sada mu je zena tako da je na njenoj strani uz svadjice izedju brata i mene zahladnili su odnosi (zbog njene ljubomore jer smo brat i ja bili veoma bliski) sad vise ni ne komuniciramo. Ima tu jos dosta toga za pisati ali ne bih da duzim. Uglavnom to je jedan od najvecih razloga..
Ona je tu prolazimo istim hodnikom, dijelimo zajednicki dnevni boravak a meni je iskreno receno tesko kad sam u njenom prisustvu da kontrolisem emocije. Borim se unutar same sebe i val nervoze prodje kroz mene. Ja je izbjegavam ,dosa vremena kad sam kuci provodim u svojoj sobi, nisam u dnevnom kako bih izbjegla susret sa njom ..Drugaciji je nacin i odgajanja i karakteri su razliciti a ja jedem sama sebe.Mnogo se lose osjecam ..ne zelim bilo sta lose da joj kazem ali bih voljela naci nacin kako se nositi s tom situacijom a da ne planem ,da ne vodim dijalog sama sa sobom nervozom i bijesom.
Ako je iko prosao kroz slicno iskustvo bilo bi mi drago ako bi mi neko dao neki savjet
A na koji nacin te nervira.....nemas vise bratove paznje kao prije? Ozenio se, ima svoj zivot,popusti malo....nisi jedina u njegovom zivotu. Ne svadjaj se sa snajkom.....izgubit ces brata.
- insomnia78
#24 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ridjobrki wrote:Pa eto ako ti ne pada neki konstruktivniji razlog.Amra_5 wrote:Da se udam samo zato sto se brat ozenio ?Ridjobrki wrote:Čisto da nabacim ideju, možda nisi razmišljala o varijanti da se ono...
Iz svakakvih razloga se cure udaju, eto vidiš ta tvoja snaha se udala samo da bi tebe nervirala.
- MJAU - da
#25 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
A i to ima logike kod nas. Došla žena u NJENU kuću, braco je doveo i sad ona treba da se prilagođava mladoj, jer je mlada očito toliko odgojena da ne može shvatiti kako treba se prilagoditi ukućanima.