Dobio sam kombi prije 2 godine, Renault Master je u pitanju.
Problem je sto je njemackim tablicama. Imam nesto malo obradive zemlje u drugom gradu pa mi uglavnom za to i sluzi (prenosim alat, kad voce i povrce rodi onda prevozim to, prijateljima namjestaj itd...). Uglavnom, nista ne zaradjujem sa tim vozilom i nije mi to u interesu.
Mozda i ne bih trazio da ga prevodim, ali mi je zaista postalo gnjavaza da me skoro svaki put zaustavljaju i peglaju zbog samog pogleda na table, a zatim sto nemam firmu i govore kako sam sumnjiv i sve se na kraju uglavnom zavrsava sa 20/50 KM na kafu onom koji me je zaustavio.
Dakle, da li bih ja mogao kao fizicko lice, bez firme da registrujem teretnog kombija na svoje ime, barem na osnovu zemlje koju posjedujem? Koja je procedura, koliko kosta?
Kako registrovati teretni kombi na fizicko lice?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#2 Re: Kako registrovati teretni kombi na fizicko lice?
Mislim da na osnovu zemlje možeš registrovati kao "za sopstvene potrebe". Za proceduru i cijenu ne znam jer se nisam susretao sa tim.
Last edited by citroen xm on 05/04/2013 15:55, edited 1 time in total.
- lonely_wolf
#3 Re: Kako registrovati teretni kombi na fizicko lice?
NE MOŽEŠ nikako registrovati na fizičko lice.
Nekad moglo ono ZA VASTITE POTREBE gdje si iz općine donosio papir da imaš zemlje, medjutim odavno su to ukinuli pa sad ko ima zemlje mora biti registrovani poljuprivrednik da bi mogao registrovati teretno vozilo.
Nekad moglo ono ZA VASTITE POTREBE gdje si iz općine donosio papir da imaš zemlje, medjutim odavno su to ukinuli pa sad ko ima zemlje mora biti registrovani poljuprivrednik da bi mogao registrovati teretno vozilo.