Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dobar osjecaj

#1 Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by dobar osjecaj »

U nekoliko navrata mi se desilo da me u nekim trgovinama pri zavrsetku kupovine na kasi ili pokusaju da izadjem iz trgovine zaustave prodavaci/kasirke, rjedje zastitari i pitaju mogu li pogledati u moju torbu, naravno da vide da li sam nesto ukrala.

U par navrata kad je mama bila sa mnom, bila je zaprepastena, bilo joj je neugodno i nepojmljivo zasto bi neko posumnjao u mene. Meni je bilo svejedno i osim ako nisam bila nesto vanredno umorna i zivcana, uglavnom sam s osmijehom dala da pogledaju sadrzaj moje torbe, rekla dovidjenja i izasla iz trgovine.

Sinoc sam trazila nesto u DM-u u Alti i polako sam citala upute na proizvodima. Negdje u daljini izvan DM-a cuo se neki zenski glas koji je imao prizvuk ocaja. Odjednom se taj glas pojacao i poceo psovati "jebem vam majku" i poceo se priblizavati. Bila sam udaljena od ulaznih vrata i samo sam cula da je neka zena tim nekim dramaticnim glasom uzvikivala "molim vas recite im da sam sad kupovala kod vas, evo racuna, recite, recite da sam bila kod vas, hoce da zovu policiju, optuzuju me da sam ukrala ovo sto sam kupila kod vas".

Za moj pojam taj glas i sve receno je bilo previse dramaticno i nisam mogla shvatiti cemu ta galama i drama. Sigurna sam da mi se desilo da me tako optuze na kasi u susjednom Konzumu i prijete da ce zovnuti policiju da bih rekla neka slobodno zovu koga hoce jer ja znam da nisam nista ukrala i imam dokaz gdje sam sta kupila.

Nakon zavrsene kupovine pri izlasku iz Alte naisla sam na djevojku koja je stajala i opusteno razgovarala s tri policajca. Cijelom svojom pojavom je djelovala kao neko gladan paznje pa sam pomislila da je i ta predstava s kradjom bila dio te price.

Kako reagujete ili mislite da biste reagovali kad vas na kasi optuze da ste ukrali neki predmet koji vide da nosite u kesi?
mali_balon

#2 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by mali_balon »

Pa nista, pokazao racun, otvorio ceker i dovidjenaj ako bi se nastavilo sa maltretiranjem onda bi rekao da se zovne zasitar (ako je prodavacica u pitanju) ili policija (ako je zastitar upitanju).
Ali kad bi zvali policiju onda bi ja njih prijavio to istom policajcu koji bi dosao za maltretiranje, zlostvaljanje i protuzakonito zadrzavanje.
Sephora

#3 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by Sephora »

Pa nemas puno izbora, ustvari samo jedan, pokazes racun ako ga imas i to bi bilo to...Ne mogu ti nista..

U nekim zemljama traze ostetu, za optuzbu krade,ako dokazu da nisu zapravo nista ukrali!
jao_situacije

#4 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by jao_situacije »

vrlo lako dokazati, pogotovo ako se plaća karticom :mrgreen:

hladno iskuliraš :mrgreen:
Sephora

#5 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by Sephora »

jao_situacije wrote:vrlo lako dokazati, pogotovo ako se plaća karticom :mrgreen:

hladno iskuliraš :mrgreen:
Pa, moze dokazati, na bilo koji nacin da je platila.. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#6 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ja i kada ukradem mene lijepo pozdrave pri izlasku sa dovidjenja gospodine. Valjda aristokratski izgleda cini svoje. :oops:
jao_situacije

#7 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by jao_situacije »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja i kada ukradem mene lijepo pozdrave pri izlasku sa dovidjenja gospodine. Valjda aristokratski izgleda cini svoje. :oops:
ja samo iz budžeta kradem, kad me uhvate pitaju jel ostalo išta za mene :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#8 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

jao_situacije wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja i kada ukradem mene lijepo pozdrave pri izlasku sa dovidjenja gospodine. Valjda aristokratski izgleda cini svoje. :oops:
Da ti nisi onaj Bajraktarevic sto se iz sefa Centralne banke BiH posluzivao kao u Konzumu? :D

Lik je hodajuca institucija, gaspar. Jedva cekam da izda memoare iz zatvora. :oops:
jao_situacije

#9 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by jao_situacije »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
jao_situacije wrote:
Da ti nisi onaj Bajraktarevic sto se iz sefa Centralne banke BiH posluzivao kao u Konzumu? :D

Lik je hodajuca institucija, gaspar. Jedva cekam da izda memoare iz zatvora. :oops:
Nije ja sam onaj drugi na B... :mrgreen:
mali_balon

#10 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by mali_balon »

Uhh da mi je sad poso u centralnoj banci, ja bi cekerima iznosio :D , kupis plac na visu, odes u zatvor bit ce garant igman (prozivka u 8 i 6 navece a gdje si izmedju niko ne pita) odradis 5 godina, odes na vis od tad ce bit kuca gotova, masline i vinova loza vec zasadjeni...
jao_situacije

#11 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by jao_situacije »

mali_balon wrote:

Uhh da mi je sad poso u centralnoj banci, ja bi cekerima iznosio :D , kupis plac na visu, odes u zatvor bit ce garant igman (prozivka u 8 i 6 navece a gdje si izmedju niko ne pita) odradis 5 godina, odes na vis od tad ce bit kuca gotova, masline i vinova loza vec zasadjeni...
ali brat je stiropor stavljao unutra :lol: :lol:
hladno.
mali_balon

#12 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by mali_balon »

I to nesta onim indigo papirom krivotvorio potpise, ono "krivotvorenje potpisa za pocetnike" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bloody

#14 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by Bloody »

Jednom sam "svirala" u Bingu. Zemlja se ispod mene otvorila :-) nisu skinuli zujalicu s neceg,izvinjavali se i ljubazni zastitar mi odvezao kolica do parkinga,pomogao staviti u auto ali uzalud ja sad svaki put kazem na kasi,ako zasviram da cu ih tuziti :lol:
Queen_of_hearts

#15 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by Queen_of_hearts »

Ja stalno "sviram " po radnjama.......bilo mi je blam prvih par puta,sad nista.........to se tako cesto desava,da zaista nema potrebe da se neko crnjaci ........svaki put kodovi sa garderobe,novacnika,kozmetike (nisu demagnetisani pri kupovini )
Posljednji put ulazim u Deichman,a na nogama mi patike kupljenje kod njih ranije ,pali se lampica.......izvinjava se decko,provuce mi patiku kroz onaj djavo i rjeseno ......
Znaju te zastite ,ako su demagnetisane ,a nisu fizicki odstranjene,da piste nakon nekog vremena....jer se valjda "pune" u ostalim radnjama od magneta ,tako mi rece jedna teta u radnji !
Samo opusteno,ne smije te niko tek tako optuziti za kradju......
promjenjivoblacno

#16 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by promjenjivoblacno »

Svirala sam i ja u Fisu u Vitezu. I onda me odveli u onu prostoriju, pa pretrazila me teta fino i na kraju se ispostavilo da imam zujalicu u cizama. Bilo mi je vala smijesno i zanimljivo. Zena se na kraju izvinjava, jer su cizme i kupljene kod njih i onda ih ponistila. Nije mi se vise nikad desilo tako nesto.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#17 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by stetoskop »

Sephora wrote:Pa nemas puno izbora, ustvari samo jedan, pokazes racun ako ga imas i to bi bilo to...Ne mogu ti nista..

U nekim zemljama traze ostetu, za optuzbu krade,ako dokazu da nisu zapravo nista ukrali!
Kod mene to sa računom ne bi prošlo.
Kupiš nešto u jednoj prodavnici, to ostaviš u auto, odeš u drugu prodavnicu i isto to ukradeš, pa ako te ufate, pokažeš račun :-) .
Ako su ostavljeni ormarići za odlaganje ličnih stvari i robe to treba poštovati, a ako ne onda sebe stavljaš u opasnost da te optuže za krađu.
dječak sa šibicama

#18 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by dječak sa šibicama »

Jesu vala i ti prodavaci bezobrazni, uhvatilo mene jednom sa stekom Marlbora, kaze ides samnom u skladiste, provede me kroz cijelu radnju ko kriminalca ono ruka na ramenu, zbog jedne stekice Marlbora.

Sta bi da sam karton ukrao :roll: :oops:
vjesticanametli

#19 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by vjesticanametli »

tuzi ih.....ne moze te niko te tako zadrzavti i trkeljti....ok mozda i moze ali ako ne nade ista tuzi ga za maltretiranje brukanje i lazne optuzbe
Edin H.

#20 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote:Jesu vala i ti prodavaci bezobrazni, uhvatilo mene jednom sa stekom Marlbora, kaze ides samnom u skladiste, provede me kroz cijelu radnju ko kriminalca ono ruka na ramenu, zbog jedne stekice Marlbora.

Sta bi da sam karton ukrao :roll: :oops:

Je li crveni, medium ili light? Marlboro?

Mislim da u tome lezi odgovor na tvoje pitanje :izet:
dječak sa šibicama

#21 Re: Kako reagujem kad me optuze za kradju?

Post by dječak sa šibicama »

Crveni, normalno :D
Post Reply