kako reagovati u ovim situacijama?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Cholina_Lokica

#101 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Cholina_Lokica »

Nego kad smo se dotakli svih mogucih tema ovdje, da pitam i ovo :D
Kako deverate sa vlasnicima malih, histericnih, nesocijaliziranih i agresvinih pasa :? Mene pocinju izludjivati maltezeri i slicne rase, kojima vlasnici ne posvecuju ni minimum paznje sto se tice socijalizacije i suzbijanja agresije prema drugim psima. Samo cekam kad cu nekoga zatjerati u 3 pm i napenalit ga nogom, setamo normalno, naidje go'podja sa malim monstrumom, koji nam prilazi, i pocinje ludjacki da mi napada psa, a go'podja ni habera :-) Ona mrva dodje mi psu pod vrat laje, rezi i hoce da ujede mi psa, i najnormalnije da ce se svaki pas braniti, u toj situaciji oni nemaju bas osjecaja za velicinu, pogotovo sto im je u pitanju vrat, gdje se obicno zavuku ovi mali histericni, i onda se ti bori sa svojim psom da ne pojede ono malo, jer ako bilo sta da se desi, mi sa vecim psima smo krivi :-)
Lijepo mi dodje da ovu svoju pustim da otrese malo cudoviste, da se opamete... Jedino me sprjecava sto mi je stvarno zao da se psu bilo sta desi...

Nekidan setamo, gospoja sa nekim bishonom/pudlom, ne znam ni ja sta je, i stoji na sred setnice, i ja i prijatelj sa svojim psima stali da se ona skloni, jok ona dodje do nas i pusti ono svoje, koje dere vise asfalt u pokusaju da ove nase izujeda, mi k'o levati stojimo 7-8 minuta ona nece da se skloni, njoj to normalno. A mogu zamisliti sta bi se desilo da ovi nasi uzvrate :roll:

Ja dok sam imala mog Bobija, koji je u punoj snazi imao 5kg, nikad takvih problema sa njim nisam imala. On se iz istog razloga uvijek igrao iskljucivo sa velikim psima, jer su ga mali napadali, i par puta je bas otresao i nagrdio ih... I uvijek je jadan se sklanjao ha vidi malog psa. Sve ja svatam mali pas, pa ih strah pustiti, ali mozes ocjeniti sa kojim psom ga smijes pustiti, a ne vidis ide prema tebi cuko, svog dizes u narucje i histericno vristis skloni ga. I pravis maloh monstruma od njega...

Stvarno me to pocinje grozno nervirati :x
SKAFISKAFNJAK

#102 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by SKAFISKAFNJAK »

gospodjo ili gospodjice, da se razumijemo i sam sam im'o psa , njemackog ovcara.
e sad. pisete kako ljudi sjede i prilazi im vas pas i oni govore mrs. pa sta vi hocete? ako ja sjedim s rajom, sta ce meni vas pas. ako ga vi volite mene boli uho za njim. a drugo to za brnjicu? ako je vas pas umiljat kakve to ima veze. svako isto to misli za svog nego ako je fino propisana brnjica sto vjerujem da jeste brnjicu i dovidjenja. volim zivotinje ali me nervira sto svako sebi dozvoljava da odlucuje treba li psu brnjica ili ne treba. nije brnjica radi vas nego radi drugih. ocekujete da neko postuje vaseg psa i vas a vi se sami tako ne ponasate prema drugima. treba malo na zapad otici pa da vidite kako murija reaguje ili ako ne reaguje pa kad prijavite i muriju i vas kako boli glava :-)
jaca-maca

#103 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by jaca-maca »

cougar

#104 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by cougar »

Entropio wrote: Svaki put trebaš skolniti psa u stranu kad prolaziš pored nekoga.
sklonim samo ako osoba koja mi ide u pravcu rascereci oci -na kojoj se vidi da se boji- i kada djeca nailaze. meni je -psihicki- lakse setati tako sto ne primjecujem osobe oko sebe i drzim psa na kratkom povodcu - ako je na dugom povodcu onda se sklonim u svakom slucaju- tako bi i trebale te osobe setati pored mene i mog psa -ignorisuci nas-
a to da moj pas dodirne ili lizne, tesko boga mi, moj pas nikome ne prilazi a kamoli lize.
situacija br 2: idem ulicom i neko komentarise
nije to sto ljudi ne vole pse, nego to je bezobrazluk i nekultura.
100 ljudi, 100 čudi. Ti samo budi fina
naravno da sam fina ali mi nije ni u jednoj situaciji pomoglo. neki dan, ide neka gospodja i ja se sklonim skroz da moze proc i kazem joj -fino- mozete proci, a guzla uz stepenice i rece mi odvratim tonom -neka hvala- al ko je j...
tesko je biti fin!
"Nosi ga, upiša mi cvijeće!" :lol: Iskuliraš i napustiš područje.
da je makar njeno cvijece, odma bih i otisla, ali posto je to javna povrsina, imam pravo da je -upozorim-
Bah...
bukvalno sam mu se naj.... i sad bjezi od mene!
Pa šta ako kaže mrš? Zašto si pustila psa da hoda blizu njih? Nemoj to raditi pa neće govoriti mrš.
zato sto je to j.... setaliste, da je pas prisao, skocio, liznuo, dodirnuo tu osobu ne bi se zalila da je rekla mrs!
SKAFISKAFNJAK wrote: e sad. pisete kako ljudi sjede i prilazi im vas pas i oni govore mrs.
da ponovim 100ti put moj pas im nije PRISAO nego je samo tu prolazio!!!
a to za brnjicu, opet 100ti put
cougar wrote: kada bi stavila brnjicu onda se ne bih morala micati nikako? pa to je dobra ideja jer inace kada ljudi vide brnjicu ne samo da se micu, nego bjeze---i cesce i burnije reaguju! mojoj prijateljici je jedan covjek rekao - pa sto si uzela psa kojem moras stavljati brnjicu, plasis ljude - ---
to znaci ljudi se boje vise maltezera sa brnjicom nego njemackog ovcara bez, jer misle da je brnjica tu zato sto je pas opasan, agresivan i ujeda!!!
Cholina_Lokica

#105 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Cholina_Lokica »

jaca-maca wrote:@Cholina_Lokica Evo nesto slicno http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=81783 :D
Zaboravila na tu temu :D
AF81

#106 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by AF81 »

Bloo wrote:
AF81 wrote:Kad smo vec kod kakanja :lol: , moj cuko je imao obicaj da tu nuzdu vrsi u zbunju ili da sjedne na zbunje :lol: :-) , znaci nije htio nigdje drugo da je vrsi :D :D .
:lol: :lol:
jel onda dige šapicu i traži papir da se obriše :D?
:D :D Nazalost bio je bijel sa dugom dlakom, zamisli poslije belaja :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#107 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by Bloo »

AF81 wrote:
:D :D Nazalost bio je bijel sa dugom dlakom, zamisli poslije belaja :lol: :lol:
:sad: joj znam

moj jednom dobio proljev i onda s merakom sjeo u to :roll:

ili moja traume..uspio je nekak zalijepiti svoje govance na 10 cenata od poda na zid :shock: kakooooooo

ko da je guzu obrisao od zid

nista nije bilo na plocicama nego fino i lijepo ko instalacija na zidu
AF81

#108 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by AF81 »

:lol: :lol: :lol: :lol: Kralj je :D
jaca-maca

#109 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by jaca-maca »

meni je neki dan onaj fleksi povodac ispao iz ruke i pao pravo u mekano govance :lol:
zengi

#110 Re: kako reagovati u ovim situacijama?

Post by zengi »

SKAFISKAFNJAK wrote:gospodjo ili gospodjice, da se razumijemo i sam sam im'o psa , njemackog ovcara.
e sad. pisete kako ljudi sjede i prilazi im vas pas i oni govore mrs. pa sta vi hocete? ako ja sjedim s rajom, sta ce meni vas pas. ako ga vi volite mene boli uho za njim. a drugo to za brnjicu? ako je vas pas umiljat kakve to ima veze. svako isto to misli za svog nego ako je fino propisana brnjica sto vjerujem da jeste brnjicu i dovidjenja. volim zivotinje ali me nervira sto svako sebi dozvoljava da odlucuje treba li psu brnjica ili ne treba. nije brnjica radi vas nego radi drugih. ocekujete da neko postuje vaseg psa i vas a vi se sami tako ne ponasate prema drugima. treba malo na zapad otici pa da vidite kako murija reaguje ili ako ne reaguje pa kad prijavite i muriju i vas kako boli glava :-)
E pa nismo mi nikad na zapadu bili pa nam ti ispricaj kako je to tamo. Ja jos ne vidjeh psa sa brnjicom igdje u evropi a kad smo vec kod toga, probaj ti baciti kesu iz auta, baciti frizider u rijeku, marsnuti necijeg psa dok mirno prolazi ili razbiti flasu u potoku pa ces tek onda vidjeti kako boli glava. Imao sam psa i na istoku i na zapadu i recimo jednom je moja vučica napala drota u Londonu, nije ga pravo napala nego lajala na njega i covjek mirno stoji (ne mase rukama, ne vadi pistolj da prosvira glavu i meni i cuki) i ja priletim, uhvatim je i kazem izvinite gospodine stvarno neznam sta joj bi, nije inace takva. Ma nema problema kaze drot i ode.

Nikad nigdje na zapadu ni na istoku nema ni blizu ovakve rekacije na psa kao sto si ti opisala a koja se svima desava. Valjda su ti ljudi vec smjesteni u neke institucije gdje im daju odgovarajuce medikamente. Niko nigdje ne vrišći i nepsuje vlasnika a recimo gledao sam u Istanbulu (selendra jedna prema nasem bajnom glavnom gradu) da po parkovima mirno leze copori pasa (uredno oznaceni, vakcinisani i sterilisani) i to sve oni veliki kao karabasi i nasi šarplaninci i tu se igra stotine djece i pokrivene zene koje su ih izvele (svaka po 4-5) mirno sjede i pricaju dok se njihova djeca igraju. I niko ne krišći ili vrišći i ne vade pistolje. To je sigurno zato sto oni nevole svoju djecu i njihova djeca nisu tako dragocjena kao nasa. I sva se djeca fino i kulturno igraju i niko ne pokusava da slomi tek zasadjenu mladicu, oguli koru sa drveta ili pogazi cvjece??? :? :? Pa ni majke ih ne dozivaju AAAAAMAAAREEEEEE OSTAVI ZENU... AAAAAAMMAAAAREEEEE UPAŠĆEŠ S LJULJŠKE .... ENOGA UPADE e vidjet ces ti dok ti babo dodje :? . Cudna neka djeca.
Tako ti je to na istoku i zapoadu ali je..s ti njih, mi smo za sve njih izmislili zivot.

Otpala nam je jedna halka sa vrata na Begovoj Džamiji i moramo sad da zovemo te glupe i zaostale turke da dodju da nam to poprave jer mi neznamo ali smo ipak puno pametniji kulturniji i namazaniji od njih. Sta ce oni i njihova plava džamija, top kapi i te gluposti?

Evo slusaj ŠKAFIŠKAVNJAKA i ENTROPIJA (vrlo mudri i tolerantni ljudi) i sve ce biti u redu.
Znaci kad god vidis nekog prolaznika ti se daj u panicni bijeg u suprotnom pravcu ili se sakrije negdje u zemunicu dok taj neko neprodje (onako kao u filmu Kozara).. svezi psu usta i lezi na njega da slucajno ne mahne repom. Onda vici mama paja... mama paja. Kupi i sebi i svom psu maskirno odjelo da se mozete lakse kriti. Ako si na Vilsu, onda nebi bilo lose da skocis u miljacku (divna jedna rijecica 75% kanalizacija) i ti i pas uzmite po jednu slamcicu, zaronite i ko indijanci disite na nju dok narod ne prodje.

Znate sta, kad sam u osnovnoj skoli ucio o Hitleru, Staljinu i toj raji ja sam mislio da su oni psihopate i ludjaci i najgori ljudi ali kad sam malo bolje upoznao taj obicni (po intelektu, talentima, karakternim osobinam itd.) svjet ja sam shvatio da su ti ljudi u stvari bili dusa od ljudi. Imali su toliku vlast a opet su se bar ponekad suzdrzavali da je koriste do maksimuma, nisu bili bas toliki egomani i ponekad su mislili i na druge. Nedaj Boze da je neko od ovih obicnih (midioka) ljudi imao tu vlast. Pa nebi niko prezivio, oni bi sve pobili i pse i ljude i muhe.
Evo citav dan hodam sa svojom sarplaninkom i dobivam samo komplimente i svako malo djete se nasmije kad je vidi i pokazuje mami na nju osim onih koje je neka veoma brizna mama vec prepala sa cukama.

Entorpio ti je objasnio ali da ti ja malo pojasnim.
Znaci nemas ti nikakvih prava na zivot i slobodno kretanje ikad igdje. Tvoja bolesna ljubav prema psu (e ne prema sopstvenom dupetu i golfu 4 kao sav normalan svjet) nam se gadi.
Nemoj da se izvlacis na cinjenicu da je pas domaca zivotinja vec 15.000 godina i da je sasvim normalno imati ga jer nas se to nimalo ne tice mi se bojimo, nerazumijem to nikako i ovo je na kraju krajeva nas svjet na koi ti nemas pravo.
Ako te neko pocne da vrijedja, tjera, omalovazava ili maltretira (sto ljudi sto cudi-a sve šu..i) ti opet bjezi glavom bez obzira i sve ce biti u redu. Neznam ste ti u ovome nije jasno?
Post Reply