Kako reagovati???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

funaki

#1 Kako reagovati???

Post by funaki »

Sinoc ispred zgrade cekam prijatelja, kad na parking prako puta dolazi autic u kome su momak i djevojka. Odmah cujem neku galamu i vidim da momak udara djevojku :shock: :shock: :shock:
Ja se fakat izgubio, ne znam sta bih... Dolazi prijatelj i ja mu nista ne govorim, vec za mobitel i javim policiji, ne znam sta bih drugo :?

Sta biste vi uradili? Kako se ponasati u takvoj situaciji?

P.S. Policija je stigla za par minuta, naravno prijatelj i ja smo vozili pocasne krugove i posmatrali sa sigurnog :D
obuca

#2 Re: Kako reagovati???

Post by obuca »

funaki wrote:Sinoc ispred zgrade cekam prijatelja, kad na parking prako puta dolazi autic u kome su momak i djevojka. Odmah cujem neku galamu i vidim da momak udara djevojku :shock: :shock: :shock:
Ja se fakat izgubio, ne znam sta bih... Dolazi prijatelj i ja mu nista ne govorim, vec za mobitel i javim policiji, ne znam sta bih drugo :?

P.S. Policija je stigla za par minuta, naravno prijatelj i ja smo vozili pocasne krugove i posmatrali sa sigurnog :D
pa sto ga ne izvukoste i ne istabaste :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: Kako reagovati???

Post by mIRCerka »

obuca wrote:
funaki wrote:Sinoc ispred zgrade cekam prijatelja, kad na parking prako puta dolazi autic u kome su momak i djevojka. Odmah cujem neku galamu i vidim da momak udara djevojku :shock: :shock: :shock:

zato sto bi ona rekla NEMOJ GAAAAAAA JA SAM KRIVA SMRC BUAAAAAAAA

Funaki, svaka cast! Ispravno si postupio.
funaki

#4 Re: Kako reagovati???

Post by funaki »

obuca wrote:

Ma i to mi je prolazilo kroz glavu, jer ne mogu da skontam kakav je debil taj momak... :x

Ipak, razum je pobijedio!
sulesavic

Post by sulesavic »

Jednom glumio heroja, dobio po labrnji (¾rtva se nije trznula ni u toku mog dobijanja po labrnji ni poslije toga), od tad bez imalo gri¾e savjesti 'ladno okreæem glavu...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#6 Re: Kako reagovati???

Post by arman1 »

obuca wrote: pa sto ga ne izvukoste i ne istabaste :roll:
Previše gledaš Bruce lee filmova. To se tako ne riješava.
obuca

#7 Re: Kako reagovati???

Post by obuca »

arman1 wrote:
obuca wrote: pa sto ga ne izvukoste i ne istabaste :roll:
Previše gledaš Bruce lee filmova. To se tako ne riješava.
dobro je mirci rekla. a te filmove ne gledam :D
sulesavic

#8 Re: Kako reagovati???

Post by sulesavic »

NEMOJ GAAAAAAA JA SAM KRIVA SMRC BUAAAAAAAA
Mr¹!
xon_sa

Post by xon_sa »

Ma to glumljenje heroja kod nas ne pali, mozes samo dobit metak u celo.

A cuo sam desetine prica gdje u takvoj situaciji i ta napadnuta djevojka napadne svog "spasioca". Zato vozdra, zovnes policiju pa s njima nek rasprave...
mIRCerka

#10 Re: Kako reagovati???

Post by mIRCerka »

sulesavic wrote:
Mrš!
Pa zar nisam u pravu?
musicology

Post by musicology »

...prvo bi pokusao ofirnuti frajera, vidjeti jeli veci i jaci od mene, ako nije onda bi se maybe posaketao...a ako je, eh onda bi uradio kao i ti. call the police, al neznam im ni broja, pa bi me panika ufatila....mislim da si ispravno postupio....
arman1

Post by arman1 »

sulesavic wrote:Jednom glumio heroja, dobio po labrnji (žrtva se nije trznula ni u toku mog dobijanja po labrnji ni poslije toga), od tad bez imalo griže savjesti 'ladno okrećem glavu...
U toku rata na č.vili u parku, vidim tip polupijan, visok oko 180 mršav oko 45-50 godina mlati neku ženu njegovih godina.
Ubi boga u njoj.
Priđem pokušam konverzacijom smirit stvari.
Kreten me posla u p. materinu pljunu ka meni i nastavi maranje.
Upalim ga nogom u glavu u stilu P. Aertsa. Tip se izvrnu, a žrtva makljaže se malo pribra, pogleda balvan i iz sve glasa : " a ljudi ubi mi čovjeka, vidi šta mu uradi itd".
U to priđoše neki drotovi koji su sve vidjeli. Da ne bi njih još bi ispalo da sam ja napao kretena.
arman1

Post by arman1 »

besana wrote:@mircerka:
Nisi u pravu. Možda bi ti tako reagovala...ja sigurno ne bih. Pošto "svaka u životu naleti na mejmuma"...svakoj se može desiti da je tip udari. Može to bitti prvi, drugi sastanak, i ja tada sigurno ne bih rekla.."NEMOJ GA..JA SAM KRIVA" A Boga mi ne bi ni ti...ako si pametna.
I ne znam što cirkuzaš s tim? :roll: Fakat si čudna treba...
Ti si čudna. Ne živiš u EU. Ovdje ti mnoge nakon šamara okrenu i drugi obraz.
Samo budale i neupučeni ovdje na ulici glumi viteza.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nisi u pravu. Možda bi ti tako reagovala...ja sigurno ne bih. Pošto "svaka u životu naleti na mejmuma"...svakoj se može desiti da je tip udari. Može to bitti prvi, drugi sastanak, i ja tada sigurno ne bih rekla.."NEMOJ GA..JA SAM KRIVA" A Boga mi ne bi ni ti...ako si pametna.
Ovako, cirkuzanje i treba ostavi za svoje jaranice. Provjeri podforum SARAJEVO, tema fukodrom...i jos milion tema na ovom forumu... koliko puta sam svojim usima cula i svojim ocima vidjela takvu situaciju, prosto bi me iznenadilo sada da cujem da neka zenska kaze HVALA VAM gOspODINE STO ME SPASISTE MAJMUNA...

Surova stvarnost...
sulesavic

#15 Re: Kako reagovati???

Post by sulesavic »

mIRCerka wrote:
sulesavic wrote:
Mr¹!
Pa zar nisam u pravu?
Nesporazum u komunikaciji. Jesi.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

veca_sa wrote:ja sam jednom branio nekog lika sto ga je treba marisala..... i dobio i ja po labrnji :D garant sam na mircerku naletio :D :D :D
Ja sam u zivotu hljebovala samo jednu kucku koja mi je 1992. u avgustu uvrijedila sestru.. ubila sam Boga u njoj i nikad vise nisam digla ni ruku ni nogu ni kamen na nekoga...
topcam
Vozim: uzbrdo

Post by topcam »

Image
Last edited by topcam on 31/12/2011 09:42, edited 2 times in total.
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Ma bila kriva - ne bila ! Nema te šta udarati, bez obzira na razlog. Odakle kome pravo da udara ženu zbog bilo čega, prevare, laži, ostavke, ili niza drugih razloga. To može uraditi samo mentalno bolestan čovjek. Nema tu - ja sam kriva, pa svjesno prihvatati batine i bol, zbog "mira u kući". Ma na prvi pokret ruke - doviđenja!
Nikada nijednu žensku osobu nisam udario - ma ne znam ni kako bih mogao, zašto bih. Može, može - ne može - okret i zbogom.
Slažem se da je u ovom slučaju jedino ispravno rješenje bilo poziv policiji, pa čak i kasniji "mahalski" nadzor iz auta.
Još samo kad bi policajci uspjeli ispravno procesuirati ovakve slučajeve !
funaki

Post by funaki »

Zrtva je ipak zrtva... pa ne bismo trebali nagadjati kako bi ona reagovala na nasu ''pomoc'', ili...
mojgrad

#20 kako reagovati??

Post by mojgrad »

.........
Last edited by mojgrad on 19/03/2010 11:02, edited 1 time in total.
tempora

Post by tempora »

Nedavno sam s prozora stana upozorila nasilnika koji je mlavio djevojcicu od 16 godina, da cu ako ne prestane zvati policiju.Ovaj se zaletio prema zgradi, kao da ce mi uskociti na treci sprat i poceo da se dere kako me nije stid :D kako ja pogorsavam situaciju jer on tjesi svoju djevojku koja place :? :oops: :D
Dugo nisam mogla zaspati od razmisljanja sta ako me sutra napadne na ulici sa djetetom u kolicima. :-?
Jedino ispravno, odmah alarmirati policiju.
Dajdo

Post by Dajdo »

svaka cast, najispravnije si uradio. i jako mi je drago cuti da kod nas ima i ljudi koji ispravno razmisljaju, i ne okrecu glavu. a jos draze mi je da je policija zaista i dosla, i to brzo.
wow...
funaki

Post by funaki »

homo_sapiens wrote:Ma bila kriva - ne bila ! Nema te šta udarati, bez obzira na razlog. Odakle kome pravo da udara ženu zbog bilo čega, prevare, laži, ostavke, ili niza drugih razloga. To može uraditi samo mentalno bolestan čovjek. Nema tu - ja sam kriva, pa svjesno prihvatati batine i bol, zbog "mira u kući". Ma na prvi pokret ruke - doviđenja!
Nikada nijednu žensku osobu nisam udario - ma ne znam ni kako bih mogao, zašto bih. Može, može - ne može - okret i zbogom.
Slažem se da je u ovom slučaju jedino ispravno rješenje bilo poziv policiji, pa čak i kasniji "mahalski" nadzor iz auta.
Još samo kad bi policajci uspjeli ispravno procesuirati ovakve slučajeve !
To je to!

P.S. ''Mahalski'' nadzor je trajao samo do dolaska policije da bismo se uvjerili da ce oni reagovati!
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Zivota mi ziva istina...
posla ja kod kolegice i prolazim pored jednog malog parka u mahali chujem vrisku, dreku, urlanje...ja se skamenila. Prolaze ljudi - niko nista. Naidje i jedan iz mahale...kaze ne idi dole izgleda da neko trebu siluje :shock: posto u to doba nije bilo mobitela...ja odtrchim u prvi kafich i vidim dva drota sjede i sva onako isprepadana vrisnem "siluju trebu". Oni skochise... i kazu hajde sa nama. Mi dole u park (mada ne kontam koji sam ja klinac krenula dole) situacija se smirila. Sjedi tip, cura mu i od cure mama. Policajac uze bateriju i osvjetli lika... u pm...jaran mi :roll: i ono pozdravlja me...na kraju priche...mater i momak tukli curu. :roll:
Dajdo

Post by Dajdo »

besana wrote:
arman1 wrote:
Ti si čudna. Ne živiš u EU. Ovdje ti mnoge nakon šamara okrenu i drugi obraz.
Samo budale i neupučeni ovdje na ulici glumi viteza.
Stvarno vas ne razumijem, ne persiram te, nego vidim da vas dosta slično razmišljate.
Ne znam, možda je do mene. Mene je nepoznati tip spasio od luđaka s kojim sam izašla... na ulici. I zahvalila sam se. I zahvalna sam mu do kraja života.
ama super. mislim, super da te je spasio i super da si mu zahvalna. ali nazalost, kao sto vidis iz iskustva ljudi, ima i drugacijih primjera. to je sve sto ljudi kazu.
zato je najispravnije pozvati policiju. jos kad cujes da zaista i dodju... ma @funaki mi prosto popravi vjeru u ovu zemlju (bar za danas ;-) )...
Post Reply