kako rade "bosanske" banke

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
putnik_SA

#1 kako rade "bosanske" banke

Post by putnik_SA »

Oko godinu dana pokusavam da se dogovorim sa bankom da mi ne salje mjesecne izvjestaje na kucnu adresu vec da mi salje na e-mail.
Tva su razloga. Prvi je da ne zelim da mi bilo ko (postar, komsija,...) moze pregledati finansijsko stanje (sto je najmanje vazno jer sam skoro uvjek u minusu :sad: ), drugi je da sam cesto u pokretu pa mi je dobijanje izvoda na e-mail korisnije i organizovanjije a TREĆI je taj jer mi obracunavaju 1KM za stampanje racuna sto me puuuuno nervira :x ! Nemojte me pogresno shvatiti, daleko od toga da sam skrtac ili neki stedljiv covjek (NAZALOST), ali nedam im onu marku, pa eto.

Svaki mjesec im uplacujem ratu kredita za stan i za 10g ce od mene dobiti, SAMO na osnovu kamata, oko 35.000 KM sto je na godisnjem nivou 3.500KM na godinu. To znaci da ljubazni kreditni sluzbenici moraju naci samo 12 ljudi koji ce podici kredit za stan (a ja sam trazio stelu u banci da bi ga dobio) i u narednih godinu dana imaju obezbjedjenu super-dobru platu od bruto 3.500KM.

I hoce onu jednu KM za stampanje racuna...... Eeeeeee NEDAM!!! :x
akcija007

#2 Re: kako rade "bosanske" banke

Post by akcija007 »

Ta marka koju spominjes nije za slanje izvoda nego za vodjenje racuna koju imas u svakoj banci. I ako ti je taj trosak 1KM daj nam reci banku jer je to najjeftinije vodjenje racuna. Inace se krece od 1,65 do 2KM.
I kad se dogovoris da ti banka salje e mailom izvjestaj opet ces imati taj trosak jer je to vodjenje racuna. A mozda ta banka nema opciju slanja izvoda e mailom.
Vertex_bh

#3 Re: kako rade "bosanske" banke

Post by Vertex_bh »

Procredit Bank naplacuje 1 KM mjesecno, pa bujrum ako ti odgovara.
Inace mislim da je naplacivanje tog "odrzavanja" racuna bezobrazluk, pa nije auto da se odrzava! Ionako za svaku transakciju uzmu 1 KM, pa sta jos hoce?
Ali sve to zavisi od same banke: ako nemaju dovoljno depozita/klijenata, spremni su ponuditi i bez naknade. Kad malo "porastu" onda dobiju krila pa pocnu da izmisljaju razne folove koje ce extra naplatiti: te odrzavanje, te slanje izvoda...
Miki123

#4 Re: kako rade "bosanske" banke

Post by Miki123 »

Pa i kad ti šalju mailom izvod naplaćuju. Recimo, ja primam platu preko Sparkasse banke i izvod dobivam mailom i za tu uslugu plaćam 0,50 KM mjesečno.
Post Reply