Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
dječak sa šibicama

#126 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by dječak sa šibicama »

MedenoSrce wrote:ma prvo sam mu rekla da je pritisne uza zid i da joj provjeri unutrasnju temperaturu pa ako to ne upali neka proba sa onesvjescavanjem
Polako ljudi, skandinavija je to, neke navedene tehnike sa teme su tamo protivzakonite :D
Nokija

#127 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by Nokija »

.
Nokija

#128 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by Nokija »

Hampden wrote:Aktivan sam u jednoj likovnoj radionici, zanimljiva stvar a i prekratim si vrijeme.. Tamo sam od avgusta, vodja programa je djevojka, zena, kako da je nazovemo..

Nakon par sastanaka na radionici, pomalo price, imao sam osjecaj da tu zenu znam cijeli zivot, lijepo se slazemo na nesvakidasnji nacin. Sve ok je to meni bilo, ubrzo nakon toga, iz zezancije na radionici su poceli pricati kako bi ja bio dobar za nju, nisam previse obracao paznju na to, mi se sve vise zblizavali na jedan rekao bi prijateljski nacin. Nije mogla da ponese neke radove, pa me ona upitala da joj pomognem. Ja sto da ne, ucinim to.. Kroz pricu joj slucajno rekoh kako danas nisam stigao rucati koliko sam obaveza imao, a ona na to sto ti nebi ostao da jedes ovdje kod mene. Ja kazem ne treba, hvala, a ona insistira, jedemo mi zajedno, a neko vino bilo otvoreno u kuhinji.. Pita ona ja cu sebi nasuti, hoces ti? uzmem i ja..

Sve to nebi bilo cudno da ona ima 34 godine a ja sam duplo mladji. Ispricah to ovima sa radionice, a oni meni kao to ti je neki znak, moras nastaviti dalje.. U medjuvremenu je mene instruktorka zvala opet da ja dam misljenje na neke njene radove. Sad je malo cudno ovo, ali ona je non stop drzala inicijativu, a ja sam nekako pokusavao biti odmjereniji. Nikog ostalog sa radionice nije nizasta zvala da joj pomogne.

Jako lijepa zena, stalno mi daje komplimente, saznadoh da je razvedena ali iskreno, stvarno ne znam. Ljudi s kojima sam ja blizak kazu da probam nesto sa njom. Ali mene je jednostavno blam bilo sta uraditi. A opet, sta ako je ona pokusavala biti ljubazna samo.

Ja sam zreliji od mojih vrsnjaka poprilicno, ali opet malo mi je cudno da se ona na taj nacin obazire na mene.. Da li je realno da nesto u meni vidi zena koja je zrela, koja je imala muza, dakle iskusna potpuno.

Ona je opet rekla da bi htijela da dodje do mene da vidi sta sam ja radio od crteza i da mi pokaze neke tehnike, ja sam rekao da moze, ionako sam vikendom sam, to ce biti sad. Sreli smo se nekoliko puta..

Sa jedne strane imam pa recimo jedan oslonac i osobu s kojom se probalazim i koja me podrzava, a sa druge strane imam osjecaj kao da mi daje neke signale a ja ne znam kako postupiti. A sve da je tako, ja ne znam kako joj prici, jednostavno da je moja vrsnjakinja nebi bilo problema, iako je ona zaista lijepa zena, malo se neprijatno osjecam.

Moje pitanje je da li ima teoretske sanse da ona misli nesto ozbiljno? Inace cijela situacija mi je konfuzna, ne znam sta da radim.

hvala!

Njoj 34, ti duplo mladji. Po mojoj seljackoj racunici tebi je 17 godina.
Posto si maloljetan, ona moze zaglaviti zatvora. Dodatno navodi maloljetnika na konzumiranje alkohola.
O dovodjenju u stan i pedagoskim principima da i ne govorimo.
Ako nisi izmislio pricu ili sebi nesto umislio, potrebna ti je zastita roditelja ili sluzbenog staratelja.
Not My Idea

#129 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by Not My Idea »

Nesto kontam, cuj zastita roditelja...
De ti nju povali :oops:
Ako iko sazna il vas uhvati na djelu, reci da te silovala.
Hej, 17 ti je godina, kad ces ako neces sad.
madner

#130 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by madner »

17, a ona 34. Jos ne zna zasto je mladje bolje, a ona se kaje sto ima toliko godina i nije udata. Savrsen spoj.
Control panel

#131 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by Control panel »

jeli umjetnik umocio kist :D
astrid

#132 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by astrid »

Control panel wrote:jeli umjetnik umocio kist :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nokija

#133 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by Nokija »

Ovi 17-godisnjaci koje ja poznajem se jos nisu poceli ni brijati, glas im jos mutira, a bubuljice i hormone da ne spominjem. Ali mozda je ovaj decko vec izgradjena licnost :?

Da doticna voli mladje, razumijem. I Madona voli mladje, kaze da "ne znaju sta treba da rade, ali rade cijelu noc" :D

Ipak, u pravnom smislu se radi o krivicnom djelu doticne.
jOFLA

#134 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by jOFLA »

Nokija wrote: Njoj 34, ti duplo mladji. Po mojoj seljackoj racunici tebi je 17 godina.
Posto si maloljetan, ona moze zaglaviti zatvora. Dodatno navodi maloljetnika na konzumiranje alkohola.

Ne ne ne... zakoni se razlikuju od države do države.

U Danskoj sa 15 godina osoba postaje stariji maloljetnik, kada po danskom krivičnom zakoniku osobe koje s njim stupaju u intimni odnos neće biti krivično gonjene. A njemu je 17.

Starosno doba saglasnosti u Kraljevini Danskoj je 15 godina kao što je predviđeno u poglavlju 222, paragraf 1, koji glasi: "Svaka osoba koja ima spolni odnos sa djetetom mlađim od 15 godina podliježe lišavanju slobode u bilo kojem vremenskom razdoblju koje ne prelazi osam godina."

Izvor; danski krivični zakonik: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=2135
Last edited by jOFLA on 02/11/2012 16:17, edited 1 time in total.
ExNihilo

#135 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by ExNihilo »

Hoće da ti uzme nevinost. :D

Nego, da ponovim udarne postove, kako bismo održali stvari u perspektivi:
fatamorgana wrote:Kako provjeriti? .... jednostavnom empirijskom metodom, :wink:
zambaklija wrote:jaro,neslušaj ti ove šo ti svašta ružna pišu,to su samo ljubomornr osobe koje su si takvo šo vazda priželjkivale al im život šukno :D samo ti nju opali nješta žeš i naučiti,ma jbo učenje ima da uživš samo se opusti i tako par puta a onda si potraži kakvu vršnjakinju :D da preneseš znOonje :lol: :lol: :lol:
♥ Julianna ♥ wrote:
Ovo je ona situacija kad ces za 10 godina reci: "E da su mi one godine, a ova pamet." Tako nekako....
madner wrote:Odradi ti nju par puta dok se ne skontas. :D

:lol:
ExNihilo

#136 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by ExNihilo »

sokkia wrote:e ovako,
kad sam jedne prilike vadio ljekarsko uvjerenje za posao (inace sam ga morao vaditi svake godine ) i ono na kraju kad se snima EKG ili tako nešto kaže mi doktorica da se skinem do pojasa i da legnem na krevet.
uradim to i onako ležeci gledam doktoricu a suknja joj izad koljena i kontam "što je dobra".
licila mi je na lavicu onako upadno našminkana i sa razbarušenom frizurom koju je imala.
uze neku mast i pođe me mazati po grudima kako bi postavila one nekakve gumice.
cinilo mi se da to radi više nego što je potrebno tako da mi srce baš pocelo pravo lupati.
e onda me pita koje sam godište( bili smo isto a meni je izgledala malo starijom ) i šta radim da moram svake godine vadit ljekarsko.
svojim koljenima me je stalno dodirivala po lijevok kuku, imao sam osjecaj da ce me zaskociti.
onaj aparat je naprosto poludio ,nekoliko puta je kidala onu papirnu traku i ponavljala snimanje i nekako se smješkala.
još me pita imam li kakvih problema sa srcem :-) nisam imao hrabrosti reci joj zbog cega je prolupalo :lol:
ni dan danas mi nije jasno je li htjela "nešto više" ili mi se samo pricinilo. :D

Tebi se, jarane, učinilo :lol: :lol:
lajlalo

#137 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by lajlalo »

samog_sira wrote:
lajlalo wrote:Njoj je 34,ti si duplo mladji,dakle srednjoskolac.Uf,vala tako velika razlika cak ni na filmovima nije simpaticna.
Ocito ne gledamo iste filmove :D
Očito haha,ma i ne gledam ih,al čuh takvih par slučajeva i ne učini mi se to ni normalno ni uobičajno.Ali eto svako ima pravo na svoj izbor i posljedice istog :)
provjeren

#138 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by provjeren »

Nokija wrote:Ovi 17-godisnjaci koje ja poznajem se jos nisu poceli ni brijati, glas im jos mutira, a bubuljice i hormone da ne spominjem. Ali mozda je ovaj decko vec izgradjena licnost :?
pa rece on da je zreliji od svojih vrsnjaka :D
Logovan

#139 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by Logovan »

plain vanilla wrote:
zlo87 wrote:Nisam upratio zadnje tri stranice a mrsko mi sve čitati. Je l' je povalio? :mrgreen: :mrgreen:
moze samo ona njega povalit
Ko da je bitno ko će koga povaliti. :D Bitno je da bude nešto, da se nešto dešava. :lol: :lol:
provjeren

#140 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by provjeren »

zlo87 wrote: Ko da je bitno ko će koga povaliti. :D Bitno je da bude nešto, da se nešto dešava. :lol: :lol:
dešava se samo to da mi nagađamo šta se dešava
a od dečkića ni traga ni glasa
il' se već bacio u akciju, ili crta :dance:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#141 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by ladyblue18 »

Cudna je ta Danska... :D
provjeren

#142 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by provjeren »

ladyblue18 wrote:Cudna je ta Danska... :D
nešto je trulo u državi Danskoj...
honky tonk

#143 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by honky tonk »

provjeren wrote:
ladyblue18 wrote:Cudna je ta Danska... :D
nešto je trulo u državi Danskoj...
U Danskoj vlada kuga i glad, danski muskarac umire mlad...
Nokija

#144 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by Nokija »

jOFLA wrote:
Nokija wrote: Njoj 34, ti duplo mladji. Po mojoj seljackoj racunici tebi je 17 godina.

U Danskoj sa 15 godina osoba postaje stariji maloljetnik, kada po danskom krivičnom zakoniku osobe koje s njim stupaju u intimni odnos neće biti krivično gonjene. A njemu je 17.

Starosno doba saglasnosti u Kraljevini Danskoj je 15 godina kao što je predviđeno u poglavlju 222, paragraf 1, koji glasi: "Svaka osoba koja ima spolni odnos sa djetetom mlađim od 15 godina podliježe lišavanju slobode u bilo kojem vremenskom razdoblju koje ne prelazi osam godina."

Izvor; danski krivični zakonik: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=2135
Cinjenica da jedan zakon dolazi iz uredjene drzave, kakva je pretpostavljam Danska, ne znaci po automatizmu da se radi o dobrom zakonu, tj. zakonu koji ispunjava svoju primarnu svrhu. A to je? Zastita gradjana.
Ako si pravnik znas da svaki zakon ostavlja dovoljno prostora za slobodnu interpretaciju. Evo ja interpretiram: "Svaka osoba koja ima spolni odnos sa djetetom ..." dakle radi se o djetetu a ne odrasloj osobi. Imati seksualni odnos sa djetetom je pedofilija. Ako postoji zakon koji stiti odrasle od pedofilije to je druga stvar.
Dvoje djece, ili bolje receno dvoje uspaljenih maloljetnika, koji ispituju svoje novonastale seksualne porive je sasvim normalna stvar. Takodje je normalna stvar, u tim uredjenim drzavama, da maloljetnici vrlo rano pocinju piti.
Ali ovdje se ne radi samo o starosnoj granici. Radi se o skroz drugoj konstalaciji. Radi se o tome da jedan pedagog koristi neravnopravani odnos sa svojim ucenikom i koristi njegovu mladost i nesigurnost da bi dosao do "seksualnog" uzitka. Zloupotreba takozvane asimetricne podjele starosti, polozaja, znanja itd. je svugdje kaznjiva, pa i u Danskoj. Odnos ucenik-profesor, ljekar-pacijent, sef-uposlenik su najeklatantniji primjeri gdje moze doci do zloupotrebe licnog polozaja u konstalaciji.
Nisam citala postove posto pretpostavljam da obiluju "duhovitim" komentarima. Nije mi jasno sta tu ima smjesno. Cak i ako je troll, vrlo je pervezno.
Dakle jos jednom. Radi se o krivicnom djelu iskoristavanja podredjenog polozaja ucenika od strane uciteljice. Nuditi pice djetetu je umobolno, pa cak i u toj Danskoj. Postoje ljudi cije se mentalni sklop pali na djecake u pubertetu, ali njima nije mjesto u skoli.
Nadam se da ce se tema zatvoriti.
:run:
sha_ba

#145 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by sha_ba »

sjo... nokija ba ti fakat ozbiljno ovo??? :shock:
gledaj, "djeca" od 17 godina u Evropi su sve samo ne djeca.. (nazalost mislim da je i kod nas sve vise i vise toga)... zakonom je dozvoljen sex sa starijim maloljetnicima od 16 godina, u vecini ZE zemalja.. a mislim da se ovdje ne radi o "pravoj" profesorici u skoli nego neka vrsta profe koji daje casove djeci van skolske nastave, hobi i to.... al ahjd pusti sad "zlu" Evropu... pitaj ovdje na forumu musku raju koliko ih je da nisu imali sex sa 17???
al eto, neka i moralisanja, nazalost najcesce laznog naseg, i nek smo mi i dalje jedan veliki citi primjer ostatku svijeta sa moralom, cistocom, naravno inteligencijom itd da ne kakim vise....
pustite ba decka nek stice iskustvo...
istresoh se ja, pardoniram na dugom postu :-) :-)
azurna_obala

#146 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by azurna_obala »

Zar imaju likovne radionice kod nas :lol:
ovo je čista filmska izmišljotina :D
jOFLA

#147 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by jOFLA »

Nokija wrote:
jOFLA wrote:

Cinjenica da jedan zakon dolazi iz uredjene drzave, kakva je pretpostavljam Danska, ne znaci po automatizmu da se radi o dobrom zakonu, tj. zakonu koji ispunjava svoju primarnu svrhu. A to je? Zastita gradjana.
Ako si pravnik znas da svaki zakon ostavlja dovoljno prostora za slobodnu interpretaciju.

Nema u ovom slučaju slobodne interpretacije jer je u Danskoj dijete definisano kao osoba do 15 godina.

A u Bosni i Hercegovini dijete je definisano kao osoba do 14 godina starosti. Krivicni zakon Federacije Bosne i Hercegovine:
http://www.tuzilastvobih.gov.ba/files/d ... 03_bos.pdf

Definicija djeteta:
"Dijete je, u smislu ovog zakona, osoba koja nije navršila četrnaest godina života."
(Član 2, paragraf 9, stranica 2).

Spolni odnošaj s djetetom:

"Ko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do osam godina."
(Član 207, paragraf 1, stranica 67).

Definicije se stvaraju i usvajaju da ne bi bilo slobodnih tumačenja, Postojanjem definicija djeteta slobodna interpretacja je onemogućena.

Zloupotreba takozvane asimetricne podjele starosti, polozaja, znanja itd. je svugdje kaznjiva, pa i u Danskoj. Odnos ucenik-profesor, ljekar-pacijent, sef-uposlenik su najeklatantniji primjeri gdje moze doci do zloupotrebe licnog polozaja u konstalaciji.
Naravno i zloupotreba položaja je jasno određeno u svakom zakoniku, i to definicijama usvojitelja, staratelja, odgajatelja, a u njegovom slučaju ta ženska nije mu ni pedagog već voditeljica neobavezne likovne sekcije.
Last edited by jOFLA on 02/11/2012 23:17, edited 2 times in total.
Hampden

#148 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by Hampden »

Pozdrav za sve, tu sam živ i zdrav. :razz: Da napomenem da osoba nema veze sa školom, nije prosvjetni radnik a ta radionica je odvojena i nema veze sa školom.

Ja sam odlučio, pročitao šta ljudi ovdje misle, razmislio i posavjetovao se. Ja ništa neću forsirati već ću pustiti da sve ide svojim tokom. Ako dođe do onoga, neću ništa stopirati već ću i to pustiti da ide svojim tokom, tj njenim tokom.

Sutra je što se kaže Dan D, pa ćemo da vidimo. Ja se nadam da će sve biti u redu, ako ništa ne bude, neću se razočarati jer ne svidi se svako mojih godina ženi koja ima 34 i koja je prelijepa. 8-) To je samo po sebi uspjeh. A ako se desi, dobiću na iskustvu što je najbitnije a i zabaviću se.

Shvatam da na duže staze nije ostvarivo što zbog mene što zbog nje, ima mnogo faktora. Ali kao kratkotrajna zabava zašto da ne.

Sutra ćemo da vidimo šta će se desiti..
azurna_obala

#149 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by azurna_obala »

Hampden wrote:
Sutra je što se kaže Dan D, pa ćemo da vidimo. Ja se nadam da će sve biti u redu, ako ništa ne bude, neću se razočarati jer ne svidi se svako mojih godina ženi koja ima 34 i koja je prelijepa. 8-) To je samo po sebi uspjeh. A ako se desi, dobiću na iskustvu što je najbitnije a i zabaviću se.
Kratkotrajna zabava...ja bih tebe tako išibala. :roll:
Moja rano...
Hampden

#150 Re: Kako provjeriti zeli li nesto vise?

Post by Hampden »

I da napomenem da nisam troll, nisam ništa izmislio, jer stvarno toliko mi nije dosadno u životu..

Ipak je malo nezgodno nešto od ovoga pitati ljude koji su oko mene, a ovo je dobar način za pitati. One koje sam pitao iz moje sredine su imali su podjeljena mišljenja.
Locked