Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
frameni

#76 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by frameni »

quarterback wrote:

Sretan je onaj ko se stvarno nadje, a za vecinu nas to mi se cini kao nekakav najvazniji zivotni cilj.

A opet, cini mi se da ga mnogi od nas ne dostignu.
:thumbup:

Nije tesko to dostici...osnovno je nauciti voljeti...upoznati sam sebe...
Tad shvatis sta su zivotni prioriteti...naucis da imas odgovornosti prema sebi samom...
Mozda nije lako...ali nije ni nemoguce...
689908

#77 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by 689908 »

mozes li reci razlog tvoga raskida
ella_ina

#78 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by ella_ina »

kako pronaci sebe....ja bih voljela da meni neko da savjet kako izbrisati iz sjecanja najbolju prijateljicu....druzile smo se preko 10 godina....mnogo toga prosle i lijepog i ruznog....i samo jedan dan....ima tu i mene i nje...nase prijateljstvo je zavrsilo.....ono sto me najvise boli, sto taj zadnji put kad smo izasle na kafu, za sve sto sam joj rekla da je uradila nije imala komentara...nezzz sta me vise boli, sto sam bila u pravu ili sto se ni jednog momenta nije potrudila da bilo sta objasnni, razjasni.....i sta sad....meni jaako fali....nedostaje....u njenim ocima (sigurno) ja sam kriva...al...ima i nje....inace je osoba koja dosta dugo moze trpiti i moze izbrisati ljude iz svog zivota kako da nisu ni postojali....ja to ne mogu i zato mi je i tako tesko....kako prevazici to....
quarterback

#79 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by quarterback »

Moje iskustvo je da se stare ljubavi rijetko obnove (kod mene jos ni jedna nije) ali da su prijateljstva, skoro pa, vjecna. Vise puta sam se u zivotu razilazio sa starim prijateljima, sa dobrim prijateljima medjutim ti ljudi nikada nisu nestali iz mog zivota, niti sam ja ikada nestao iz njihovog.

Onog momenta kada je zatrebalo bili su tu, jer sve to sto se desi medju prijateljima, je prolazno, kada naidju pravi problemi tada se prijatelji uvijek nadju da pomognu i pruze ruku i ti onda budes sretan jer znas da se zapravo nista nije promijenilo, mozda si izgubio nesto ali prijatelje zapravo nisi.

A i mimo toga, mimo tih problema, proci ce mozda neko vrijeme, sedam dana, mjesec, tri, godina ali kada prodje dovoljno vremena vi cete shvatiti da je to sto vas razdvaja slabije od onoga sto vas je spojilo i svi ce problemi nestati kao da ih nikada nije ni bilo.

Vjeruj mi znam, prosao sam to nekoliko puta.

Kada sam god bio ostavljen od djevojke, bilo koga, znas ko je bio tu? Prijatelji.

Za 5 minuta punim 40 godina i reci cu ti sljedece - prijatelji su ti medju najvaznijim osobama u zivotu, odmah nakon roditelja i djece. Vazniji su mozda i od tvog zivotnog partnera jer ti ta osoba mozda nece uvijek biti partner, a prijatelji ce ti uvijek biti prijatelji.

Toliko od mene, idem da uz casu vina uplovim u 40 tu.
Last edited by quarterback on 18/05/2012 00:06, edited 1 time in total.
ella_ina

#80 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by ella_ina »

hvala na odgovoru....nezz vidjamo se u prolazu skoro svaki dan...bas mi bude tesko...svaki put mi se u stomaku pojavi neki cudan ruzan osjecaj...i drzi me duuugooo.....znam da kad je covjeku tesko prijatelji mu pomognu u nevolji, ja se samo nadam da nas dvije necemo doci u takvu situaciju da nam bude tesko, pa makar se nikad ne pomirile....al da je meni tesko - jeste....ali preboljet cu valjda nekako....
i da evo je 00.00 i sretan rodjendan :))
samosklopiokice

#81 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by samosklopiokice »

Dobre jarane para kupit ne moze,jaraneeee :D ne trazi sebe nek tebe neko nadje.
quarterback

#82 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by quarterback »

necete, i ja sam se sa jednim drugom mimoilazio godinu dana, i svaki put pogled u zemlju i kod njega i kod mene, a onda kad je to konacno puklo, zagrljalj, poljubac, pa daj nam piva ovdje, pa opet ispocetka sve...

ne brini, doci ce to na svoje, samo pusti da prodje malo vremena da se emocije smire...

i hvala ti :)
soulkeeper

#83 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by soulkeeper »

quarterback wrote:
Naravno da je neko imao slicna iskustva, nismo li svi? :)

Meni je zanimljiv ovaj dio u kojem kazes da prvi put pronalazis sebe, pretpostavljam da si prilicno mlada sto je i blagodet i prokletstvo.

Blagodet jer, znam da zvuci ocufano, ali zivot je pred tobom. Vjerovatno jos studiras, nemas puno obaveza, imas dosta ljudi oko sebe, puno toga te interesuje i ti isto tako interesujes mnoge ljude mada u ovom momentu mozda to ne izgleda tako. Vidjeces uskoro.

Prokletstvo je jer dok si mlad osjecanja su na najvisem nivou, svaki raskid je tragedija stoljeca, svaka ljubav je ona prava, nesposobni smo rasudjivati razumno i donositi ispravne odluke jer je svaka ljubav ona za koju se isplati boriti i za koju se isplati beskonacno patiti. Medjutim to nije bas tako. S jedne strane ti zavidim na tim velikim osjecanjima i idealima a sa druge ti ne zavidim uopste jer sam radi takvih stvari proveo godine pateci se bez nekog posebnog razloga. Naravno to mogu reci danas iz ove perspektive, da mi je to neko tada rekao dobio bi stoc u glavu...

Ipak vremenom sam pomalo dosao pameti, ne toliko u vezama nego vise oko rjesavanja svojih osjecanja nakon raskida. Razlog sto sam dosao pameti je bio jednostavan, toliko sam zestoko patio nakon prvog raskida koji je uslijedio nakon 3 godine veze da mi nije bilo ni do cega naredne tri godine. O tome bih mogao napisati poseban tekst u 3 toma medjutim necu sada o tome jer je bilo davno i jer su lekcije naucene. Jedna od znacajnijih veza nakon toga je trajala 6 godina, patio sam ravno 2 dana. Veza nakon toga 3 godine, patio isto 2 dana... Kao sto rekoh lekcije su naucene. Ne kazem da sam bio nov nakon 2 dana ali sam bio dovoljno normalan da mogu funkcionisati.

Za mene je sustinski iskren razgovor sa samim sobom. Dakle bez laganja samog sebe o prirodi veze, o uzrocima raskida, o vjecnim uzvisenim ljubavima, Dakle iskren razgovor sta nije bilo ok, zasto je prekinuto, koja je nasa uloga u tome, da li je veza imala perspektivu ako nije zasto nije, ako jeste zasto jeste. Naime logicno vecina besperspektivnih veza i pukne na prije ili kasnije, zasto onda zaliti ?

Dakle iskreno razgovarati sa sobom. Vec nakon toga bi trebalo biti puno lakse jer bi se trebali znati uzroci prekida i trenutni polozaj svakoga od ucennika u vezi.

Nakon toga je potrebno smoci snage i raditi na sebi. Sta to znaci ? Iskoristiti priliku da se otvorimo, da se ucinimo boljima nego sto jesmo, unaprijediti se, biti zadovoljan sa sobom...

U dugim vezama ljudi se ucahure, ja sam prvi koji se voli ucahuriti, ne mijenjati se i onda dodje do toga da je svaki dan isti, da postanemo mlohavi, debeli, nepokretni, bez energije, bez entuzijazma... Jako lose... Raskid je dobar momenat da se pocne raditi na sebi, sport, promjena ishrane, trcanje, bicikl bilo sta, promjena kojom zelimo sebi reci - ja se mijenjam u smjeru u kojem zelim, ja sam zadovoljan tom promjenom, ja sam zadovoljan novim ja i smjerom u kojem idem.

To je dakle fizicka predispozicija, nedostaje psihicka. Carobna rijec - OTVARANJE. Mozda te je neko zvao na base jumping ali si ga odbila jer ti to tada nje izgledalo kao nesto zanimljivo, e sada je vrijeme da to prihvatis i otvoris se za nove ljude, nove uticaje, nova razmisljanja. Nisi volila ici u kino, e sada je vrijeme da sebi das sansu da to zavolis.

Otvaranje ljudima, otvaranje u svakom pogledu, otvori se, daj ljudima sansu da im se svidis, da te pozovu, da upoznas nove ljude, nove stvari, da ides dalje.

To ce ujedno pomoci i da se aktiviras, kada se aktiviras bices zadovoljna sobom, u pokretu si, imas nova interesovanja, imas nove ljude oko sebe, stvari idu na bolje...

Uskoro ces sasvim sigurno upoznati nekoga zanimljivog, ne trebas odmah srljati u vezu ali nije lose imati simpatiju, mislis na nekoga pa ti drago kada popijes kafu, pa kada te nazove i tako to krene...

Ja sam sada u vrlo delikatnom periodu zivota, puno gorem nego je tvoj problem (iako je svakome njegov problem najveci) medjutim iskustva od ranije mi pomazu da krenem dalje jer ako se ne krene koja je alternativa ? Nove godine tuge i dna ? ....

Nije bas neka alternativa, valja se ustati i krenuti dalje jer zivot je bas kratak, a ja ne vjerujem u reinkarnaciju i price o raju i paklu.

Sa srecom djevojko.
Registrovala sam se da te pozdravim i da ti kazem, svaka ti cast! Vjerujem da si mnogo ljudi, sto forumasa, sto anonimnih ohrabrio i motivirao da dignu glave i jednostavno krenu dalje. Iz tebe je progovorila zrelost, iskustvo, cista emocija i razum. Divim ti se, zaista. Ne poznajem te, a nevjerovatno kako je smirilo neke virove u mojoj dusi ovo sto si napisao ( hvala na tome ).
Ne znam u kojoj je trenutno fazi djevojka, koja je postavila ovu temu. Savjeta je mnogo, vecinom korisnih, javili su se sigurna sam uglavnom ljudi, koji si prozivjeli i prezivjeli te duge veze.

Ja sam imala vezu dugu 8 godina. Okoncana je prije 3 godine. Ne znam da li sam patila, i dan danas se osjecam kao da je pao sistem i sve sto je bilo, izbrisalo se. Nema ni traga, a ni posljedica. Samo crno.. Mislim da sam patila dok je ta veza pucala, a onda sam se doslovno lupila u ledja kad se zavrsilo i pocela da zivim kao nikad do tada. Imala sam ludu srecu, da bas tad obnovim stara prijateljstva, upoznam neke nove ljude, postanem dio sjajnog drustva. Mislim da me je to izvuklo. Sad kad se sebe sjetim iz tog perioda, ne mogu se prepoznati. Nisam bila zaposlena, pa sam dane i noci provodila izlazeci. Osjecala sam se i ponasala kao da opet imam 18. Potpuno neizivljena, kao pustena s lanca, svaki slobodni minut provodila sam s prijateljima. Oni su mi s druge strane ucinili uslugu, najvecu sto su u tom trenutku mogli..nisu me nista pitali, nismo o njemu razgovarali, jednostavno smo se postavili kao da ta moja veza nikad nije postojala. Njega nisam vidjala, niti bilo koga ko nas je povezivao. Ponekad, mozda tek par puta, sjetila sam se i njega i nas dvoje. Gledam jastuk, na koji se on uvijek naslanjao..pepeljaru u kojoj je gorila jedna cigara, umjesto dvije, jedna soljica kafe umjesto dvije..i htjela ili ne, uspomene su mi same nadolazile. U tim trenucima sam osjecala uzasan pritisak u grudima i sve ono sto je postavljacica teme opisala. Sama, u tisini, napokon sam shvatila da mi vise ne postojimo. Nije bilo lako. Al teze vrijeme je doslo poslije te veze..
Ni nakon 3 godine nisam uspjela nekoga da zavolim, ni da s nekim nesto uspijem da izgradim. Bilo je tu nekoliko veza, mogu cak reci i da sam se zaljubljivala, naivno djecje, cak i patila ko zadnji tinejdzer. Prozivljavala sam stvari, koje sam kako neki kazu trebala ranije. Ali mislim da ce mi ON faliti do kraja mog zivota. Sta ce mi tacno faliti, ne znam. Ni nakon 3 godine stvarno ne znam. Neka sigurnost, sigurno gnijezdo, drug, saputnik..utjeha, radost. Znam samo da sam iz nekog razloga i dan danas izgubljena, iako znam sta zelim i kakvog muskarca pored sebe..ali ni pored jednog ne uspijevam da nadjem mir i srecu. Mozda jednostavno nisam naletjela na tog nekog koji mi je sudjen. Mozda je do mene. Nemam jos uvijek odgovore, ali znam samo da covjek ostane emotivno osakacen dok je ziv nakon duge veze..i da je zabluda da se to moze preboljeti tako lako. Nauciti prihvatiti, to da. Ispuniti sebi dane, zabaviti se necim, biti od koristi, raditi na sebi, to sve DA, ali tu prazninu, od tog gubitka prosto ne znam sta moze ispuniti. Iako budemo svjesni da tu osobu ne volimo, da se ne bi nikad pozeljeli vratiti u tu vezu..opet nismo isti. Nesto je drugacije.

Za mene je sustinski iskren razgovor sa samim sobom. Dakle bez laganja samog sebe o prirodi veze, o uzrocima raskida, o vjecnim uzvisenim ljubavima, Dakle iskren razgovor sta nije bilo ok, zasto je prekinuto, koja je nasa uloga u tome, da li je veza imala perspektivu ako nije zasto nije, ako jeste zasto jeste. Naime logicno vecina besperspektivnih veza i pukne na prije ili kasnije, zasto onda zaliti ?
to je to :wink: :thumbup:
quarterback

#84 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by quarterback »

Neke praznine u sebi ni ja nisam nikada uspio popuniti, ova veza od tri godine koju sam spominjao gore, nakon koje sam patio tri godine je, mislim da to mogu reci nakon sto je proslo 15 godina od tada, bila najveca i zivotna ljubav. Na zalost nikada realizovana u smislu braka medjutim bili smo relativno mladi, nisu postojali realni uslovi za brak, a i da je doslo do toga ko zna sta bi bilo, mozda bi se rastali nakon pola godine, godinu, dvije. Ne mogu to znati.

Nakon svake od tih veza je ostala rupa u jednom dijelu moga srca i ponekada kada se ponovo napravi nova rupa pitam se da li je neka od tih veza mogla drugacije da se zavrsi, sta bi bilo - kad bi bilo.

Ipak, plasim se da nikada necemo saznati nego idemo dalje noseci to u sebi, trazimo dalje i nadamo se da cemo naci.

Na kraju krajeva to je nas zivot, dio nas, dio nase istorije od koje ne mozemo pobjeci pa zasto onda pokusavati to izbaciti iz sebe. Ne mozes zaboraviti, ne mozes biti bezosjecajan prema osobama koje su cinile bitan dio tvog zivota, a jos uvijek ga na neki nacin cine.

Ali alternative nema, zivjeti u sjecanjima ili ici dalje?

Dalje, naravno, ispuniti svoj zivot jer tako brzo prolazi :)

Hvala ti sto si se javila, puno srece ti zelim :-D
neo7

#85 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by neo7 »

dječak sa šibicama wrote:Howard M. Halpern: Kako cete prekinuti ovisnost o drugoj osobi

Image
Ima li gdje skinuti ovu knjigu ? Prijateljici bi dosla ko samar budali :D
eluna

#86 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

qarterback - svaka čast - iznenadila sam se ne samo zrelošću nego i iskrenošću .......... osobina koja se inače TEŠKO nalazi a još kad na ovakvoj temi dolazi od muškarca onda je zaista za pomen ........... naročito mi se dopao onaj dio "razgovor sa samim sobom" - doduše, ja to malo plastičnije navodim :lol: :lol: staneš pred ogledalo i sam sebi lupiš jedno 3 dobra šamara no ne lažimo se - najteže je sam sebi suditi, to zahtjeva izuzetnu snagu duha

ono što je još jedna djevojka upitala - KAKO da ti taj neko ne fali ni nakon X godina .................... to ne znam - trenutno sam u fazi prekida veze od skoro pa 15 godina, od čega je skoro 6 brak - pa ne smijem da kažem sa sigurnošču jer ne znam šta me čeka................. no - da imam iskustva sa "smještanjem teških uspomena u dno duše" - imam

neću reći da sam preživjela horor rata - nisam silovana, niko me nije tukao - ali SAMO TO DVOJE NISAM .............. gledala sve moguće monsrume oko sebe, deportovana kao djevojčurak, ostala "glava" porodice kao djevojčurak, uhvatila se u koštac sa životom već sa 16 godina, doživjela strahote masakra, ranjavanja, bila i gladna i žedna, i sita i bez dinara i ležala na parama, i volje i bila voljena - i bila prevarena i izigrana, i ostavljala i bivala ostavljena ......

ali ono što sam primjetila u ovim trenucima jeste da sam već počela NJEGA i ovih 15 godina, da lagano - nazovimo to "ušivam" na to neko posebno mjesto gdje će zauviek ostati samo kao uspomena ............ nešto čemu ću se nakon X godina okrenuti, pogledati to NEKO MJESTO u dnu duše, poravnati nabore na tom mjestu, nasmijati se, nekome reći "znaš, to je moj bivši muž", i nastaviti da se smijem životu koji ću da izgradim.................NAČIN na koji doći do ovoga otkrila sma nakon ranjavanja, tj. poslušala sam savjete ljeakra - PRIČALA SAM ............... kada sam prvi put prepričavala svoje ranjavanje trebali su mi apaurini i danima nisam bila sva svoja .... nakon 7 godina sam to pričala onako hladno uz kafu, a danas to pričam sa osmiehom od uha do uha i još se zezam na tu temu i uživam da pratim reakcije ljudi koji tu priču čuju prvi put - a ja je ponavljam kao pokvarena ploča, kao papagaj

bitno je PRIČATI ............. ne samo napisati jednom i baciti u zaborav negdje na dno ladice, nikako se ponašati kao da se ništa nije dogodilo - jer JESTE se dogodilo i događalo se veoma dugo, i greška je ponašati se KAO DA se nije zbilo - akcenat na "KAO DA" sa razlogom ................. ofucano zvuči znam - to će vam reći i svaki psiholog - ali PRIČAJTE, i ponavljajte tu priču kao papgaj svakome ko želi da je čuje i vrtite je kao pokvarenu ploču non-stop ako treba, ali izbaciti iz sebe sve po XY puta je način da bilo koju traumu pa i prekid duge veze utkate u svoje biće i da jednoga dana smireno gledate na sve to

nije lako - bit će suza, drhtanja ruku, svaki put kad ponovo počnete priču stegne vas nešto u grlu, zgči se nešto u želudcu, ali svaki put kad je ispričate malecki dio nje se sam smjesti na to neko mjesto i smiri, tako da svaki naredni put kad započnete priču grlo se manje stegne, zečudac je malo opušteniji ...................

i mislim da su stari ljudi upravo zbog ovoga i izmisli onu poslovicu da vrijeme liječi sve rane, a ljudi koji ne pričaju o svojim ranama će reći da je to laž .................. iz sopstvenog iskustva znam da je istina, i upravo zato što niko nije pričao, pitao, razgovarao, komentarisao - onoj djevojci još uvijek fali taj njen bivši ................... nije ni njemu ni njihovoj vezi ni tome svemu našla neko mjesto u sebi da ga tamo utka i ostavi na miru zauvijek

vrlo je bitno ne pogubiti se u pričanju - ne žele BAŠ SVI da čuju tu vašu priču ............... ako već ne možete sami sa sigurnošću ocjeniti davite li nekoga - ljubazno upitajte, i objasnite da priču ponavljate upravo sa namjerom da jednom za XY godina na sve to možete pogledati sa osmjehom ................ malo ko će vam odbiti uslugu da vas saluša 5 minuta ako će nakon toga pola sata sat uživati u nekom naobaveznom čavrljanju i druženju sa vama - zato se odmah naučite da u nekom trenutku doslovce kažete "E dosta više o tome" i okrenete priču na nešto drugo :) a ova rečenica nije bitna samo zbog osobe koja vas sluša, nego i zbog vas samih
dita von teese

#87 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by dita von teese »

@eluna...samo da te zagrlim:=)
eluna

#88 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

dita von teese wrote:@eluna...samo da te zagrlim:=)
hvala - ali zaista pomaže

meni koja sam jednu užasnu traumu uspjela da "sredim" na taj način psiha i podsvijest je već počela da djeluje tako ................ skontah to neki dan na kafi sa kolegicom - uhvatila sam sebe da joj jednu te istu stvar pričam barem 3 put u drugom viđenju ..................... srećom je ona medicinski radnik pa je shvatila i bez da joj objašnjavam, ali sam JA SHVATILA šta radi moja psiha sa nadolazećom traumom

ma nisu amerikanci uzalud izmislili one grupe podrške koiko god one ofucano izgledale :lol: :lol:
fatamorgana

#89 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fatamorgana »

quarterback wrote:Trazenje sebe je valjda najveca obaveza prema samima sebi.

Naci sebe i biti svoj, vidjeti svoju svrhu, ulogu, mjesto. Svoj put (zvucim kao vjernik mada nisam).

Kazu - kada nadjes sebe i budes svoj onda i svi drugi zele biti dio toga...

Ne znam.

Sretan je onaj ko se stvarno nadje, a za vecinu nas to mi se cini kao nekakav najvazniji zivotni cilj.

A opet, cini mi se da ga mnogi od nas ne dostignu.

Sretan je onaj ko uspije.

Pretpostavljam da je sama svjesnost da je trazenje potrebno bar pola uspjeha.

Nema na cemu, drago mi je ako sam pomogao :)
smajli koji pada ničice, :thumbup:
fatamorgana

#90 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fatamorgana »

Eluna, :thumbup:
eluna

#91 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

fatamorgana wrote:Eluna, :thumbup:
hvala fatko

ali nemoj da te vidi vanilla :D
fatamorgana

#92 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fatamorgana »

eluna wrote:
fatamorgana wrote:Eluna, :thumbup:
hvala fatko

ali nemoj da te vidi vanilla :D
ma rekla je da ne vidi dobro bez naočala, :run:
ho oponopono

#93 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by ho oponopono »

...pa zar uopće izgubiš sebe!? 8-)
eluna

#94 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

ho oponopono wrote:...pa zar uopće izgubiš sebe!? 8-)
pa ako sve daš nekome, a taj neko to sve zgazi i baci od sebe daleko -------------- da, bude period u kojem moraš da sakupiš krhotine, poredaš svaki komadić na svoje mjesto, i nađeš način da to poljepiš nekako

da - može čovjek izgubiti sebe na više načina .............. nismo svi egoisti i narcisi da sebe čuvamo samo za sebe
ho oponopono

#95 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by ho oponopono »

eluna wrote:
ho oponopono wrote:...pa zar uopće izgubiš sebe!? 8-)
pa ako sve daš nekome, a taj neko to sve zgazi i baci od sebe daleko -------------- da, bude period u kojem moraš da sakupiš krhotine, poredaš svaki komadić na svoje mjesto, i nađeš način da to poljepiš nekako

da - može čovjek izgubiti sebe na više načina .............. nismo svi egoisti i narcisi da sebe čuvamo samo za sebe

...nema toga kod mene 8-) da se sakupljam ,lijepim, dolazim k sebi...a itekako nisam samoživo biće! :D

...a jednostavno sam takva! 8-)
vryzas

#96 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by vryzas »

...nema toga kod mene 8-) da se sakupljam ,lijepim, dolazim k sebi...a itekako nisam samoživo biće! :D

Nismo svi isti :wink:
eluna

#97 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

ho oponopono wrote:
eluna wrote:

a kako možeš voljeti nekoga barem malo ako niti mali dio sebe ne dijeliš sa tom osobom?? ........... oprosti - ali tako se ponaša upravo moj bivši muž ................... i zato i jeste BIVŠI

a čim daruješ nekome mrvicu sebe rizikuješ da ta mrvica bude skrhana u paramparčad, a kad voliš mnogo onda mnogo i daruješ
Ma ja ba

#98 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Ma ja ba »

Sasvim_obicna wrote:Zanima me ako je neko imao slična iskustva...kako pronaći sebe,svoj put i riješiti se osjećaja usamljenosti nakon dužih veza?Trudim se jako puno,pogotovo jer po prvi put pronalazim Sebe ali nekad se i umorim...valjda je ovo jedna od tih noći,ako može savjet,a znam da će biti i prepucavanja :roll:
Ne procitah ostale postove, samo ovaj uvodni i prvo sto moram pitati je kako si uspjela izgubiti sebe? :?
ho oponopono

#99 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by ho oponopono »

eluna je napisao/la:

a kako možeš voljeti nekoga barem malo ako niti mali dio sebe ne dijeliš sa tom osobom?? ........... oprosti - ali tako se ponaša upravo moj bivši muž ................... i zato i jeste BIVŠI

a čim daruješ nekome mrvicu sebe rizikuješ da ta mrvica bude skrhana u paramparčad, a kad voliš mnogo onda mnogo i daruješ

...da se razumijemo ... ja dajem sebe u potupnosti bez rezerve, niti razmišljam kako će to sve razvršiti, ne opterećujem se, nemam ja vremena za to, bilo je lijepo dok je trajalo ili ćemo lijepo ili nećemo nikako...

... ali kada završim sa nekim svako svojim tokom i to bi bilo to, nisam izgubila sebe zbog toga niti mi treba neko za oporavak ili pak nešto, niti vrijeme donosi olakšanje... jednostavno tako funkcionišem i zato sam i postavila pitanje zar izgubiš sebe jer mi je to nepoznanica a što ne znači da smo svi isti... ne bi ni valjalo! :D
Ma ja ba

#100 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Ma ja ba »

ho oponopono wrote:
eluna je napisao/la:

...da se razumijemo ... ja dajem sebe u potupnosti bez rezerve, niti razmišljam kako će to sve razvršiti, ne opterećujem se, nemam ja vremena za to, bilo je lijepo dok je trajalo ili ćemo lijepo ili nećemo nikako...

... ali kada završim sa nekim svako svojim tokom i to bi bilo to, nisam izgubila sebe zbog toga niti mi treba neko za oporavak ili pak nešto, niti vrijeme donosi olakšanje... jednostavno tako funkcionišem i zato sam i postavila pitanje zar izgubiš sebe jer mi je to nepoznanica a što ne znači da smo svi isti... ne bi ni valjalo! :D
Svidja mi se post. :-D :thumbup:
Post Reply