Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Kona__

#51 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Kona__ »

Moras poceti piti :D
Al' ozbiljno! Preporucuje se 2 x hefticno za pronalazak sebe!
fatamorgana

#52 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fatamorgana »

Kona__ wrote:Moras poceti piti :D
Al' ozbiljno! Preporucuje se 2 x hefticno za pronalazak sebe!
Ako niste zadovoljni sobom promijenite sobu ....
ice2cube

#53 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by ice2cube »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kakva ljubav ba obicna izmisljotina, sta se glupirate, kako mrzim ove "bolne" raskide :dance:
slavonka.bosanka

#54 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by slavonka.bosanka »

s vremenom se naviknes na sve
BarbaDue

#55 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by BarbaDue »

Sasvim_obicna wrote:
BarbaDue wrote:
Sasvim_obicna wrote:Zanima me ako je neko imao slična iskustva...kako pronaći sebe,svoj put i riješiti se osjećaja usamljenosti nakon dužih veza?Trudim se jako puno,pogotovo jer po prvi put pronalazim Sebe ali nekad se i umorim...valjda je ovo jedna od tih noći,ako može savjet,a znam da će biti i prepucavanja :roll:
ne budi luda, stas se ti traziti pusti nek te neko drugi pronađe :D
Hehe i ne trazim,nisam ni spremna za novu vezu,do sada sam vodila politiku - klin se klinom izbija- i pomogne:) Ali sada je drugacije,odlucila sam da budem sama,radi sebe...da naucim da zivim sa tim,a ne da trazim utjehu u drugom momku,jer na taj nacin samo njega mogu povrijediti,a nije kriv ni zasta:)
ako si odlucila biti sama jedno vrijeme onda ti je najbolje da pocnes da se necim bavis, predlazem neki hobi :D
evo npr. ja cu ti posuditi inicijalnih 5 markica, ti samo sto trebas je da nastavis da ih skupljas. imam osjecaj da u tebi lezi strastveni filatelista :D ako đe zapne ne sikiraj se ja cu pogurati :D
kuharica

#56 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by kuharica »

kazes, izgubila si se u dugoj vezi? nisi prva, mnogima se to desi, htjeli to priznati ili ne.
kazes da izlazis, druzis se sa ljudima, citas... sve je to super, ali si usamljena i bojis se da budes sama sa sobom. jesi li se ikad upitala zasto je to tako? niko ti nece moci popuniti prazninu koju tada osjecas, to moras sama da uradis. kako? daj sebi vremena. nemoj na silu da izlazis vani, da se druzis ako te to trenutno ne ispunjava. nemoj se bojati sama sebe. ceprkaj po sebi, istrazuj, pitaj se sta volis, sta zelis... mozda nece odgovor doci na prvu, ali ce doci. nadji neki hobi, zanimaciju, nesto zbog cega ces se lijepo osjecati, pa marak to bilo 2 sata sedmicno. ako ne uspijes iz prve, nije strasno, nadji nesto drugo, trece, dok ne otkrijes ono sto ti se svidja. nemoj traziti nekoga da te zabavlja, da ti ugadja. ugadjaj sama sebi, slusaj sebe i stvari ce se srediti.
quarterback

#57 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by quarterback »

Sasvim_obicna wrote:Zanima me ako je neko imao slična iskustva...kako pronaći sebe,svoj put i riješiti se osjećaja usamljenosti nakon dužih veza?Trudim se jako puno,pogotovo jer po prvi put pronalazim Sebe ali nekad se i umorim...valjda je ovo jedna od tih noći,ako može savjet,a znam da će biti i prepucavanja :roll:
Ne brini, za par godina ces biti k'o nova :D
vesela_sveska

#58 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by vesela_sveska »

babyline wrote:dobar je onaj momeneat kada se skines sa te ovisnosti i budes full ok. e tad si spremna za novu :wink:
:thumbup:
quarterback wrote:
Ne brini, za par godina ces biti k'o nova :D
Tacno ;-)
detroit-mercy

#59 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by detroit-mercy »

Ma nadje si kakvog zagondziju :mrgreen: ono tipa friends with benefits :mrgreen: . I vidjeti ces da ti duga veza nece nimalo faliti :mrgreen: .
zahvalan

#60 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by zahvalan »

detroit-mercy wrote:Ma nadje si kakvog zagondziju :mrgreen: ono tipa friends with benefits :mrgreen: . I vidjeti ces da ti duga veza nece nimalo faliti :mrgreen: .

i mene pogodi raskid kad me ostavi kakva bogata a taman pomislim da sam se dobro utopio :)

hej zivote jbm li te
quarterback

#61 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by quarterback »

Ne znam da li si jos tu jer odavno nisi odgovorila ni na jedan post a, iz moje tacke gledista, vecina ih je vrlo kvalitetnih.

Ovo gore sto sam ti napisao da ces biti kao nova za par godina je bilo pomalo cinicno i kratko jer sam bio na poslu, evo malo detaljnijeg pogleda na tvoje pitanje...

Naravno da je neko imao slicna iskustva, nismo li svi? :)

Meni je zanimljiv ovaj dio u kojem kazes da prvi put pronalazis sebe, pretpostavljam da si prilicno mlada sto je i blagodet i prokletstvo.

Blagodet jer, znam da zvuci ocufano, ali zivot je pred tobom. Vjerovatno jos studiras, nemas puno obaveza, imas dosta ljudi oko sebe, puno toga te interesuje i ti isto tako interesujes mnoge ljude mada u ovom momentu mozda to ne izgleda tako. Vidjeces uskoro.

Prokletstvo je jer dok si mlad osjecanja su na najvisem nivou, svaki raskid je tragedija stoljeca, svaka ljubav je ona prava, nesposobni smo rasudjivati razumno i donositi ispravne odluke jer je svaka ljubav ona za koju se isplati boriti i za koju se isplati beskonacno patiti. Medjutim to nije bas tako. S jedne strane ti zavidim na tim velikim osjecanjima i idealima a sa druge ti ne zavidim uopste jer sam radi takvih stvari proveo godine pateci se bez nekog posebnog razloga. Naravno to mogu reci danas iz ove perspektive, da mi je to neko tada rekao dobio bi stoc u glavu...

Ipak vremenom sam pomalo dosao pameti, ne toliko u vezama nego vise oko rjesavanja svojih osjecanja nakon raskida. Razlog sto sam dosao pameti je bio jednostavan, toliko sam zestoko patio nakon prvog raskida koji je uslijedio nakon 3 godine veze da mi nije bilo ni do cega naredne tri godine. O tome bih mogao napisati poseban tekst u 3 toma medjutim necu sada o tome jer je bilo davno i jer su lekcije naucene. Jedna od znacajnijih veza nakon toga je trajala 6 godina, patio sam ravno 2 dana. Veza nakon toga 3 godine, patio isto 2 dana... Kao sto rekoh lekcije su naucene. Ne kazem da sam bio nov nakon 2 dana ali sam bio dovoljno normalan da mogu funkcionisati.

Za mene je sustinski iskren razgovor sa samim sobom. Dakle bez laganja samog sebe o prirodi veze, o uzrocima raskida, o vjecnim uzvisenim ljubavima, Dakle iskren razgovor sta nije bilo ok, zasto je prekinuto, koja je nasa uloga u tome, da li je veza imala perspektivu ako nije zasto nije, ako jeste zasto jeste. Naime logicno vecina besperspektivnih veza i pukne na prije ili kasnije, zasto onda zaliti ?

Dakle iskreno razgovarati sa sobom. Vec nakon toga bi trebalo biti puno lakse jer bi se trebali znati uzroci prekida i trenutni polozaj svakoga od ucennika u vezi.

Nakon toga je potrebno smoci snage i raditi na sebi. Sta to znaci ? Iskoristiti priliku da se otvorimo, da se ucinimo boljima nego sto jesmo, unaprijediti se, biti zadovoljan sa sobom...

U dugim vezama ljudi se ucahure, ja sam prvi koji se voli ucahuriti, ne mijenjati se i onda dodje do toga da je svaki dan isti, da postanemo mlohavi, debeli, nepokretni, bez energije, bez entuzijazma... Jako lose... Raskid je dobar momenat da se pocne raditi na sebi, sport, promjena ishrane, trcanje, bicikl bilo sta, promjena kojom zelimo sebi reci - ja se mijenjam u smjeru u kojem zelim, ja sam zadovoljan tom promjenom, ja sam zadovoljan novim ja i smjerom u kojem idem.

To je dakle fizicka predispozicija, nedostaje psihicka. Carobna rijec - OTVARANJE. Mozda te je neko zvao na base jumping ali si ga odbila jer ti to tada nje izgledalo kao nesto zanimljivo, e sada je vrijeme da to prihvatis i otvoris se za nove ljude, nove uticaje, nova razmisljanja. Nisi volila ici u kino, e sada je vrijeme da sebi das sansu da to zavolis.

Otvaranje ljudima, otvaranje u svakom pogledu, otvori se, daj ljudima sansu da im se svidis, da te pozovu, da upoznas nove ljude, nove stvari, da ides dalje.

To ce ujedno pomoci i da se aktiviras, kada se aktiviras bices zadovoljna sobom, u pokretu si, imas nova interesovanja, imas nove ljude oko sebe, stvari idu na bolje...

Uskoro ces sasvim sigurno upoznati nekoga zanimljivog, ne trebas odmah srljati u vezu ali nije lose imati simpatiju, mislis na nekoga pa ti drago kada popijes kafu, pa kada te nazove i tako to krene...

Ja sam sada u vrlo delikatnom periodu zivota, puno gorem nego je tvoj problem (iako je svakome njegov problem najveci) medjutim iskustva od ranije mi pomazu da krenem dalje jer ako se ne krene koja je alternativa ? Nove godine tuge i dna ? ....

Nije bas neka alternativa, valja se ustati i krenuti dalje jer zivot je bas kratak, a ja ne vjerujem u reinkarnaciju i price o raju i paklu.

Sa srecom djevojko.
Kanye W.

#62 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Kanye W. »

quarterback nije mi bilo mrsko pročitati sve i mogu ti reći da si 100% u pravu, neke stvari sam i ja sam zaboravio ali sad kad pročitah vraća mi se :-D

u vezi teme..to je sasvim normalno i kreni od te činjenice, nisi jedina kojoj se to desilo, budi optimistična i posmatraj to kao samo još jednu fazu u životu kojoj češ se smijati za neko vrijeme (koje je opet individualno za svakoga od nas)

i naravno kad ti je najteže samo razvuci osmijeh!! :-D :-D
fatamorgana

#63 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fatamorgana »

Kanye W. wrote:quarterback nije mi bilo mrsko pročitati sve i mogu ti reći da si 100% u pravu, neke stvari sam i ja sam zaboravio ali sad kad pročitah vraća mi se :-D

u vezi teme..to je sasvim normalno i kreni od te činjenice, nisi jedina kojoj se to desilo, budi optimistična i posmatraj to kao samo još jednu fazu u životu kojoj češ se smijati za neko vrijeme (koje je opet individualno za svakoga od nas)

i naravno kad ti je najteže samo razvuci osmijeh!! :-D :-D
quarterback je muško, :D
quarterback

#64 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by quarterback »

kao sto mu i sam nick govori :D
Jay Gatsby

#65 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Jay Gatsby »

quarterback wrote:kao sto mu i sam nick govori :D
Ne govori. Quarterback može biti i žena. Zbunjuješ ljude :mrgreen:
hamalalija

#66 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by hamalalija »

Cuj kako
Hajde neka neko nadje onaj klip na yt dr.love, ne znam iz kojeg srbijanskog filma je klip.
Ductus Holedocus

#67 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Ductus Holedocus »

ja pronadjoh sebe citajuci Quarterback.Prosto sam se zaljubila u njega i njegov nacin pisanja :) :-)
quarterback

#68 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by quarterback »

hvala ti :)
kuharica

#69 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by kuharica »

Ductus Holedocus wrote:ja pronadjoh sebe citajuci Quarterback.Prosto sam se zaljubila u njega i njegov nacin pisanja :) :-)

da ima opcija lajk, ja bih kliknula :)
zahone

#70 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by zahone »

Polako mackice, sabura samo
Nadji nekoga kome ces pricati i izbaciti sve to iz sebe (mama, sestra, brat), jer kad skupljas kao ja i bacas na prvu osmjeh lazni i pravis se jak postoji mogucnost da pukne to u tebi sve..
Ja sam izasao iz duge veze prije 3,4 mjeseca, nabacim osmjeh na pocetku, a onda potpomognut alkoholom i lakim drg. u depresiju tesku padnem, anksioznost paranoje jedno 7 dana bez prestanka, kontao ici kod hodje ili psihijatra, nije mi dobro bilo nikako, bas me izmorila cijela situacija U i nakon veze...
I odjednom bacim alkohol, razgovor sa bliskim osobama (mama, rodica, brat), pocnem se zezati, malo teretanica, ko nov.. :D

Trijezan 2,5 mjeseca, imam novu curicu (ne sa namjerom da preko nje zaboravim proslu, nego se jednostavno desilo), dobro mi pravo hvala dragom Bogu..
Ako si imalo religiozna, uzmi malo klanjaj, moli dragog Boga i kada ti je lose i kada ti je dobro i budi zahvalna na svemu sto ti je dao..
I zapamti ovo nikad ne znas koliko dobrog ima u onom losem sto ti se desilo, i sve se u zivotu desava sa razlogom..
izvuci dobru lekciju i to je to.
Pogledaj kakvih samo zivotnih prica i ljudi oko nas ima, i skontaj koliko je tebi dobro..
Sasvim_obicna

#71 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Sasvim_obicna »

quarterback wrote:
Ne znam da li si jos tu jer odavno nisi odgovorila ni na jedan post a, iz moje tacke gledista, vecina ih je vrlo kvalitetnih.

Ovo gore sto sam ti napisao da ces biti kao nova za par godina je bilo pomalo cinicno i kratko jer sam bio na poslu, evo malo detaljnijeg pogleda na tvoje pitanje...

Naravno da je neko imao slicna iskustva, nismo li svi? :)

Meni je zanimljiv ovaj dio u kojem kazes da prvi put pronalazis sebe, pretpostavljam da si prilicno mlada sto je i blagodet i prokletstvo.

Blagodet jer, znam da zvuci ocufano, ali zivot je pred tobom. Vjerovatno jos studiras, nemas puno obaveza, imas dosta ljudi oko sebe, puno toga te interesuje i ti isto tako interesujes mnoge ljude mada u ovom momentu mozda to ne izgleda tako. Vidjeces uskoro.

Prokletstvo je jer dok si mlad osjecanja su na najvisem nivou, svaki raskid je tragedija stoljeca, svaka ljubav je ona prava, nesposobni smo rasudjivati razumno i donositi ispravne odluke jer je svaka ljubav ona za koju se isplati boriti i za koju se isplati beskonacno patiti. Medjutim to nije bas tako. S jedne strane ti zavidim na tim velikim osjecanjima i idealima a sa druge ti ne zavidim uopste jer sam radi takvih stvari proveo godine pateci se bez nekog posebnog razloga. Naravno to mogu reci danas iz ove perspektive, da mi je to neko tada rekao dobio bi stoc u glavu...

Ipak vremenom sam pomalo dosao pameti, ne toliko u vezama nego vise oko rjesavanja svojih osjecanja nakon raskida. Razlog sto sam dosao pameti je bio jednostavan, toliko sam zestoko patio nakon prvog raskida koji je uslijedio nakon 3 godine veze da mi nije bilo ni do cega naredne tri godine. O tome bih mogao napisati poseban tekst u 3 toma medjutim necu sada o tome jer je bilo davno i jer su lekcije naucene. Jedna od znacajnijih veza nakon toga je trajala 6 godina, patio sam ravno 2 dana. Veza nakon toga 3 godine, patio isto 2 dana... Kao sto rekoh lekcije su naucene. Ne kazem da sam bio nov nakon 2 dana ali sam bio dovoljno normalan da mogu funkcionisati.

Za mene je sustinski iskren razgovor sa samim sobom. Dakle bez laganja samog sebe o prirodi veze, o uzrocima raskida, o vjecnim uzvisenim ljubavima, Dakle iskren razgovor sta nije bilo ok, zasto je prekinuto, koja je nasa uloga u tome, da li je veza imala perspektivu ako nije zasto nije, ako jeste zasto jeste. Naime logicno vecina besperspektivnih veza i pukne na prije ili kasnije, zasto onda zaliti ?

Dakle iskreno razgovarati sa sobom. Vec nakon toga bi trebalo biti puno lakse jer bi se trebali znati uzroci prekida i trenutni polozaj svakoga od ucennika u vezi.

Nakon toga je potrebno smoci snage i raditi na sebi. Sta to znaci ? Iskoristiti priliku da se otvorimo, da se ucinimo boljima nego sto jesmo, unaprijediti se, biti zadovoljan sa sobom...

U dugim vezama ljudi se ucahure, ja sam prvi koji se voli ucahuriti, ne mijenjati se i onda dodje do toga da je svaki dan isti, da postanemo mlohavi, debeli, nepokretni, bez energije, bez entuzijazma... Jako lose... Raskid je dobar momenat da se pocne raditi na sebi, sport, promjena ishrane, trcanje, bicikl bilo sta, promjena kojom zelimo sebi reci - ja se mijenjam u smjeru u kojem zelim, ja sam zadovoljan tom promjenom, ja sam zadovoljan novim ja i smjerom u kojem idem.

To je dakle fizicka predispozicija, nedostaje psihicka. Carobna rijec - OTVARANJE. Mozda te je neko zvao na base jumping ali si ga odbila jer ti to tada nje izgledalo kao nesto zanimljivo, e sada je vrijeme da to prihvatis i otvoris se za nove ljude, nove uticaje, nova razmisljanja. Nisi volila ici u kino, e sada je vrijeme da sebi das sansu da to zavolis.

Otvaranje ljudima, otvaranje u svakom pogledu, otvori se, daj ljudima sansu da im se svidis, da te pozovu, da upoznas nove ljude, nove stvari, da ides dalje.

To ce ujedno pomoci i da se aktiviras, kada se aktiviras bices zadovoljna sobom, u pokretu si, imas nova interesovanja, imas nove ljude oko sebe, stvari idu na bolje...

Uskoro ces sasvim sigurno upoznati nekoga zanimljivog, ne trebas odmah srljati u vezu ali nije lose imati simpatiju, mislis na nekoga pa ti drago kada popijes kafu, pa kada te nazove i tako to krene...

Ja sam sada u vrlo delikatnom periodu zivota, puno gorem nego je tvoj problem (iako je svakome njegov problem najveci) medjutim iskustva od ranije mi pomazu da krenem dalje jer ako se ne krene koja je alternativa ? Nove godine tuge i dna ? ....

Nije bas neka alternativa, valja se ustati i krenuti dalje jer zivot je bas kratak, a ja ne vjerujem u reinkarnaciju i price o raju i paklu.

Sa srecom djevojko.
Citam tvoj post i ne mogu da vjerujem da dijelimo isto misljenje,glupo zvuci,ali dijelimo....Nije vise stvar ni njega zaboraviti,davno odradjen posao,sada dolazi onaj tezi posao,pronaci sebe.Nisam ni mlada,26 godina:) Mnogima zvuci smijesno ovo pronaci sebe,ali da samo znaju sto ne znaju:D Ljudi sebe lazu godinama,ja pokusavam to prestati da radim,zato se i nalazim u ovoj fazi.Mislim da svi imamo problem sa pronalaskom sebe,fazon je samo ko ima hrabrosti da se suoci sa sobom.Bilo bi puno lakse kada bi ljudi bili ljudi i kada bi bar u nekom covjeku pronasao prijatelja koji ce ti pomoci,ali ljudi su suvise sebicni i zaokupljeni svojim problemima,sto je razumljivo.Sve u svemu,trudim se maximalno i vazno je da moj trud nije samo prica,nego da stvarno pokusavam i uspjevam i uspjela sam i uspjet cu:)Hvala ti!
quarterback

#72 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by quarterback »

Trazenje sebe je valjda najveca obaveza prema samima sebi.

Naci sebe i biti svoj, vidjeti svoju svrhu, ulogu, mjesto. Svoj put (zvucim kao vjernik mada nisam).

Kazu - kada nadjes sebe i budes svoj onda i svi drugi zele biti dio toga...

Ne znam.

Sretan je onaj ko se stvarno nadje, a za vecinu nas to mi se cini kao nekakav najvazniji zivotni cilj.

A opet, cini mi se da ga mnogi od nas ne dostignu.

Sretan je onaj ko uspije.

Pretpostavljam da je sama svjesnost da je trazenje potrebno bar pola uspjeha.

Nema na cemu, drago mi je ako sam pomogao :)
Sasvim_obicna

#73 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Sasvim_obicna »

Pomogao itekako:)

Sve je tako jednostavno,a sve tako komplikovano.Treba znati biti sam sa sobom.To ide malo teze ako racunam,da sam dobrih 8 godina,provela u vezi.Ali polako.....tek sada pocinjem da zivim:)
quarterback

#74 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by quarterback »

:-D
tvoj_neko

#75 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by tvoj_neko »

Samo se ne upuštaj brzo u drugu vezu, to je velika greška koju sam ja uradila.. Nije dobro ni da se zatvoriš sama sa sobom i prisjećaš se prošlosti, ali nemoj se zaletiti i ući u drugu vezu jer velika je vjerovatnoća da ćeš tek tada shvatiti koliko ti je taj neko prošli značio i još ćeš više patiti za prošlošću a samim tim ćeš povrijediti osobu sa kojom si u novoj vezi.. samo to.. ;)
Post Reply