KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
Moderator: anex
-
nejra2007
#1 KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
Molim da mi kažete na koji način možemo pronaći investitora za postojeći biznis
- strong69
#2 Re: KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
Koliko novca trebate?
Sent from my C6903 using Tapatalk
-
nejra2007
#3 Re: KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
Između 300, 000 i 500, 000 KMstrong69 wrote:Koliko novca trebate?
- Ridjobrki
#4 Re: KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
Jel' za razvoj poslovne ideje od starta ili je zapelo oko equityja?
-
MHAB
#5 Re: KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
Predpostavljam da ste već probali u bankama. Ako niste napravite biznis plan i od banke do banke. Ovo što vama treba je za bih ozbiljan novac za BiH i za tai iznos morate imati ozbiljan kolateral. Ako ste već bili u bankama, a banke ne daju pare dobro razmislite da li trebate ulagati toliko veliki novac u vaš biznis, jer oni u većini slučajeva pravilno procijene potencijalni biznis. Nekada i pogriješe pa odbiju dobru biznis ideju, ali većinom su u pravu.
Druga opcija su firme koje pronalaze finansijere da kupe vaš biznis ili da ga dokapitaliziraju. Postoje fondovi koji podržavaju i start up opcije kao i dokapitalizacije postojećih biznisa. Zadaj se po netu i sigurno ćeš nešto naći. Treća opcija ti je da čekaš onaj forum što organzuje BBI i tamo potražiš potencijalnog partnera. Kako god neka ti je sa srećom....
Druga opcija su firme koje pronalaze finansijere da kupe vaš biznis ili da ga dokapitaliziraju. Postoje fondovi koji podržavaju i start up opcije kao i dokapitalizacije postojećih biznisa. Zadaj se po netu i sigurno ćeš nešto naći. Treća opcija ti je da čekaš onaj forum što organzuje BBI i tamo potražiš potencijalnog partnera. Kako god neka ti je sa srećom....
-
nejra2007
#6 Re: KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
I jedno i drugo...Naime imam tri reprezentativna objekta u centru grada sa odličnim prometima i željeli smo da širimo biznis čitavom zemljom, takođe imam problem što sam žirant firmi, koja propada i nema nikakav prihod, pa sam povukla njihove obaveze.Tržišna situacija je takva da imam priliku potopiti sve konkurente, ali ne mogu da to isfinansiramRidjobrki wrote:Jel' za razvoj poslovne ideje od starta ili je zapelo oko equityja?
-
nejra2007
#7 Re: KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
Baš se i ne slažem sa vama u pogledu banakaMHAB wrote:Predpostavljam da ste već probali u bankama. Ako niste napravite biznis plan i od banke do banke. Ovo što vama treba je za bih ozbiljan novac za BiH i za tai iznos morate imati ozbiljan kolateral. Ako ste već bili u bankama, a banke ne daju pare dobro razmislite da li trebate ulagati toliko veliki novac u vaš biznis, jer oni u većini slučajeva pravilno procijene potencijalni biznis. Nekada i pogriješe pa odbiju dobru biznis ideju, ali većinom su u pravu.
- Ridjobrki
#8 Re: KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
Znači govorimo o uvozu i trgovini u maloprodaji i faktički je riječ o obrtnim sredstvima?
-
nejra2007
#9 Re: KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
Riječ je o maloprodaji i riječ je o obrtnim sredstvima za postojeće objekte, te širenje novih prodajnih objekataRidjobrki wrote:Znači govorimo o uvozu i trgovini u maloprodaji i faktički je riječ o obrtnim sredstvima?
- Baby Jane
#10 Re: KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
https://gust.com/search/investor
Mreza poslovnih investitora..
btw ako je rijec o cistoj trgovini, ne vidim potencijala
Mreza poslovnih investitora..
btw ako je rijec o cistoj trgovini, ne vidim potencijala
- Ridjobrki
#11 Re: KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
...a ni zaključan pp ti ne pomaže.
- iz dna duše
#12 Re: KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
Neko spomenu BBI Forum...Zanima me da li postoji podatak da li je iko pronašao investitora na ovom forumu...firma u kojoj sam radila je bila učesnik svih foruma, bilo je interesanata, ali ja lično nisam uočila da su bili posebno zainteresovani...NBaravno, može biti da firma nije dobro predstavila projekat, tj. projekte i niko nije zato imao interesa. Ali, nisam uspjela pročitati da je preko ovog foruma iko naša investitora za sebe...
Ima li neko saznanja da je ijedan projekat realiziran zahvaljujući BBI Forumu, tj. da li je iko našao investitora na BBI F.? Ja nemam ta saznanja, ali mi je možda promakla ta informacija?!
Inače, veoma često se održavaju B2B Forumi...najčešći slučaj je da su inostrani učesnici firme koje žele ovdje da plasiraju svoje proizvode i usluge, bez ulaganja u naše projekte ili ideje...
Ima li neko saznanja da je ijedan projekat realiziran zahvaljujući BBI Forumu, tj. da li je iko našao investitora na BBI F.? Ja nemam ta saznanja, ali mi je možda promakla ta informacija?!
Inače, veoma često se održavaju B2B Forumi...najčešći slučaj je da su inostrani učesnici firme koje žele ovdje da plasiraju svoje proizvode i usluge, bez ulaganja u naše projekte ili ideje...
-
nejra2007
#13 Re: KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
Sorry, sad je otključanRidjobrki wrote:...a ni zaključan pp ti ne pomaže.
-
nejra2007
#14 Re: KAKO PRONAĆI INVESTITORA ??????
Slažem se, mi smo za njih zaostaliiz dna duše wrote:Neko spomenu BBI Forum...Zanima me da li postoji podatak da li je iko pronašao investitora na ovom forumu...firma u kojoj sam radila je bila učesnik svih foruma, bilo je interesanata, ali ja lično nisam uočila da su bili posebno zainteresovani...NBaravno, može biti da firma nije dobro predstavila projekat, tj. projekte i niko nije zato imao interesa. Ali, nisam uspjela pročitati da je preko ovog foruma iko naša investitora za sebe...