Kako prodjose izbori????

Post Reply
AjvazDedo

#1 Kako prodjose izbori????

Post by AjvazDedo »

Znal' iko???? :? :?
Pravda30

Post by Pravda30 »

Upravo javljaju rezultate..

Prema jos djelimicnim rezultatima.

SDA je dobila u Vogosci, Iijasu,Ilidzi,Starom Gradu i ima prednost u Novom Sarajevu i Novom gradu.

U ostalim regijama su dobili u : Kalesija, Teocak, Zavidovici,Tesanj,Gorazde,Ustipraca, Foca/Ustikolina,Olovo,Breza,Banovici,Doboj Istok,Srebrenik,Bosanska Krupa,Kljuc, Sanski Most, Cazin,Donji Vakuf,VisokoZenica

SDP je dobio u Tuzli a u Gracanici, Gradacu i Kladnju je za sada pola pola sa SDA; Tako de je i u Bihacu u vodstvu ali i tu jos ima dotsa da se izbroji.Vode u opstini Centar(30% izbrojanih glasova

HDZ u Hercegovini.Kiseljak, vjervoatno i Mostar, Dobretici,

SNSD, Laktasi i vjerovatno Banaj Luka.

SDS Pale i okolina,Kotor Varos,Trebinje,Kopaci/Gorazde

NHI Usora

Dodavacu kako saznajem rezultate.
Pravda30

Post by Pravda30 »

Hadzici = SDA

Sipovo=NDS

*sve je ovo privrmeeno za sada, no ipak su tendencije jasne
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

jebiga :( opet SDA&SDS&HDZ
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Tuzla:

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović (SDP) 61, 94% glasova

Opštinsko vijeće Tuzla SDP 46%

Druga stranka po broju glasova za Tuzlu
SDA sa oko 11%

Slijede BOSS,ZA BiH i nesto manje HDZ izmedju 7-8%
Pravda30

Post by Pravda30 »

SNSD :Banja Luka,Prijedor, Gradiska, Laktasi,Celinac, Modrica,Nevesinje,Kalinovik,Mrkonjic Grad

(tako javljaju iz njihove centrale)

SDP javlja da je pobjedio u opstini Centar i Novi Grad. A nacelnik opstine Centar je iz SDPa(90% sigurno). Takode kazu da su pobjedili u Brckom.prema njima i njihov kandidat za gradonacelnika u Bihacu je takode pobjedio.

SzaBIH kaze da je pobjedila u Trnovu, Sanskom Mostu,Kladnju

HDZ kaze da je pobjediou Busovaci

SDA kaze da su njihovi kanddati za gradonacelnika u Srebrenici i Osmacima pobjedili.

SDS kaze da su i dalje ostali najjaca stranka
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Eh da bih cijela BiH glasala kao Tuzla...
Pravda30

Post by Pravda30 »

AjvazDedo wrote:Eh da bih cijela BiH glasala kao Tuzla...
"Cijela" BIH nije isto prosla 1992-1995 kao Tuzla pa se stoga ne mogu ni porediti. Da je Tuzla nekom nesrecom dozivila isto kao i Srebrenica ili neko drugo mjesto , rezultati sigurno ne bi bili ovakvi.
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

ps. odakle vam info?
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Al' Tuzla je imala sociajaliste na pocetku rata
koji su sjebali "JNA" i naoruzali se fino,
znaju sta valja 8-)
JBL

Post by JBL »

AjvazDedo wrote:Eh da bih cijela BiH glasala kao Tuzla...
na tvoju veliko zalost komunizam i suplja prica nije vise "in"

hebiga :D

vise srece iduci put :D
glasnost

Post by glasnost »

tuzlo... SVAKA TI CAST :roll:

a moja zenica... :(
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Mislim da nemas pravo sudit o tome ko je sta osjetio u ratu. No nebitno tema su izbori valjda. U Tuzli je to jednostavno tako da ima deset nacinonalih stranaka svi glasovi da se skupe opet ne mogu parirati SDP-u. Ne branim nikoga, ne kudim nikoga al to je care jednostavno tako. Prijete rata tako bilo, tokom rata, poslije rata. I iskreno meni drago jer je lijepo barem ove zadnje godine koliko se toga uradilo za Tuzlu. I Jasmin Imamovic zasluzeno je pobjedio jer covjek jednostavno radi i dobar je gradonacelnik.
Pravda30

Post by Pravda30 »

AjvazDedo wrote:Al' Tuzla je imala sociajaliste na pocetku rata
koji su sjebali "JNA" i naoruzali se fino,
znaju sta valja 8-)
Ne brini. Da je Tuzla bila malo istocnije(na Drini)ne bi prosla nista bolje od Bratunca, Zvornika itd...Isto je i sa Zenicom.Bili komunisti ili ne na vlasti. Jednostavno je bila malo kasnije na listi.Tako recimo nisu ni napali Sarajevo dok se nisu u vecini rjesili Bosnjaka u Istocnoj Bosni.Da su nesrecom uzeli cielo sarajevo okomili bi se na Zenicu. Sad je granica Srbije kod Teocaka i Kod Lukavice.

Dakle sad je Sarajevo na prvoj liniji. U novom pohodu je prvo na udaru.

No ovo sve nije telma ali sam ti zelio samo skrenuti paznju na neke stari. Nisu svi dozivili isto i zato svi nemaju iste osjecaje.
Pravda30

Post by Pravda30 »

fukara_tz wrote:Mislim da nemas pravo sudit o tome ko je sta osjetio u ratu. No nebitno tema su izbori valjda. U Tuzli je to jednostavno tako da ima deset nacinonalih stranaka svi glasovi da se skupe opet ne mogu parirati SDP-u. Ne branim nikoga, ne kudim nikoga al to je care jednostavno tako. Prijete rata tako bilo, tokom rata, poslije rata. I iskreno meni drago jer je lijepo barem ove zadnje godine koliko se toga uradilo za Tuzlu. I Jasmin Imamovic zasluzeno je pobjedio jer covjek jednostavno radi i dobar je gradonacelnik.

Ovo nije sud vec puke cinjenice. Ne mogu ce porediti ona mjesta gdje je agresorska cizma krocila i pocinila najgora zvjerstva i ona gdje nije. To je svakome ko iole realno gleda sasvim jasno. Ovim ne zelim umanjiti nicije patnje ali treba biti realan. To je isto kad ovi tupani kazu "zlocina je bilo na sve strane". No tezina i brojnost istih su neuporedivi.

No moje misljenje u vezi pobjede SDP u Tuzli je sljedece. Ima veliki broj Hrvata i Srba pa oni glasaju za SDP; Zasto? Pa jednostavno jer u slucaju da glasaju za SDS ili HDZ bi postali sumnjivi u ipak vecinski Bosnjacki naseljenom gradu.To bi im otezalo zivljenje u Tuzli. Isto tako neki Bosnjak koji zivi u Banja Luci recimo ce gore proci ako simpatise SDA nego SDP.
Mjesani brakovi glasaju za SDP jer su prije bili jugosloveni(danas bosanci) i zato sto jos uvijek imaju nostalgiju za bivsom SFRJ.

I jedan dio Bosnjaka koji je komunisticki orijentisan.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

U opcini Centar koja nije osjetila rat pobjedili komunisti..uzas :lol:
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Ne brini. Da je Tuzla bila malo istocnije(na Drini)ne bi prosla nista bolje od Bratunca, Zvornika itd...Isto je i sa Zenicom.Bili komunisti ili ne na vlasti. Jednostavno je bila malo kasnije na listi.Tako recimo nisu ni napali Sarajevo dok se nisu u vecini rjesili Bosnjaka u Istocnoj Bosni.Da su nesrecom uzeli cielo sarajevo okomili bi se na Zenicu. Sad je granica Srbije kod Teocaka i Kod Lukavice.

Dakle sad je Sarajevo na prvoj liniji. U novom pohodu je prvo na udaru.

No ovo sve nije telma ali sam ti zelio samo skrenuti paznju na neke stari. Nisu svi dozivili isto i zato svi nemaju iste osjecaje.

Razumijem sta govoris, ali jos uvijek mislim
da su ljudi i politicari u Tuzli bili sposobniji i odlucniji
u ocuvanju i odbrani Bosne. Da bih imali takve blize Drini 91/92:e
siguran sam da bih sve mostove digli uzrak i nebi bilo onog sto se nazalost desilo... :([/quote]
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Haj pravda necemo se prepirat :) Ovdje ba nije bitno ko si sta si ljudi su jednostavno takvi da svi mozemo da zivimo jedni pored drugih i to je tako. Ne volim ni ja chetnike i sve one koji su nam nanjeli zlo u nasoj Bosni kao ni ostali Tuzlaci.
Evo na jednom tuzlanskom sajtu vec su stavili sliku gradonacelnika
http://www.tuzlarije.net
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Pravda30 wrote:
fukara_tz wrote:Mislim da nemas pravo sudit o tome ko je sta osjetio u ratu. No nebitno tema su izbori valjda. U Tuzli je to jednostavno tako da ima deset nacinonalih stranaka svi glasovi da se skupe opet ne mogu parirati SDP-u. Ne branim nikoga, ne kudim nikoga al to je care jednostavno tako. Prijete rata tako bilo, tokom rata, poslije rata. I iskreno meni drago jer je lijepo barem ove zadnje godine koliko se toga uradilo za Tuzlu. I Jasmin Imamovic zasluzeno je pobjedio jer covjek jednostavno radi i dobar je gradonacelnik.

Ovo nije sud vec puke cinjenice. Ne mogu ce porediti ona mjesta gdje je agresorska cizma krocila i pocinila najgora zvjerstva i ona gdje nije. To je svakome ko iole realno gleda sasvim jasno. Ovim ne zelim umanjiti nicije patnje ali treba biti realan. To je isto kad ovi tupani kazu "zlocina je bilo na sve strane". No tezina i brojnost istih su neuporedivi.

No moje misljenje u vezi pobjede SDP u Tuzli je sljedece. Ima veliki broj Hrvata i Srba pa oni glasaju za SDP; Zasto? Pa jednostavno jer u slucaju da glasaju za SDS ili HDZ bi postali sumnjivi u ipak vecinski Bosnjacki naseljenom gradu.To bi im otezalo zivljenje u Tuzli. Isto tako neki Bosnjak koji zivi u Banja Luci recimo ce gore proci ako simpatise SDA nego SDP.
Mjesani brakovi glasaju za SDP jer su prije bili jugosloveni(danas bosanci) i zato sto jos uvijek imaju nostalgiju za bivsom SFRJ.

A bas oni koji su osjetili cizmu agresora trebaju da glasaju
za one koji NE saradjuju sa njima!! (koalicija SDS&SDA&HDZ)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

U SDP-u je dernek, koliko sam vidio u SDA nije toliko bajna atmosfera iako proglasavaju pobjedu, nije ni slicno kao prije 2 godine kad su stvarno odnijeli pobjedu.

SDP tvrdi da je dobio Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Tuzlu, Brcko Distrikt, Bihac.

Vidjecemo tek sutra kako stoje stvari.
BECHO

Post by BECHO »

Pravda, u Tuzli su nagradjeni oni koji su nesto uradili za ovaj grad i kao takvi su i dobili veliko povjerenje gradjana bez obzira kojoj stranci doticni pripadaju! Dakle, u pitanju je sposobnost pojedinca a ne pripadnost nekoj od partija! ;)
glasnost

Post by glasnost »

T U Z L A R I J E
02.10.2004. u 22:24
Izbori 2004
Rezultati za Tuzlu/BiH
Nezvanični

Jasmin Imamović osvojio je 61, 94% glasova. Još nisu obrađeni podaci iz većih mjesnih zajednica Slatina i Batva.
Opštinsko vijeće Tuzla SDP je odnio pobjedu sa 42%. Iz SDP-a ističu dobre rezultate u Gračanici i Živinicama.

Sulejman Tihić u Sarajevu izjavio da je SDA odnjela pobjedu u svim onim mjestima gdje je i ranije dobijala i da su ostvarili približno iste rezultate kao na izborima 2002 godine. Prema njegovim riječima ubjedljivo su dobili u Goraždu, Srebreniku, Srebrenici, Travniku, Kalesiji, Bugojnu, Gornji Vakuf, Bihać, Cazin, Ključ, Bosanska Krupa Zavidovićima, Sarajevskim opštinama, Tešnju, Sapni(TK), Breza, Olovo itd...Kako Suki kaže iz RS-a stižu takođe dobre vijesti i da SDA i tamo ostvaruje dobre rezultate.Dobar rezultat u Visokom i Zenici.
Republika Šumska pobjeda u Srebrenici i Osmacima

HDZ osvojio obadva mandata (gradonačelnik/opštinsko vijeće)u slijedećim opštinama: Ravno, Posušje, Neum, Orašje, Čitluk, Prozor/Rama, Široki Brijeg, Kiseljak, Ljubuški, Busovača, Stolac, Čapljina, Vitez....napominju dobre rezultate u Mostaru bolje nego 2002 na izborima, kao i dobar rezultat u Travniku.

Banjaluka opštinsko vijeće:
SNSD 5432 glasa
SDS 1520
PDP 522
BOLJITAK 112
SDP 120
SDA 56
fukara_tz

Post by fukara_tz »

BECHO wrote:Pravda, u Tuzli su nagradjeni oni koji su nesto uradili za ovaj grad i kao takvi su i dobili veliko povjerenje gradjana bez obzira kojoj stranci doticni pripadaju! Dakle, u pitanju je sposobnost pojedinca a ne pripadnost nekoj od partija! ;)
Potpisujem :)
Selam Becho :)

Cool za Brcko ako je istina da se SDS makne...
Pravda30

Post by Pravda30 »

BECHO wrote:Pravda, u Tuzli su nagradjeni oni koji su nesto uradili za ovaj grad i kao takvi su i dobili veliko povjerenje gradjana bez obzira kojoj stranci doticni pripadaju! Dakle, u pitanju je sposobnost pojedinca a ne pripadnost nekoj od partija! ;)
Pa to moze reci svak ko je dobio na izborima.(a to ustvari svaki put ikazu :wink: )
Pravda30

Post by Pravda30 »

AjvazDedo wrote:
Pravda30 wrote:

A bas oni koji su osjetili cizmu agresora trebaju da glasaju
za one koji NE saradjuju sa njima!! (koalicija SDS&SDA&HDZ)

Izvini ali to je glupost. BiH je takva da svaki od tri konstitutivna naroda bira "svoje" predstavnike. Tako da Bosnjacki predstavnici ce biti u vlasti sa onima koje izaberu neBosnjaci.

I kada je bila tzv. Alijansa imao si SNSD i PDP koji se ni po cemu ne razlikuju od SDS-a. Cilj im je isti. Odrzavanje tzv. republike sumske i njeno konacno pripjanjae Srbiji a kasnije komadanje i ostatka BiH.Spomeni im ukidanje Sumske i vidjet ces kako im se dize kosa naglavi. Inace u toj tzv. alijansi je bio i AbdicetnikovDNZ(ne znam da li ma sta gore od ovoga).

Sve to da ti kazem da ti ti prigovori ne stoje. I da sutra pobjedi neka druga stranka za koju glasaju vecinom Bosnjaci , pored nje ce sjediti oni koje izaberu neBosnjaci.

Ja sam ti opsirno objasnio kako stoje stvari a to sto ti ne mozes ili ne zelis da to shvatis je tvoj problem.
Post Reply