Radi se o plocicama u kupatilu, plocice nisam nikad busio, a rekose mi da mogu lahko puci, pa sta uraditi da bi kroz nju prosao boranj od nekih 5-6 milimetara a da ona ne pukne? Koji boranj koristiti? itd
Kako probusiti plocicu...
- Op3r4t0r
#1 Kako probusiti plocicu...
...a da ne pukne?
Radi se o plocicama u kupatilu, plocice nisam nikad busio, a rekose mi da mogu lahko puci, pa sta uraditi da bi kroz nju prosao boranj od nekih 5-6 milimetara a da ona ne pukne? Koji boranj koristiti? itd
-
zelenashica
#2 Re: Kako probusiti plocicu...
kreni sa borerom 2 za beton,a onda samo proširuj rupuOp3r4t0r wrote:...a da ne pukne?![]()
- zambaklija
#3 Re: Kako probusiti plocicu...
ako ćeš češće bušiti isplati se uzeti borer za staklo,radi glazure,a inače možeš i sa običnim borerom za beton,važno je da vršiš laki pritisak i da bušiš sa kraćim pauzama 1- 2
sek. dok neprobiješ glazuru a onda ide lako,niukom slučaju sa uključenom pneumatikom jer ode pločica odmah u helać
- HAVANA
#4 Re: Kako probusiti plocicu...
zelenashica wrote:kreni sa borerom 2 za beton,a onda samo proširuj rupuOp3r4t0r wrote:...a da ne pukne?![]()
Radi se o plocicama u kupatilu, plocice nisam nikad busio, a rekose mi da mogu lahko puci, pa sta uraditi da bi kroz nju prosao boranj od nekih 5-6 milimetara a da ona ne pukne? Koji boranj koristiti? itdi naravno prvo provjeri stanje pločice,ono da li je ispod nje ljepilo ili ima "lufta"....ako je ispod luft,velika šansa da pukne.........
Vidi,vidi specijalca.
Slažem se sa kolegicom.
-
zelenashica
#5 Re: Kako probusiti plocicu...
HAVANA bolan šta se čudišHAVANA wrote:zelenashica wrote:kreni sa borerom 2 za beton,a onda samo proširuj rupuOp3r4t0r wrote:...a da ne pukne?![]()
Radi se o plocicama u kupatilu, plocice nisam nikad busio, a rekose mi da mogu lahko puci, pa sta uraditi da bi kroz nju prosao boranj od nekih 5-6 milimetara a da ona ne pukne? Koji boranj koristiti? itdi naravno prvo provjeri stanje pločice,ono da li je ispod nje ljepilo ili ima "lufta"....ako je ispod luft,velika šansa da pukne.........
![]()
Vidi,vidi specijalca.![]()
Slažem se sa kolegicom.
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#6 Re: Kako probusiti plocicu...
Samo polako i lagano... da bi uopste bila zapoceta rupa na glatkoj plocici, pomaze ako se zaljepi izolir traka, ili nesto slicno preko buduce rupe (da se borer ne skliza po plocici).
Kad se probije debljina plocice (1-1,5 cm) onda se moze slodobno ukljuciti i cekic na busilici.
Sretno !

Kad se probije debljina plocice (1-1,5 cm) onda se moze slodobno ukljuciti i cekic na busilici.
Sretno !
- Op3r4t0r
#7 Re: Kako probusiti plocicu...
Probusio, nista nije puklo, hvala svima 
- Vares City
#8 Re: Kako probusiti plocicu...
Zakasnih,..Op3r4t0r wrote:Probusio, nista nije puklo, hvala svima
Puno pomaze nekoliko kapi vode,ulja,ali kad si vec probusio,..
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#9 Re: Kako probusiti plocicu...
E umro bih, a ne bih znao da postoji borer 2 mm za beton, ...zelenashica wrote:kreni sa borerom 2 za beton,a onda samo proširuj rupuOp3r4t0r wrote:...a da ne pukne?![]()
A umro bih jos jednom, jer nikad nisam cuo da se borer naziva boranj, ....
-
Abacija
#10 Re: Kako probusiti plocicu...
A moze li onaj fazon sto maGionicari koriste kad pletecom iglom buse balon? Mislim da nalijepe selotejp ili tako nesto...
- video
#11 Re: Kako probusiti plocicu...
Sto se tice busenja, tu bi rado pomogao @pici

- ja.neron
#12 Re: Kako probusiti plocicu...
možeAbacija wrote:A moze li onaj fazon sto maGionicari koriste kad pletecom iglom buse balon? Mislim da nalijepe selotejp ili tako nesto...
-
zelenashica
#13 Re: Kako probusiti plocicu...
jbg pape ja imam 2 za beton,a odakle ne znam,znam da sam drpila od tatepape wrote:E umro bih, a ne bih znao da postoji borer 2 mm za beton, ...zelenashica wrote:kreni sa borerom 2 za beton,a onda samo proširuj rupuOp3r4t0r wrote:...a da ne pukne?![]()
a što se tiče boranja ni ja nikad čula
- plemba
#14 Re: Kako probusiti plocicu...
jeste jeste, to se i u mom kraju naziva boranj...pape wrote:E umro bih, a ne bih znao da postoji borer 2 mm za beton, ...zelenashica wrote:kreni sa borerom 2 za beton,a onda samo proširuj rupuOp3r4t0r wrote:...a da ne pukne?![]()
-
zelenashica
#15 Re: Kako probusiti plocicu...
e fliče.......pobrko si temu.....perverzije su na lj&sHer Flick wrote:@zelenasica
uvijek sam mastao o zenama koje buse rupe, ili se koriste bilo kojim "muskim" alatom (da odmah razjasnimo nesta, preverznjaci ovdje mislim na alat kao alat na na spolovilo)
jesi li udata, ako jesi blago njemu
-
Abacija
#16 Re: Kako probusiti plocicu...
Sad sam se sjetio, mozda bi islo lakse sa borerima za staklo.

-
zelenashica
#17 Re: Kako probusiti plocicu...
zarad jedne rupe se ne isplati kupovati "dijamantni borer"Abacija wrote:Sad sam se sjetio, mozda bi islo lakse sa borerima za staklo.![]()
-
Abacija
#18 Re: Kako probusiti plocicu...
ViDJe je, zna i cijenu borera. R E S P E C T!zelenashica wrote:zarad jedne rupe se ne isplati kupovati "dijamantni borer"Abacija wrote:Sad sam se sjetio, mozda bi islo lakse sa borerima za staklo.![]()
da ima još pločica za bušiti pa hajde de....al zarad jedne dat 20-ak KM.....hm..
-
zelenashica
#19 Re: Kako probusiti plocicu...
znam bolan al to je cijena opet šnj kvaliteta....taj dijamantni borer od 20-ak KM ,je jako slab i njegova "strijela"se brzo istupi,kažem strijela jer više podsjeća na strijelu nego klasični borer,....iole dobar dijamantni borer je vala oko 50KMAbacija wrote:ViDJe je, zna i cijenu borera. R E S P E C T!zelenashica wrote:zarad jedne rupe se ne isplati kupovati "dijamantni borer"Abacija wrote:Sad sam se sjetio, mozda bi islo lakse sa borerima za staklo.![]()
da ima još pločica za bušiti pa hajde de....al zarad jedne dat 20-ak KM.....hm..
-
Abacija
#20 Re: Kako probusiti plocicu...
Ja imam nov novcat black n decker "sander" -zelenashica wrote:
znam bolan al to je cijena opet šnj kvaliteta....taj dijamantni borer od 20-ak KM ,je jako slab i njegova "strijela"se brzo istupi,kažem strijela jer više podsjeća na strijelu nego klasični borer,....iole dobar dijamantni borer je vala oko 50KM....imam ih par komada i čuvam ko okice u glavi

Ima i kutiju za sakupljanje prasine. Da se trampimo?
-
zelenashica
#21 Re: Kako probusiti plocicu...
jokAbacija wrote:Ja imam nov novcat black n decker "sander" -zelenashica wrote:
znam bolan al to je cijena opet šnj kvaliteta....taj dijamantni borer od 20-ak KM ,je jako slab i njegova "strijela"se brzo istupi,kažem strijela jer više podsjeća na strijelu nego klasični borer,....iole dobar dijamantni borer je vala oko 50KM....imam ih par komada i čuvam ko okice u glavi
Ima i kutiju za sakupljanje prasine. Da se trampimo?
-
Abacija
-
zelenashica
#23 Re: Kako probusiti plocicu...
mah onda ništa......valja mi tati malo u krađu
.....
- KPNCTNJAH
#24 Re: Kako probusiti plocicu...
Nesto ovako ?Her Flick wrote:@zelenasica
uvijek sam mastao o zenama koje buse rupe, ili se koriste bilo kojim "muskim" alatom (da odmah razjasnimo nesta, preverznjaci ovdje mislim na alat kao alat na na spolovilo)
jesi li udata, ako jesi blago njemu
-
zelenashica
#25 Re: Kako probusiti plocicu...
vala ne valja kad žensko ne zna ništa......a kad zna namah mu se poturaju vake perverzijeKPNCTNJAH wrote:Nesto ovako ?Her Flick wrote:@zelenasica
jesi li udata, ako jesi blago njemu![]()