Takav ti, zaista, ne treba. A, zaljubiti se u nekoga ko se ponasa na takav nacin zahtijeva preispitivanje vlastite licnosti. Sto ga prije zaboravis, prije ces krenuti na put oporavka, sazrijevanja. Moras da stvoris stubove na koje se mozes osloniti u svome zivotu, sto ih vise imas, manje su sanse da potones, to moze biti posao, karijera, hobby, prijatelji, roditelji, neki buduci (normalan) partner. Fokusirati se na samo jednu osobu, kao covjek sa kojim si bila, a koji ostavlja utisak bezobzirne osobe, bez empatije, je recept za depresiju i lose psiholosko stanje. U slucaju da ne fercera, imas ove stubove koje si stvorila. Treba da prebacis svoj fokus na nesto sasvim drugo.Aemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 09:11 Vjerovatno je to duže vremena u njemu tinjalo. Nikad nije htio sjesti i reci konkretno kakav problem ima, da mirno razgovaramo jer to nije znao, nego je uvijek drama, svadja, pukne u sekundi izadje na vrata i ne dolazi kući, ne javlja se, tretman šutnje dakle. Nudila sam da lijepo razgovaramo i riješimo, da idemo na terapiju, ne želi. Želi razvod. Da ne spominjem da je momenat u kojem je odlučio otići bio najgori mogući; ja trudna s bebom koju sam ubrzo nakon ogromnog stresa i svega, izgubila.
Kako prezivjeti kraj
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- PixelDrifter
#351 Re: Kako prezivjeti kraj
-
Aemeleee1234
#352 Re: Kako prezivjeti kraj
Znam da sam previše svog mira, planova i fokusa stavila u jednu osobu, i da sam na kraju ostala praznih ruku. Kako sam i ranije spomenula, prije njega sam stajala čvrsto na nogama, imala jako težak period iza sebe i on se tada pojavio i recimo da me iščupao iz toga svega i pružio nadu kad mi je najviše trebala. Potom su uslijedili stalni odlasci, pakovanja, a ja sam smatrala da trebam da ga svaki put vraćam i molim za ljubav. Nije sve tako crno s njim bilo, zsto mi toliko i teško pada. Znao je da voli i čuva i takav on mi najviše sada nedostaje.PixelDrifter wrote: ↑12/10/2025 11:59Takav ti, zaista, ne treba. A, zaljubiti se u nekoga ko se ponasa na takav nacin zahtijeva preispitivanje vlastite licnosti. Sto ga prije zaboravis, prije ces krenuti na put oporavka, sazrijevanja. Moras da stvoris stubove na koje se mozes osloniti u svome zivotu, sto ih vise imas, manje su sanse da potones, to moze biti posao, karijera, hobby, prijatelji, roditelji, neki buduci (normalan) partner. Fokusirati se na samo jednu osobu, kao covjek sa kojim si bila, a koji ostavlja utisak bezobzirne osobe, bez empatije, je recept za depresiju i lose psiholosko stanje. U slucaju da ne fercera, imas ove stubove koje si stvorila. Treba da prebacis svoj fokus na nesto sasvim drugo.Aemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 09:11 Vjerovatno je to duže vremena u njemu tinjalo. Nikad nije htio sjesti i reci konkretno kakav problem ima, da mirno razgovaramo jer to nije znao, nego je uvijek drama, svadja, pukne u sekundi izadje na vrata i ne dolazi kući, ne javlja se, tretman šutnje dakle. Nudila sam da lijepo razgovaramo i riješimo, da idemo na terapiju, ne želi. Želi razvod. Da ne spominjem da je momenat u kojem je odlučio otići bio najgori mogući; ja trudna s bebom koju sam ubrzo nakon ogromnog stresa i svega, izgubila.
- PixelDrifter
#353 Re: Kako prezivjeti kraj
Ali, toga vise nema. I pitanje je da li je ikada iskreno i bilo. Napustiti trudnu zenu u trudnoci govori sve o njemu. Za ljubav se nikada ne moli. Ili postoji ili ne postoji. Licno, mislim da ima drugu.Aemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 12:09
Znam da sam previše svog mira, planova i fokusa stavila u jednu osobu, i da sam na kraju ostala praznih ruku. Kako sam i ranije spomenula, prije njega sam stajala čvrsto na nogama, imala jako težak period iza sebe i on se tada pojavio i recimo da me iščupao iz toga svega i pružio nadu kad mi je najviše trebala. Potom su uslijedili stalni odlasci, pakovanja, a ja sam smatrala da trebam da ga svaki put vraćam i molim za ljubav. Nije sve tako crno s njim bilo, zsto mi toliko i teško pada. Znao je da voli i čuva i takav on mi najviše sada nedostaje.
-
Aemeleee1234
#354 Re: Kako prezivjeti kraj
Slijepo sam mu vjerovala da me nikad ne bi prevario. Iako, priznao mi je da je svaku prethodnu djevojku varao, ali navodno, mene njje nikad i bio je ispravan i vjeran. Nikad nisam posumnjala u njegovu vjernost, odavao mi je utisak da meni to nikad ne bi mogao napraviti. Ali, sada kada sve sagledam malo jasnije, postoji taj crv sumnje “šta ako stvarno ima drugu?” Jer svi ovi razlozi odnosno izgovori radi kojih je otišao, nisu razlozi radi kojeg se tako lako izlazi iz braka i ostavlja trudna žena. Puno je radio, i u svakom sam momentu znala gdje se nalazi, zato sam i mislila da je nemoguce da vodi dupli život.
- semirsar
#355 Re: Kako prezivjeti kraj
Sorry, nisam sve procitao, samo postove na ovoj stranici... ali i na osnovu toga mogu se sloziti sa pretpostavkom, + lik je jednostavno nezreo (ne mislim na njegove godine) i nije spreman na ozbiljnije vezivanje + dijete i sve sto ide uz to nije bas za svakoga.PixelDrifter wrote: ↑12/10/2025 12:17Ali, toga vise nema. I pitanje je da li je ikada iskreno i bilo. Napustiti trudnu zenu u trudnoci govori sve o njemu. Za ljubav se nikada ne moli. Ili postoji ili ne postoji. Licno, mislim da ima drugu.Aemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 12:09
Znam da sam previše svog mira, planova i fokusa stavila u jednu osobu, i da sam na kraju ostala praznih ruku. Kako sam i ranije spomenula, prije njega sam stajala čvrsto na nogama, imala jako težak period iza sebe i on se tada pojavio i recimo da me iščupao iz toga svega i pružio nadu kad mi je najviše trebala. Potom su uslijedili stalni odlasci, pakovanja, a ja sam smatrala da trebam da ga svaki put vraćam i molim za ljubav. Nije sve tako crno s njim bilo, zsto mi toliko i teško pada. Znao je da voli i čuva i takav on mi najviše sada nedostaje.
@Aemeleee1234 zao mi je zbog svega sto te snaslo u zivotu, ali vjeruj, zivot sa tim tipom bi bio pakao.
Cijena jest previsoka, ali... Boze moj, idemo dalje, zivot je borba naici ces na ono sto zelis mozda je vec tu blizu tebe, samo treba prepoznati i kliknuti
-
Aemeleee1234
#356 Re: Kako prezivjeti kraj
Najlakše bi mi bilo završiti ovu priču da znam da je razlog druga žena. Ali zaista mislim da nije. Kada je otišao od mene, recimo da je par puta “pokušao” i pokazao želju da ispravimo. To mi je davalo nadu. Medjutim, kada poslije ode kod svojih roditelja (jer tu se vratio), opet bi bio hladan i odlučan u odluci da se razvedemo. Mislim da mu je nedostajao raniji život bez obaveze, izlasci, jarani, sloboda. Mislim da on još nije shvatio da nije tip za nešto tako jako poput braka. Imao je problema sa bijesom, nikad prva nisam povisila ton jer zaista nisam taj tip osobe, mislim da se mirnim tonom može sve riješiti, on je bio nagao i tvrdoglav jako. Zaslijepila me je ta njegova pažnja i briga o meni. Shvatam da bi život uvijek bio takav da bi on odlazio kod roditelja a ja pokušavala vratiti. Teško je kad navikneš toliko na nekoga i on ti samo uzme nade snove i budućnost koju si samo sa njim htjela.
- PixelDrifter
#357 Re: Kako prezivjeti kraj
Sama si sve sebi rekla, ali nisi ga procitala. Ovo mu je modus operandi, varao i varat ce. Zato sto mu je takav mentalni sklop, to je dijagnoza, ali da sada ne idemo u analiziranje njegove licnosti. Puno je radio, prevedeno znaci "trenutno sam sa drugom u krevetu". Plus, ako ima ispade bijesa, budi sretna sto nemas vise nista sa njime.Aemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 12:26 Slijepo sam mu vjerovala da me nikad ne bi prevario. Iako, priznao mi je da je svaku prethodnu djevojku varao, ali navodno, mene njje nikad i bio je ispravan i vjeran. Nikad nisam posumnjala u njegovu vjernost, odavao mi je utisak da meni to nikad ne bi mogao napraviti. Ali, sada kada sve sagledam malo jasnije, postoji taj crv sumnje “šta ako stvarno ima drugu?” Jer svi ovi razlozi odnosno izgovori radi kojih je otišao, nisu razlozi radi kojeg se tako lako izlazi iz braka i ostavlja trudna žena. Puno je radio, i u svakom sam momentu znala gdje se nalazi, zato sam i mislila da je nemoguce da vodi dupli život.
-
Aemeleee1234
#358 Re: Kako prezivjeti kraj
Vjerovatno ste svi u pravu sto mi kažete da mi je bolje bez njega. Razum to isto tako vidi ali srce se i dalje bori i preispitujem sebe jesam li zaista tako grozna bila i da je teško bilo živjeti sa mnom. Ne kažem da sam bez mana, ali kakvih žena ima, stvsrno za sebe mislim da sam u mnogo čemu rijetkost a on to njje znao vidjeti ni boriti se. Kada sam mamu izgubila od jako teške bolesti, nisam završila na tabletama i kod psihologa, a sad mi sve to treba. Nisam vise jaka kao prije.PixelDrifter wrote: ↑12/10/2025 12:40Sama si sve sebi rekla, ali nisi ga procitala. Ovo mu je modus operandi, varao i varat ce. Zato sto mu je takav mentalni sklop, to je dijagnoza, ali da sada ne idemo u analiziranje njegove licnosti. Puno je radio, prevedeno znaci "trenutno sam sa drugom u krevetu". Plus, ako ima ispade bijesa, budi sretna sto nemas vise nista sa njime.Aemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 12:26 Slijepo sam mu vjerovala da me nikad ne bi prevario. Iako, priznao mi je da je svaku prethodnu djevojku varao, ali navodno, mene njje nikad i bio je ispravan i vjeran. Nikad nisam posumnjala u njegovu vjernost, odavao mi je utisak da meni to nikad ne bi mogao napraviti. Ali, sada kada sve sagledam malo jasnije, postoji taj crv sumnje “šta ako stvarno ima drugu?” Jer svi ovi razlozi odnosno izgovori radi kojih je otišao, nisu razlozi radi kojeg se tako lako izlazi iz braka i ostavlja trudna žena. Puno je radio, i u svakom sam momentu znala gdje se nalazi, zato sam i mislila da je nemoguce da vodi dupli život.
Plašim se dana kada dodje taj poziv na ročište. Imam osjećaj da ću se još vise slomiti tada ukoliko ne stavim tacku do tada na sve.
- PixelDrifter
#359 Re: Kako prezivjeti kraj
Izmanipulirao te, prebacio krivicu na tebe, klasika, uz sve ostalo kako si ga opisala: varalica, napustio trudnicu, izlijevi bijesa, projekcija na tebe da si za sve kriva. Samo sto dalje od takvih. Tip je skolski primjer manipulatora i beskrajno nezrele osobe.Aemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 12:57
Vjerovatno ste svi u pravu sto mi kažete da mi je bolje bez njega. Razum to isto tako vidi ali srce se i dalje bori i preispitujem sebe jesam li zaista tako grozna bila i da je teško bilo živjeti sa mnom. Ne kažem da sam bez mana, ali kakvih žena ima, stvsrno za sebe mislim da sam u mnogo čemu rijetkost a on to njje znao vidjeti ni boriti se. Kada sam mamu izgubila od jako teške bolesti, nisam završila na tabletama i kod psihologa, a sad mi sve to treba. Nisam vise jaka kao prije.
Plašim se dana kada dodje taj poziv na ročište. Imam osjećaj da ću se još vise slomiti tada ukoliko ne stavim tacku do tada na sve.
-
Aemeleee1234
#360 Re: Kako prezivjeti kraj
Nažalost, mislim da si u pravu. Sve mi to sad ima smisla, ali teško mi je prihvatiti da sam bila u takvoj vezi. Još uvijek se borim s tim osjećajem da sam nasjela na njegove igre.
Koliko traje da stigne taj poziv za ročište? U pitanju će biti sporazumni razvod braka. Ukoliko neko zna koliko treba vremena da se poziv pošalje nakon zahtjeva za razvod.
Koliko traje da stigne taj poziv za ročište? U pitanju će biti sporazumni razvod braka. Ukoliko neko zna koliko treba vremena da se poziv pošalje nakon zahtjeva za razvod.
- PixelDrifter
#361 Re: Kako prezivjeti kraj
prepostavljam da je frajer jedinac, sa dominantnom majkom
-
BiBi911
#362 Re: Kako prezivjeti kraj
Ovo kaze copilotAemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 13:08 Nažalost, mislim da si u pravu. Sve mi to sad ima smisla, ali teško mi je prihvatiti da sam bila u takvoj vezi. Još uvijek se borim s tim osjećajem da sam nasjela na njegove igre.
"Sarajevu, trajanje postupka razvoda braka zavisi od vrste razvoda:
- Sporazumni razvod: Ako se oba supružnika slažu oko razvoda i svih ključnih pitanja (starateljstvo, alimentacija, imovina), postupak se može završiti već na jednom ročištu, obično u roku od 1 do 3 mjeseca.
- Razvod putem tužbe: Ako nema dogovora, postupak je znatno duži jer uključuje dokazivanje poremećenih odnosa. Može trajati 6 mjeseci do više od godinu dana, u zavisnosti od složenosti slučaja i opterećenosti suda.
- Savjetovanje u Centru za socijalni rad: Ako par ima maloljetnu djecu ili je žena trudna, prije pokretanja postupka moraju proći obavezno savjetovanje.
- Podnošenje zahtjeva sudu: Za sporazumni razvod, oba supružnika podnose zajednički prijedlog. Za razvod putem tužbe, jedna strana podnosi tužbu."
-
Aemeleee1234
#363 Re: Kako prezivjeti kraj
Tako je
-
Aemeleee1234
#364 Re: Kako prezivjeti kraj
Hvala na odgovoru. On je meni rekao da samo on može otići predati zahtjev, da ne trebam ja, kao ni da ništa mojih dokumenata nije potrebno… nemamo djece nemamo imovine…BiBi911 wrote: ↑12/10/2025 13:24Ovo kaze copilotAemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 13:08 Nažalost, mislim da si u pravu. Sve mi to sad ima smisla, ali teško mi je prihvatiti da sam bila u takvoj vezi. Još uvijek se borim s tim osjećajem da sam nasjela na njegove igre.
"Sarajevu, trajanje postupka razvoda braka zavisi od vrste razvoda:
Trajanje postupka
- Sporazumni razvod: Ako se oba supružnika slažu oko razvoda i svih ključnih pitanja (starateljstvo, alimentacija, imovina), postupak se može završiti već na jednom ročištu, obično u roku od 1 do 3 mjeseca.
- Razvod putem tužbe: Ako nema dogovora, postupak je znatno duži jer uključuje dokazivanje poremećenih odnosa. Može trajati 6 mjeseci do više od godinu dana, u zavisnosti od složenosti slučaja i opterećenosti suda.
Obavezni koraci
- Savjetovanje u Centru za socijalni rad: Ako par ima maloljetnu djecu ili je žena trudna, prije pokretanja postupka moraju proći obavezno savjetovanje.
- Podnošenje zahtjeva sudu: Za sporazumni razvod, oba supružnika podnose zajednički prijedlog. Za razvod putem tužbe, jedna strana podnosi tužbu."
- PixelDrifter
#365 Re: Kako prezivjeti kraj
Samo sto dalje i sretno. Razvod je odlicna opcija od takvih.
-
BiBi911
#366 Re: Kako prezivjeti kraj
Nikada nikome ne vjerujte. Prvi advokat kojeg nadjete na Google javite mu se.
350km je zahtjev za razvod. Bolje da vi znate sta gdje i kako ide no neka tamo dalabu
350km je zahtjev za razvod. Bolje da vi znate sta gdje i kako ide no neka tamo dalabu
- PixelDrifter
-
Aemeleee1234
#368 Re: Kako prezivjeti kraj
Ja imam nešto ali je od prije braka. Ako se i usudi nešto da zahtijeva, neće mu uspjeti jer je sve prije braka. On je riješio da se razvede i samo mu je to bitno, tako da ne vjerujem da će to ista biti problem. Ako i bude, moći ću dokazati vjerujem da ništa nije zajedničko.
- PixelDrifter
#369 Re: Kako prezivjeti kraj
U rat se ide spreman i sa oruzjem, poslusajte Bibi. Dobro je imati povjerenja, a jos bolje ne imati. On mi ne lici na tipa kome bih ista vjerovao. Baraba.Aemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 13:58
Ja imam nešto ali je od prije braka. Ako se i usudi nešto da zahtijeva, neće mu uspjeti jer je sve prije braka. On je riješio da se razvede i samo mu je to bitno, tako da ne vjerujem da će to ista biti problem. Ako i bude, moći ću dokazati vjerujem da ništa nije zajedničko.
-
BiBi911
#370 Re: Kako prezivjeti kraj
Aemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 13:58
Tako je i moja drugarica Dalila govorila pa ostala bez kuce koju im je njen otac poklonio, 2 auta joj uzeo + ustedjevinu.
I ona je dokazivala ali sudiju u Bosni kupis za čunga lungu.
-
Aemeleee1234
#371 Re: Kako prezivjeti kraj
Nisam iskreno htjela da plaćam ni advokata ni ništa. On jw rekao sve završiti i mislim da je to najmanje sto može uraditi. Ne znam šta može uraditi…PixelDrifter wrote: ↑12/10/2025 14:02U rat se ide spreman i sa oruzjem, poslusajte Bibi. Dobro je imati povjerenja, a jos bolje ne imati. On mi ne lici na tipa kome bih ista vjerovao. Baraba.Aemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 13:58
- PixelDrifter
-
Aemeleee1234
- semirsar
#374 Re: Kako prezivjeti kraj
Ne cekati nista, odmah trebate potraziti dobrog advokata da sve pokrene, vjerujte, licno sam bio u prilici da vidim kako jedan od supruznika, inace mojih poznanika, ostaje i bez onog sto nije ni znao da posjeduje, bukvalno. On (vas bivsi) uz dobrog advokata moze vam haos od zivota napraviti. Pogotovu sto ste vi, kako vidim veoma pasivni po tom pitanju, sto njima u startu daje ogromnu prednost nad vama.Aemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 14:21Nisam iskreno htjela da plaćam ni advokata ni ništa. On jw rekao sve završiti i mislim da je to najmanje sto može uraditi. Ne znam šta može uraditi…PixelDrifter wrote: ↑12/10/2025 14:02U rat se ide spreman i sa oruzjem, poslusajte Bibi. Dobro je imati povjerenja, a jos bolje ne imati. On mi ne lici na tipa kome bih ista vjerovao. Baraba.Aemeleee1234 wrote: ↑12/10/2025 13:58
P.S. Volio bih da se @kuli1961 ukljucio u ovu temu, ali ocito nije tu.
-
Aemeleee1234
#375 Re: Kako prezivjeti kraj
Ja opet vjerujem da će se sve završiti mirno i dostojanstveno. Predat će se za sporazumni razvod braka i sve će se znati. Ako i ne ispadne tako, uvijek mogu angazovati advokata kao i druga strana.