Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Klitemnestraaa

#1 Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by Klitemnestraaa »

Za ljekarski mi treba preveden zdravstveni karton. Bez njega ne mogu raditi ljekarski, a moram ga do kraja sljedece sedmice uraditi.

Odem danas do D.Z. u mjestu gdje sam rodjena i uzmem i zdravstveni i vakcinalni. Nazovem prevodilacku agenciju da kazem sta mi treba, vele mi kartone prevode ukoliko su otipkani jer ono sto je necitko ne mogu prevesti. Ja otvorim karton aj rekoh da vidim moze li se procitati.. :run:
Znaci, isto apstraktna umjetnost. Vecina je prepoznatljivo, ali na jednom dijelu je tako nasvrljano da ja pojma nemam sta joj ono pise. Ma isto neki znakovi, neke crte apstraktne, ne moze se slovo raspoznati. :run:
Ja pitam agenciju nek preskoce sta ne mogu procitati, taj jedan posjet i jos na par mjesta pokoja rijec, kaze ne moze, kod njih sve posteno. :-) Nisam nikad imala nekih bolesti, kao dijete ono tipicne djecje bolesti i u zadnjih dvije godine imam alergijski rinitis i tinitus imam koji mi je posljedica buke, ali sam se vremenom navikla. Nemam sta kriti. :-)

Ja odem nazad do D.Z. i pitam imaju li slucajno u eletronskoj formi, sestra se nasmija. :-) Kaze sve sta ti je mogu uraditi je da ti izdam karton i to je to. Obrati se nekom drugom. :-)

Sta da ja sad radim? :twisted: :? :shock: :cry:

Agencija nece da prevede, a u D.Z. ne mogu mi nista uraditi. Da je bar engleski ili njemacki pa bih rekla staroj da zamoli ako zna koga nek prevede kako umije i zna, ali je rijec o ceskom za kojeg ima samo par prevodioca u BiH i svi su agencijom vezani.
Je li iko ikad prevodio zdravstveni? Je li postoji ikakva elektronska baza ili ikakva opcija da dobijem otipkan karton ili neki papir koji je suma bolesti koje sam imala, samo mi eto dijagnoze trebaju?
MedGirl

#2 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by MedGirl »

Trebala si zamoliti neku od sestara da pokusaju procitati te dijelove koje ti ne mozes procitati.
Ili slikaj nama ovdje, pa cemo se svi udruziti da ti pomognemo :)
Ima dosta raje s Medicine, mozda nama budu logicne te neke "supljine" ili jednostavno neko mozda slicno pise :)
Klitemnestraaa

#3 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by Klitemnestraaa »

Image
Jucer po licu trambo__cna, pur___ja povecana, od sinoc temp 38.5, kaslje, curi nos, nije vise povracala, uredna stolica.

Image
Obs trau____. C Vitamin, Amoxibos.
Ovo ispod: 72B Id HepB

Image
zadebljanje u p______ VII prsljenu;____________________
Nalaz neurohirurgija.
Prijedlog za MRI vratne kicme. dg. cervicali.

Image
Th vratni____
od ___ vjezbe _______ ____________

Image
Majka dolazi po uputnicu. Dobila dozvolu za MRI. dg. cervicale
makazama porezala ruku. otok i crvenilo. VLC i _________
abceps p

Image
abceps
eadem
abceps _________ __________

Image
2015 Nalaz ORL

Image
absces_____
nalaz za _________
Rhinu_______
Joz, Avamis, _____ OR
tinitus auris ___________

Image
E+TH___
Korisnikk

#4 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by Korisnikk »

Mada nije to tema, nikada mi nije bilo zašto zdravstveno osoblje ne može pisati velikim štampanim slovima. Kad pogledam svoju uputnicu specijalisti koju sam nedavno vadio, pa znam šta mi je ali opet ne mogu pročiati šta piše na njoj.
uloglas

#5 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by uloglas »

Možda je najbolje tražiti od porodičnog ocjenu zdravstvenog stanja na obrazcu koji je predviđen za odobravanje korištenja zdravstvene zaštite u inozemstvu.
Klitemnestraaa

#6 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by Klitemnestraaa »

uloglas wrote:Možda je najbolje tražiti od porodičnog ocjenu zdravstvenog stanja na obrazcu koji je predviđen za odobravanje korištenja zdravstvene zaštite u inozemstvu.
Traze bas karton. :( Treba mi za ljekarski koji je vezan za posao, bez ljekarskog ne mogu raditi. :( Zdravstvena je nesto drugo u sustini.
belfy

#7 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by belfy »

Klitemnestraaa wrote:
uloglas wrote:Možda je najbolje tražiti od porodičnog ocjenu zdravstvenog stanja na obrazcu koji je predviđen za odobravanje korištenja zdravstvene zaštite u inozemstvu.
Traze bas karton. :( Treba mi za ljekarski koji je vezan za posao, bez ljekarskog ne mogu raditi. :( Zdravstvena je nesto drugo u sustini.
ja bih otisao doktoru koji je to napisao da prepise na razumljiv nacin i ovjeri svojim pecatom. nisi mogla promijeniti mnogo porodicnih doktora...
Klitemnestraaa

#8 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by Klitemnestraaa »

belfy wrote:
Klitemnestraaa wrote:
ja bih otisao doktoru koji je to napisao da prepise na razumljiv nacin i ovjeri svojim pecatom. nisi mogla promijeniti mnogo porodicnih doktora...
Ja sam na pedijatriji. Pri kraju sam studija, a studenti su jos na djecjem u sbk.
Ovi s pocetka upisi prije 15-20 god pisani..
Danas cu pitati nekog da mi procita pa cu napisati prevodiocu napomene.
Klitemnestraaa

#9 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by Klitemnestraaa »

Nasla sam drugog prevodioca. Ovaj prevodi na engleski pa cu onda naci nekog za ceski. Ovaj kaze da je necitko, ja sa strane sam pogadjala dijagnoze i napisala na papiric. Sta prevede, prevede. :-)
Izbacila sam 4 lista iz kartona. :-) Zdravo dijete masala, dva puta otislo doktoru u zivotu. :-)
Dr.medicine

#10 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by Dr.medicine »

Jucer po licu trambocitopenična, purpura povecana, od sinoc temp 38.5, kaslje, curi nos, nije vise povracala, uredna stolica. Ovo povečana mi se nešto ne uklapa. Obs..................

zadebljanje u predjelu VII prsljenu;____________________
Nalaz neurohirurgija.
Prijedlog za MRI vratne kicme. dg. Sy cervicale. (Sy-syndroma)

VLC mani sinistri

Abcesus policis mani l.dex (ako je bio palac desne ruke) Hirurg ORL

ma ovo špansko selo :lol: ne pokušavam pročitati rukopis, mi to pokušavamo na osnovu simptroma skontati tok texta i dijagnozu. al ovo je niđe veze
belfy

#11 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by belfy »

za koji posao traze ovako detaljan pregled zdravstvenog stanja, ako smijem pitati...
insomnia78

#12 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by insomnia78 »

Ma izmislja. Kakvo prevodjenje kartona.
insomnia78

#13 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by insomnia78 »

Vi jos niste "provalili" doticnu i njene teme :lol:
Dr.medicine

#14 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by Dr.medicine »

insomnia78 wrote:Vi jos niste "provalili" doticnu i njene teme :lol:
Re: DOBAR PSIHIJATAR U SARAJEVU-PRIVATNO
A ima li kod nas kvalitetnih seksologa?

ovo vidjeh u postovima i sve mi je jasno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ova ko onaj što svaki dan umire od neke bolesti
insomnia78

#15 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by insomnia78 »

Ma hajde to. Do sada je upisivala jedno 17 razlicitih fakulteta, studirala na cetiri istovremeno, pocinjala raditi u 40 razlicitih drzava na 25 razlicitih zanimanja, proputovala svijet i evropu a sve to i jos puno vis sa dvadesetak godina
Dr.medicine

#16 Re: Kako prevesti zdravstveni karton kad je isti ispisan apsolutno necitkim rukopisom?

Post by Dr.medicine »

treba na Psihijatriji pod hitno promjeniti bravu :lol:
Post Reply