fuj
sama se sebi zgadim kad vidim svoje, ali nikako da prestanem
ima li iko ovdje ko vec jedno 20 godina grize nokte i ko je prekinuo?
vjerujte ljudi... ovo je gore od pusenja.
Moderator: anex
ja sam pocela sa 4neprilagodjena wrote:Ja sam prestala grickat nokte u svojoj 8 godini jer su me prepali![]()
Onda pred udaju poceh opet da ih grickami tako upropastih duge ljepe nokte
![]()
![]()
Ev jos uvjek ih grickam![]()
Počni ponovo pušitiaminchev2 wrote:nema mi nista gadljivije na svijetu nego ljudi sto grickaju nokte
fuj
dobra siNot For Sale wrote:Da te utjesim...jos je gore kad gtickas ono OKO noktiju,pa naravno pravis sebi zanoktice koje prerastu u rane nevjerovatne...pa onda imas otok..pa infekcije...ma katastrofa!!
a kad sam prvi put pravila pauzu u pusenju jagodicu palca sam pojela bukvalno do mesa!!fuj!al sam zato u drugoj pauzi iskulirala te psihoze![]()
![]()
A odvikla sam se kad sam pocela da zivim sa cimerkom koja je mrzila da mi vidi prste u ustima...i upozoravala me milion puta dnevno dok nismo dosle na stadi..."prestani se grickati udarit cu te!!" A kad je vidjela da ni to nije dovoljno pa me jednom tako pukla preko usta iz bekenda(tako da sam progutala pola svoje sake u momentu vjeruj mi:D )...i 10-15 dana nakon toga ja vise ne grickam prste![]()
![]()
![]()
samo ono malo ponekad pred ispite
Grizla sam i ja dok sam imala oogroomann problem (nervoza, neizvjesnost, tuga)... rijesila problem i prestala gristi nokte. Mislim da svaka ruzna navika (kao i ova) dolazi iznutra. Probaj rijesiti sa sobom, poravniti u nekim stvarima i.... sretno!aminchev2 wrote:nema mi nista gadljivije na svijetu nego ljudi sto grickaju nokte
fuj
Pa upravo tako,ja tih 10-15 dana kao ono pazila da me ona ne vidi...jbt zamisli kad se stidis jer radis nesto,jer znas da je to lose po tebe!!to je ono,znala sam da je u pravu,i nisam imala cim da se branim (a bogami i zaboljelo je ono preko zubaaminchev2 wrote:
dobra si
i mene je kolegica pukla sakom kad mi je vidila prste u ustima
vise ih ne grickam pred njom
ne znam. nesta je u ukusu. znam da ovo gadno zvuci, ali samo ih grickam kad su mi ciste ruke...
zavrsila sam biologiju i biohemiju, specializacija u mikrobiologiji i virologijimojgrad wrote:Ruke nikad nisu niti mogu biti ciste, sad ih operi otvori vrata da izadjes iz wc-a one su opet prljave, jer si dohvatila steku koja se vjerovatno ne pere redovno a jos ako je na javnom mjestu ma jojjjjjj ne smijem ni zamisliti koliko bakterija imas onda na rukama.
Rukama nije mjesto posebno nokti u ustima. Time prenosis sebi bolesti ali si posto godinama vec grickas nokte vjerovatno postala imuna na mnoge bakterije. Ozbiljno jednostavno prestani. Sta drugo da ti kazem. I sama znas da je to odvratno i ne samo sto je odvratno vec je i nehigijenski. Zamisli samo sta ispod noktiju koje socno grisckas mozes da nadjes..... (ne golim okom vidljivo)...
Fasovat ces neki parazit i eto ti belaja jos veceg..
Kad god prineses nokte usnama sjeti se glista u stomaku i odmah ces prestati...
Sretno