KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
senada

#1 KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?

Post by senada »

Prave sarajlije, posebno predratna prava elita,uzajamno su se oslovljavali sa djes ba cojk, jestabamai..... vozdraibite... jesam to dobro reko... kushbaname....
Last edited by senada on 15/01/2006 17:52, edited 1 time in total.
krkan

#2 Re: KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?

Post by krkan »

senada wrote:Prave sarajlije, posebno predratna prava elita,uzajamno su se oslovljavali sa - dje si picko jedna, djes ba cojk, jestabamai..... vozdraibite... jesam to dobro reko... kushbaname....
po tebi jalijasi ispadose elita :-) :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

pa recimo, mozes ih prepoznati po tome sto generalno ljude ne cijene po tome jesul "prave" ili "krive" sarajlije, ili uopste nisu sarajlije, nego po licnosti, karakteru i po tome kakva je ko osoba.
senada

#4 Re: KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?

Post by senada »

krkan wrote:
senada wrote:Prave sarajlije, posebno predratna prava elita,uzajamno su se oslovljavali sa - dje si picko jedna, djes ba cojk, jestabamai..... vozdraibite... jesam to dobro reko... kushbaname....
po tebi jalijasi ispadose elita :-) :D
pa recimo ti jalijasi su barem jedan fax zavrsili, bez problema.. i sarajevski- stosbanadrkan?
senada

Post by senada »

Stitch__ wrote:pa recimo, mozes ih prepoznati po tome sto generalno ljude ne cijene po tome jesul "prave" ili "krive" sarajlije, ili uopste nisu sarajlije, nego po licnosti, karakteru i po tome kakva je ko osoba.
tacno... sve dok nisu dosle jos bolje i jos novije sarajlije :lol:
Last edited by senada on 13/01/2006 08:05, edited 1 time in total.
Murisno1

Post by Murisno1 »

pa recimo, mozes ih prepoznati po tome sto generalno ljude ne cijene po tome jesul "prave" ili "krive" sarajlije, ili uopste nisu sarajlije, nego po licnosti, karakteru i po tome kakva je ko osoba.
pravo u rašlje!! :D
senada

Post by senada »

Murisno1 wrote:
pravo u rašlje!! :D
dritto medjrogove :lol:
_galaksija

Post by _galaksija »

senada wrote:
Stitch__ wrote:pa recimo, mozes ih prepoznati po tome sto generalno ljude ne cijene po tome jesul "prave" ili "krive" sarajlije, ili uopste nisu sarajlije, nego po licnosti, karakteru i po tome kakva je ko osoba.
pa fax moze zavrsiti ko hoce,u cemu je poenta zavrsavanja faxa????To znaci da su po tome nesto vredniji???? :? :shock:
senada

Post by senada »

_galaksija wrote:
senada wrote:
pa fax moze zavrsiti ko hoce,u cemu je poenta zavrsavanja faxa????To znaci da su po tome nesto vredniji???? :? :shock:
ma neeee.... ne kontas... jalijasi su zavrsavali samo avlijanersku skolu... diplomirali pravo kod drota Jazica.....
morse

Post by morse »

ko je po tebi pravi sarajlija, a ko novokomponovani?
nedavno sam negdje procitao da u sarajevu ima samo nekih 40 prezimena koji su starosjedioci sto obuhvata Carsiju i Butmir.
e sad jeli to istina nemogu potpisati.
rasta

Post by rasta »

mislim da u stvari ne mozes dati definiciju po cemu poznati jednog pravog sarajliju ali kad ga vidis i cujes znas sto posto da je on iz sarajeva....
rasta

Post by rasta »

morse wrote:ko je po tebi pravi sarajlija, a ko novokomponovani?
nedavno sam negdje procitao da u sarajevu ima samo nekih 40 prezimena koji su starosjedioci sto obuhvata Carsiju i Butmir.
treba razlikovati pojam starosjedioci sarajeva i sarajlije kojem su neki predaci iz drugih krajeva bosne ili cak svijeta ali opet ponasa se kao neko ko voli ovaj grad i zivi u njegovom duhu....
morse

Post by morse »

mogu ti dati milion primjera i kad ga vidis i kad ga cujes da bi se zakleo a starci mu iz sandzaka, foce, bratunca peci ili sta ti ja znam.
senada

Post by senada »

prave sarajlije su prvenstveno sa Vratnika.Sarajevo je rodjeno na Vratniku.To je to.Moze se neko roditi u Sarajevu a nikada ne biti pravi sarajlija.Posebna tema bi trebala biti - sta je to sarajevski duh?
senada

Post by senada »

morse wrote:mogu ti dati milion primjera i kad ga vidis i kad ga cujes da bi se zakleo a starci mu iz sandzaka, foce, bratunca peci ili sta ti ja znam.
:lol:
_galaksija

Post by _galaksija »

imate na mom blogu ismijavanje novopecenih sarajki pa citatjte pismo :Draga Sefika.Nadam se da ce se dopasti pravim Sarajlijama :D
krava

Post by krava »

jaoj senada :shock:
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

...bocnes iglom u prst, onda prislonis specijalni lakmus-papir (Blutreinheitsgehalt) i provjeris da li farba u plavo...
senada

Post by senada »

Kurt_Kombajn wrote:...bocnes iglom u prst, onda prislonis specijalni lakmus-papir (Blutreinheitsgehalt) i provjeris da li farba u plavo...
tako "plemicki" plavo - arijevski ne razmisljaju prave nego neke nove sarajlije :) .
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

aha, aha, vidi se iz prilozenog...
senada

Post by senada »

Kurt_Kombajn wrote:aha, aha, vidi se iz prilozenog...
vidi Kurt, takve separativne stavove tempiraju, artikuliraju nesarajlije... milion primjera me bukvalno sokiralo... pamtit cu dok sam ziva od recimo rogaticke prijateljice savjet, kako meni ne dolikuje da se druzim sa - papcima :-?
Last edited by senada on 13/01/2006 09:13, edited 1 time in total.
Goran_35

Post by Goran_35 »

senada

prave sarajlije su nestali jos u doba piramida :oops: kada je izvrsen prvi udar iz hercegovine :oops:

sve je to sam hercegovac :D vidis da se odavno vec :oops: u sarajevu prica hercegovacki :oops: ... ono: baankaaa,maaltaaa ... ;)
morse

Post by morse »

senada wrote:
prave sarajlije su prvenstveno sa Vratnika.Sarajevo je rodjeno na Vratniku.To je to.Moze se neko roditi u Sarajevu a nikada ne biti pravi sarajlija.Posebna tema bi trebala biti - sta je to sarajevski duh?
senada jel to klimaks ufatio?
kakve su ustvari ovo teme? sarajevski duh, tamo na drugoj sta je jalija.
ako ti neznas ko ce onda cini mi se da si negdje izjavila da se blizi pedeseta.
nemooj mi se ljutiti,
nije ovo uvreda nikakva ali tema je besmislena i bezkrajna

morse (citat):
mogu ti dati milion primjera i kad ga vidis i kad ga cujes da bi se zakleo a starci mu iz sandzaka, foce, bratunca peci ili sta ti ja znam.

a za ovo, mozes se ti smijati, a da ti posaljem sipca koji je nekih 25 godina u sarajevu.
tip se prilagodio okolini nikad neces ni po prici a pogotovo izgledu skontati ko je i odakle je.
i kad kazem za ove sandze ili druge mislim na pojedince ne na sve.
senada

Post by senada »

Goran_35 wrote:senada

prave sarajlije su nestali jos u doba piramida :oops: kada je izvrsen prvi udar iz hercegovine :oops:

sve je to sam hercegovac :D vidis da se odavno vec :oops: u sarajevu prica hercegovacki :oops: ... ono: baankaaa,maaltaaa ... ;)
Da.Sto bi rekao Semir O. :mrgreen:
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

senada wrote:vidi Kurt, takve separativne stavove tempiraju, artikuliraju nesarajlije...
Moze biti, ali po tvom objasnjenju onda i ti spadas medju "krive" Sarajlije, cim postavljas pitanja "Kako prepoznati prave Sarajlije"...Ako ovo ne odaje separativan stav, onda se ja slabo razumijem u biologiju...
Post Reply