Kako prenijeti ADSL kad preseljavas?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

kub lajkan
Posts: 3516
Joined: 03/12/2004 19:20

Kako prenijeti ADSL kad preseljavas?

Post by kub lajkan » 05/11/2006 03:10

Elem ovako...

- Odem u Postu, tj. Telekom i pitam kako da prenesem prikljucak posto selim. Kaze mi sluzbenik, nema potrebe da popunjavas zahtjev ovdje, nego imas na nasem sajtu, pa popuni i klikni Enter...

- Popunim ja na sajtu i kliknem Enter. Tamo pise nesto kao "ako Vas ne kontaktiramo za 7 dana, nazovite 1444".

E sad, kako je islo telefoniranje... pretpostavljate, kao "baba, baba" iz Nadrealista...

1. Posto mi se zurilo nazovem nakon 3-4 dana 1444. Ljudi pojma nemaju, ali evo broj saltera, oni sigurno znaju...

2. Na salteru naravno ne znaju nista vise od dati drugi broj telefona... preporuceni lik je specijalist bas za internet...

3. Treci telefonski razgovor je sa likom od kojeg sam krenuo. Prepoznajem ga po glasu. Upucuje me na sljedeci broj...

4. Na cetvrtom broju kazu da se treba zahtjev predati licno, a ne preko sajta! Ali evo broj pa da provjerim moze li i preko sajta...

5. Na petom broju saznajem da ipak moze preko sajta, ali mi lik ne zna reci nista detajnije. Naravno, ima i sesti broj na kojem ce mi sve fino objasniti...

6. Okrecem sesti broj, ali vec je kraj radnog vremena... petak... Ostaje mi da cekam ponedjeljak...

Tako radi nas Telekom...


User avatar
Diwan
Posts: 5349
Joined: 12/11/2005 00:59
Been thanked: 3 times

Re: Kako prenijeti ADSL kad preseljavas?

Post by Diwan » 05/11/2006 15:30

kub lajkan wrote:Elem ovako...

- Odem u Postu, tj. Telekom i pitam kako da prenesem prikljucak posto selim. Kaze mi sluzbenik, nema potrebe da popunjavas zahtjev ovdje, nego imas na nasem sajtu, pa popuni i klikni Enter...

- Popunim ja na sajtu i kliknem Enter. Tamo pise nesto kao "ako Vas ne kontaktiramo za 7 dana, nazovite 1444".

E sad, kako je islo telefoniranje... pretpostavljate, kao "baba, baba" iz Nadrealista...

1. Posto mi se zurilo nazovem nakon 3-4 dana 1444. Ljudi pojma nemaju, ali evo broj saltera, oni sigurno znaju...

2. Na salteru naravno ne znaju nista vise od dati drugi broj telefona... preporuceni lik je specijalist bas za internet...

3. Treci telefonski razgovor je sa likom od kojeg sam krenuo. Prepoznajem ga po glasu. Upucuje me na sljedeci broj...

4. Na cetvrtom broju kazu da se treba zahtjev predati licno, a ne preko sajta! Ali evo broj pa da provjerim moze li i preko sajta...

5. Na petom broju saznajem da ipak moze preko sajta, ali mi lik ne zna reci nista detajnije. Naravno, ima i sesti broj na kojem ce mi sve fino objasniti...

6. Okrecem sesti broj, ali vec je kraj radnog vremena... petak... Ostaje mi da cekam ponedjeljak...

Tako radi nas Telekom...


hahahaha

amarce
Posts: 193
Joined: 02/09/2006 00:31

Post by amarce » 05/11/2006 15:46

pa ti opet poslao zahtjev za aktivaciju ADSL-a.Znas li citati???
Nazovi bihnet 1422 i objasni im opet fino....
hahaha

silence_is_sexy
Posts: 509
Joined: 01/10/2002 00:00
Location: Sarajevo

Post by silence_is_sexy » 05/11/2006 15:56

adsl nakon "preseljenja" ti ne treba....
ja sam cuo da je u dzehenemu i dzenetu WiFi besplatan za sve...

:D

User avatar
Diwan
Posts: 5349
Joined: 12/11/2005 00:59
Been thanked: 3 times

Post by Diwan » 05/11/2006 16:10

naravucenije:

niposto i niti po koju cijenu ne preseljavati - inace, adsl je ponovo na cekanju. pa ja, vazniji je adsl od stana :))

amarce
Posts: 193
Joined: 02/09/2006 00:31

Post by amarce » 05/11/2006 16:11

Diwan wrote:naravucenije:

niposto i niti po koju cijenu ne preseljavati - inace, adsl je ponovo na cekanju. pa ja, vazniji je adsl od stana :))
hahaha..beton

kub lajkan
Posts: 3516
Joined: 03/12/2004 19:20

Post by kub lajkan » 08/11/2006 14:43

I sta da kazem... na sesti broj se niko nikad nije javio...

:x :x :x :x :x :x :x :x

User avatar
arman1
Posts: 3924
Joined: 06/11/2006 12:06
Location: Na selu čuvam stoku. U gradu se čuvam od stoke.
Contact:

Post by arman1 » 08/11/2006 16:10

Ne reće šta je bilo na sedmom broju.

dr.iver
Posts: 981
Joined: 02/05/2006 12:33

Post by dr.iver » 08/11/2006 17:08

Obrati se BIHpak-u.

kub lajkan
Posts: 3516
Joined: 03/12/2004 19:20

Post by kub lajkan » 08/11/2006 19:35

arman1 wrote:Ne reće šta je bilo na sedmom broju.


Ihhh, valja doc' do sedmog...

User avatar
chuchumbamayumbe
Posts: 11050
Joined: 20/10/2006 22:02

Post by chuchumbamayumbe » 08/11/2006 19:52

Fino ga uzmes i preselis ga sam! :D :D :D

kub lajkan
Posts: 3516
Joined: 03/12/2004 19:20

Post by kub lajkan » 12/12/2006 16:56

Elem, da zavrsim ovu pricu...

Napatih se, jel' ... ali nekako sam ipak dobio taj ADSL na novoj lokaciji...

I pazite sad ovo... dolazi mi mjesecni racun za koristenje interneta i na njemu stavka:

PRESELJENJE OPREME ADSL.................25 KM

Njihovo "preseljenje opreme ADSL" se sastojalo u tome da sam se ja morao zajebavati 20 dana i potrosio 10 maraka telefona, oko necega sto oni urade za 26 sekundi.

Fakat beozbrazno!!!

ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Post by ztluhcs » 12/12/2006 17:03

kub lajkan wrote:Elem, da zavrsim ovu pricu...

Napatih se, jel' ... ali nekako sam ipak dobio taj ADSL na novoj lokaciji...

I pazite sad ovo... dolazi mi mjesecni racun za koristenje interneta i na njemu stavka:

PRESELJENJE OPREME ADSL.................25 KM

Njihovo "preseljenje opreme ADSL" se sastojalo u tome da sam se ja morao zajebavati 20 dana i potrosio 10 maraka telefona, oko necega sto oni urade za 26 sekundi.

Fakat beozbrazno!!!


Jel njihov prijevoz splittera? Ako nije zajebali su te momaèki :D

zmijaIzmaj
Posts: 2577
Joined: 12/08/2006 13:28

Post by zmijaIzmaj » 12/12/2006 17:28

a jel to znaci da ja sad ne mogu (iako imam adsl modem iliti spliter) i svoj account pristupiti internetu preko adsl-a sa neke druge lokacije?


mislim da si mogo preseliti se, ponijeti adsl modem utaknuti i izaci na internet sa accountom kojeg vec imas, bez ikakvih drugih komplikacija :?

kub lajkan
Posts: 3516
Joined: 03/12/2004 19:20

Post by kub lajkan » 12/12/2006 17:33

zmijaIzmaj wrote:a jel to znaci da ja sad ne mogu (iako imam adsl modem iliti spliter) i svoj account pristupiti internetu preko adsl-a sa neke druge lokacije?


Naravno da ne mozes...

User avatar
tech10
Posts: 9679
Joined: 14/09/2005 14:04

Post by tech10 » 12/12/2006 17:34

Dobro si prosh'o. :D

zmijaIzmaj
Posts: 2577
Joined: 12/08/2006 13:28

Post by zmijaIzmaj » 12/12/2006 17:39

kub lajkan wrote:
zmijaIzmaj wrote:a jel to znaci da ja sad ne mogu (iako imam adsl modem iliti spliter) i svoj account pristupiti internetu preko adsl-a sa neke druge lokacije?


Naravno da ne mozes...


a kako ja onda koristim tudji account? :D :D

kub lajkan
Posts: 3516
Joined: 03/12/2004 19:20

Post by kub lajkan » 12/12/2006 17:45

zmijaIzmaj wrote:
kub lajkan wrote:
zmijaIzmaj wrote:a jel to znaci da ja sad ne mogu (iako imam adsl modem iliti spliter) i svoj account pristupiti internetu preko adsl-a sa neke druge lokacije?


Naravno da ne mozes...


a kako ja onda koristim tudji account? :D :D


Pa mozes koristiti i tudju satelitsku, ako ona vec postoji na novoj lokaciji...

User avatar
atko
Posts: 6054
Joined: 06/07/2006 14:51

Post by atko » 12/12/2006 17:47

Heh... da se i ja nadovezem na ovu problematiku oko ADSL

Pazite mog slucaja:

U iznajmljenom stanu koristim ADSL, tel. linija je bila zamrznuta.

U medjuvremenu gazda stana aktivira tel. liniju, jer nemoze biti zamrznuta duze od godinu dana ili gubi pravo na prikljucak.

Dan ranije odem na maltu u postu i daju mi spliter, povezem sve kako treba... aktiviraju liniju... ADSL ne radi :x

Ja kupim dopunu od 20 KM popijem duplu kafu izvrsim sve psihofizicke pripreme i krenem u telefoniranje... nazovite 1444 ...nazovite 1727 ... nazovite 1243 ... e da nije do kabla da nije do modema... da nije ... ... ...


Nazovem jarana u posti, za 2 minuta mi lik javlja... otkacili su paricu za tvoj ADSL u ormaricu u haustoru a prikacili paricu od tel...

Znaci moj ADSL "visi" u ormaricu, mene niko nije obavjestio naravno :x

Ponovo nazovem... kazem cinjenicno stanje... pitaju me a od kud ti to znas... kazem ja "informacija iz vasih redova"... nastaje panika... :D

Elem da skratim, ne mogu spojiti moj ADSL i gazdin tel preko jedne parice, ne mogu provuci jos jednu paricu od ormarica do stana, jer njihova nadleznost je do ormarica, ne mogu ja prenjeti ADSL na gazdu stana pa da to objedine (moze gazda prikljuciti ADSL) s tim da sam ja duzan izmiriti obaveze za jos 9 mjeseci koliko je po ugovoru (bh telekom nije duzan nista naravno, i ako je duzan po ugovoru pruzati uslugu)... :x :x :x

Na kraju opet preko jarana sredim da skoro ilegalno dodju monteri i spoje ADSL a telefon ostave da "visi" u ormaricu ...


To je sistem rada kompanije koja ima profit od pola milijarde KM :shock:

mirness
Posts: 226
Joined: 04/12/2006 18:54

Post by mirness » 12/12/2006 17:48

zmijaIzmaj wrote:
kub lajkan wrote:
zmijaIzmaj wrote:a jel to znaci da ja sad ne mogu (iako imam adsl modem iliti spliter) i svoj account pristupiti internetu preko adsl-a sa neke druge lokacije?


Naravno da ne mozes...


a kako ja onda koristim tudji account? :D :D


mozes koristiti tudji account pod uslovom da imas vec svoj aktiviran.
ja kad sam uvodio adsl dosao lola pokopco sve nazvao negdje u sarajevo da provjeri nesto i kaze TO JE TO
hajd ja pokusam da se konektujem kad je on otisao neide, pokusam od jarana sifru neide. odem kod jarana s svojim modemom ide i moja i njegova sifra bez problema. kasnije se ispostavi da neki lik u sarajevu nije neki kvadratic zakacku stavio misem sto bi mu uzelo 2 sec vremena a mene postedjelo 24 sata zivciranja

zmijaIzmaj
Posts: 2577
Joined: 12/08/2006 13:28

Post by zmijaIzmaj » 12/12/2006 17:50

kub lajkan wrote:
zmijaIzmaj wrote:
kub lajkan wrote:
zmijaIzmaj wrote:a jel to znaci da ja sad ne mogu (iako imam adsl modem iliti spliter) i svoj account pristupiti internetu preko adsl-a sa neke druge lokacije?


Naravno da ne mozes...


a kako ja onda koristim tudji account? :D :D


Pa mozes koristiti i tudju satelitsku, ako ona vec postoji na novoj lokaciji...


ouuuu kakva greska u koracima....u pravu si! :D ...nije dovoljno da imas modem, moraju oni napraviti neki nalog za novu telefonsku liniju

User avatar
irfan2
Posts: 3659
Joined: 09/04/2004 22:41
Location: sarajevo

Post by irfan2 » 12/12/2006 18:27

tacnije, na kraju parice tvoje (negdje u centrali) moraju prikopcat modem ... koji konvertuje signal iz tvog modema u vamo nesta :D .. kentas? :D

User avatar
Skyfox
Posts: 7517
Joined: 27/09/2003 00:00
Location: Selo Strumfova

Post by Skyfox » 12/12/2006 18:38

Ja sam preselio prosle sedmice. Nasao broj na netu i nazovem cisto informativno jer sam i ja procitao da se zahtjev moze podnjet preko njihovog site-a. Kaze lik, moras doci na salter. Odem i neka "extra ljubazna" teta pita gdje ti je zahtjev, izadem iz reda sastavim zahtjev, dodem opet na red, kaze ma ne treba ti ovo i daje mi neki njihov formular, opet izadem iz reda... i na kraju rece: neko ce doc za 10-tak dana. Kontam ako je posaljem negdje nece mi doc ni za 20.
Na kraju niko nije ni dosao, sve su prikopcali iz poste. Samo su me nazvali da pitaju jesam li prikopcao sve.
I bilo je gotovo za 2 dana al zbog manje intervencije.

prleitihi
Posts: 4133
Joined: 24/01/2007 16:44
Location: laktaši

Post by prleitihi » 22/02/2007 18:29

irfan2 wrote:tacnije, na kraju parice tvoje (negdje u centrali) moraju prikopcat modem ... koji konvertuje signal iz tvog modema u vamo nesta :D .. kentas? :D

kad bi modemi i parice prolazile kod treba..irfo bi bio pravi jebač.. :oops: :D :D

dr.iver
Posts: 981
Joined: 02/05/2006 12:33

Post by dr.iver » 22/02/2007 19:17

Nedavno i ja preselih - adsl prikljucak. Dobra strana je sto sam preko stele za dva dana dobio adsl, a losa strana je sto za nikakav posao dignu pare za koje neki ljudi danima rade...

Post Reply