Kako preboljeti?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

ice2cube

#26 Re: Kako preboljeti?

Post by ice2cube »

Sretno i od mene, svaka cast. :thumbup: :thumbup:
NEOPLAN

#27 Re: Kako preboljeti?

Post by NEOPLAN »

evo mali update, Saro je danas veliki sretni stenac od 6-7 mjeseci, veseo, razigran i PRZDRLJIV :D Jede non stop, a mrsav ko grana, hiperaktivan je to je cudo jedno. I velika je maza.... .:) Ziv, zdrav i to je najbitnije...
Svjetionik

#28 Re: Kako preboljeti?

Post by Svjetionik »

Ja ne mogu vjerovati da neko nakon takve stvari, zakači se na forum i postavi ovakvu temu. Kao eto stvarno mu može neki forumaš dati čarobnu formulu za preboljevanje gubitka životinje ili čovjeka.
Previše živite filmove... Nije google i net baš rješenje za sve.
Ali hajde...
Još je morbidnije što neki "pokušavaju da pomognu". Igra u igri.
Op3r4t0r

#29 Re: Kako preboljeti?

Post by Op3r4t0r »

Ja mislio neka zalost kad ono nekakvo pasce krepalo, a vela havle

:run:
Aleluja

#30 Re: Kako preboljeti?

Post by Aleluja »

Život ide dalje :D ...kao član obitelji bio nam je 13 godina mačak Lord i još uvijek se spominju njegove dogodovštine, ali da nedostaje to stoji! :mrgreen:
Pasiflora

#31 Re: Kako preboljeti?

Post by Pasiflora »

Svjetionik wrote:Ja ne mogu vjerovati da neko nakon takve stvari, zakači se na forum i postavi ovakvu temu. Kao eto stvarno mu može neki forumaš dati čarobnu formulu za preboljevanje gubitka životinje ili čovjeka.
Previše živite filmove... Nije google i net baš rješenje za sve.
Ali hajde...
Još je morbidnije što neki "pokušavaju da pomognu". Igra u igri.
Op3r4t0r wrote:Ja mislio neka zalost kad ono nekakvo pasce krepalo, a vela havle:run:
Ma jeste vidjeli? Sve nesto zale kad im umre/ugine clan porodice!
Sreca, za vama dvojicom niko nece zaliti :skoljka:
Friesian

#32 Re: Kako preboljeti?

Post by Friesian »

ali hajd, nek' se onda @svjetionik nadje da pametuje na drugim temama.. nece mu niko dati carobnu formulu ali ce biti lakse kad se podijeli s nekim ko ce razumjeti.. dakle, akcenat na ovo "ko ce razumjeti"!!
Svjetionik

#33 Re: Kako preboljeti?

Post by Svjetionik »

Friesian wrote:ali hajd, nek' se onda @svjetionik nadje da pametuje na drugim temama.. nece mu niko dati carobnu formulu ali ce biti lakse kad se podijeli s nekim ko ce razumjeti.. dakle, akcenat na ovo "ko ce razumjeti"!!
Onda najbolje da svi sve svoje probleme i tuge podijelimo preko TVa, interneta i štampe te tako olakšamo sebi jer će nas "čuti" milijarde nepoznatih ljudi koji nas razumiju. Jel ti stvarno vjeruješ u gluposti koje pišeš?
Pas je mrtav, lik/cura sam sebe sažaljeva i sada će mu biti lakše ako ga i vi počnete sažaljevati pod maskom "razmijemo te" i to zato jer je otvorio temu sa tom informacijom?
Nikom na svijetu ne može iskreno biti lakše kada izgubi nekoga zato što ga drugi razumiju. To je fatamorgana koje više nema ni u "ljubavnim komedijama". A ovo je ta fatamorgana na kub. Ako nema nikog uživo s kim će te stvari dijeliti i ko mu je stvarno blizak, onda neka stavi oglas "tražim prijatelja". Pa da ga žalimo jer je situacija takva, a ne zato što je životinja uginula. Da sad ne pričam o hipotetičkoj paraleli sa recimo tim kada čovjek izgubi čovjeka, pa sve teme bi se svele na smrtovnice. Ko bi i pomislio da priča nećem trećem pored takve problematike?
Radite stvari samo zato jer ste to negdje vidjeli, čuli, pročitali, bez ikakvog razmišljanja i spremni ste da pljujete druge kada vam na to ukažu.
@Pasiflora, ti si još jedno od djece sa ovog foruma koje piše a nikad ništa ne kaže. Što je najgore vrhunac vaše postavke je "krepaj, ne seri, glup si, idiot, neće niko plakat za tobom kad umreš, itd.". Ništa bolje ne možete ni slučajno.
pakica_

#34 Re: Kako preboljeti?

Post by pakica_ »

Friesian wrote:ali hajd, nek' se onda @svjetionik nadje da pametuje na drugim temama.. nece mu niko dati carobnu formulu ali ce biti lakse kad se podijeli s nekim ko ce razumjeti.. dakle, akcenat na ovo "ko ce razumjeti"!!
fakat ga se covjek ne moze kutarisati.. gdje god maknem, on nesto palamuda.. alaselamet!
Cholina_Lokica

#35 Re: Kako preboljeti?

Post by Cholina_Lokica »

O Tito i partijo :-)
Pasiflora

#36 Re: Kako preboljeti?

Post by Pasiflora »

Svjetionik wrote:@Pasiflora, ti si još jedno od djece sa ovog foruma koje piše a nikad ništa ne kaže. Što je najgore vrhunac vaše postavke je "krepaj, ne seri, glup si, idiot, neće niko plakat za tobom kad umreš, itd.". Ništa bolje ne možete ni slučajno.
Pa si ti ovdje dosao da bi dao "nesto bolje"?
Ovdje razgovaraju ljudi koji imaju iste interese. Zaista mi nije jasno sto TI ovdje radis.
Ja ne ne idem na puno pdf-ova na ovom forumu jer me ne zanima o cemu se na vecini njih prica. Jos jednom te moram pitati: zasto ti dolazis na ovad pdf?
Friesian

#37 Re: Kako preboljeti?

Post by Friesian »

e pa da se ne bi po TV-u i ostalim medijima takve stvari desavale i da ne bi dolazilo do ismijavanja od strane osoba koje to i ne razumiju (ali ce htjeti da ih se razumije nakon sto se njima desi slicno - jako licemjerno) onda se i organizuju sesije tipa grupnih terapija.. prosta psihologija o kojoj ti ocito nemas pojma..
Svjetionik

#38 Re: Kako preboljeti?

Post by Svjetionik »

Pasiflora wrote:
Svjetionik wrote:@Pasiflora, ti si još jedno od djece sa ovog foruma koje piše a nikad ništa ne kaže. Što je najgore vrhunac vaše postavke je "krepaj, ne seri, glup si, idiot, neće niko plakat za tobom kad umreš, itd.". Ništa bolje ne možete ni slučajno.
Pa si ti ovdje dosao da bi dao "nesto bolje"?
Ovdje razgovaraju ljudi koji imaju iste interese. Zaista mi nije jasno sto TI ovdje radis.
Ja ne ne idem na puno pdf-ova na ovom forumu jer me ne zanima o cemu se na vecini njih prica. Jos jednom te moram pitati: zasto ti dolazis na ovad pdf?
Ja bih zaista bio iznenađen kad bi bar jednom ispoštovala logiku. Ali opet ništa. Nisu svi ovde kao ti, niti sam ja to gdje napisao. Ima ljudi koji znaju šta pričaju i vrijedi to što pričaju/pišu. Eto zato sam tu, mada je to očigledno. A ti si jedno od onih smetala što misli ono što nebitna, prosječna većina misli, i misli da je 100% upravu. Nisi čak sposobna ni da se odmakneš od pukog vrijeđanja, nego ti to predstavlja zadovoljstvo.
Bar eto kažeš da ne ulaziš u teme koje skroz ne poznaješ, nego si samo na ovim koje ne poznaješ, a misliš da ih poznaješ. Nemoj dalje očekivati da ti odgovaram, stvarno mi je to peglanje i nema nikakav smisao. Samo ti po svom, a ja ti se sigurno više prvi neću obratiti.
Treba ipak malo vremena da kad vidim nick, znam i koga sigurno ne treba čitati.
Svjetionik

#39 Re: Kako preboljeti?

Post by Svjetionik »

Friesian wrote:e pa da se ne bi po TV-u i ostalim medijima takve stvari desavale i da ne bi dolazilo do ismijavanja od strane osoba koje to i ne razumiju (ali ce htjeti da ih se razumije nakon sto se njima desi slicno - jako licemjerno) onda se i organizuju sesije tipa grupnih terapija.. prosta psihologija o kojoj ti ocito nemas pojma..
Slažem se u potpunosti. Ako čovjek stvarno treba pomoć, onda se treba obratiti stručnoj osobi. Ali za razliku od tebe koji imaš pojma, ja sam siguran da to nije forum informativnog portala, nego psiholog ili psihijatar. Koji će opet osobu uputiti na ovu ili onu terapiju ili službu.
A ako si ti umislio da je ovo grupna terapija, onda oprosti što ti kvarim iluziju. Da sam znao da je taj slučaj, ne bih.
otsam

#40 Re: Kako preboljeti?

Post by otsam »

tu je on jos uvijek, samo je promjenio oblik. tj tijelo
Pasiflora

#41 Re: Kako preboljeti?

Post by Pasiflora »

Nesto se ne sjecam da sam te uvrijedila - mozda prije nego si se klonirao?
Nije vazno - tvoje potezanje "logike" u mnogome govori o tebi. U jednome si u pravu: nema potrebe da nas dvoje o bilo cemu raspravljamo.
fantom slobode

#42 Re: Kako preboljeti?

Post by fantom slobode »

NEOPLAN wrote:@brat: bujrum brate, prvo ti ;)
ma nije te onda toliko pogodilo...nego sta mislis da prestanes sa tim psima, vidis da ti samo umiru, a i ti se slabo osjecas, bas te pogodi. Mozda kornjaca ili indijski gavran, oni duze zive.
Friesian

#43 Re: Kako preboljeti?

Post by Friesian »

forumi inace sluze za prikupljanje informacija, razmjenu misljenja, pomaganje drugima.. ako se u ovo "pomaganje drugima" ne uklapa upravo ova tema onda se slazem s tobom.. ali inace sam ubjedjen da je ovo pravo mjesto jer ako je ovaj portal informativan, forum ne mora biti.. na tebi je da li ces ga nastaviti pratiti..
i btw. opet opsta psihologija o kojoj TOLIKO znam: covjeku, narocito ponosnim bosancima, je lakse se anonimno izjadati..
zakljucak - ako nemas volju nista pametno reci kloni se teme..
Svjetionik

#44 Re: Kako preboljeti?

Post by Svjetionik »

Friesian wrote:forumi inace sluze za prikupljanje informacija, razmjenu misljenja, pomaganje drugima.. ako se u ovo "pomaganje drugima" ne uklapa upravo ova tema onda se slazem s tobom.. ali inace sam ubjedjen da je ovo pravo mjesto jer ako je ovaj portal informativan, forum ne mora biti.. na tebi je da li ces ga nastaviti pratiti..
i btw. opet opsta psihologija o kojoj TOLIKO znam: covjeku, narocito ponosnim bosancima, je lakse se anonimno izjadati..
zakljucak - ako nemas volju nista pametno reci kloni se teme..
Zadnji put ti se obraćam. Kontam ja to sve. Oni su kao pacijenti, a vi ste kao doktori. Sad kao oni se prave da ih vi liječite, a vi ste pravite da ih liječite. Samo sam ja budala koja govori da je stanje tako i kvari vam igru. Zato me prozivate, a to onda vašu igru čini još zabavnijom i realističnijom.
Tebi je ok da forumaši daju dijagnoze i pomoć ljudima kojima treba stručna pomoć, umjesto da ih pošalju doktoru. Ma koliko ti priču pokušao banalizovati i svesti na "ponosne bosance koji anonimno se jadaju". Za mene je to katastrofa pristup. Eto pa nastavite igru. A ja ću se praviti da niste budale.
pakica_

#45 Re: Kako preboljeti?

Post by pakica_ »

i mi se pokusavamo praviti da te nema i da ne supljiras, al' djaba, u ovom slucaju, autosugestija ne pomaze.. tu si, supljiras i dosadjujes, al' eto, i takvih nam nekad treba da se malo zasareni monotonija savrsenog sklada izmedju razumnih ljudi, sa kojima, oh vidi cuda, ti ne zelis nikakvu vrstu komunikacije :thumbup:
Friesian

#46 Re: Kako preboljeti?

Post by Friesian »

ma ne kontas ti nista.. mozda to da: oni su kao pacijenti a mi kao doktori.. ali ne kontas da si ti kao ublehar-provokator.. ne idealiziram ja nista, to bi mozda mogao i htio da nema takvih poput tebe..
izvini sto niko ne zeli da prihvati tvoj "savjet" ili tvoje vidjenja svega ovoga.. do tebe je ;)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#47 Re: Kako preboljeti?

Post by KatarinaKosaca »

Eto, dođe nam Cezar Milan pun iskustva, savjeta i želje da nas poduči, vi ga otjeraste kao bjesni čopor :D :D :lol:
Pasiflora

#48 Re: Kako preboljeti?

Post by Pasiflora »

KatarinaKosaca wrote:Eto, dođe nam Cezar Milan pun iskustva, savjeta i želje da nas poduči, vi ga otjeraste kao bjesni čopor :D :D :lol:
:lol: :lol: Jesi vidjela kako smo za##bani :D :?: :!: :?:
iz dna duše

#49 Re: Kako preboljeti?

Post by iz dna duše »

NEOPLAN wrote:Al dobro, u svemu ovom ima i fina vijest, prije tri dana sam udomio stenca starog max 1,5 mjesec. Vracam se oko pola 11 navece kuci, kad auto ispred mene zakoci, otvorise se suvozacka vrata i frajer baci stenca u zbunje, okrenu se i po gasu... Ja stao, izasao, prvo sam se onom kretenu sjetio sve zenske familije do 17tog koljena, a onda usao u zbunje i izvukao malog koji se tresao od straha. I nisam sekunde razmisljao, u auto i kuci.

Mali je dva dana bio prestrasen, al danas je vec k'o zvrk. Isli smo na bocu, ocistili se od glista, kupili ogrlicu i sad smo super... :)
Sedam mjeseci je prošlo...bio bi red da nam postaviš jednu sliku, da vidimo kako napreduje :)
Friesian

#50 Re: Kako preboljeti?

Post by Friesian »

ma srce moje randolfsko... imas li jos koju pametnu da prozboris?
Post Reply