Kako preboljeti?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

NEOPLAN

#1 Kako preboljeti?

Post by NEOPLAN »

Veceras me je napustio jedan od
najboljih prijatelja. Ostenio se 2.
Jula 2002. godine i uveseljavao me
punih 10 godina. Zajedno smo
prosli mnogo toga i dobrog i
loseg, a u neku ruku je on bio
prst sudbine koji mi je pokazao
ljubav mog zivota.
Hvala druze moj!
R.I.P Sarki!
02.07.2002 - 09.04.2012.
:'(

Kako se snaci u ovim trenucima? Kako sebi olaksati tugu? Kako preboljeti? Ja evo placem cijelo vece (musko sam al to je jace od mene), prosto ne mogu da povjerujem....
Cvjetka

#2 Re: Kako preboljeti?

Post by Cvjetka »

NEOPLAN wrote:Veceras me je napustio jedan od
najboljih prijatelja. Ostenio se 2.
Jula 2002. godine i uveseljavao me
punih 10 godina. Zajedno smo
prosli mnogo toga i dobrog i
loseg, a u neku ruku je on bio
prst sudbine koji mi je pokazao
ljubav mog zivota.
Hvala druze moj!
R.I.P Sarki!
02.07.2002 - 09.04.2012.
:'(

Kako se snaci u ovim trenucima? Kako sebi olaksati tugu? Kako preboljeti? Ja evo placem cijelo vece (musko sam al to je jace od mene), prosto ne mogu da povjerujem....
Isplaci se bice ti lakse! Trebace ti vremena, da ga prebolis, a da bi ti lakse bilo mozda bi trebao pronaci brzo nekog drugog, da pokusa popuniti onu prazninu koju je prisutna odkako Sarkija nema.
globosa

#3 Re: Kako preboljeti?

Post by globosa »

E druže moj...

Sve sam to prošla kada me je napustila moja Eni u 7. godini, iznenada nakon par dana bolesti.

Mogu reći sljedeće:
Plakala sam, kao što ti sada plačeš dvije sedmice.
Dvije sedmice nizašto drugo nisam znala.
Bol u grudima, nemoć, tjeskoba, tuga, tuga i samo tuga...
Prazna kuća, igračke po podu, nedostaju šetnje...
I danas plačem kad se sjetim nje, a vjeruj mi i dok ovo pišem.

Sad imam 2 krasne mace, ali pas je pas!

Polako češ, dan za dan, navići se da ga nema.

Najbolji lijek jeste ovaj:

Nabavi novog psa!
I to sa ulice - pa prepun je grad predivnih jadni pasa.
Malih, velikih, muško, žensko, šta god poželiš!

Sretno druže moj.
Ja te razumijem.
Cholina_Lokica

#4 Re: Kako preboljeti?

Post by Cholina_Lokica »

Jako tesko, ja evo godinu i pol kad spomenem Bobicu mog pocnem plakati :roll:
I

#5 Re: Kako preboljeti?

Post by I »

Mene je moj pas napustio 16.12. i nisam ga još prebolila i mislim da neću nikada u potpunosti. Kad sam ga uspavala plakala sam bez prestanka. I danas kad nešto šušne u stanu, ja pomislim da je to on.

Moraš proći kroz taj proces tugovanja. Samo polako.
Pasiflora

#6 Re: Kako preboljeti?

Post by Pasiflora »

R.I.P. Sarki :(
mumy

#7 Re: Kako preboljeti?

Post by mumy »

:(
frfi.

#8 Re: Kako preboljeti?

Post by frfi. »

moj okica je mlad dosta i nisam prosla nista slicno...
medjutim, prosto ne znam kako bih zamislila jutarnji izlazak iz kuce bez da pogledam gdje je on pa mu malo tepam a on repicem mahne ili me samo jedva pogleda kad ga probudim :) a kamoli sta drugo...

ovo pisem samo da znas da nas ima koji se suosjecaju s tvojom tugom, neki je razumiju vise neki manje.. nadam se da ces biti ok, slazem se sa ostalim koji su preporucili novog psa(pogotovo nekog sa ulice :D )
rapsodi

#9 Re: Kako preboljeti?

Post by rapsodi »

Ja nesmijem ni da zamislim da moj Donci ugine :(
NEOPLAN

#10 Re: Kako preboljeti?

Post by NEOPLAN »

Ljudi moji hvala vam svima, ne mozete ni zamisliti koja je praznina danas u i oko kuce... :(
Uglavnom, Sarki je do zadnjeg dana bio zivahan i zdrav pas i umro je 'starackom' smrcu, jednostavno se ugasio. Samo kazem hvala Bogu da se nije patio, sva cula su mu bila u odlicnom stanju. Ako smrt moze biti lijepa, moj Sarko je umro najljepsom smrcu, i sad pociva u miru.
ice2cube

#11 Re: Kako preboljeti?

Post by ice2cube »

I meni je prosle godine napustio moj medo mali..
Vrijeme lijeci sve. :(
thea

#12 Re: Kako preboljeti?

Post by thea »

tuga
amko76

#13 Re: Kako preboljeti?

Post by amko76 »

Žao mi je. Imao sam psa 14 godina i suosjećam sa svima koji izgube psa.

Predlažem da razmisliš nabaviti opet cukicu :)
downtoearth

#14 Re: Kako preboljeti?

Post by downtoearth »

RIP Sarki.
A ti se drzi! I usreci nekog psa. A i on ce tebe.
Nedavno je moj bio opasno bolestan (piroplaymoya) pa sam se vec pripremao kako da to prezivim. Srecom izgleda da ce dobro zavrsiti, jos uvijek nije prosla kriza ali svakim danom je jaci. Ali ipak sam odlucio da uzmem jos jednog.
alexana

#15 Re: Kako preboljeti?

Post by alexana »

:-( Zao mi je. Znam kako se osjecas, moja Lola je uginula prije 2. godine, nakon 18. godina zivota. Bas kao da izgubis clana porodice. Ja sam isto plakala danima i onda sam dobila stene, jer sam bila jako tuzna, stalno uplakana. I danas boli i sve me podsjeca na nju, ali vrijeme svoje radi, a i ova malena blenta je tu pa dani su opet lijepi i veseli.
Uh:-(
Brat

#16 Re: Kako preboljeti?

Post by Brat »

Image

Nema ti druge.. :roll:
NEOPLAN

#17 Re: Kako preboljeti?

Post by NEOPLAN »

Ne znam danas sam malo pribraniji, pa mogu i malo pisati.

E ovako, prije 4 mjeseca sam imao 9 pasa. Imao sam Sarkija koji se prije 10 godina ostenio kod nas. Prije 4 godine udomio sam Ronija. Prije 3 godine sam udomio jednu malu stenicu - kujicu koju smo nazvali Zuja. E prije 6 mjeseci Zuja se parila sa Ronijem i ostenila 6 malih bebica. 4 muska i 2 zenkice. I tu krece drama.
Jedno stene je okoceno slabasno i uginulo je ubrzo nakon rodjenja. Ostali su bili super, brzo su rasli. Jednu zenkicu je udomio jedan mladi par. Hvala puno.
Ostalo ih je cetvero. I sve cetvero, jedno po jedno je uginulo :(. Dobili su prokleti stenecak i umrli u strasnim mukama. Bili su premladi za vakcinu i jednostavno im nije bilo pomoci. Zamislite uzas kad gledate ta mala stvorenja kako ih bolest jede iznutra, a nemas nacin da im pomognes.

Nedugo zatim, jedna kujica u naselju je dobila 'tjeranje' i moj Roni je to osjetio i naravno trcao kod nje. Zatvorio sam ga u kuci i nisam mu davao da izlazi u dvoriste, izvodio sam ga na povodcu. Ali, jedan dan se iskrao iz kuce (taman u vrijeme onog velikog snijega) i otisao. I vise se nije vratio. Sta se desilo s njim i danas je misterij.

Taman sam prezalio Ronija, a strefi me ovaj sok. Prestalo je kucati srce mog Sarka. Tako iznenada. Tako brzo. Tako bez najave. Ujutru smo se igrali i mazili, a navece ga vise nema. :(

Eto to je moja tuzna prica. Od 9 cukica ostao mi jedan. Mala Zuja. I ona mi je utjeha.

Dok se jos malo priberem udomicu jos jedno stene. Musko. I dacu mu ime SaRo. SArki i ROni.
NEOPLAN

#18 Re: Kako preboljeti?

Post by NEOPLAN »

@brat: bujrum brate, prvo ti ;)
luna09

#19 Re: Kako preboljeti?

Post by luna09 »

@neoplan
Ostala sam bez teksta poslije tvoje priče :( :( :( Tuga velika i prevelika za tako kratko vrijeme. U svemu je jedna recimo pozitvna stvar . Znaš da si uradio sve što si mogao, da ništa nikom nisi uskratio a za ljude kažu "Kad se rode onog trena im dragi Bog odredi nafaku".Vjerovatno je tako i sa životinjama .Zato samo hrabro naprijed jer imaš sjećanje na ljubav koju mnogi neće nikada ni dati ni primiti
downtoearth

#20 Re: Kako preboljeti?

Post by downtoearth »

NEOPLAN wrote:Ne znam danas sam malo pribraniji, pa mogu i malo pisati.

E ovako, prije 4 mjeseca sam imao 9 pasa. Imao sam Sarkija koji se prije 10 godina ostenio kod nas. Prije 4 godine udomio sam Ronija. Prije 3 godine sam udomio jednu malu stenicu - kujicu koju smo nazvali Zuja. E prije 6 mjeseci Zuja se parila sa Ronijem i ostenila 6 malih bebica. 4 muska i 2 zenkice. I tu krece drama.
Jedno stene je okoceno slabasno i uginulo je ubrzo nakon rodjenja. Ostali su bili super, brzo su rasli. Jednu zenkicu je udomio jedan mladi par. Hvala puno.
Ostalo ih je cetvero. I sve cetvero, jedno po jedno je uginulo :(. Dobili su prokleti stenecak i umrli u strasnim mukama. Bili su premladi za vakcinu i jednostavno im nije bilo pomoci. Zamislite uzas kad gledate ta mala stvorenja kako ih bolest jede iznutra, a nemas nacin da im pomognes.

Nedugo zatim, jedna kujica u naselju je dobila 'tjeranje' i moj Roni je to osjetio i naravno trcao kod nje. Zatvorio sam ga u kuci i nisam mu davao da izlazi u dvoriste, izvodio sam ga na povodcu. Ali, jedan dan se iskrao iz kuce (taman u vrijeme onog velikog snijega) i otisao. I vise se nije vratio. Sta se desilo s njim i danas je misterij.

Taman sam prezalio Ronija, a strefi me ovaj sok. Prestalo je kucati srce mog Sarka. Tako iznenada. Tako brzo. Tako bez najave. Ujutru smo se igrali i mazili, a navece ga vise nema. :(

Eto to je moja tuzna prica. Od 9 cukica ostao mi jedan. Mala Zuja. I ona mi je utjeha.

Dok se jos malo priberem udomicu jos jedno stene. Musko. I dacu mu ime SaRo. SArki i ROni.
Daj slike Ronija, mozda ga je neko negdje vidio.
NEOPLAN

#21 Re: Kako preboljeti?

Post by NEOPLAN »

Ma joj, tri ipo mjeseca je proslo mislim da vise nema svrhe stavljati slike :(

Al dobro, u svemu ovom ima i fina vijest, prije tri dana sam udomio stenca starog max 1,5 mjesec. Vracam se oko pola 11 navece kuci, kad auto ispred mene zakoci, otvorise se suvozacka vrata i frajer baci stenca u zbunje, okrenu se i po gasu... Ja stao, izasao, prvo sam se onom kretenu sjetio sve zenske familije do 17tog koljena, a onda usao u zbunje i izvukao malog koji se tresao od straha. I nisam sekunde razmisljao, u auto i kuci.

Mali je dva dana bio prestrasen, al danas je vec k'o zvrk. Isli smo na bocu, ocistili se od glista, kupili ogrlicu i sad smo super... :)
foxy13

#22 Re: Kako preboljeti?

Post by foxy13 »

Nema veze da li si muško ili žensko, gubitak je gubitak i plač i tuga su neminovni i neizbježni. Moj maleni je otišao prije godinu i 4 mjeseca. Na mamine riječi "šuti sluša te komšiluk", dobila je odgovor: "nek sluša, on mi je važniji od svih njih". Nekome možda zvuči grubo, ali šta mogu. To više nije kućni ljubimac, nego član porodice. Brineš se o nekom 10 godina (imao je 10 godina i 2 mjeseca) i onda ga jednostavno više nema. S vremenom se čovjek navikne na nedostatak, ne mogu reći da ikad preboli ili zaboravi. I dan danas kad prođem pored kućice pogledam tamo. Dugo mjeseci sam očekivala da će biti tu, ali.... Nisam nabavila drugog psa i ne znam kad/da li ću. Zimus sam rekla da hoću na proljeće, ali mislim da se to neće još desiti. Tebi svaka čast na udomljavanju pasa. Šaro će ti sigurno pomoći da lakše prihvatiš nedostatak Ronija i Šarka.

@brat: poslušaj svoju preporuku!
amko76

#23 Re: Kako preboljeti?

Post by amko76 »

foxy13 wrote:Nema veze da li si muško ili žensko, gubitak je gubitak i plač i tuga su neminovni i neizbježni. Moj maleni je otišao prije godinu i 4 mjeseca. Na mamine riječi "šuti sluša te komšiluk", dobila je odgovor: "nek sluša, on mi je važniji od svih njih". Nekome možda zvuči grubo, ali šta mogu. To više nije kućni ljubimac, nego član porodice. Brineš se o nekom 10 godina (imao je 10 godina i 2 mjeseca) i onda ga jednostavno više nema. S vremenom se čovjek navikne na nedostatak, ne mogu reći da ikad preboli ili zaboravi. I dan danas kad prođem pored kućice pogledam tamo. Dugo mjeseci sam očekivala da će biti tu, ali.... Nisam nabavila drugog psa i ne znam kad/da li ću. Zimus sam rekla da hoću na proljeće, ali mislim da se to neće još desiti. Tebi svaka čast na udomljavanju pasa. Šaro će ti sigurno pomoći da lakše prihvatiš nedostatak Ronija i Šarka.

@brat: poslušaj svoju preporuku!
Meni ne zvuči grubo, komšiluk samo gleda kako će me zajebati gdje god stigne. Neoplan čestitam :)
Pasiflora

#24 Re: Kako preboljeti?

Post by Pasiflora »

NEOPLAN wrote:Ma joj, tri ipo mjeseca je proslo mislim da vise nema svrhe stavljati slike :(

Al dobro, u svemu ovom ima i fina vijest, prije tri dana sam udomio stenca starog max 1,5 mjesec. Vracam se oko pola 11 navece kuci, kad auto ispred mene zakoci, otvorise se suvozacka vrata i frajer baci stenca u zbunje, okrenu se i po gasu... Ja stao, izasao, prvo sam se onom kretenu sjetio sve zenske familije do 17tog koljena, a onda usao u zbunje i izvukao malog koji se tresao od straha. I nisam sekunde razmisljao, u auto i kuci.

Mali je dva dana bio prestrasen, al danas je vec k'o zvrk. Isli smo na bocu, ocistili se od glista, kupili ogrlicu i sad smo super... :)
Sretno sa malenim i svaka ti cast :!: :thumbup:
NEOPLAN

#25 Re: Kako preboljeti?

Post by NEOPLAN »

Hvala :)
Post Reply