Kako postaviti retrovizore?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Anell
#1 Kako postaviti retrovizore?
Ej ljudi danas sam na auto-pijaci uzeo cromirane retrovizore sa zmigavce, cijena 50KM (oba)! E sad interesuje me kako ih postaviti, znaci zglob tog retrovizora nikako ne odgovora ovom mom! Znate li nekoga to radi? Pa da mi nastima to? Koji savjet nece skoditi! Hvala...
-
The_Flyer2002
da bi ti pomogo trebam jos infa. mozda slicicu koju ili sl.
@JD naravno da ce samo golfovima pristajati. pa to je nacionalno auto.
@JD naravno da ce samo golfovima pristajati. pa to je nacionalno auto.
-
JD
A to sto ces ustediti 100 KM, napravices duplo vecu stetu uglavljivajuci te retrovizore. Vidio sam ih ja na jednoj Tigri, "strucno" postavljene, ne mozes ogledala iznutra namjestat nego valjda moras rukom izvana. Pa eto ako ti se da bujrum ali napravices vise stete nego koristi.Anell wrote:Mozda jeste papanski i mozda ih vecina ljudi u gradu ima al ovo sam morao zamjeniti, jer sam svoj orginalni retrovizor totalno izvalio! A on kosta 150KM!
P.S. zasto ne nadjes retrovizor na nekom otpadu?
-
The_Flyer2002
ovo su samo uopste stvari o tome kako promjeniti ogledala (sve)
prvo otvori vrata
ok. sa unutrasnje strane gdje se nalazi sadasnji retrovizori nalazi se plastika koja pokriva taj dio. neznam jesu li u tebe elek ogled ili ona rucna. u svakom slucaju morat ces skinuti tu plastiku.
kada skines plastiku tu ces vidjeti nekoliko sarafa. njih odsarafi i ogledalo ce biti skoro skinuto. onda lagano zatresi retrovizor tj uzmi ga i protresi. trebalo bi da spane.
ako ne spane onda ces morati skidati vanjsku plastiku. i tu ces morati odsarafiti mozda jos jedan saraf.
glavni sarafi su unutra i njih treba skinuti.
trebat ce ti nekih 20 min da to uradis.
glavni su sarafi unutra
mozda ces morati skinuti komplet plastiku sa unutrasnjosti vrata. neboj se nije nista opasno
nemoj se bojati uvaliti sarafciger izmedju da je razdvojis od vrata.
haj posalji mi slike ako mozes! treba mi slika od sadasnjeg retrovizora, unutrasnje strane vrata (gdje dodje retrovizor), novi retrovizor, kada skines stari raspored rupa, sarafi na novom retrovizoru.
ako imas msn messinger javi se znas mi email.
prvo otvori vrata
ok. sa unutrasnje strane gdje se nalazi sadasnji retrovizori nalazi se plastika koja pokriva taj dio. neznam jesu li u tebe elek ogled ili ona rucna. u svakom slucaju morat ces skinuti tu plastiku.
kada skines plastiku tu ces vidjeti nekoliko sarafa. njih odsarafi i ogledalo ce biti skoro skinuto. onda lagano zatresi retrovizor tj uzmi ga i protresi. trebalo bi da spane.
ako ne spane onda ces morati skidati vanjsku plastiku. i tu ces morati odsarafiti mozda jos jedan saraf.
glavni sarafi su unutra i njih treba skinuti.
trebat ce ti nekih 20 min da to uradis.
glavni su sarafi unutra
mozda ces morati skinuti komplet plastiku sa unutrasnjosti vrata. neboj se nije nista opasno
haj posalji mi slike ako mozes! treba mi slika od sadasnjeg retrovizora, unutrasnje strane vrata (gdje dodje retrovizor), novi retrovizor, kada skines stari raspored rupa, sarafi na novom retrovizoru.
ako imas msn messinger javi se znas mi email.
-
The_Flyer2002
haj nadajmo se najboljem
-
The_Flyer2002
i sigurno su mu perfektno legle.
sta sam ti reko?? GII je nacionalno auto
sta sam ti reko?? GII je nacionalno auto