Kako postaviti retrovizore?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Anell

#1 Kako postaviti retrovizore?

Post by Anell »

Ej ljudi danas sam na auto-pijaci uzeo cromirane retrovizore sa zmigavce, cijena 50KM (oba)! E sad interesuje me kako ih postaviti, znaci zglob tog retrovizora nikako ne odgovora ovom mom! Znate li nekoga to radi? Pa da mi nastima to? Koji savjet nece skoditi! Hvala...
JD

Post by JD »

Iskreno, meni bi bilo zao dati 50 KM za takve retrovizore, koje ima svaki "tjuningovani" auto u gradu. Papanluk pravi.

A sto se tice postavljanja ne ocekuj neko cudo jer ne odgovaraju vecini auta, izgleda samo Golfovima.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

da bi ti pomogo trebam jos infa. mozda slicicu koju ili sl.

@JD naravno da ce samo golfovima pristajati. pa to je nacionalno auto.
Anell

Post by Anell »

Haj gledacu da ti jednu slikicu proslijedim! Mozda jeste papanski i mozda ih vecina ljudi u gradu ima al ovo sam morao zamjeniti, jer sam svoj orginalni retrovizor totalno izvalio! A on kosta 150KM!
JD

Post by JD »

Anell wrote:Mozda jeste papanski i mozda ih vecina ljudi u gradu ima al ovo sam morao zamjeniti, jer sam svoj orginalni retrovizor totalno izvalio! A on kosta 150KM!
A to sto ces ustediti 100 KM, napravices duplo vecu stetu uglavljivajuci te retrovizore. Vidio sam ih ja na jednoj Tigri, "strucno" postavljene, ne mozes ogledala iznutra namjestat nego valjda moras rukom izvana. Pa eto ako ti se da bujrum ali napravices vise stete nego koristi.

P.S. zasto ne nadjes retrovizor na nekom otpadu?
Anell

Post by Anell »

Da znam da moram staklo pomjerati iz vana! Al to meni ne smeta, da je meni njih postaviti! Meni su ovi retrovizori super, bar sto se tice izgleda!
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

ovo su samo uopste stvari o tome kako promjeniti ogledala (sve)

prvo otvori vrata :D

ok. sa unutrasnje strane gdje se nalazi sadasnji retrovizori nalazi se plastika koja pokriva taj dio. neznam jesu li u tebe elek ogled ili ona rucna. u svakom slucaju morat ces skinuti tu plastiku.

kada skines plastiku tu ces vidjeti nekoliko sarafa. njih odsarafi i ogledalo ce biti skoro skinuto. onda lagano zatresi retrovizor tj uzmi ga i protresi. trebalo bi da spane.

ako ne spane onda ces morati skidati vanjsku plastiku. i tu ces morati odsarafiti mozda jos jedan saraf.

glavni sarafi su unutra i njih treba skinuti.

trebat ce ti nekih 20 min da to uradis.

glavni su sarafi unutra :D

mozda ces morati skinuti komplet plastiku sa unutrasnjosti vrata. neboj se nije nista opasno :D nemoj se bojati uvaliti sarafciger izmedju da je razdvojis od vrata.

haj posalji mi slike ako mozes! treba mi slika od sadasnjeg retrovizora, unutrasnje strane vrata (gdje dodje retrovizor), novi retrovizor, kada skines stari raspored rupa, sarafi na novom retrovizoru.

ako imas msn messinger javi se znas mi email.
Anell

Post by Anell »

HeHe, rasklapao sam ja vec to! Uvijedjeo sam kakva je situacija!
Tesko ce to ici al probacu!
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

haj nadajmo se najboljem
Anell

Post by Anell »

Nisam postavio retrovizore! Prodao sam ih drugu! On ih je nekako natakario na Golf-a II.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

i sigurno su mu perfektno legle.

sta sam ti reko?? GII je nacionalno auto
Anell

Post by Anell »

Univerzalni djelovi mogu na univerzalna auta! A GOLF II je univerzalno auto!
Post Reply