Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post Reply
_Sarajka

#26 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by _Sarajka »

RATM56 wrote:
_Sarajka wrote:
Treći entitet u zamjenu za političku destabilizaciju i " rušenje " RS-a ?:)

Imam još bolji predlog: ponuditi Saudijskoj Arabiji, Turkoj i Kataru veći uticaj u BiH u zamenu da isplate sve i jednog BiH Srbina da se iseli iz Bosne. Šta kažeš?

Svi zadovoljni.
Što bi se iseljavali svi Srbi ?

Pa Ja zbog čika Jove protestirala po evropskim metropolama i Šeheru!
RATM56

#27 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by RATM56 »

_Sarajka wrote:

Pa barem ovi iz Srpske. Turci i Arapi ih isplate i daš im razne koncesije u praznoj ex- RS. Milina.
PerverzMusharaf

#28 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by PerverzMusharaf »

RATM56 wrote:
_Sarajka wrote:

Pa barem ovi iz Srpske. Turci i Arapi ih isplate i daš im razne koncesije u praznoj ex- RS. Milina.
ovo zapravo uopšte nije loša ideja. holanđani isplaćuju svakog imigranta koji posjeduje holasndski pasoš u slučaju da se odluči da vrati državljanstvo i napusti holandiju. mislim da isplaćuju mjesečnu doživotnu "penziju" ili fiksnu sumu po izboru.

umjesto da se mjenja ustav, 1. mart i slične organizacvije mogu da pokrenu projekat humanog iseljavanja u srbiju i hrvatsku. fond se moze popuniti sredstvima iz saudijske arabije. mozemo i izracunati koliko bi to koštalo ako je recimo ponuda od 20 000 eura po glavi. da se iseli milion ljudi to je 20 000 * 1 000 000 = 20 milijardi eura ako se ne varam? sitnica. hrvatska je dužna oko 45 milijardi eura. za toliko su se prodali (dosada, zaduzice se još) njemačkoj kako bi dobili etnički čistu i "funkcionalnu" državu i još su morali da prljaju ruke. bošnjaci za duplo manje mogu da završe posao, samo da je pameti i poduzetničkog duha.
Last edited by PerverzMusharaf on 22/07/2013 10:05, edited 1 time in total.
dustaban

#29 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by dustaban »

Bodkin wrote:
NAOPAK2323 wrote:Dejtonski sporazum je prelazno rjesenje. Treba prvo izgurati 60% Bosnjaka u BiH i stvoriti jaku unitarnu federaciju do 2020. Onda se mora raditi na tome da odredjena podrucija kao sto su Brcko, Srebrenica, Bratunac imaju Bosnjacku vecinu dok opstine zapadno od Maglada uz granicu sa FBIH moraju imati nekih 25% Bosnjaka (danas je to tek 10-15%).

Kada se to desi BiH ce biti poprilicno izmjesana sa jednim dominantnim narodom. Onda do 2030. se treba stvarati 70% Bosnjaka, Tada se mora desiti i plansko naseljivanje ostatka Istocne Bosne kao sto su Novo Gorazde, Visegrad i Foca.

Kada se predje 70% onda ti je dejton vec manje vise proslost.
jebanjem do pobjede :-)
:lol: :thumbup:

Moram se nasmijati i ja kad cujem ove genijalne ideje, mada mislim da se Naopak takodje zayebava.
Ovo osvajanje teritorija razmnozavanjem... to jeste da budemo iskreni jedini i dugorocno najdjelotvorniji nacin, ali, budimo iskreni, za takav inzenjering treba nekoliko generacija i trebaju neke druge okolnosti, da se kulturno izrazim - "razmnozavacki nagon bez puno pametovanja". To je karakteristika naroda koji nisu bas nesto skloni modernim razmisljanjima i ja takve ne vidim ovdje cak ni medju bosnjacima, mada religijski i neki drugi aspekti forsiraju takav koncept.
Nije to tako lako, uostalom, pogledajte molim vas trenutnu demografsku sliku BiH. Ovdje imamo ukupno ljudi koliko stane u jedan grad. Imamo velika nenastanjena podrucja, idealna za ugodan zivot ali prazna. Ja ne vidim niti jedan logican razlog zasto bi se Bosnjaci fokusirali na podrinje vise nego na zapadnu krajinu. Vi danas mozete osvojiti podrucje od Livna do Drvara sa mnogo manje "planski stvorene" populacije nego ovaj dio uz Drinu, osim ako se ne radi o strateskom planu.
Za dvadesetak godina ovdje ce se pricati drugacija prica u kojoj se ni Srbi ni Hrvati ni Bosnjaci nece puno pitati.
Kao, uostalom, ni do sad.
_Sarajka

#30 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by _Sarajka »

Nisam ni za kakva " humana preseljenja "

Obzirom da je to devedesetih uradjeno mom narodu na najbrutalniji mogući način, oštro se protivim sličnim scenarijima.Ne treba biti licemjeran...
RATM56

#31 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by RATM56 »

PerverzMusharaf wrote: ovo zapravo uopšte nije loša ideja. holanđani isplaćuju svakog imigranta koji posjeduje holasndski pasoš u slučaju da se odluči da vrati državljanstvo i napusti holandiju. mislim da isplaćuju mjesečnu doživotnu "penziju" ili fiksnu sumu po izboru.

umjesto da se mjenja ustav, 1. mart i slične organizacvije mogu da pokrenu projekat humanog iseljavanja u srbiju i hrvatsku. fond se moze popuniti sredstvima iz saudijske arabije. mozemo i izracunati koliko bi to koštalo ako je recimo ponuda od 20 000 eura po glavi. da se iseli milion ljudi to je 20 000 * 1 000 000 = 20 milijardi eura ako se ne varam? sitnica. hrvatska je dužna oko 45 milijardi eura. za toliko su se prodali (dosada, zaduzice se još) njemačkoj kako bi dobili etnički čistu i "funkcionalnu" državu i još su morali da prljaju ruke. bošnjaci za duplo manje mogu da završe posao, samo da je pameti i poduzetničkog duha.
:thumbup:

Jedino što ostaje problem zaostale imovine. Zato bi valjalo to rešavati u paketu, otkupom svih nepokretnosti u vlasništvu BiH Srba. Naravno malo iznad tržišne cene čisto da ih motivišeš na odlazak. Saudijci imaju tih para, nije problem niti je beg tj. kralj ikad bio cicija.

Čak ni Srbija ne bi imala ništa protiv, njenom tržištu nekretnina hronično fali potražnje a i opet se žale na smanjenje broja Srba nakon poslednjih popisa
PerverzMusharaf

#32 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

kad mi neko kaže bošnjaci u getu a bosna šuplja hiljadama kilometara svi hoće samo u sarajevo. koje plansko naseljavanje u višegrad kad ne možeš ljude iz zenice natjerat da ostanu u zenici nego svi hoće u sarajevo.

džaba da su bošnjaci 99% većina u bosni ako su svi u sarajevu. u kanadi na sjevernim teritorijama površine više od pola evrope živi svega 40 000 stanovnika. ko visoko. i džaba, morali su im dati autonomiju kad su većina u tim vukojebinama.moderna demografska kretanja uslovljena su ekonomijom i zivot na selu postaje neisplativ posebno u bih. taj trend ce da se nastavi jer nas seljak ne moze da bude konkurencija velikim poljuprivrednim korporacijama koje su subvencionirane evropskom unijom. u bosni ce za 50 godina biti samo 2 regije centralna bosna/sarajevo i banjaluka u kojima ce 20% stanovništva činiti imigranti iz trećeg svijeta.
amko761

#33 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by amko761 »

Može li jedno pitanje. Protjerali smo sve Srbe iz Sarajeva, pa zašto mi ne cvjetaju ruže?

Nemam vode, gradskog saobraćaja, imam pse po ulicama...

Da možda nije do Srba?
PerverzMusharaf

#34 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

_Sarajka wrote:Nisam ni za kakva " humana preseljenja "

Obzirom da je to devedesetih uradjeno mom narodu na najbrutalniji mogući način, oštro se protivim sličnim scenarijima.Ne treba biti licemjeran...

ali rješenje koje ti predlažeš se samo tako može sprovesti. uostalom, ovo niko ne mora da prihvati. ostaviš link na svojoj fejsbuk stranici pa bujrum ko hoće da se iseli za fine parice neka klikne ko neće ne mora, ha ja.
mO k3

#35 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by mO k3 »

amko761 wrote:Može li jedno pitanje. Protjerali smo sve Srbe iz Sarajeva, pa zašto mi ne cvjetaju ruže?

Da možda nije do Srba?
uj koja notorna laz .....

Osim toga, bas ce vam dati saudijska arabija pare .....

i jos uz to zgrozim se kada procitam isplatiti srbe ,pa nije bosna ,bosna bez srba ,kao ni bez hrvata ili bosnjaka ......
PerverzMusharaf

#36 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

RATM56 wrote:
PerverzMusharaf wrote: ovo zapravo uopšte nije loša ideja. holanđani isplaćuju svakog imigranta koji posjeduje holasndski pasoš u slučaju da se odluči da vrati državljanstvo i napusti holandiju. mislim da isplaćuju mjesečnu doživotnu "penziju" ili fiksnu sumu po izboru.

:thumbup:

Jedino što ostaje problem zaostale imovine. Zato bi valjalo to rešavati u paketu, otkupom svih nepokretnosti u vlasništvu BiH Srba. Naravno malo iznad tržišne cene čisto da ih motivišeš na odlazak. Saudijci imaju tih para, nije problem niti je beg tj. kralj ikad bio cicija.

Čak ni Srbija ne bi imala ništa protiv, njenom tržištu nekretnina hronično fali potražnje a i opet se žale na smanjenje broja Srba nakon poslednjih popisa

treba ponudit pakete iseljavanja, kao telekom.

na primjer:

srebrni paket - ko u srbiju ode bez da proda imovinu - 20 000 eura
zlatni paket - 30 000 eura plus 5% premija na tržišnu cijenu da se otpiše sva imovina
paket platinum - 50 000 eura plus bonus od 6% ko se iseli, odrekne državljanstva i ispiše iz evidencije rođenih. za svakog člana porodice popust od dodatnih 10%. za djecu 15%.

i BBI banka bi se mogla uključit u neki program, samo nemaju bošnjaci poduzetničkog duha, samo cevaci, burek, kafa...
RATM56

#37 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by RATM56 »

mO k3 wrote:
amko761 wrote:Može li jedno pitanje. Protjerali smo sve Srbe iz Sarajeva, pa zašto mi ne cvjetaju ruže?

Da možda nije do Srba?
uj koja notorna laz .....

Osim toga, bas ce vam dati saudijska arabija pare .....

i jos uz to zgrozim se kada procitam isplatiti srbe ,pa nije bosna ,bosna bez srba ,kao ni bez hrvata ili bosnjaka ......
Pročitaj temu od početka gde čovek precizira dugoročan cilj u vidu 70% Bošnjaka u BiH :)
Poruka je jednostavna, procente ostala dva naroda valja korigovati. Pa eto jedinog dobrog i mirnog rešenja.
RATM56

#38 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by RATM56 »

PerverzMusharaf wrote: treba ponudit pakete iseljavanja, kao telekom.

na primjer:

srebrni paket - ko u srbiju ode bez da proda imovinu - 20 000 eura
zlatni paket - 30 000 eura plus 5% premija na tržišnu cijenu da se otpiše sva imovina
paket platinum - 50 000 eura plus bonus od 6% ko se iseli, odrekne državljanstva i ispiše iz evidencije rođenih. za svakog člana porodice popust od dodatnih 10%. za djecu 15%.

i BBI banka bi se mogla uključit u neki program, samo nemaju bošnjaci poduzetničkog duha, samo cevaci, burek, kafa...
:lol: :thumbup:
Mister Yes

#39 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by Mister Yes »

Dejtonski sporazum = prsten iz "gospodar prstenova". Može se uništiti samo tamo gdje je i napravljen (Dejton 2).
Osnovali smo družinu koja to treba da obavi na čelu sa malim Hobitom Zlajom ali Zlaja polako potpada pod uticaj prstena. Tu je i golum Tihić koji je nekada posjedovao prsten i još uvijek mu je itekako privržen te ne želi da se uništi.
Naravno tu je i zli čarobnjak Dodik koji je pod kontrolom gospodara prstenova Karadžića. Naš dobri čarobnjak Alija the grey je pao u borbi ali se sada vratio kao Bakir the white. Odsudna bitka je pred nama. :oops:
Basvod

#40 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by Basvod »

Jednostavno. Bosnjacke stranke pobjede na izborima u RS i u Skupstini RS (koja je nadlezna za izbor delegata iz reda srpskog naroda) za Dom naroda BiH vecinom glasova izaberu „svoje Srbe“ koji ce dici ruku za ukidanje Dejtonskog sporazuma. Sumnjam da ce drugacije Srbi pristati na ukidanje Dejtonskog sporazuma a samim tim i RS. Mozda bi pristali na ukidanje Dejtonskog sporazuma u zamjenu za Nezavisnu Republiku Srpsku. Hrvati bi vjerovatno pristali na ukidanje Dejtona i kantona ali u zamjenu za npr. Nezavisnu Herceg Bosnu. Tako da, eto uopste nije problem ponstiti Dejtonski sporazum. :mrgreen:
MuaDib wrote:Daytonski sporazum se samo može poništiti sporazumno, svaki ostali vid poništenja sporazuma je uvod u sukob.
Onaj ko prvi krene u otvorneo rušenje Daytona će najviše izgubiti. Što znači da niti će neko imati volje da u ime države da ruši entitete, niti će neko imati volje da u ime entiteta ruši državu.

Fazon je što narod ne shvata da je priča o upitnosti BiH i entiteta, samo u svrhu mobilisanja biračko tijela, koje s jedne strane u entitetima vidi opasnost, a s druge strane u državi vidi opasnost. Ljudi ne kontaju, da njih ne sputavaju ni država ni entiteti, već ih sputavaju stranke, koje po principu zavadi pa vladaj, čereće Bosnu i Hercegovinu.
Ne slazem se. Apsolutno sputavamo jedni druge a sputavacemo i ubuduce. Ovdje ne postoji medjunacionalni koncenzus a politicari su samo produkt tog neslaganja izmedju obicnih ljudi razlicitih nacija. Nisu politicari pali s Marsa, mi smo ih izabrali a najvise se glasova kupi na nacionalistickoj, tvrdoj retorici. Ljudi u BiH to nazalost vole… vole da se potajno, nesvjesno ili cak otvoreno mrze. Sjeme je uvijek prisutno. Sto ne treba ni cuditi jer niko sa ovom BiH nije trajno rijesio svoje nacionalno pitanja a ono je temelj svakog drustva i preduslov za pomirenje, smirivanje strasti. Dzaba Srbima na Kosovu ili Bošnjacima u Srebrenici sve ekonoooomije ovog svijeta ako ce sutra (ili danas) zbog ovog ili onog razloga pod pritiskom morati iseliti iz svojih domova. Ljudi na Balkanu su generalno zli, divlji i jedino institucionalna zastita unutar svakog naroda moze osigurati sigurnost pojedinca. Suljagic ne vjeruje Policiji RS i ja ga razumijem, vjeruje svojima bosnjackim institucijama. Ista stvar i kod druga dva naroda.
PerverzMusharaf

#41 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

MuaDib wrote:Daytonski sporazum se samo može poništiti sporazumno, svaki ostali vid poništenja sporazuma je uvod u sukob.
Onaj ko prvi krene u otvorneo rušenje Daytona će najviše izgubiti. Što znači da niti će neko imati volje da u ime države da ruši entitete, niti će neko imati volje da u ime entiteta ruši državu.

Fazon je što narod ne shvata da je priča o upitnosti BiH i entiteta, samo u svrhu mobilisanja biračko tijela, koje s jedne strane u entitetima vidi opasnost, a s druge strane u državi vidi opasnost. Ljudi ne kontaju, da njih ne sputavaju ni država ni entiteti, već ih sputavaju stranke, koje po principu zavadi pa vladaj, čereće Bosnu i Hercegovinu.
Ne slazem se. Apsolutno sputavamo jedni druge a sputavacemo i ubuduce. Ovdje ne postoji medjunacionalni koncenzus a politicari su samo produkt tog neslaganja izmedju obicnih ljudi razlicitih nacija. Nisu politicari pali s Marsa, mi smo ih izabrali a najvise se glasova kupi na nacionalistickoj, tvrdoj retorici. Ljudi u BiH to nazalost vole… vole da se potajno, nesvjesno ili cak otvoreno mrze. Sjeme je uvijek prisutno. Sto ne treba ni cuditi jer niko sa ovom BiH nije trajno rijesio svoje nacionalno pitanja a ono je temelj svakog drustva i preduslov za pomirenje, smirivanje strasti. Dzaba Srbima na Kosovu ili Bošnjacima u Srebrenici sve ekonoooomije ovog svijeta ako ce sutra (ili danas) zbog ovog ili onog razloga pod pritiskom morati iseliti iz svojih domova. Ljudi na Balkanu su generalno zli, divlji i jedino institucionalna zastita unutar svakog naroda moze osigurati sigurnost pojedinca. Suljagic ne vjeruje Policiji RS i ja ga razumijem, vjeruje svojima bosnjackim institucijama. Ista stvar i kod druga dva naroda.[/quote]

ne vjerujem u simplistička rasistička objašnjenja koja su uobičajena za balkan ali i za ostatak svijeta kada su u pitanju etnički sukobi. zapadna evropa je nekad plivala u krvi od vjerskih klanja. mislim da se tu radi o vješto iskonstruisanom mitu na koji su mnogi nasjeli kada je u pitanju interpretacija krize na balkanu i da su tu neke dublje stvari u pitanju. radi se o globalnom trendu svođenja politike na pitanje identiteta. to je suština neoliberalne ideologije još od kada su skontali kakve probleme može da im napravi pokret za ljudska prava poput onoga koji je predvodio martin luther king. martin luter king nikada nije izgovorio riječ "tolerancija" jer za njega pitanje ljudskih prava je bilo pitanje jednake šanse da se čuje tvoj glas u društvu i ako si manjina a ne pitanje da li ti nekoga podnosiš ili ne podnosiš zbog njegove entičke, kulturološke ili rasne pripadnosti.

nije nimalo slučajno da smo u prve parlamentarne izbore 1990 godine krenuli tako što su najpopularnije stranke bile nacionalne stranke. to je sasvim prirodan proces u integralnom mehanizmu neoliberalnog kapitalizma.

nama se samo iz ove perspektive čini da smo divlji balkanci koji se po definiciji mrze i dijele, ali fazon i jeste u tome da se nama to tako čini, e kako bi nam došao neko da nam prodaje "toleranciju" i "suživot" kao da je nama to bio problem a oni tamo pucaju u crnce kad priđu njihovom komšiluku. ovamo je, naravno, sve već privatizovao.
Last edited by PerverzMusharaf on 22/07/2013 11:58, edited 1 time in total.
Tesla10

#42 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by Tesla10 »

Raspored wrote:Da si upola Tesla pa da poznaješ Opšti okvirni sporazum za mir u BiH (da tako se zove taj sporazum o kojem pričaš) i sve njegove anekse i apekdikse (vjerovatno pojma nemaš ni koliko ih ima) znao bi da da su se Annex 1B i Annex 4 već mijenjali. Annex 4 tj Ustav propisuje šta je potrebno da se on promjeni, tj koliko glasova u Parlamentarnoj skupštini BiH.
Malo mi postaje muka od ljudi koji blage veze nemaju o ustavnoj i pravnoj strukturi države u kojoj žive a nakaradnim nazivaju nešto što nisu ni pročitali.
Zaboravi natalitet, zaboravi promjenu ustavnih principa i sve ostale gluposti kojima te hrane oni koji pojma nemaju šta je suština svega. Razgovor i dogovor sa Hrvatima i Srbima, kao vjekovnim komšijama na ovim prostorima je jedini put. Naravno da neće uvijek biti kako želiš ali takav je život u multietničkoj državi. Promjeni ti sebe prijatelju, to će biti kudikamo korisnije za državu i narod.
Kao prvo, mene politika i pravo ne zanimaju (mene zanimaju neke sasvim druge stvari, koje su sigurno bolje od politike). Kao druga stvar, ovu temu sam otvorio zato što me zanimaju pojedine stvari oko ovoga (nakardnog, što on i jeste) sporazuma, jer zbog ovoga sporazuma nam i jest ovako stanje u državi. Isto tako znam da se ovaj problem treba riješavati razgovorom, a ne nekakvim natalitetima, političkim prepirkama i slićnim stvarima. A što se tiče znanja o ustavnoj i pravnoj strukturi moje voljene države, tu imam isto tako jedno visoko znanje, ali sam temu pokrenuo da vidim da li postoje nekakvi drugi naćini kako bi se poništio ovaj sporazum. A ja ću sebe nastaviti dalje usavršavati (završit ću i fakultet, ako Bog da), i vjerujem da ću postati još bolji državljanin ove države. Ugodan dan ti želim.
veljaca

#43 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by veljaca »

Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Postoje dvije opcije:

1- Dogovorom konstitutivnih naroda i narodnosti u BiH .....

2 - Ratom ....
eroslav

#44 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by eroslav »

_Sarajka wrote:
eroslav wrote:
_Sarajka wrote:
Treći entitet u zamjenu za političku destabilizaciju i " rušenje " RS-a ?:)
koja je svrha 3 ent. ako će ''nestati'' rs? :wink:
Pa neće nestati u bukvalnom smislu, nego ćemo zahedničkim snagama oslabiti institucije.
A svrha trećeg je ravnopravnost, ne ?:D

Šta bi obuhvatao teritorijalno, da li si razmišljao ?Pitanje srednje Bosne konkretno ?
nije valjda da mi imputiraš taj entitet po nekakvom defaultu (avatar, nadimak)? :)
iskreno..šanse za 3e su proporcionalno jednake šansama da se oslabi rs..pa čak i putem državnih institucija, tu stvarno nema nikakve diskusije.
ustavom je utemeljena rs..ustavom se može mijenjati i ne postoji apsolutno nikakva racionalna varijanta koja bi srbima ( i rs-u) mogla uzeti i pedlja teritorija koji su (ne)zasluženo dobili u proteklom-prokletom ratu...bilo kakav vid naturanja, bi on on frontalan il malčice rafiniraniji neće donijeti ništa dobroga...a valjda to mi iz federacije najbolje znamo.
u konačnici...ostaje nam da se dogovaramo...fakine i ine profitere da maknemo iz isturenih redova..i šta nam svima bog dragi udijeli :wink:
_Sarajka

#45 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by _Sarajka »

Naravno da ti ne imputiram entitet.Razmatramo političke opcije i iznalazimo zajednički potencijalna riješenja kao federalni partneri.Ima nešto sporno ?:)
kongres

#46 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by kongres »

Slusati dinu i halida intezivno-hladiti se limunadom -ko ne konzumira alkohol-puhnuti tri puta uza se i niza se (normalno redovno se moliti ) i on ce sam od sebe pasti-lahko ko rukom dobra zubara :razz: :run:
Zokipfc

#47 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by Zokipfc »

zemo_online wrote:
Tesla10 wrote:Pitanje je jasno ! Kako poništiti ovaj prokleti, nakaradni Dejtonski sporazum, koji nas već dvadeset i nešto godina vodi u samu propast ? Ja smatram da ćemo samo sa jednom revolucijom i jednim "buđenjem" naroda, uspjeti da ga srušimo i poništimo. Narod više ne smije biti talac i zarobljenik ovoga sporazuma. Narod mora da shvati da ovaj nakaradni sporazum nije garancija mira, već naprotiv, garancija nestabilnosti, mržnje i ne daj Bože novoga rata, jer ovako se neće moći dugo.

-kako ces dobit drzavu bez rata? ko je ikad dobio?
Aha, zato sto niko nikad nije dobio drzavu bez rata (sto i nije tacno) nemozemo ni mi u Bosni? Dobro, hajmo buljiti u ekran po cijeli dan, jer svakako nemozemo nista uciniti da sebi stvorimo bolji zivot!

A i iskreno, jebe mi se za "drzavu". Vazno je da djeca imaju sta jesti, priliku da se bave sportom, priliku da se obrazuju i da budu pametniji od nas, da ne prebrojavaju krvna zrnca i da kreativno rijesavaju probleme. Svijest naroda se mora dici na visem nivou prije sto mozemo doci do bolje zajednice. To sve krece od obrazovanja. Problem je u tome sto politicari kontrolisu obrazovanje, a oni bi htjeli glupe "ovce" za glasace.
Nebitan32

#48 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by Nebitan32 »

zemo_online wrote:
-kako ces dobit drzavu bez rata? ko je ikad dobio?
Moj upis s druge teme

Zivorodeni 2012 po nacionalnosti majke

B : 494
S : 390
H : 54

Zivorodeni po etnickoj pripadnosti majke u zadnjih 5 godina Bosnjakinja :
2008 : 412
2009 : 440
2010 : 464
2011 : 474
2012 : 494

http://www.bhas.ba/publikacijebd/Demogr ... n__BOS.pdf

2000-te je u gradu Brcko bilo 0 Bosnjaka. Danas u sred grada imamo spomenik ARBIH visine 7 metara. Otidi na youtube i pronadi snimke kako se prate utakmice BIH u Brckom.

Rijesenje postoji a zove se teritorijalna getoizacija velikosrpskog faktora. To se moze uciniti bez ijednog ispaljenog metka i bez ijedne zrtve ( na bilo cijoj strani). Kao sto vidis na primjeru Brckog, genocidna tvorevina je presjecena i Banja Luka je jedna obicna enklava. Price o referendumima i secesijama su basne. Nema prolaza ka Bg Pasaluku a na sjeveru je Sava a preko NDH. To je realnost.

Velikosrpsko pitanje se moze rijesiti izgradnjom strateskih putnih pravaca i naselja. Dovoljno je :

Izgraditi homogena i znacajna naselja oko Brckog i po Posavini. Pocinjena je greska sto je obnova kuca povratnicima radena previse sporo i rastrkano. Obnavaljano je po par kuca po selima i to nije moglo dati novi zivotni impuls tim naseljima.

Treba

Izgraditi 2-2500 kuca u Posavini za hrvatske povratnike. Negdje na prostoru Dervente ili Modrice. Izgraditi potpuno novo naselje a ne obnavljati 5 kuca dole 10 kuca gore. Naselje s 2-2500 crvenih krovova + ostalih pratecih objekata bi bilo odrzivo. Niko nece otvoriti prodavnicu u selu s 5 kuca. Niko nece otvoriti benzinsku u selu s 5 kuca. Niko nece izgraditi skolu u selu s 5 kuca. Niko nece otvoriti kafanu u selu s 5 kuca. I tako redom. U naselju s 2-2500 kuca bi to itekako imalo smisla. Bilo bi smisla i za neke javne ustanove kao dom zdravlja i slicno. Toliko naselje bi dalo i sigurnost ljudima koji zive u njima.

Izgraditi 1000 kuca za Bosnjake u Brckom. To moze biti namjenjeno Bosnjacima iz Posavine, RVI porodicama itd....
Izgraditi 1000 kuca za povratnike Bosnjake u Cerskoj
Izgraditi 2000 kuca u Potocarima
Izgraditi 1000 kuca u Konjevic Polju
Izgraditi novo naselje u zaledu Zvornika s 2000 kuca za Bosnjake

Napraviti brzu cestu Gorazde-Sarajevo cime bi sarajevska kotlina bila 30min od Drine i cime bi dobili 4-500.000 Bosnjaka na Drini.

S iznad navedenim si definitivno doveo u mat poziciju velikosrpsku opciju u Bosni. Sa 10-tak hiljada kucasu potpuno raskomadao

Recimo da bi jedna kuca kostala 50.000€
10.000 x 50.000 = 500.000.0000 €

Ili ako bi zadali rok izgradnje od 10 godina to bi biloo 50 000 000€/godisnje.

Nacini postoje. Samo treba jasna vizija i pravi ljudi na pravim pozicijama.
NAOPAK2323

#50 Re: Kako poništiti nakaradni Dejtonski sporazum ?

Post by NAOPAK2323 »

PerverzMusharaf wrote:kad mi neko kaže bošnjaci u getu a bosna šuplja hiljadama kilometara svi hoće samo u sarajevo. koje plansko naseljavanje u višegrad kad ne možeš ljude iz zenice natjerat da ostanu u zenici nego svi hoće u sarajevo.

džaba da su bošnjaci 99% većina u bosni ako su svi u sarajevu. u kanadi na sjevernim teritorijama površine više od pola evrope živi svega 40 000 stanovnika. ko visoko. i džaba, morali su im dati autonomiju kad su većina u tim vukojebinama.moderna demografska kretanja uslovljena su ekonomijom i zivot na selu postaje neisplativ posebno u bih. taj trend ce da se nastavi jer nas seljak ne moze da bude konkurencija velikim poljuprivrednim korporacijama koje su subvencionirane evropskom unijom. u bosni ce za 50 godina biti samo 2 regije centralna bosna/sarajevo i banjaluka u kojima ce 20% stanovništva činiti imigranti iz trećeg svijeta.
Pa eto 150.000 Srba iz Istocnog dijela RS-a ce izglasati u buducih 50 godina na neki nacin neovisnost ??? Jebemu vraga kao da pricamo o jabukama i kruskama ovdje. Sarajevo ima danas 550.000 stanovnika; to su neke procjene ali eto neka ima i 400.000; kako moze istocni dio RS-a ikada da se iskoristi za tu neku efektivnu politiku RS-a za koju Dodik proba da nagovori nepismen narod da je ona na snazi.

Istocni dio RS-a je vukojebina; u pravom smislu te rijeci. Istocno Sarajevo, Kalinovik, Pale bez Sarajeva ne postoje u ekonomskom smislu. Onda u Gorazdu se RS presjecava na dva dijela a Gorazde je jedini ekonomski grad u Istocnoj Bosni sa svom vojnom industrijom FBIH koja je maltene skoncentrisana tamo, fabrikama visoke tehnologije (Bekto Precisa); fabrike stolica, metalna industrija itd) koje presjcava taj pusti dio RS-a na dva dijela (Bileca i Trebinje su najzesce vukojebine u BiH. Tamo ljudi zive od meda i od jedne fabrike tekxtila a mladi se sele masovno u Beograd ili Novi Sad).

Srebrenica onda ima vec danas 40% Bosnjaka kao i Bratunac. Ako im jos padneVisegrad i Zvornik u sledecih 20-30 godina onda sta ostaje? Imas Banja Luku koja je presjecena kod Brckog. I to im je RS.
Last edited by NAOPAK2323 on 22/07/2013 21:44, edited 1 time in total.
Post Reply