Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
sabina1990
#1 Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
Halo,
imam jednu prijateljicu, vrlo sam zabrinuta...... njoj je 25 a njemu 55 ! po mom misljenju to nije normalno, lik je cak stariji od njezinog oca kojemu je 47 godina... a moja prijateljica inace ima velike probleme sa samopouzdanjem... ima skoro 120kila i nije bas visoka...stvarno je predebela, uspjela je koje kilo smrsat, isli smo zajedno na plivanje, trebalo je mi mnogo truda dok sam je "nagonila" na to, ali nemogu na drugi nacin opisat njeno tjelesno stanje osim da kazem da je predebela.., ali ipak joj ja zelim indirektno pomoc, imam puno razumjevanja za nju, ali nije to lako... uz to ima psihicke probleme (depresivna je i ponekad cak agresivna), nije psihicki nimalo stabilna, tako da me ponekad vrijedja i vristi na telefon samo sto je zovnem i pitam kako je, no sve je to povezano....: nestabilno psihicko stanje, kilaza i taj muskarac... imam dojam da ona misli da ju nijedan muskarac nasih godina nezeli... pa onda trazi takvog starca kojeme je ona ipak eto kao ljepa...sta ja znam... problem je u tome, da osim mene nema vise nijednu prijateljicu, sve ih je "zacerala" sa svojim ponasanjem... ali dugo se znamo, i bez obzira na to sto se ponasa okrutno prema meni, zelim joj pomoc, ali neznam kako, ako bi joj rekla da taj dedo nije za nju onda bi opet pocela lajat i postala bi agresivna... stvarno neznam sta da radim pomagajte... stalo mi je do nje, ali neznam koliko dugo cu ovo moj trpit, mozda netko zna kome se mogu obratit..stvarno neznam vise dalje... :-( HVALA...
imam jednu prijateljicu, vrlo sam zabrinuta...... njoj je 25 a njemu 55 ! po mom misljenju to nije normalno, lik je cak stariji od njezinog oca kojemu je 47 godina... a moja prijateljica inace ima velike probleme sa samopouzdanjem... ima skoro 120kila i nije bas visoka...stvarno je predebela, uspjela je koje kilo smrsat, isli smo zajedno na plivanje, trebalo je mi mnogo truda dok sam je "nagonila" na to, ali nemogu na drugi nacin opisat njeno tjelesno stanje osim da kazem da je predebela.., ali ipak joj ja zelim indirektno pomoc, imam puno razumjevanja za nju, ali nije to lako... uz to ima psihicke probleme (depresivna je i ponekad cak agresivna), nije psihicki nimalo stabilna, tako da me ponekad vrijedja i vristi na telefon samo sto je zovnem i pitam kako je, no sve je to povezano....: nestabilno psihicko stanje, kilaza i taj muskarac... imam dojam da ona misli da ju nijedan muskarac nasih godina nezeli... pa onda trazi takvog starca kojeme je ona ipak eto kao ljepa...sta ja znam... problem je u tome, da osim mene nema vise nijednu prijateljicu, sve ih je "zacerala" sa svojim ponasanjem... ali dugo se znamo, i bez obzira na to sto se ponasa okrutno prema meni, zelim joj pomoc, ali neznam kako, ako bi joj rekla da taj dedo nije za nju onda bi opet pocela lajat i postala bi agresivna... stvarno neznam sta da radim pomagajte... stalo mi je do nje, ali neznam koliko dugo cu ovo moj trpit, mozda netko zna kome se mogu obratit..stvarno neznam vise dalje... :-( HVALA...
- mystique
#2 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
mora smršati.tužna istina.al tad će joj biti bolje.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
ona ima 25 godina, sto ces joj ti govoriti da je on prestar za nju?sabina1990 wrote:Halo,
u cijelom ovom postu nisi rekla nijednu lijepu rijec za prijateljicu, samo kritika i izgleda i ponasanja..pusti djevojku da ziv svoj zivot
-
sabina1990
#4 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
@ vanilla _ sta hoces rec? da joj kazem kako to podrzavam? kako je to lijepo i dobro? i da nastavi? ona je depresivna pije jake tablete i mjesa ljekove sa alkoholom, ja sam jedina osoba koja je jos uz nju... roditelji su je se odrekli... neznaju dalje.. bojim se da ce se joj nesta desit..ako joj i ja okrenem ledja.. taj starac iskoristava njeno psihicko nestabilno stanje! vanila men se cini da ti nisi shvatila bit jednog prijateljstva... zelim bit tu za nju i kad joj nije dobro! to neznaci da cu joj lagat u lice i govorit kako je to dobro da je nasla nekog starog konja koji samo hoce ...!
-
ivan-tz
#5 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
Da curu nije briga ne bi pisala ovaj tekst niti spominjala problem. Znaci jest je briga za prijateljicu. Sad je druga stvar da li ona treba biti sa tim starcem ili ne. Nemam nekog iskustva da sad pricam treba ili ne, ali ne bi bio prvi slucaj niti je to zabranjeno po nekom zakonu. Ja da sam na njenom mjestu ja bih radije bio sam nego na taj nacin, ali to je sve stvar od osobe do osobe. Svakako bi joj bilo dobro da se trudi smrsati u svakom smislu. Prvo ce biti zdravija a drugo sto ce imati i vise prilika, a ako je ona sa njim samo iz nekog hira onda to bas i nevalja.
- frameni
#6 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
Zanimljivo,pa ima li bar ijedan detalj na toj tvojoj prijateljici da je ispravan?
Sve sami crnjak ili je ti tako dozivljavas
@ plain vanilla
Sve sami crnjak ili je ti tako dozivljavas
@ plain vanilla
-
ivan-tz
#7 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
I problem je to sto zakonom nije nista zabranjeno dakle on se ne smatra manijakom ili nekim pedofilom. Ako je ona svojevoljno sa njim onda ne mozes puno utjecati. Nema nekog odredjenog lijeka osim kad bi otisla mozda psihicu, ako to ne zeli onda jednostavno samo mora da se potrudi i da dobije samopouzdanja i volju za mrsanjem. Nije to lahko ali tako je. Nek samo misli na to kako ce joj sve biti ljepse i bice sretnija ako to uspije, samo je potrebna volja. I da se odrekne toga da jede po citav dan i sve sto nadje. Drugog rjesenja posebnog nazalost i nema. Problem je i u komunikaciji, mozda bi se desilo da isto tako nadje nekog mladjeg ali ne moze ako je stalno depresivna, agresivna i bez samopouzdanja. Sve u svemu jako teska situacija.
-
In love with Bosnia
#8 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
ivan-tz wrote:I problem je to sto zakonom nije nista zabranjeno dakle on se ne smatra manijakom ili nekim pedofilom.
-
sabina1990
#9 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
hvala za odgovore.
znam da mora smrsat, i cak je malo smrsala, idemo zajedno setat i cak ponekad na plivanje, ali doktori su joj rekli da mora smrsat najmanje 50 kila zato sto nije bas visoka... i dalje joj zelim pomagat sa tim, samo je problem da ce to trajat najmanje 2-3 godine dok smrsa, sad je problem kako da se u medjuvremenu kutarise tog starca... on nije samo star nego je i takozvano "lose drustvo" ... pije mnogo alkohola... a ona isto dok je sa njim, iako pije tablete protiv depresije... i to zna bit opasno...
stvarno se bojim da ce joj se nesta desit... 
znam da mora smrsat, i cak je malo smrsala, idemo zajedno setat i cak ponekad na plivanje, ali doktori su joj rekli da mora smrsat najmanje 50 kila zato sto nije bas visoka... i dalje joj zelim pomagat sa tim, samo je problem da ce to trajat najmanje 2-3 godine dok smrsa, sad je problem kako da se u medjuvremenu kutarise tog starca... on nije samo star nego je i takozvano "lose drustvo" ... pije mnogo alkohola... a ona isto dok je sa njim, iako pije tablete protiv depresije... i to zna bit opasno...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#10 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
Pedofilom bogami tesko...ivan-tz wrote:I problem je to sto zakonom nije nista zabranjeno dakle on se ne smatra manijakom ili nekim pedofilom.
-
ivan-tz
#11 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
In love with Bosnia wrote:ivan-tz wrote:I problem je to sto zakonom nije nista zabranjeno dakle on se ne smatra manijakom ili nekim pedofilom.![]()
![]()
znao sam da ce se neko smijati, samo sam cekao da vidim ko ce biti prvi.
- mystique
#12 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
nek se aktivira oko nečega u čemu je dobra,pjevanje,crtanje...bilo šta...
nek se pozabavi sobom malo.krene na neki ples,jogu.na kraju krajeva,ako pije tablete i alkohol,nek porazgovara sa psihologom.ako samo sjedi i kuka,ništa neće postići.a pošto si joj ti jedina osoba koja joj želi pomoći,na neki fin način joj reci,da shvati to.
naravno da se ne želi odvojiti od tog "starca" jer joj je jedino što ima da joj diže samopouzdanje,koje je,očito veoma,veoma nisko.
nek se pozabavi sobom malo.krene na neki ples,jogu.na kraju krajeva,ako pije tablete i alkohol,nek porazgovara sa psihologom.ako samo sjedi i kuka,ništa neće postići.a pošto si joj ti jedina osoba koja joj želi pomoći,na neki fin način joj reci,da shvati to.
naravno da se ne želi odvojiti od tog "starca" jer joj je jedino što ima da joj diže samopouzdanje,koje je,očito veoma,veoma nisko.
-
sabina1990
#13 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
@ mystique, mnogo hvala za ozbiljan odgovor...
mislim da si upravu... nece tako lako prekinut sa starcem... ali problem je u tome da joj je sve tesko... valjda od depresije neznam... tesko joj i kupit hranu pa sebi naruci pice preko telefona itd... mozda stvarno nebi bilo lose da se pocne bavit nekim hobijem...mozda cu joj rec da posadi sto god u basci i tako...mislim da je jos prerano da se bavi nekim sportom, plesom ili tako,... nevoli nikako ic medju ljude...
otvorila sam ovu temu zato sto je danas opet vrijedjala poznanike i rodbinu na fejsu... cak je i hodzi napisala "od allaha se srami" ... bozesacuvaj...
mislim da si upravu... nece tako lako prekinut sa starcem... ali problem je u tome da joj je sve tesko... valjda od depresije neznam... tesko joj i kupit hranu pa sebi naruci pice preko telefona itd... mozda stvarno nebi bilo lose da se pocne bavit nekim hobijem...mozda cu joj rec da posadi sto god u basci i tako...mislim da je jos prerano da se bavi nekim sportom, plesom ili tako,... nevoli nikako ic medju ljude...
otvorila sam ovu temu zato sto je danas opet vrijedjala poznanike i rodbinu na fejsu... cak je i hodzi napisala "od allaha se srami" ... bozesacuvaj...
-
In love with Bosnia
#14 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
izvini, ali kako da se čovek ne smeje kada nekoga koji ima vezu sa 25-togodišnjom devojkom nazivaš pedofilom ili manijakom?ivan-tz wrote:In love with Bosnia wrote:ivan-tz wrote:I problem je to sto zakonom nije nista zabranjeno dakle on se ne smatra manijakom ili nekim pedofilom.![]()
![]()
znao sam da ce se neko smijati, samo sam cekao da vidim ko ce biti prvi.
mnoge žene u tim godinama uveliko imaju svoju decu ti bi da ovog nazoveš pedofilom.
- roki
#15 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
Tesko ces joj pomoci,njoj treba neko strucan.Debljina-manjak samopouzdanja-prejedanje-debljina-manjak samopouzdanja,i sve tako u krug.Nema tu hajra do dobrog doktora.Mislim,pises da si je jedva nagovorila da pliva il sta vec,vidis,nemozes ti nekome pomoci kad on sam sebi nece.Prvi korak je da svati u kakvim je govnima,taj muskarac je u svoj ovoj prici najmanji problem
- frameni
#16 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
sabina1990 wrote: otvorila sam ovu temu zato sto je danas opet vrijedjala poznanike i rodbinu na fejsu... cak je i hodzi napisala "od allaha se srami" ... bozesacuvaj...
Ja samo mogu reci sacuvaj me Boze ovakvih prijatelja
-
gerberica
#17 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
Vidi nesto, roditelje, brata, sestru ne mozemo birati dok prijatelje mozemo.
Nemoj da ti smeta sto cu ovako napisati ali odustani od takve prijateljice jer njoj godi da ima taticu uz sebe za njene igrice i tebe da se brines o njoj. Odustani ti i vidjet ces kako ce se ona brzo opametiti.
Osim toga ona ima dovoljno godina da raspozna dobro i lose tako da nema potrebe da se ti brines o njoj. Ne nerviraj se bona ne bila.
Uh kako ja to po kratkom postupku oĆeram od sebe , s apetitom.
Ako nemas hrabrosti daj mi njen br. mobitela da joj ja nadrobim koju
Nemoj da ti smeta sto cu ovako napisati ali odustani od takve prijateljice jer njoj godi da ima taticu uz sebe za njene igrice i tebe da se brines o njoj. Odustani ti i vidjet ces kako ce se ona brzo opametiti.
Osim toga ona ima dovoljno godina da raspozna dobro i lose tako da nema potrebe da se ti brines o njoj. Ne nerviraj se bona ne bila.
Uh kako ja to po kratkom postupku oĆeram od sebe , s apetitom.
Ako nemas hrabrosti daj mi njen br. mobitela da joj ja nadrobim koju
-
Smail Aga
#18 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
Bas obrnuto,ne ostavljaj je. Najlakse je dici ruke i otici. Budi uz nju,kakva god da je,pokusaj joj pomoci. Daj joj nesebicnu i nicim uvjetovanu podrsku. Mozda ce jednoga dana to cijeniti,mada ne mora znaciti.
Taj covjek je najmanji problem u njenom zivotu. Imao sam priliku vidjeti slicne slucajeve. Prognoza je medicinski receno: Nepovoljna. No,pokusaj uciniti sto mozes. Cijenices sebe zbog toga u zivotu.
Taj covjek je najmanji problem u njenom zivotu. Imao sam priliku vidjeti slicne slucajeve. Prognoza je medicinski receno: Nepovoljna. No,pokusaj uciniti sto mozes. Cijenices sebe zbog toga u zivotu.
- insomnia78
#19 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
Upravo, njoj samo i jedino moze pomoci strucna osoba, previse je "upala" u sve toroki wrote:Tesko ces joj pomoci,njoj treba neko strucan.Debljina-manjak samopouzdanja-prejedanje-debljina-manjak samopouzdanja,i sve tako u krug.Nema tu hajra do dobrog doktora.Mislim,pises da si je jedva nagovorila da pliva il sta vec,vidis,nemozes ti nekome pomoci kad on sam sebi nece.Prvi korak je da svati u kakvim je govnima,taj muskarac je u svoj ovoj prici najmanji problem
s' moje sokocalo
-
underwater
#20 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
Bez starca nema udarca ...sabina1990 wrote:Halo,
imam jednu prijateljicu, vrlo sam zabrinuta...... njoj je 25 a njemu 55 !
-
sabina1990
#21 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
mnogo hvala svima na odgovorima,Smail Aga wrote:Bas obrnuto,ne ostavljaj je. Najlakse je dici ruke i otici. Budi uz nju,kakva god da je,pokusaj joj pomoci. Daj joj nesebicnu i nicim uvjetovanu podrsku. Mozda ce jednoga dana to cijeniti,mada ne mora znaciti.
jest...mozda je najlakse otic... ali ja to nemogu, predugo se znamo, i znam da to nije ona, nego da to sve bolest cini, kad tad i pokaze prijasnje lice, kaze mi da joj puno znacim i da mi je mnogo zahvalna za sve sto cinim za nju, i da sama nemoze razumit sto to radim jer misli da nije zasluzila, no trenutno je opet kao "upala" u neku epizodu...ona kaze da su joj to u sjecajnu uvijek kao neki tamni periodi i da se ne sjeca svega sta radi i govori.. mozda cu joj stvarno rec "u velikim si govnima, zakazala sam termin, idem stobom kod doktora" ... jer ako ja nju npr pitam dali bi isla na plivanje ili setanje ona uvijek kaze da nece, presla sam na to da je zovnem i kazem cekam te tu i tu, dodji, idemo setat i iskljucim mobitel, onda bi uvijek dosla do tog mjesta da je ne cekam bezveze, ali u zadnje vrijeme sam se dosta nacekala ili ipak nije dosla...
imam jedno pitanje, da li je moguce da se ja raspitam kod doktora za nju, da mu opisem situaciju i da zakazem termin za nju? ili ce bit problema zato sto nismo rodbina? hvala unaprijed svim dobrim ljudima
- DanteX
#22 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
Reci joj da tu negativnu energiju usmjeri u nešto produktivno. Kao recimo, trening neki.
Njeno ponašanje se da lako objasniti.
One je debela, zbog debiljine ima takvo ponašanje, zbog takvog ponašanja ona nema dovoljno prijatelja, zbog manjka prijatelja ima loše samopouzdanje, zbog lošeg samopouzdanja ganja likove koji imaju 50 ili 60 godina koji svakako nemaju šanse kod mlađih cura.
Neka smrša, popravit će se njeno samopouzdanje sa time i raspoloženje i sve ostalo.
Bio sam više puta svjedok da debela djevojka ima momka, pa kad je smršala ostavila ga jer je postala "bolja".
Njeno ponašanje se da lako objasniti.
One je debela, zbog debiljine ima takvo ponašanje, zbog takvog ponašanja ona nema dovoljno prijatelja, zbog manjka prijatelja ima loše samopouzdanje, zbog lošeg samopouzdanja ganja likove koji imaju 50 ili 60 godina koji svakako nemaju šanse kod mlađih cura.
Neka smrša, popravit će se njeno samopouzdanje sa time i raspoloženje i sve ostalo.
Bio sam više puta svjedok da debela djevojka ima momka, pa kad je smršala ostavila ga jer je postala "bolja".
-
underwater
#23 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
Dze ti zivis naneti eto ???? U teki od psihologije?DanteX wrote:, zbog lošeg samopouzdanja ganja likove koji imaju 50 ili 60 godina koji svakako nemaju šanse kod mlađih cura.
Aaaa cuj nemaju sanse
Pa bolan jes ti ikad sluso Bonie M? Daddy Cool?
-
gerberica
#24 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
underwater wrote:Bez starca nema udarca ...sabina1990 wrote:Halo,
imam jednu prijateljicu, vrlo sam zabrinuta...... njoj je 25 a njemu 55 !
ma daj
- dobojlija81
#25 Re: Kako pomoc frendici: Samopouzdanje - Psiha - Kilaza - On
ma ja mislim da ti nju trebas pod ruku i kakvom dobrom neuropsihijatru,ako je vec depresivna kako kazes,nek joj propise neke ad a to ce joj vjeruj ubit i apetit tako da ce za kratko vrijeme izgubit osjetno kg.