Kako poloziti ispit
-
NemesisTZ
#1 Kako poloziti ispit
Upisao sam fakultet kriminalistike kao dl student pa me zanima nekoliko stvari.
Nisam izasao na prvi kolokvij niti iz jednog ispita zbog obaveza, je li imaju neki popravni ispiti za taj kolokvij? Koja je procedura s obzirom da mi se racuna 0 bodova tako da gotovo nema sanse da polozim ispit samo na osnovu drugog kolokvija
Drugo pitanje, ako recimo u ovom semestru polozim samo jedan ispit i obnovim godinu, je li mi se taj ispit racuna kao polozen ili ga moram ponovo upisivati i polagati?
Nisam izasao na prvi kolokvij niti iz jednog ispita zbog obaveza, je li imaju neki popravni ispiti za taj kolokvij? Koja je procedura s obzirom da mi se racuna 0 bodova tako da gotovo nema sanse da polozim ispit samo na osnovu drugog kolokvija
Drugo pitanje, ako recimo u ovom semestru polozim samo jedan ispit i obnovim godinu, je li mi se taj ispit racuna kao polozen ili ga moram ponovo upisivati i polagati?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2 Re: Kako poloziti ispit
Moraš se malo više aktivirati, kad to kažem mislim prije svega da malo istražiš šta i kako.
Komuniciraj sa drugim DL studentima, ima možda i neka fb grupa ili neki drugi vid online komunikacije.
Zašto bi položeni ispit morao ponovo polagati?
Mislim da se po novom zakonu svi ispiti mogu na kraju u okviru redovnog roka (ili popravnog) polagati integralno.
Opet kažem, malo se uključi, jer ovako ćeš teško stići bilo šta.
Komuniciraj sa drugim DL studentima, ima možda i neka fb grupa ili neki drugi vid online komunikacije.
Zašto bi položeni ispit morao ponovo polagati?
Mislim da se po novom zakonu svi ispiti mogu na kraju u okviru redovnog roka (ili popravnog) polagati integralno.
Opet kažem, malo se uključi, jer ovako ćeš teško stići bilo šta.
- dadoka84
#3 Re: Kako poloziti ispit
Ne znam konkretno za taj fax, ali obično ide prvi kolokvij + drugi kolokvij + seminarski + dodatne aktivnosti = ocjena. Prvi i drugi kolokvij ne bi trebalo da mogu nositi više od 55 bodova. Granica za prolaz je 50 ili 55 bodova. Obično imaš integralni ispit za ove koji ne polažu kolokvije, i onda imaš popravni rok jedan ili dva. To si za par mjeseci trebao sve znati, nema veze što si dl. Raspitaj se, moguće je da ti kolege već imaju neku fb ili viber grupu pa da te dodaju. Zna tu biti dosta korisnih informacija. Sretno.
-
broj dva
#4 Re: Kako poloziti ispit
Bio sam svjedok kada se jedan profa obratio svom jaranu u vezi neke djevojke i rekao " Ja ne znam kako ona misli ispit polozit, niti uci niti love ima niti picke da"
Dakle, makar 3 nacina za polozit...
Dakle, makar 3 nacina za polozit...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5 Re: Kako poloziti ispit
Na jednom eminentnom sarajevskom fakultetu prije x godina došao je uposlenik jedne eminentne bh firme i pitao iz čega je ispit
- kakotakonikako
#6 Re: Kako poloziti ispit
Radi korektnosti i kredibilnosti, bilo bi potrebno reci: koji eminentni fakultet, kada i koji uposlenik i koje bh firme.Tomahawk11 wrote: ↑08/01/2020 11:31Na jednom eminentnom sarajevskom fakultetu prije x godina došao je uposlenik jedne eminentne bh firme i pitao iz čega je ispit![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7 Re: Kako poloziti ispit
Kad te već zanima, a obzirom da je bilo prije više od decenije, evo reći ću:kakotakonikako wrote: ↑08/01/2020 12:20Radi korektnosti i kredibilnosti, bilo bi potrebno reci: koji eminentni fakultet, kada i koji uposlenik i koje bh firme.Tomahawk11 wrote: ↑08/01/2020 11:31Na jednom eminentnom sarajevskom fakultetu prije x godina došao je uposlenik jedne eminentne bh firme i pitao iz čega je ispit![]()
Saobraćajni fakultet.
Uposlenik bh telekoma.
- Santic_Aleksa
#8 Re: Kako poloziti ispit
ma nemoguće da je iz telekoma 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9 Re: Kako poloziti ispit
Ako šta znači, čovjek nije bio iz Sa 
-
NemesisTZ
#10 Re: Kako poloziti ispit
Evo dobio sam informaciju da je popravni rok u februaru za sve predmete. Je li taj popravni obuhvata oba kolokvija i ako se polozi automatski je polozen predmet?
A vezano za savjete da kontaktiram kolege, ne znam trenutno nikoga jer sam dl student zbog obaveza nisam niti jednom otisao na predavanje, bukvalno sam primoran samo na ispite izaci pa kad odem upoznat cu nekog vec ali do tad mi trebaju ove info.
A vezano za savjete da kontaktiram kolege, ne znam trenutno nikoga jer sam dl student zbog obaveza nisam niti jednom otisao na predavanje, bukvalno sam primoran samo na ispite izaci pa kad odem upoznat cu nekog vec ali do tad mi trebaju ove info.
- dadoka84
#11 Re: Kako poloziti ispit
Studentska služba, voditelj odsjeka, predmetni nastavnik, web stranica fakulteta, a ne ovaj forum. Nazovi i pitaj.
Niste vi vidjeli kako se na pravu polažu ispiti, odgovara cura na pitanja iz fus nota... još ne čeka da profa allarahmetile postavi pitanje. Doduše moraš imat makar par sisa i rozi minjak ne duži od 15cm kad izlaziš na ispit.
Niste vi vidjeli kako se na pravu polažu ispiti, odgovara cura na pitanja iz fus nota... još ne čeka da profa allarahmetile postavi pitanje. Doduše moraš imat makar par sisa i rozi minjak ne duži od 15cm kad izlaziš na ispit.
-
NemesisTZ
#12 Re: Kako poloziti ispit
Studentska je prva adresa na koju sam se obratio. Odvratnijih zena nisam upoznao. A slabo su i informisane o stvarima koje trebaju znati.
Pitam ovdje jer su opsta pitanja pa ko god studira ili je studirao vjerovatno ce znati odg. Ne ide da bas profesora pitam banalnosti
Pitam ovdje jer su opsta pitanja pa ko god studira ili je studirao vjerovatno ce znati odg. Ne ide da bas profesora pitam banalnosti
- Zmaj_od_Panonije
#13 Re: Kako poloziti ispit
Zar u BIH još neko studira? Gubiš vrijeme jarane. Bolje ispiši i bježi preko granice. Tamo ako skupiš novca upiši neki fakultet, mada i bez fakulteta možeš naći solidan posao za početak.
- dadoka84
#14 Re: Kako poloziti ispit
Profesor ako ne želi da se posveti studentu i nije neki profesor. Inače su na studentskoj odvratni, al pokušaj koji put na finjaka prići, malo se sa njima ispričati. Meni je pomogloNemesisTZ wrote: ↑09/01/2020 20:41 Studentska je prva adresa na koju sam se obratio. Odvratnijih zena nisam upoznao. A slabo su i informisane o stvarima koje trebaju znati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15 Re: Kako poloziti ispit
Ako si DL student, ne znači da trebaš biti isključen iz svega.
Nikakvo ti je opravdanje nisam ja imao vremena i slično.
Nađi načina da budeš u toku. Valjda ima još DL studenata, veoma je teško bilo šta uraditi ako ćeš ići samo na ispite.
Nikakvo ti je opravdanje nisam ja imao vremena i slično.
Nađi načina da budeš u toku. Valjda ima još DL studenata, veoma je teško bilo šta uraditi ako ćeš ići samo na ispite.
- P308
#16 Re: Kako poloziti ispit
Na mom fakultetu su postojale polusemestralne provjere znanja (tkz. prva i druga parcijala). Ukoliko se ne varam a u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, prvi parcijalni ispit (prva polusemestralna provjera znanja) obuhvata gradivo obradjeno do osme sedmice nastave, dok ce drugim parcijalnim ispitom (drugom polusemestralnom provjerom znanja) biti obuhvaceno gradivo obradjeno od devete sedmice nastave do kraja semestra.
Ukoliko zadovoljis bar minimalan broj bodova za prolaz (55%) na oba ispita uz aktivno ucesce na drugim aktivnostima (dolazak na predavanja, prezentacije, seminarski rad, portfolio, prikaz knjige, oragnizaciju interaktivnih radionica itd.) uspjesno si polozio ispit. Neki profesori su zahtjevali da i pored gore navedenog izadjes i na tkz. zavrsni ispit koji je obuhvatao cjelokupno gradivo od pocetka do kraja semestra. Bitno je napomenuti da prva i druga provjera znanja imaju po 30% ucesca u ocjeni. Ukoliko ne polozis, imas jos jednu sansu gdje polazes oba segmenta u terminu koji je predvidjen za zavrsni/popravni ispit (termin je obicno krajem januara ili pocetkom februara).
Ja sam na fakultet isao od 2009. do 2014. godine, tako da je moguce da se nesto u medjuvremenu promijenilo.
Ukoliko zadovoljis bar minimalan broj bodova za prolaz (55%) na oba ispita uz aktivno ucesce na drugim aktivnostima (dolazak na predavanja, prezentacije, seminarski rad, portfolio, prikaz knjige, oragnizaciju interaktivnih radionica itd.) uspjesno si polozio ispit. Neki profesori su zahtjevali da i pored gore navedenog izadjes i na tkz. zavrsni ispit koji je obuhvatao cjelokupno gradivo od pocetka do kraja semestra. Bitno je napomenuti da prva i druga provjera znanja imaju po 30% ucesca u ocjeni. Ukoliko ne polozis, imas jos jednu sansu gdje polazes oba segmenta u terminu koji je predvidjen za zavrsni/popravni ispit (termin je obicno krajem januara ili pocetkom februara).
Ja sam na fakultet isao od 2009. do 2014. godine, tako da je moguce da se nesto u medjuvremenu promijenilo.