Slažem se, no primjeti da vrijedi i obrnuto._BosanaC wrote:Kad bi svako od vas pucao sebi u glavu onda ja ne bih imao takvih problemaTomislav MO wrote:Mogu si i pucati u glavu, pa neću imati sadašnjih problema, otprilike na isto dođe kao taj tvoj prijedlog._BosanaC wrote: A kazem ti ja - ukines blentitete i nemas sadasnjih problemaVidis kako sam nahodas kad hoces
![]()
(VAS - onih koji se zalazu za nekakve podjele, blentitete, cetnitete, itd.)
Kako podijeliti Bosnu i Hercegovinu?
-
Tomislav MO
-
_BosanaC
Obrnuto ste vec probali, samo sto vam bas i nije uspjelo do krajaTomislav MO wrote:Slažem se, no primjeti da vrijedi i obrnuto._BosanaC wrote:Kad bi svako od vas pucao sebi u glavu onda ja ne bih imao takvih problemaTomislav MO wrote: Mogu si i pucati u glavu, pa neću imati sadašnjih problema, otprilike na isto dođe kao taj tvoj prijedlog.![]()
(VAS - onih koji se zalazu za nekakve podjele, blentitete, cetnitete, itd.)
-
Tomislav MO
Ni vama nije uspjelo, zato i jest ovako neriješeno sve ostalo._BosanaC wrote:Obrnuto ste vec probali, samo sto vam bas i nije uspjelo do kraja
-
_BosanaC
Znao sam ja da su sve to agresivni ostalisti izveliTomislav MO wrote:Ni vama nije uspjelo, zato i jest ovako neriješeno sve ostalo._BosanaC wrote:Obrnuto ste vec probali, samo sto vam bas i nije uspjelo do kraja
I kojim nama, molicu lijepo?
-
Tomislav MO
"Vama" koji ste za BiH bez etničkih pokrajina naravno, da kojim bi drugim moglo biti. Tu su ostalisti, Bošnjaci, Bosanci itd., svaki iz svog razloga. Šaroliko društvo._BosanaC wrote:Znao sam ja da su sve to agresivni ostalisti izveliTomislav MO wrote:Ni vama nije uspjelo, zato i jest ovako neriješeno sve ostalo._BosanaC wrote:Obrnuto ste vec probali, samo sto vam bas i nije uspjelo do kraja
- Bosanac_21
Da Bog da se svima onima koji zele da djele, nesto sto nije njihovo, sjeme
zatralo. Koji je narod u ovoj zemlji zbog necijih principa i ideologija platio
glavom i sad se opet nalazi vremena da se sprda i sa ovom zemljom i sa
njenim stanovnistvom
Isti oni koji se nisu pocesali po guzici za BiH u ratno periodu su sad neki
veliki pametnjakovici koji po forumima krcme jednu zemlju kako su je isto
krcmili i Milosevic - Tudjman - Karadzic - Mladic - ..........
Ovo je vise preslo sve mjere jer se opet uplicu u historiju ove zemlje oni koji
su tu historiju zeljeli da isprave agresijom, logorima, ubistvima, ..........
zatralo. Koji je narod u ovoj zemlji zbog necijih principa i ideologija platio
glavom i sad se opet nalazi vremena da se sprda i sa ovom zemljom i sa
njenim stanovnistvom
Isti oni koji se nisu pocesali po guzici za BiH u ratno periodu su sad neki
veliki pametnjakovici koji po forumima krcme jednu zemlju kako su je isto
krcmili i Milosevic - Tudjman - Karadzic - Mladic - ..........
Ovo je vise preslo sve mjere jer se opet uplicu u historiju ove zemlje oni koji
su tu historiju zeljeli da isprave agresijom, logorima, ubistvima, ..........
-
Tomislav MO
Optimizma vidim ne nedostaje.oslobad wrote:dobacicemo iz drugog pokusaja.Tomislav MO wrote:Ni vama nije uspjelo, zato i jest ovako neriješeno sve ostalo._BosanaC wrote:Obrnuto ste vec probali, samo sto vam bas i nije uspjelo do kraja
Nego, vidi što reče Georgijevski, hoće dati trećinu Makedonije Albancima
http://--- NO LINKS ---/index.php?option ... 4&Itemid=2
-
_BosanaC
Aha... Cek, da utvrdimo: oni koji su za BiH bez (c)etnickih pokrajina napali su jadne fasiste, ubijali ih, pokusavali protjerati i ko zna sta sve ne, palili i rusili im bogomolje, tjerali ih u logore?Tomislav MO wrote:"Vama" koji ste za BiH bez etničkih pokrajina naravno, da kojim bi drugim moglo biti. Tu su ostalisti, Bošnjaci, Bosanci itd., svaki iz svog razloga. Šaroliko društvo._BosanaC wrote:Znao sam ja da su sve to agresivni ostalisti izveliTomislav MO wrote: Ni vama nije uspjelo, zato i jest ovako neriješeno sve ostalo.
Covjek se fakat uci dok je ziv
-
Tomislav MO
Nije lijepo da vrijeđaš. Niste napali fašiste jer fašista nije ni bilo, ali ste ipak iznimno uspješno etnički očistili teritorij pod svojim nadzorom._BosanaC wrote: Aha... Cek, da utvrdimo: oni koji su za BiH bez (c)etnickih pokrajina napali su jadne fasiste, ubijali ih, pokusavali protjerati i ko zna sta sve ne, palili i rusili im bogomolje, tjerali ih u logore?![]()
- striker
#38 Re: Kako podijeliti Bosnu i Hercegovinu?
Da Bog da se o svom jadu zabavili... što bi rekao naš narod.Majstorinho wrote:Evo,malo gledam forum index.hr,i naletim na ovu temu.Pogledajte sta dusmani pisu.
http://www.index.hr/forum/default.aspx? ... 132583&p=1
-
_BosanaC
OK... Ne znam samo kako da nazovem one koji su 24.06.1993. u mom gradu, ljude s kojim su u tom trenutku stajali rame uz rame - krenuli da ubijaju. Ne znam kako da nazovem one koji su me preko dvije godine drzali u totalnom okruzenju, dovodili cetnicke tenkove da pucaju po meni, majci, sestri, one koji me iste te '93. ranise tako da posljedice, i to prave posljedice, osjecam i dan danas... Izvini sto nisam vidio neku vecu svrhu u svemu tome.Tomislav MO wrote:Nije lijepo da vrijeđaš. Niste napali fašiste, ali ste ipak iznimno uspješno etnički očistili teritorij pod svojim nadzorom._BosanaC wrote: Aha... Cek, da utvrdimo: oni koji su za BiH bez (c)etnickih pokrajina napali su jadne fasiste, ubijali ih, pokusavali protjerati i ko zna sta sve ne, palili i rusili im bogomolje, tjerali ih u logore?![]()
Izvini, ali to su ustase i cetnici. A ustase i cetnici su fasisti. I tu rasprave, barem sa mnom, nema. A ti ih mozes zvati i bracom rodjenom ako hoces, samo sto ces onda svrstat se medju njih.
- Maraschino
Tomislav MO wrote:Nije lijepo da vrijeđaš. Niste napali fašiste jer fašista nije ni bilo, ali ste ipak iznimno uspješno etnički očistili teritorij pod svojim nadzorom._BosanaC wrote: Aha... Cek, da utvrdimo: oni koji su za BiH bez (c)etnickih pokrajina napali su jadne fasiste, ubijali ih, pokusavali protjerati i ko zna sta sve ne, palili i rusili im bogomolje, tjerali ih u logore?![]()
Zahvaljujuci onoj - Nije Hrvat ko ostane u Sarajevu
a za tvoju informaciju pogledaj hrvatska sela oko Bihaca (Zavalje,Medjudrazje,Kralje,Vedro polje...) zatim oko Tuzle ( Breske,Obodnica,Husino,Dokanj,Lipnica...) pa reci koliko su ta mjesta ociscena.
-
Tomislav MO
Tebe su tjerali, po tebi pucali, ali nisi ti jedina žrtva. Ima i ovamo protjeranih, i ubijenih, ima i Grabovica, i Doljani, i Trusina i preko 100 000 Hrvata protjeranih iz srednje Bosne (i usput rečeno 5 puta manje protjeranih Bošnjaka), ali to naravno nisu fašisti nego partizani valjda._BosanaC wrote: OK... Ne znam samo kako da nazovem one koji su 24.06.1993. u mom gradu, ljude s kojim su u tom trenutku stajali rame uz rame - krenuli da ubijaju. Ne znam kako da nazovem one koji su me preko dvije godine drzali u totalnom okruzenju, dovodili cetnicke tenkove da pucaju po meni, majci, sestri, one koji me iste te '93. ranise tako da posljedice, i to prave posljedice, osjecam i dan danas... Izvini sto nisam vidio neku vecu svrhu u svemu tome.
Izvini, ali to su ustase i cetnici. A ustase i cetnici su fasisti. I tu rasprave, barem sa mnom, nema. A ti ih mozes zvati i bracom rodjenom ako hoces, samo sto ces onda svrstat se medju njih.
-
Tomislav MO
I što to dokazuje?Maraschino wrote:Tomislav MO wrote:Nije lijepo da vrijeđaš. Niste napali fašiste jer fašista nije ni bilo, ali ste ipak iznimno uspješno etnički očistili teritorij pod svojim nadzorom._BosanaC wrote: Aha... Cek, da utvrdimo: oni koji su za BiH bez (c)etnickih pokrajina napali su jadne fasiste, ubijali ih, pokusavali protjerati i ko zna sta sve ne, palili i rusili im bogomolje, tjerali ih u logore?![]()
Zahvaljujuci onoj - Nije Hrvat ko ostane u Sarajevu![]()
a za tvoju informaciju pogledaj hrvatska sela oko Bihaca (Zavalje,Medjudrazje,Kralje,Vedro polje...) zatim oko Tuzle ( Breske,Obodnica,Husino,Dokanj,Lipnica...) pa reci koliko su ta mjesta ociscena.
Pogledaj ti Bošnjake u Orašju. Iz toga ćemo zaključit da je sve ok?
-
_BosanaC
Rekoh vec, do mene je jer sam glup, pa ne kontam fol... To je sve bilo za vise ciljeve, koje moj siroti mozak ne moze da skonta.Tomislav MO wrote:Tebe su tjerali, po tebi pucali, ali nisi ti jedina žrtva. Ima i ovamo protjeranih, i ubijenih, ima i Grabovica, i Doljani, i Trusina i preko 100 000 Hrvata protjeranih iz srednje Bosne (i usput rečeno 5 puta manje protjeranih Bošnjaka), ali to naravno nisu fašisti nego partizani valjda._BosanaC wrote: OK... Ne znam samo kako da nazovem one koji su 24.06.1993. u mom gradu, ljude s kojim su u tom trenutku stajali rame uz rame - krenuli da ubijaju. Ne znam kako da nazovem one koji su me preko dvije godine drzali u totalnom okruzenju, dovodili cetnicke tenkove da pucaju po meni, majci, sestri, one koji me iste te '93. ranise tako da posljedice, i to prave posljedice, osjecam i dan danas... Izvini sto nisam vidio neku vecu svrhu u svemu tome.
Definitivno i u Sirokom Brijegu treba Aliji i Harisu spomenik podici. Pored Banja Luke.
-
_BosanaC
O tome se ne prica... A i oni iz Usore i Orasja nisu pravi Hrvati... Nego krivi valjda... Jer ni oni nisu ni tada fol skontali.Maraschino wrote:Tomislav MO wrote:Nije lijepo da vrijeđaš. Niste napali fašiste jer fašista nije ni bilo, ali ste ipak iznimno uspješno etnički očistili teritorij pod svojim nadzorom._BosanaC wrote: Aha... Cek, da utvrdimo: oni koji su za BiH bez (c)etnickih pokrajina napali su jadne fasiste, ubijali ih, pokusavali protjerati i ko zna sta sve ne, palili i rusili im bogomolje, tjerali ih u logore?![]()
Zahvaljujuci onoj - Nije Hrvat ko ostane u Sarajevu![]()
-
Tomislav MO
Ma da, kako da ne. Ne brini se, tamo su Hrvati isti kao i u Hercegovini._BosanaC wrote: O tome se ne prica... A i oni iz Usore i Orasja nisu pravi Hrvati... Nego krivi valjda... Jer ni oni nisu ni tada fol skontali.
Ako pogledaš rezultate izbora, vidjet ćeš da su pobjednici kao i svugdje HSP i dva HDZ-a
http://www.izbori.ba/rezultati/PoOsnovn ... 02&kod=022
- cyprus
E, ajmo mi otvorit temu: "Kako podijelit Hrvatsku?"
Ja bi vako: Istru damo Italijanima i mali dio Slovencima, Dalmacija nezavisna, Slavonija nezavisna, Zagorje nezavisno, Zagreb nek bude hercegovačka kolonija, ponovno uspostavljanje Dubrovačke Republike, a ima mjesta i za SAO Krajinu.

Btw. Ploče i Pelješac su naši.

Ja bi vako: Istru damo Italijanima i mali dio Slovencima, Dalmacija nezavisna, Slavonija nezavisna, Zagorje nezavisno, Zagreb nek bude hercegovačka kolonija, ponovno uspostavljanje Dubrovačke Republike, a ima mjesta i za SAO Krajinu.
Btw. Ploče i Pelješac su naši.
-
oslobad
bosanski hrvati nek prave svoj entitet na prostoru bivse rskcyprus wrote:E, ajmo mi otvorit temu: "Kako podijelit Hrvatsku?"![]()
![]()
Ja bi vako: Istru damo Italijanima i mali dio Slovencima, Dalmacija nezavisna, Slavonija nezavisna, Zagorje nezavisno, Zagreb nek bude hercegovačka kolonija, ponovno uspostavljanje Dubrovačke Republike, a ima mjesta i za SAO Krajinu.![]()
![]()
Btw. Ploče i Pelješac su naši.![]()
![]()
-
_BosanaC
Samo sto ti Hrvati ne znam da ispalise granate na mene... Niti poslusase naredbu da se povuku preko teritorije RS-a u Hercegovinu... E to je razlika izmedju Hrvata i ustasa. Ustase su pucale na mene, kao i cetnici, otvarali logore, a Hrvati i Srbi nisu.Tomislav MO wrote:Ma da, kako da ne. Ne brini se, tamo su Hrvati isti kao i u Hercegovini._BosanaC wrote: O tome se ne prica... A i oni iz Usore i Orasja nisu pravi Hrvati... Nego krivi valjda... Jer ni oni nisu ni tada fol skontali.
Ako pogledaš rezultate izbora, vidjet ćeš da su pobjednici kao i svugdje HSP i dva HDZ-a![]()
-
Tomislav MO
Znam kako ti je. Jedno kratko pitanje, je li Alija Izetbegović bio fašist?_BosanaC wrote:Samo sto ti Hrvati ne znam da ispalise granate na mene... Niti poslusase naredbu da se povuku preko teritorije RS-a u Hercegovinu... E to je razlika izmedju Hrvata i ustasa. Ustase su pucale na mene, kao i cetnici, otvarali logore, a Hrvati i Srbi nisu.Tomislav MO wrote:Ma da, kako da ne. Ne brini se, tamo su Hrvati isti kao i u Hercegovini._BosanaC wrote: O tome se ne prica... A i oni iz Usore i Orasja nisu pravi Hrvati... Nego krivi valjda... Jer ni oni nisu ni tada fol skontali.
Ako pogledaš rezultate izbora, vidjet ćeš da su pobjednici kao i svugdje HSP i dva HDZ-a![]()
-
_BosanaC
Nije. On je samo bio nesposoban i nedorastao funkciji za koju je bio. A od neukih ljudi gori su samo priuceni, a on je bio nesto izmedju neukog i priucenog.Tomislav MO wrote:Znam kako ti je. Jedno kratko pitanje, je li Alija Izetbegović bio fašist?_BosanaC wrote:Samo sto ti Hrvati ne znam da ispalise granate na mene... Niti poslusase naredbu da se povuku preko teritorije RS-a u Hercegovinu... E to je razlika izmedju Hrvata i ustasa. Ustase su pucale na mene, kao i cetnici, otvarali logore, a Hrvati i Srbi nisu.Tomislav MO wrote: Ma da, kako da ne. Ne brini se, tamo su Hrvati isti kao i u Hercegovini.