Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

AkHolic

#101 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by AkHolic »

Najbolje će se pobjediti ekstremizam kod Bošnjaka tako što se će podjeliti FBiH na dva eniteta i time eliminarati generator nesporazuma.
Stjui

#102 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by Stjui »

AkHolic wrote:Najbolje će se pobjediti ekstremizam kod Bošnjaka tako što se će podjeliti FBiH na dva eniteta i time eliminarati generator nesporazuma.
niko ne smije da dijeli moju domovinu,"federaciju" bih!
Ali Kemal

#103 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by Ali Kemal »

"Treci" bi rjesio mnogo problema, pa i problem ekstremizma, koji je u osnovi samo sredstvo u borbi za unitarnu Bosnu, pokretu koji je najveca prijetnja dugorocnom opstanku BiH. Oformljavanjem Treceg bi se konacno srusili ti besmisleni snovi da Bosnjaci poslije 50+% treba da vladaju Bosnom i da imaju veca prava od drugih naroda, na osnovu svoje brojnosti.
Time bi se konacno krenulo sa mrtve tacke u neku bolju buducnost.
Skijaš

#104 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by Skijaš »

Ali Kemal wrote:"Treci" bi rjesio mnogo problema
Treći je sam po sebi problem i jedan od razloga zbog kojih ovakve teme uopšte postoje
pathyeshme

#105 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by pathyeshme »

Svaki ekstremizam treba da pobijedi policija. Ekstremizam kod Bošnjaka nije ništa veći od ekstremizma preostala dva naroda. Samo što nas mediji ne obasipaju ekstremizmom ostalih naroda koliko ekstremizmom Bošnjaka. I to pro-bošnjački mediji, tipa avaz, kojeg ovom prilikom nataknem na karu, i njega i Fahru.

A i pokretača ove teme je pojela zapadna propaganda.
tandmand

#106 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by tandmand »

Na ovoj temi, @skijas je opcenito neshvacen. Valjda zato sto se ljudi prvo vode naslovom teme ali ne i uvodnim postom, iako je covjek fino napisao da su uzroci radikalizacije medju Bosnjacima etnicka podjela BiH i getoizacija. Misao vodilja je ta, da treba ukloniti uzroke radikalizacije a ne uklanjati simptome kako su neki to pojmili.
tandmand

#107 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by tandmand »

Ali Kemal wrote:"Treci" bi rjesio mnogo problema, pa i problem ekstremizma, koji je u osnovi samo sredstvo u borbi za unitarnu Bosnu, pokretu koji je najveca prijetnja dugorocnom opstanku BiH. Oformljavanjem Treceg bi se konacno srusili ti besmisleni snovi da Bosnjaci poslije 50+% treba da vladaju Bosnom i da imaju veca prava od drugih naroda, na osnovu svoje brojnosti.
Treci bi mozda rijesio neke ali sama ideja implicira nove probleme:
- Granice buducih entiteta
- Posljedicno, sigurni raspad BiH nakon uspostave Treceg, koji bi inicirali Bosnjaci zarad formiranja nacionalne drzave
- Polozaj manjina u novonastalim entitetima/drzavama
Ali Kemal

#108 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by Ali Kemal »

tandmand wrote:
Ali Kemal wrote:"Treci" bi rjesio mnogo problema, pa i problem ekstremizma, koji je u osnovi samo sredstvo u borbi za unitarnu Bosnu, pokretu koji je najveca prijetnja dugorocnom opstanku BiH. Oformljavanjem Treceg bi se konacno srusili ti besmisleni snovi da Bosnjaci poslije 50+% treba da vladaju Bosnom i da imaju veca prava od drugih naroda, na osnovu svoje brojnosti.
Treci bi mozda rijesio neke ali sama ideja implicira nove probleme:
Granice su uvijek problem, ali se na kraju to rijesi, kao sto se rijesilo u Dejtonu.
tandmand wrote:- Posljedicno, sigurni raspad BiH nakon uspostave Treceg, koji bi inicirali Bosnjaci zarad formiranja nacionalne drzave
Ako je to volja zainteresovanih strana, ne vidim problem u tome, da se udruze ljudi sa istim interesima, prema nasilnom udruzivanju ljudi sa razlicitim interesima i vjecno nestabilnoj drzavi.
tandmand wrote:- Polozaj manjina u novonastalim entitetima/drzavama
Ovo pitanje bi trebalo posebno da se raspravlja. Zasto se uopce postavlja jedno ovakvo pitanje?
Da li to pokazuje koliko je niska civilizacijska razina u BiH, da se podrazumijeva da se manjine gaze, sto znaci da i sada manjine u bilo kom okruzenju su donje.
Da li na nivou grada, sela, kantona, entiteta, ako si manjina u podredjenom si polozaju.

Zasto niko ne radi na to da se manjinama mora obezbjediti 100%-na zastita od bilo kakve diskriminacije u bilo kom obliku, kao sto je bilo nekada u SFRJ?
KingdomBosnia

#109 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by KingdomBosnia »

Imas dva naroda u BiH koji zele da je podijele i imas bosnjake koji se zalazu za jedinstvenu BiH i pitas kako pobjediti taj ekstremizam?
Kad gospoda iz Rs-a i Hercegovine pocne da shvata da je ovo Bosna i Hercegovina a ne Srbija i Hrvatska mnogo lakse ce za sve biti.
Dobrodosli su svi u BiH ali neka se ponasaju kako treba.
Trebam te

#110 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by Trebam te »

KingdomBosnia wrote:Imas dva naroda u BiH koji zele da je podijele i imas bosnjake koji se zalazu za jedinstvenu BiH i pitas kako pobjediti taj ekstremizam?
Kad gospoda iz Rs-a i Hercegovine pocne da shvata da je ovo Bosna i Hercegovina a ne Srbija i Hrvatska mnogo lakse ce za sve biti.
Dobrodosli su svi u BiH ali neka se ponasaju kako treba.

Tako je :thumbup:
tandmand

#111 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by tandmand »

Ali Kemal wrote:
tandmand wrote: Treci bi mozda rijesio neke ali sama ideja implicira nove probleme:
Granice su uvijek problem, ali se na kraju to rijesi, kao sto se rijesilo u Dejtonu.
Bosnjaci bi u slucaju raspada BiH trebali imati teritoriju velicine Slovenije, jer su ta dva naroda po brojnosti otprilike jednaka - 2 miliona.
Dakle, povrsina Slovenije je 39,6% od povrsine BiH i to je najmanji udio koji bi trebao pripasti Bosnjacima.
Bosnjacima nesto veca teritorija a separatistima pravo na otcjepljenje. :oops:
Treci entitet je prelazno rjesenje disolucije BiH na koji Bosnjaci nikada pristati nece, ali bi na "Sloveniju" vjerujem mnogi pristali kao nacin da se raskinu Dejtonski lanci.
daddy-kool

#112 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by daddy-kool »

Skijaš wrote: Ako nam je zaista cilj moderno i sekularno društvo, potreban je potpuno drugačiji pristup, potrebna je dosljedna odbrana multietničkih vrijednosti na teritoriji čitave BiH, potrebno je braniti i srpski, i bošnjački, i hrvatski identitet svakog komada naše zajedničke zemlje. Nastaviti sa promovisanjem etnoteritorijalizacije, koju je ipak nemoguće dogovoriti, znači dodatno prolongirati atmosferu straha i nepovjerenja, a upravo su to uslovi koji pogoduju širenju ekstremizma.

Danas kada čitamo o problemima sa vjerskim ekstremizmom u Francuskoj ili Velikoj Britaniji, svi ozbiljni analitičari problem vide u manjku integracije, u nevidljivim zidovima i torovima a rješenja redovno pronalaze u eliminaciji tih zidova. U tom je kontekstu vrhunac idiotizma Bošnjacima niz grlo gurati etnoteritorijalizaciju kao rješenje, a čuditi se klizanju u radikalizam. Tu prostora za čuđenje nema. Uostalom, direktor CIA-e do gorespomenute procjene nije došao jučer nego prije dvadeset i kusur godina.
Kao što reče kolega @palermo zaista dobra tema ali si je zakucao već u prvom postu.

:thumbup:
shibonja

#113 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by shibonja »

Extremista sam priznajem!
Pomozite mi da prevazidjem ovu krizu,please help meeeee :bih:
zgembomaratonac

#114 Re: Kako pobjediti ekstremizam među Bošnjacima

Post by zgembomaratonac »

shibonja wrote:Extremista sam priznajem!
Pomozite mi da prevazidjem ovu krizu,please help meeeee :bih:
Prvi (obavezni) korak ti je Čvarčijada: http://www.prijedordanas.com/?p=12327

„Prijavom na ovo takmičenje želio sam da pokažem nekim pojedinim ljudima da drukčije razmišljaju o nama muslimanima, da mi nismo Turci!
„Želio sam samo učestvovati i bio sam iznenađen drugim mjestom. Mislim da mi je falilo nekih šest sekundi. Od nagrada sam izabrao komušu, jer u našem narodu, pogotovo danas u ekonomskoj krizi, mislim da je ovo jedna simbolična nagrada i da ću ja ovo čuvati dugo dugo vremena kao simbol našeg naroda u 21. vijeku“, dodao je Emir Hodžić.

Image

Drugi korak:
Image

Treći korak:
Image
Nakon Mirsada i Emira iz Prijedora koji su se proslavili u jedenju čvaraka dobili smo Rasima Avdića iz sela Svjetlića kod Doboja. Rasim Avdić se nedavno oženio Srpkinjom i odmah je na svom Facebook profilu počeo postavljati fotografije na kojima je u četničkoj uniformi. Rasim se hvali da mu je idol Draža Mihailović.

http://saff.ba/dobojliji-rasimu-avdicu- ... NPV8SwtFjp

Sretno! :bih:
Post Reply