S druge strane, sam se udaljila od prijatelja, nemam volje ni s kim se vidjeti, jer mi je potrebno toliko energije da preguram osam sati da sam nakon radnog vremena slomljena i jedva čekam doći kući i buljiti u prazno, a kad dodjem kući niko mi ne smije ništa reći, razdražljiva sam i nervozna. Helem, imam posao koji će mi doći glave
Kako pobijediti posao?
-
heartbeat100
#1 Kako pobijediti posao?
Znači, radim posao koji mrzim! Mrzim vrstu tog posla, mrzim kolege, mrzim sebe, ovaj grad, državu i sve sto me okruzuje samo zato sto radim taj posao. Sad bez zezanja, averzija prema poslu koji obavljam počela mi je stvarati i zdravstvene probleme. Depresivna sam i bezvoljna. Otkako sam u ovoj firmi, udebljala sam se 15 kg, jer jedem zbog nervoze, ustvari tjesim se hranom, a da stvar bude gora počela sam razvijati poremećaj ishrane u smislu da trpam enormne količine hrane u sebe, a kasnije to idem povratiti.
S druge strane, sam se udaljila od prijatelja, nemam volje ni s kim se vidjeti, jer mi je potrebno toliko energije da preguram osam sati da sam nakon radnog vremena slomljena i jedva čekam doći kući i buljiti u prazno, a kad dodjem kući niko mi ne smije ništa reći, razdražljiva sam i nervozna. Helem, imam posao koji će mi doći glave
...KAko ga pobijediti?
- Joker88
#2 Re: Kako pobijediti posao?
If You Can't Fight Them, Join Them
-
amazon
#3 Re: Kako pobijediti posao?
Tako da ti pocnes ziviti zivot a ne on tebe--bice posla. dok je i tebe..
-
heartbeat100
#5 Re: Kako pobijediti posao?
Da, prejednostavno zvuci. Mastam o tome 24 sata dnevno, ali kako napustiti posao u ovakvom vaktuWalkingDead wrote:Fino, napustis posao i pocnes raditi ono sto volis, simple as that.
- loose end
#6 Re: Kako pobijediti posao?
dobro dosla u klub. ja ne poznajem osobu koja ne mrzi svoj posao ili ako ne posao kao takav, onda bar radno okruzenje (mada to mozda samo znaci da se druzim s pogresnim ljudima
) to je normalno, samo se s tim treba pomiriti i sve ce biti lakse
a koliko dugo radis u toj firmi?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#7 Re: Kako pobijediti posao?
Ove rečenice mi govore jednu stvar .heartbeat100 wrote:Da, prejednostavno zvuci. Mastam o tome 24 sata dnevno, ali kako napustiti posao u ovakvom vaktuWalkingDead wrote:Fino, napustis posao i pocnes raditi ono sto volis, simple as that....Ustvari, nije ni to najveći problem. Problem je sto bi me svi osudjivali jer poput većine stanovnika ove zemlje i članovi moje porodice se vode onom "šuti i trpi, bitno je da radis"...
Nikada nisi bila bez posla a istovrmeno zabrinuta za vlastitu egzistenciju.
Onog trena kad budeš zabrinuta za vlastitu egzistenciju , shvatićeš stvarnu težinu posla koji obavljaš.
Pozdrav
Last edited by sabina1 on 23/12/2012 22:41, edited 1 time in total.
-
murof
#8 Re: Kako pobijediti posao?
...was there...
Slicno kao i kod tebe, kile se nafatale, krvni nalazi otisli u 1000 persuna, opce nezadovoljstvo i duuuuugooo bortanje kako ostaviti redovno placen posao na ovakvom vaktu. I jednostavno kad dodjes u momenat kada je ili zdravlje ili posao biras ono sto ti je bitnije. Meni je to bilo zdravlje.
I vec nekoliko mjeseci sam freelancer, srecom bavim se profesijom s kojom je moguce raditi "sam".
Za vrijeme rada u firmi, satnica mi je bila oko 7 KM, sada kada radim zaracunam sebi satnicu min 15 KM, sto znaci radim manje, a slicna primanja.
Jedini problem kod ovog nacina rada jeste da nekad nema nikako posla a nekad se ne moze stici. Ni je ni to za svakoga, ali meni to trenutno ne predstavlja problem...
by the way... za 6 mjeseci 7 kg manje
Slicno kao i kod tebe, kile se nafatale, krvni nalazi otisli u 1000 persuna, opce nezadovoljstvo i duuuuugooo bortanje kako ostaviti redovno placen posao na ovakvom vaktu. I jednostavno kad dodjes u momenat kada je ili zdravlje ili posao biras ono sto ti je bitnije. Meni je to bilo zdravlje.
I vec nekoliko mjeseci sam freelancer, srecom bavim se profesijom s kojom je moguce raditi "sam".
Za vrijeme rada u firmi, satnica mi je bila oko 7 KM, sada kada radim zaracunam sebi satnicu min 15 KM, sto znaci radim manje, a slicna primanja.
Jedini problem kod ovog nacina rada jeste da nekad nema nikako posla a nekad se ne moze stici. Ni je ni to za svakoga, ali meni to trenutno ne predstavlja problem...
-
heartbeat100
#9 Re: Kako pobijediti posao?
Dvije godine. Ma znam ja da nikome nije sjajno, ali kod mene to vec poprima ozbiljne razmjere. Unistavam se, polako, ali sigurno.nesto nesto wrote:dobro dosla u klub. ja ne poznajem osobu koja ne mrzi svoj posao ili ako ne posao kao takav, onda bar radno okruzenje (mada to mozda samo znaci da se druzim s pogresnim ljudima) to je normalno, samo se s tim treba pomiriti i sve ce biti lakse
![]()
- vesela_sveska
#10 Re: Kako pobijediti posao?
Pocni traziti drugi posao,nema nista gore od te situacije u kojoj se ti nalazis.Zar nemas bas nikoga od kolega s kim mozes biti ok? Najbitnije ti je zdravlje da sacuvas,pa ako i napustis posao nije kraj svijeta.heartbeat100 wrote:Znači, radim posao koji mrzim! Mrzim vrstu tog posla, mrzim kolege, mrzim sebe, ovaj grad, državu i sve sto me okruzuje samo zato sto radim taj posao. Sad bez zezanja, averzija prema poslu koji obavljam počela mi je stvarati i zdravstvene probleme. Depresivna sam i bezvoljna. Otkako sam u ovoj firmi, udebljala sam se 15 kg, jer jedem zbog nervoze, ustvari tjesim se hranom, a da stvar bude gora počela sam razvijati poremećaj ishrane u smislu da trpam enormne količine hrane u sebe, a kasnije to idem povratiti.
S druge strane, sam se udaljila od prijatelja, nemam volje ni s kim se vidjeti, jer mi je potrebno toliko energije da preguram osam sati da sam nakon radnog vremena slomljena i jedva čekam doći kući i buljiti u prazno, a kad dodjem kući niko mi ne smije ništa reći, razdražljiva sam i nervozna. Helem, imam posao koji će mi doći glave...KAko ga pobijediti?
-
heartbeat100
#11 Re: Kako pobijediti posao?
Da, da, bila sam. Pozdravtvsabina wrote:Ove rečenice mi govore jednu stvar .heartbeat100 wrote:Da, prejednostavno zvuci. Mastam o tome 24 sata dnevno, ali kako napustiti posao u ovakvom vaktuWalkingDead wrote:Fino, napustis posao i pocnes raditi ono sto volis, simple as that....Ustvari, nije ni to najveći problem. Problem je sto bi me svi osudjivali jer poput većine stanovnika ove zemlje i članovi moje porodice se vode onom "šuti i trpi, bitno je da radis"...
Nikada nisi bila bez posla a istovrmeno zabrinuta za vlastitu egzistenciju.
Onog trena kad budeš zabrinuta za vlastitu egzistenciju , shvatićeš stvarnu težinu posla koji obavljaš.
Pozdrav
- shiny
#12 Re: Kako pobijediti posao?
Traži novi posao!
- ptičica
#13 Re: Kako pobijediti posao?
Najlakse ces ga pobijediti tako sto ces se angazovati da pokusas naci drugi , u nekoj drugoj firmi.
Samo angazovanje oko toga ce ti pomoci da lakse podnosis i postojeci posao koji ne volis.
Desavalo mi se slicno (mada ne tako drasticno) i vjeruj da sam angazovala sve kako bih ga promijenila,
trebalo je vremena,ali uspjela sam. Nekako vjerujem da nikada ne treba odustati, ne predavati se i trud ce
se isplatiti. Sretno!
Samo angazovanje oko toga ce ti pomoci da lakse podnosis i postojeci posao koji ne volis.
Desavalo mi se slicno (mada ne tako drasticno) i vjeruj da sam angazovala sve kako bih ga promijenila,
trebalo je vremena,ali uspjela sam. Nekako vjerujem da nikada ne treba odustati, ne predavati se i trud ce
se isplatiti. Sretno!
- ranger
#14 Re: Kako pobijediti posao?
ja sad (jos uvijek ne mrzim svoj posao) ali prosli sam mrzio, kao i firmu kao i sve ostalo izuzev sakice ljudi.
eh snagu sam crpio prvenstveno iz plate (koja je bila ispodprosjecna) ali i tih par ljudi koji su mi svaki dan davali nadu da ima jos pripadnika ljudske vrste na svijetu...
dok nisam nasao bolji posao... sto i tebi toplo preporucujem!
eh snagu sam crpio prvenstveno iz plate (koja je bila ispodprosjecna) ali i tih par ljudi koji su mi svaki dan davali nadu da ima jos pripadnika ljudske vrste na svijetu...
dok nisam nasao bolji posao... sto i tebi toplo preporucujem!
-
Korisničkoime
#15 Re: Kako pobijediti posao?
Ne možeš ga pobijediti tako je jednostavno, uništit će te. Prije će tebe posao uništiti nego se sve na istom promjeniti tako da tebi odgovara. Znači ne možeš ga pobijediti znači moraš ga napustiti.
Međutim ljudi kažu posao se traži sa posla. Sad je do tebe moraš se srediti sabrati i trgnuti iz te letargije i dok si na tom poslu TRAŽITI NOVI POSAO. Može potrajati par sedmica ili par mjeseci koliko god potraje već samom spoznajom da ćeš trenutni posao napustiti i da će sve to trajati samo još neko određeno vrijeme i da nećeš vječno ostati zarobljena daće ti olakšanje.
Sretno.
Međutim ljudi kažu posao se traži sa posla. Sad je do tebe moraš se srediti sabrati i trgnuti iz te letargije i dok si na tom poslu TRAŽITI NOVI POSAO. Može potrajati par sedmica ili par mjeseci koliko god potraje već samom spoznajom da ćeš trenutni posao napustiti i da će sve to trajati samo još neko određeno vrijeme i da nećeš vječno ostati zarobljena daće ti olakšanje.
Sretno.
-
heartbeat100
#16 Re: Kako pobijediti posao?
Imam, naravno. Mala je to firma, ali nasla sam si bash par ljudi s kojima sam dobra. I oni su nezadovoljni, ali su vajda jaci od menevesela_sveska wrote:Pocni traziti drugi posao,nema nista gore od te situacije u kojoj se ti nalazis.Zar nemas bas nikoga od kolega s kim mozes biti ok? Najbitnije ti je zdravlje da sacuvas,pa ako i napustis posao nije kraj svijeta.heartbeat100 wrote:Znači, radim posao koji mrzim! Mrzim vrstu tog posla, mrzim kolege, mrzim sebe, ovaj grad, državu i sve sto me okruzuje samo zato sto radim taj posao. Sad bez zezanja, averzija prema poslu koji obavljam počela mi je stvarati i zdravstvene probleme. Depresivna sam i bezvoljna. Otkako sam u ovoj firmi, udebljala sam se 15 kg, jer jedem zbog nervoze, ustvari tjesim se hranom, a da stvar bude gora počela sam razvijati poremećaj ishrane u smislu da trpam enormne količine hrane u sebe, a kasnije to idem povratiti.
S druge strane, sam se udaljila od prijatelja, nemam volje ni s kim se vidjeti, jer mi je potrebno toliko energije da preguram osam sati da sam nakon radnog vremena slomljena i jedva čekam doći kući i buljiti u prazno, a kad dodjem kući niko mi ne smije ništa reći, razdražljiva sam i nervozna. Helem, imam posao koji će mi doći glave...KAko ga pobijediti?
-
heartbeat100
#17 Re: Kako pobijediti posao?
Srediti, sabrati se i trgnuti!! Dobro receno, sve znam i pokusavam, ali svaki dan sve isto. Legnem s tom mislju, od sutra cu postupati drugačije, neću se prežderavati i počet ću tražiti posao, ali onda osam/devet sati na trenutnom radnom mjestu u meni ubije volju za životom... i svaki dan tako.Korisničkoime wrote:Ne možeš ga pobijediti tako je jednostavno, uništit će te. Prije će tebe posao uništiti nego se sve na istom promjeniti tako da tebi odgovara. Znači ne možeš ga pobijediti znači moraš ga napustiti.
Sretno.
- loose end
#18 Re: Kako pobijediti posao?
ne znam, ovo sto i drugi kazu, mozda da trazis drugi posao. ne moras odmah ovdje davati otkaz, ali trazi nesto novo. imas radno iskustvo od dvije godine, a ako si i prije toga nesto radila, jos bolje i uopce nije nemoguce da upali. zdravlje je najbitnije i dzaba sve ako ces na tom poslu oboljeti.heartbeat100 wrote:Dvije godine. Ma znam ja da nikome nije sjajno, ali kod mene to vec poprima ozbiljne razmjere. Unistavam se, polako, ali sigurno.nesto nesto wrote:dobro dosla u klub. ja ne poznajem osobu koja ne mrzi svoj posao ili ako ne posao kao takav, onda bar radno okruzenje (mada to mozda samo znaci da se druzim s pogresnim ljudima) to je normalno, samo se s tim treba pomiriti i sve ce biti lakse
![]()
mozda da popricas i sa ukucanima o tome, ali da im stvarno stavis do znanja da to nije neko prolazno raspolozenje. pa ako u dogledno vrijeme i ne nadjes novi posao, mozda u krajnjoj liniji tu dati otkaz ako vam tvoja plata nije neophodna za zivot. mislim, sta treba, da doguras do antidepresiva?
mislim odluka je naravno tvoja, ali eto to su sve neke solucije
Last edited by loose end on 23/12/2012 23:11, edited 1 time in total.
-
heartbeat100
#19 Re: Kako pobijediti posao?
Čestitke na skinutim kilogramima i na hrabrosti da krenes daljemurof wrote:...was there...
-
Korisničkoime
#20 Re: Kako pobijediti posao?
Mani se misli počni, jednostavno počni tražiti novi posao i dok se prežderaješ (tvoj izraz). Počni od malih stvari napravi sebi profil na moj posao.ba ili nekom drugom portalu neka ti na e-mail šalju ponude za tvoje zanimanje. To ti je 5 minuta posla kao i minut dnevno da zaviriš u mail svaki dan. Eto za početak to je 5 do 10 minuta koje odvoji odmah sutra na pauzi ili kad dođeš sa posla ili evo ODMAH SAD. NEKA JE KASNO 5-10 MINUTA PA I POLA SATA I SAT GORE DOLE NEĆE NIŠTA PROMJENITI TO JE TVOJ ŽIVOT TVOJA BUDUĆNOST.heartbeat100 wrote:Srediti, sabrati se i trgnuti!! Dobro receno, sve znam i pokusavam, ali svaki dan sve isto. Legnem s tom mislju, od sutra cu postupati drugačije, neću se prežderavati i počet ću tražiti posao, ali onda osam/devet sati na trenutnom radnom mjestu u meni ubije volju za životom... i svaki dan tako.Korisničkoime wrote:Ne možeš ga pobijediti tako je jednostavno, uništit će te. Prije će tebe posao uništiti nego se sve na istom promjeniti tako da tebi odgovara. Znači ne možeš ga pobijediti znači moraš ga napustiti.
Sretno.
Za kasnije u toku sedmice:
Reci svim svojim prijateljima, porodici, poznanicima, komšijama, široj i daljoj rodbini da tražiš posao i to pod hitno. Zamoli ih preklinji ih da se raspitaju ili ako nešto čuju da ti odmah jave.
Napravi novi CV, ja ću ti pomoći ako treba, skupi svoje diplome i sve što se traži na konkursima, kopiraj ih, kupi koverte, spakuj sebi 3-4 koverte sa novim CV-om i potrebnom dokumentacijom kada iskrsne prilika da odmah imaš sve spremno samo još u poštu da odeš.
ZNAŠ, MOŽEŠ, VRIJEDIŠ, KORISNA SI, PAMETNA SI, ŠKOLOVANA SI, JEBEŠ IH SVE OD REDA UZMI STVAR U SVOJE RUKE!
Ponuda javi mi na pp koju vrstu posla tražiš i gdje, nikad se ne zna, ako budem šta čuo saznao javim ti odmah. Nikad se ne zna.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#21 Re: Kako pobijediti posao?
Uhh, to je bas grozno.heartbeat100 wrote:Znači, radim posao koji mrzim! Mrzim vrstu tog posla, mrzim kolege, mrzim sebe, ovaj grad, državu i sve sto me okruzuje samo zato sto radim taj posao. Sad bez zezanja, averzija prema poslu koji obavljam počela mi je stvarati i zdravstvene probleme. Depresivna sam i bezvoljna. Otkako sam u ovoj firmi, udebljala sam se 15 kg, jer jedem zbog nervoze, ustvari tjesim se hranom, a da stvar bude gora počela sam razvijati poremećaj ishrane u smislu da trpam enormne količine hrane u sebe, a kasnije to idem povratiti.
Ja volim svoj posao, ali mrzim sve ono sto ide uz njega. Radim i po 12 sati (nema praznika ni vikenda ni ..), korist je skoro pa nikakva, a sve u nadi da ce biti kao bolje. Zbog toga se svadjam s kolegom redovno, pa tesku situaciju pretvaramo u jos tezu.
Mene jedino tjesi sto ipak volim ovaj posao (iako nije moja struka) i sto sam dobra u tome.
Ne znam sta si po struci i kakav je posao, ali ako nisi u situaciji naci drugi posao, pokusaj iz tog posla izvuci najbolje. Kako se osjecaju tvoje kolege, mrze li oni posao? Mozda da porazgovaras s nekim od njih, mozda se neko osjecao slicno pa to prevazisao.
Pokusaj razmisljati o efektima posla, donosi li jos nesto dobro osim place? izvuci iz njega najbolje...
- Aleluja
#22 Re: Kako pobijediti posao?
...nađi si dečka!
...sada bez zajebancije, ajde malo smiri se...imaš opcije daj otkaz i sjedi doma vidjet ćeš kako nerad djeluje na psihu ...
ili nastavi da radiš taj posao ali promijeni mu pristup pobogu, zapitaj se zašto ja ne volim taj posao, zašto mi "kuje" na poslu kidaju nerve...provjetri malo svoj ego pobogu , primaš li plaću, da, profesionalnost, osmijeh na lice i s guštom radi svoj posao... svima dođe žuta minuta da se razumijemo, med da ližeš dopizdi( da prostiš)...
ili nađi posao koji tebi odgovara, ne znam prema čemu imaš afinitet!
ps.čuvaj svoje zdravlje, kad odlijepiš kurcu(da prostiš) ne valjaš!
...sada bez zajebancije, ajde malo smiri se...imaš opcije daj otkaz i sjedi doma vidjet ćeš kako nerad djeluje na psihu ...
ili nastavi da radiš taj posao ali promijeni mu pristup pobogu, zapitaj se zašto ja ne volim taj posao, zašto mi "kuje" na poslu kidaju nerve...provjetri malo svoj ego pobogu , primaš li plaću, da, profesionalnost, osmijeh na lice i s guštom radi svoj posao... svima dođe žuta minuta da se razumijemo, med da ližeš dopizdi( da prostiš)...
ili nađi posao koji tebi odgovara, ne znam prema čemu imaš afinitet!
ps.čuvaj svoje zdravlje, kad odlijepiš kurcu(da prostiš) ne valjaš!
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#23 Re: Kako pobijediti posao?
KupiPosao.ba 
- moa
#24 Re: Kako pobijediti posao?
Poslije svih ovih faza koje si nabrojala, dolazi faza kada se odas alkoholu i u alkoholu nadjes utjehu. Jedino u alkoholu mozes naci svojih 10 minuta da ti bude dobro.
- Omerta13
#25 Re: Kako pobijediti posao?
Ako ne mozes otkriti koja je firma u pitanju mozes li bar opis posla djelatnost ili nesto.. da se vise priblizimo tvoj problemu