Kako platiti nekome nešto u Srbiji???
Moderator: anex
-
jasko__
#1 Kako platiti nekome nešto u Srbiji???
Trebam poslati pare liku iz Beograda da mi nešto kupi i pošalje poštom...
Imam u Intesa banci obicni tekuci račun ali mi kažu da bih morao otvoriti devizni za ino plaćanje...jel moguće nekako to lakše izvesti, bez previše komplikovanja i papirologije....Western union možda...ili Paypal ( registrovan sam)...koje su mi mogucnosti???
Imam u Intesa banci obicni tekuci račun ali mi kažu da bih morao otvoriti devizni za ino plaćanje...jel moguće nekako to lakše izvesti, bez previše komplikovanja i papirologije....Western union možda...ili Paypal ( registrovan sam)...koje su mi mogucnosti???
-
radostan dan
#2 Re: Kako platiti nekome nešto u Srbiji???
w. union ili pošalji po vozaču bus-a.
-
jasko__
#3 Re: Kako platiti nekome nešto u Srbiji???
Za bus sam pokusao, ali ovi koje je znam ne voze za Beograd...
A western union....kako funkcionise, koliko kosta provizija i tako to???
A western union....kako funkcionise, koliko kosta provizija i tako to???
- kingofsnake
#4 Re: Kako platiti nekome nešto u Srbiji???
W union, paypal, moneybookers/skrill, a ni devizni račun otvoriti nije neka pretjerana papirologija.jasko__ wrote:Trebam poslati pare liku iz Beograda da mi nešto kupi i pošalje poštom...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Kako platiti nekome nešto u Srbiji???
skup ti je vestern
probaj ako je manja suma poslati u starim novinama ili knjizi poštom preporučeno naravno kao tiskovinu tako sam ja radio
probaj ako je manja suma poslati u starim novinama ili knjizi poštom preporučeno naravno kao tiskovinu tako sam ja radio
-
jasko__
#6 Re: Kako platiti nekome nešto u Srbiji???
Pa nije ni mala suma...nekih 200 KM...to mi malo rizicno...
- drndalo
-
jasko__
#8 Re: Kako platiti nekome nešto u Srbiji???
Dosad dam Paypal-om plaćao samo preko E-baya...
Jel funkcionise na isti način...mislim polozim kes na svoj racun i uplatiom preko neta na njegov...sta on mora u Srbiji imati...samo tekuci ili????
Jel funkcionise na isti način...mislim polozim kes na svoj racun i uplatiom preko neta na njegov...sta on mora u Srbiji imati...samo tekuci ili????
-
radostan dan
#9 Re: Kako platiti nekome nešto u Srbiji???
jbg, ako nisi iz sarajeva, tačnije ako nema direktne linije odakle šalješ do beograda - jeste rizično.
takođe i sve da ima direktna linija, ako je pomenuta transakcija sa nekim iz srbije ko ti nije rod ni pomoz bog - opet rizično.
ali ako su oba uslova ispunjena, to ti je najjeftinija varijanta. počastiš vozača da popije fuka i ćao mare...
a najlakša varijanta, da se puno ne razmišljaš je - w union. provizija je poprilična - 5 ili 10 posto čini mi se, a nju plaća primalac, dakle taj lik kojem šalješ lovu.
takođe i sve da ima direktna linija, ako je pomenuta transakcija sa nekim iz srbije ko ti nije rod ni pomoz bog - opet rizično.
ali ako su oba uslova ispunjena, to ti je najjeftinija varijanta. počastiš vozača da popije fuka i ćao mare...
a najlakša varijanta, da se puno ne razmišljaš je - w union. provizija je poprilična - 5 ili 10 posto čini mi se, a nju plaća primalac, dakle taj lik kojem šalješ lovu.
-
SSemir
#10 Re: Kako platiti nekome nešto u Srbiji???
cuj platiti nesto nekome u srbiju..oni nama su duzni, oni nama treba da placaju za sve! i praunucima, i opet da nam budu duzni..smao ti placaj njima, bosnjo klasicni, zaboravlja sve zacas.. ha ja
(šala)
Last edited by SSemir on 06/02/2014 18:29, edited 1 time in total.
-
nookey
#11 Re: Kako platiti nekome nešto u Srbiji???
Otvoriš devizni račun za dvije minute, 5 eura provizija i pare sutra na računu što'š rizikovati bezveze...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12 Re: Kako platiti nekome nešto u Srbiji???
e jbg ja sam slao 25 eura najvišejasko__ wrote:Pa nije ni mala suma...nekih 200 KM...to mi malo rizicno...
pa se nije isplatilo otvarati račune i plaćati provizije
- drndalo
#13 Re: Kako platiti nekome nešto u Srbiji???
Ako on ima PayPal, nemas problema... Ja sam i kolegi u SA placao tako, jer mi je odgovaralo tako...jasko__ wrote:Dosad dam Paypal-om plaćao samo preko E-baya...