Kako perete zube i koliko dugo ?
Moderator: anex
-
zaon1
#1 Kako perete zube i koliko dugo ?
Ja prvo ocetkam gornje i donje zube (vanjski dio) zatim unutrasnji dio gornje vilice, onda donju vilicu preostalo.. A to traje najmanje 5 minuta, nekad mi je trebalo dosta manje, ali sad valjda kako pazim treba mi duze dosta, pa sad radim li ja to pravilno ? Kako vi to radite
A sto se tice konca, njega rijetko koristim jer se i ne znam bas sa njim sluziti 
-
granita
#2 Re: Kako perete zube i koliko dugo ?
Ja isto prvo generalno gornju i donju vilicu, pa onda iznustra. Konac koristim jednom dnevno, i zaista se dugorocno isplati iako je prava pegla
. Poslije svega ide ona vodica (bez alkohola). To sve traje jedno 5-7 minuta - haman, pa k'o brzinsko tusiranje.
A ostali, ja ne znam jeste li isfrustirani ili ne, ali ako vas ne interesuje nemojte se javljati. Ne razumijem bolesnu potrebu da se neko mora javiti na svaku temu, pa makar napisao i jednu rijec. Ili vam je glavni hobby nabijanje postova? Lame!!!
A ostali, ja ne znam jeste li isfrustirani ili ne, ali ako vas ne interesuje nemojte se javljati. Ne razumijem bolesnu potrebu da se neko mora javiti na svaku temu, pa makar napisao i jednu rijec. Ili vam je glavni hobby nabijanje postova? Lame!!!
- goatly
#3 Re: Kako perete zube i koliko dugo ?
Pet minuta je previše. Meni zubarka stalno govori nikad ne ribaj zube oštetićeš ih, samo pređi par puta lagano preko njih... Što se konca tiče ja sam ga zamijenio nekim plastičnim trakicama koje su dosta tanje.
-
zaon1
#4 Re: Kako perete zube i koliko dugo ?
Nekad bude i po 10,15 mingoatly wrote:Pet minuta je previše. Meni zubarka stalno govori nikad ne ribaj zube oštetićeš ih, samo pređi par puta lagano preko njih... Što se konca tiče ja sam ga zamijenio nekim plastičnim trakicama koje su dosta tanje.
-
zaon1
#5 Re: Kako perete zube i koliko dugo ?
Ja koristim onu listerine ili kako se vec zove, za ispiranje. Odlicno je, ali sad je li zdravo... Nije sigurnogranita wrote:Ja isto prvo generalno gornju i donju vilicu, pa onda iznustra. Konac koristim jednom dnevno, i zaista se dugorocno isplati iako je prava pegla. Poslije svega ide ona vodica (bez alkohola). To sve traje jedno 5-7 minuta - haman, pa k'o brzinsko tusiranje.
- goatly
#6 Re: Kako perete zube i koliko dugo ?
Previšezaon1 wrote:Nekad bude i po 10,15 mingoatly wrote:Pet minuta je previše. Meni zubarka stalno govori nikad ne ribaj zube oštetićeš ih, samo pređi par puta lagano preko njih... Što se konca tiče ja sam ga zamijenio nekim plastičnim trakicama koje su dosta tanje.
A i ja sam Listerine koristio ranije, ali sam zbog alkohola u njemu prešao na drugi
- Joker88
#7 Re: Kako perete zube i koliko dugo ?
.
Last edited by Joker88 on 19/04/2013 00:13, edited 1 time in total.
- goatly
#8 Re: Kako perete zube i koliko dugo ?
Joker88 wrote:
@goatly
a koji ti koristis (taj neki bez alkohola) ?
Čuo sam da treba izbjegavati alkoholne, pa sam prešao na Oral-B (jedini koji sam tada mogao naći). Sad ima veći izbor bezalkoholnih, tako da je slijedeći koji namjeravam probati Aquafreshov.
- thea
#9 Re: Kako perete zube i koliko dugo ?
Pranje zuba bez konca je nista. Mozete oprati do maksimuma vase zube, uzmete konac nakon vaseg ciscenja pa tek vidite koliko ima hrane koja se krije izmedu zuba.
vodicu koristim 2-3 x sedmicno.
vodicu koristim 2-3 x sedmicno.
Last edited by thea on 11/11/2012 14:13, edited 1 time in total.
-
Nuken
#10 Re: Kako perete zube i koliko dugo ?
Očetkam sve zube(sa svih strana) i to traje oko 2 minute.Onda uzmem onaj Listerin i malo toga "cugnem" xd i to je to.Konac koristim 2-3 puta dnevno.Prije mi je jedan zubar rekao da zube ne treba četkati po 10tak minuta jer ih tako samo nepotrebno oštećujemo...
-
tagomago
#11 Re: Kako perete zube i koliko dugo ?
sve samostalno i redovno